Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Eто ви Secutity ToolПубликувано изображениеhttp://www.skatafka....9d2cb78b61cce49

Те са много.Има голям шанс да не е "правилният".:)))

С изключен АВ.Публикувано изображение

Ръгна го в "пясъчника", а това са файловете му.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хах и аз нямам идея дали е правилната версия-това е:Публикувано изображение

Публикувано изображение

Просто исках да го пробвам, защото съм тествал CIS поне 100 пъти, с различните версии на security tool и не се е дънил.

Antivirus Studio виж в другата тема,дропваше се със skanner.exe .

Първата реакция на Comodo мисля,че беше да попита дали да му разреши достъп до нета,стартира го във виртуална среда до колкото си спомням! И понеже аз го оставих да минат 120 сек. за да се убедя на 100% че ще разреши заявката,след няколко минути 7-10 може би, можеш да рестартираш компа и виж дали ще се появи в трея!

Пак казвам,настройките на Comodo бяха по-подразбиране и на виртуална машина и при запитване от негова страна не съм взимал решение!

ъъъъ мисля,че беше това

http://www.skatafka.com/download.php?file=8ea037d716ea53fb8aeafbf1a4ed955a
....но пак казвам не съм на 100% сигурен,че с него беше! :)

Ръгна го в "пясъчника", а това са файловете му.

Записа го на декстопа и после ли го стартира?

Сваляш със IE като избираш RUN=>RUN и става дръннннннннн :)

Става и да сваля файловете,да ги кача някъде ама много елементарно става.

Когато отваряш някъде и стартираш някой файл и не знаеш какво е изживяването е друго. По гадно от това няма,да стартираш вредоносен файл чрез доверено приложение :)

zehuhon.co.cc/file/pcoin1/securityscanner.exe

z149243.infobox.ru/load.exe

z149243.infobox.ru/load2.exe

z149243.infobox.ru/load1.exe

Еееее на мене ми писна да гледам връзките http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Вместо да сваляте - стартирате директно от IE и като пита си чешете ма....те

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Записа го на декстопа и после ли го стартира?

Сваляш със IE като избираш RUN=>RUN и става дръннннннннн :baby:

Става и да сваля файловете,да ги кача някъде ама много елементарно става.

Когато отваряш някъде и стартираш някой файл и не знаеш какво е изживяването е друго. По гадно от това няма,да стартираш вредоносен файл чрез доверено приложение :P

Оф, добре, ще пробвам и с IE.:)))

Antivirus Studio виж в другата тема,дропваше се със skanner.exe .

Първата реакция на Comodo мисля,че беше да попита дали да му разреши достъп до нета,стартира го във виртуална среда до колкото си спомням! И понеже аз го оставих да минат 120 сек. за да се убедя на 100% че ще разреши заявката,след няколко минути 7-10 може би, можеш да рестартираш компа и виж дали ще се появи в трея!

Пак казвам,настройките на Comodo бяха по-подразбиране и на виртуална машина и при запитване от негова страна не съм взимал решение!

ъъъъ мисля,че беше това

http://www.skatafka.com/download.php?file=8ea037d716ea53fb8aeafbf1a4ed955a
....но пак казвам не съм на 100% сигурен,че с него беше! :)

После ще го видя и тоя.:)

Никси, пак го ръгна в пясъчника.Нямам стартирани кофти процеси.Да не забравяме, обаче, че моите настройки не са по подразбиране.:)

Михнев, при това съобщение, не виждам защо да го оставям, да видим какво ще стане>>

Публикувано изображение

Освен това, отново е в "пясъчника" и не знам дали ще може да мръдне, защото при мен е на untrusted.

Вярвам, че CIS, с настройки по подразбиране не осигурява перфектна защита, но в момента не ми се ръчкат настройки.:)

После ще го видя и тоя.:baby:

Никси, пак го ръгна в пясъчника.Нямам стартирани кофти процеси.Да не забравяме, обаче, че моите настройки не са по подразбиране.:P

А ? Що не са по подразбиране?

Ееее ще ме карате пак да се мъча. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

А ? Що не са по подразбиране?

Ееее ще ме карате пак да се мъча. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Ми 'що...'щото това си е компът, който си ползвам и са си моите настройки.:baby:))

Да не забравяме, обаче, че моите настройки не са по подразбиране.:baby:

Би ли споделил твоите настройки?

Михнев, при това съобщение, не виждам защо да го оставям, да видим какво ще стане>>

Преди да коментирам,винаги чета коментарите една страница по-назад!

А виж сега коментари 291 /293 и 295 и ще ти стане ясно,защо умишлено съм го оставил!

Освен това, отново е в "пясъчника" и не знам дали ще може да мръдне, защото при мен е на untrusted.

Знам че е там,но това което сваля не е там и още повече както споменах беше с настройки по-подразбиране,демек "малки ограничения" :baby:

Би ли споделил твоите настройки?

Нищо особено не са, всъщност.Просто съм мръднал това-онова.:baby:

От proactive security стартирам, после махам някоя и друга чавка:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Евристиката ми е на High.Сигурно пропускам нещо, но много ме мързи да се занимавам, съжалявам.:P

Преди да коментирам,винаги чета коментарите една страница по-назад!

А виж сега коментари 291 /293 и 295 и ще ти стане ясно,защо умишлено съм го оставил!

Съжалявам, че не погледнах.Ако наистина разрешава, това си е за report.Не би трябвало, нали е default/deny?!?Няма логика да разрешава.:)

Съжалявам, че не погледнах.Ако наистина разрешава, това си е за report.Не би трябвало, нали е default/deny?!?Няма логика да разрешава.:)

И аз затова попитах по назад да пробва някои друг,при мен винаги си разрешавал при бездействие,а трябва най-малкото да го вкара в изолираната среда!

Миналата година имаше намек затова във форума им,но какво стана и идея си нямам! :speak:

Сега засече още една част от fake-чето, докато четях.:)

Ще има още,не бързай,ако си стартирал моя файл де!

Ако ти се занимава, пиши им и сега.

Вече съм на друга вълна,може би утре! Пиши утре когато имаш чалъм да се разберем!

Гледайте к'во става в "пясъчника", няма място, хаха.:))))

Публикувано изображение

Само от двата файла, които ми дадохте.

Изчакай ще има още много! :)

След 15-на минути удари един рестарт и виж какво е положението!

Сега засече още една част от fake-чето, докато четях.:speak:

Публикувано изображение

Днес, по някое време, или утре, ще им драсна във форума по тоя повод.И без това обичам да ги "храня":)

Ако ти се занимава, пиши им и сега.

Гледайте к'во става в "пясъчника", няма място, хаха.:))))

Публикувано изображение

Само от двата файла, които ми дадохте.

Нямам стартирани кофти процеси.

Подтвърждавам и аз, че при моите настройки по подразбиране, в пясъка имам три процеса, и нищо друго подзрително. Непознатите файлове ги третирам като ограничени! Така, че в случая мога да кажа, че всичко е на 6!

Подтвърждавам и аз, че при моите настройки по подразбиране, в пясъка имам три процеса, и нищо друго подзрително. Непознатите файлове ги третирам като ограничени! Така, че в случая мога да кажа, че всичко е на 6!

Абе какво потвърждаваш. Я ги стартирай директно през експлорера и тогава потвърждавай. Ей сега минах като ураган и пак съм с три вредителя :) След рестарта стартирах цифричките.ехе и ги прилапа веднага. При теста който правих сутринта ако изобщо сте гледали клипа ми изчезна интернета. Беше ми променена настройката от директно влизане в интернет да ползвам прокси. Това ако пък не е нищо здраве му кажи.

Аман от неверници. Айде хвалете се взаимно.

Абе какво потвърждаваш. Я ги стартирай директно през експлорера и тогава потвърждавай. Ей сега минах като ураган и пак съм с три вредителя :) След рестарта стартирах цифричките.ехе и ги прилапа веднага. При теста който правих сутринта ако изобщо сте гледали клипа ми изчезна интернета. Беше ми променена настройката от директно влизане в интернет да ползвам прокси. Това ако пък не е нищо здраве му кажи.

• Аз не ползвам IE...от няколко години вече!
  • Това, което предлагаш: стартиране директно от експлорера е практически нереално за болшинството потребители. Никой, практически, не статира нещо което сваля, директно. Това, което правиш е по-близо до "лабораторните" опити, отколкото до реалността.

Абе какво потвърждаваш. Я ги стартирай директно през експлорера и тогава потвърждавай. Ей сега минах като ураган и пак съм с три вредителя  :)  След рестарта стартирах цифричките.ехе и ги прилапа веднага. При теста който правих сутринта ако изобщо сте гледали клипа ми изчезна интернета. Беше ми променена настройката от директно влизане в интернет да ползвам прокси. Това ако пък не е нищо здраве му кажи.

Стига се ядосва, ще разнищим това - дали при стартиране файлове отделно, или директно чрез интернет експлорера (доверено приложение) има различни резултати на справянето на Комодо. Все пак това не е DW, или GW че да е възможно. ХИПС-а на Комодо е различен от принципа на разделяне на доверени и недоверени (поне не в пълния и основателен смисъл).

Що не пробвашотново със едни и същи файлове на две еднакви (клонирани или копирани) шота на VMware с Комодо  - на едната директно през IE, а на другата първо свалени и после ги стартираш ръчно, ...... или ти писна.....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

• Аз не ползвам IE...от няколко години вече!
  • Това, което предлагаш: стартиране директно от експлорера е практически нереално за болшинството потребители. Никой, практически, не статира нещо което сваля, директно. Това, което правиш е по-близо до "лабораторните" опити, отколкото до реалността.

Абе,я виж какво пише като теглиш един флаш плеър. Кой те пита кой браузър ползваш? IE казват,че е най уязвимият браузър макар,че не съм съгласен много ама това е друга тема. Първо прочети какво е писъл Михнев тука и белким ти светне

Всъщност и в двата варианта имаме темпорални файлове!

В първия вариант имаме автоматично стартиране от темп папката на момента щом се свали там ,а втория,от там където сме посочили да се свали!

При първия начин ,не се дава такава възможност за изследване на файла толкова обстойно и времето на реакция е доста скъсено!

Михнев извинявай,че те цитирам

Стига се ядосва, ще разнищим това - дали при стартиране файлове отделно, или директно чрез интернет експлорера (доверено приложение) има различни резултати на справянето на Комодо. Все пак това не е DW, или GW че да е възможно. ХИПС-а на Комодо е различен от принципа на разделяне на доверени и недоверени (поне не в пълния и основателен смисъл).

Що не пробващ отново със едни и същи файлове на две еднакви (клонирани или копирани) шота на VMware с Комодо  -ма едната директно през IE, а на другата първо свалени и после ги стартираш ръчно, ...... или ти писна.....

Не съм се отказал да пробвам. Сега от спор не успях да си пусна един филм http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Comodo е готина програма,ама тоя антивирус му е само за украса май. Знам,че може програмата да се настрои както трябва,както и всяка друга естествено но виждам и че с настройки по подразбиране при малко по натоварен график и изчакване става мазало.

Я,сменете времето за изчакване на примерно 20 секунди да видим кво ще стане. Ако и блокира експлорера тогава Комодо отърва фронта.

И,що така ми смениха системните настройки за интернета? Как така стана? Той Security Tool можех да го прасна в земята,има същата опция като KIS 2011 това ме кефи,ама що ми смениха системните настройки?

пп. Ако изключим и облака кво ли ще стане?

За DW IE e недоверено приложение и ако искате и 200 файла директно си стартирайте няма да се пробие ! :lol6: Комодо определя файловете по техния си списък -всичко друго е непознато и се слага в сандъка ! Защо трябва да се тества все на виртуалка? Там винаги има отклонения кой каквото и да говори :) Наричате хората ламери ама ви е страх един тест на реална машина да направите ! 5-6 милиона дефиниции определено са за украса :ph34r:

Не съм се отказал да пробвам. Сега от спор не успях да си пусна един филм  http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Comodo е готина програма,ама тоя антивирус му е само за украса май. Знам,че може програмата да се настрои както трябва,както и всяка друга естествено но виждам и че с настройки по подразбиране при малко по натоварен график и изчакване става мазало.

Я,сменете времето за изчакване на примерно 20 секунди да видим кво ще стане. Ако и блокира експлорера тогава Комодо отърва фронта.

И,що така ми смениха системните настройки за интернета? Как така стана? Той Security Tool можех да го прасна в земята,има същата опция като KIS 2011 това ме кефи,ама що ми смениха системните настройки?

Е, праснат е - не е безгрешен, но е от най-безгрешните. Пък може да е и от виртуалната машина (може и да не е, но може и да е), а сега въри разбери. Интересно ми е, но аз в момента нямам никакво време за тестове, камо ли за филми.

:ph34r: Кажи барим някой готин филм, белким се откъснат час-два и за мене........

Той си ти беше изключен във видеото, доколкото видях.Така е по подразбиране, най-вероятно.

5-6 милиона дефиниции определено са за украса  :ph34r:

В това отношение съм съгласен- антивируса на Комодо също израства, продължавам да съм на мнение, че ако ще се ползва Варана, по-добре да е цял. Не му трябват разни други чисти антивируси( Авира, Аваст, АВГ, че и платения NOD32 дори). Неговия си е достатъчно добър, че и често изпреварва лидерите....

В това отношение съм съгласен- антивируса на Комодо също израства, продължавам да съм на мнение, че ако ще се ползва Варана, по-добре да е цял. Не му трябват разни други чисти антивируси( Авира, Аваст, АВГ, че и платения NOD32 дори). Неговия си е достатъчно добър, че и често изпреварва лидерите....

За мен също целия пакет е по пълноценен отколкото да се слагат други антивирусни :ph34r:

А какво ще кажеш за FP-те, защото там ги биеше всичките?:ph34r:

Аз на този Антивирус ,още my нямам доверие.:lol6:

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

А какво ще кажеш за FP, защото там ги биеше всичките.:ph34r:

Аз на този Антивирус ,още my нямам доверие.:lol6:

Дааа..., има го тоя момент все още. Аз ползвах версия 5 на Комодо преди около 2 месеца и искаше да ми трие някои стари игри и безопасни програми. Това са го компенсирали с прекрасния начин още на момента на засичане да го сложиш в изключенията на програмата. 

П.П. Не че при другите е проблем, но повечето на автоматичен режим директно трият, или карантинират, па после се налага да го ресторваш, да добавяш ръчно в изключения.. Пробвала ли си да извадиш от карантината на Авира файл и да го add-неш после, или трябва да спреш гарда за малко, или да напишеш файла и пътя до него ръчно, иначе не става... Доста досадно е......

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.