Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Дааа..., има го тоя момент все още. Аз ползвах версия 5 на Комодо преди около 2 месеца и искаше да ми трие някои стари игри и безопасни програми. Това са го компенсирали с прекрасния начин още на момента на засичане да го сложиш в изключенията на програмата.

П.П. Не че при другите е проблем, но повечето на автоматичен режим директно трият, или карантинират, па после се налага да го ресторваш, да добавяш ръчно в изключения.. Пробвала ли си да извадиш от карантината на Авира файл и да го add-неш после, или трябва да спреш гарда за малко, или да напишеш файла и пътя до него ръчно, иначе не става... Доста досадно е......

Аз и Авира вече не ползвам.!

Hейната сила е ,че " има най-голяма база данни" и засича уж повече.

В триенето я няма никаква....то и Комодо в чистенето малко ме съмнява.:lol6:

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

:) Кажи барим някой готин филм, белким се откъснат час-два и за мене........

Eagle.Eye.DVDRip.XViD-PUKKA маймунда.нет Това гледах тази вечер

Наричате хората ламери ама ви е страх един тест на реална машина да направите !

http://www.anti-malware-test.com/?q=node/177

Methodology of antivirus testing for the detection of Zero-day threats (test I)

The test was performed from July 7 up to October 22, 2009. Before the test we prepared the testing environment – a set of clean virtual machines under VMware Workstation 6.0 with Microsoft Windows XP Pro SP3 installed (it was not updated on purpose). Each computer has its own separate protection software installed from the list given below.

Иначе трябва да играе Акрониса непрекъснато.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Имаше въпроси до какви ресурси от ОС ще има достъп неразпознатия файл / зловредния код когато бъде стартиран в Sandbox-а като Partially Limited , Limited , Restricted и Untrusted

Може да се разбере с теста Advanced Process Termination (APT) v4.0 http://download.comodo.com/securitytests/apt4.zip

Ето и клип http://www.box.net/shared/vfty297bic

Нивото по подразбиране Partially Limited е доста рехаво правило , дава доста голям достъп до ОС и вероятността за провал е голяма !

Публикувано изображение

Нивото Restricted е много ограничаващо и вероятността за провал е нищожна.

Публикувано изображение

На това ниво не съм го тествал единствено с Virut. На всеки друг вид зловреден код съм го тествал и се справя на 100%.

Забелязвам от 2-3 дни, че основният процес на Сомодо- cfp.exe, даже в състояние на пълен покой на системата, винаги дърпа 3-5% от процесора, като при това "процеса на престой на системата" за процесора никога не ми е 99% (както по-рано е било, и както е нормално да бъде при покой), а постоянно ми е 96-93%!

Това явление, което е при мен, нормално ли е при използване на Комодо 5, или да търся и нещо друго?

Забелязвам от 2-3 дни, че основният процес на Сомодо- cfp.exe, даже в състояние на пълен покой на системата, винаги дърпа 3-5% от процесора, като при това "процеса на престой на системата" за процесора никога не ми е 99% (както по-рано е било, и както е нормално да бъде при покой), а постоянно ми е 96-93%!

Това явление, което е при мен, нормално ли е при използване на Комодо 5, или да търся и нещо друго?

Я дай един лог от Security Check, да видим за какво става дума. Ето как:

• Изтегли Security Check (автор: screen317) от тук или от тук и го запиши на десктопа.
  • Кликни два пъти върху SecurityCheck.exe и следвай инструкциите.
  • Когато програмата завърши работата си, ще се отвори един текстов документ: checkup.txt.
  • Копирай съдържанието с Копирай (Copy) на checkup.txt и с Постави (Paste) го постави в следващия си коментар.

здравей nikssi

Eagle.Eye.DVDRip.XViD-PUKKA маймунда.нет Това гледах тази вечер

Я кажи за филма, бива ли го? Или да търся друг.

Я дай един лог от Security Check, да видим за какво става дума. Ето как:

• Изтегли Security Check (автор: screen317) от тук или от тук и го запиши на десктопа.
  • Кликни два пъти върху SecurityCheck.exe и следвай инструкциите.
  • Когато програмата завърши работата си, ще се отвори един текстов документ: checkup.txt.
  • Копирай съдържанието с Копирай (Copy) на checkup.txt и с Постави (Paste) го постави в следващия си коментар.

Това, което ми изписва за Битдефендер-а, са остатъци, от много отдавна, които така е нещат да се премахнат. Ето го целият лог:

Results of screen317's Security Check version 0.99.6

Windows XP Service Pack 3 (UAC is disabled!)

Internet Explorer 8

``````````````````````````````

Antivirus/Firewall Check:

Windows Firewall Disabled!

avast! Free Antivirus

BitDefender Anti-Phishing Free Edition

DefenseWall (remove only)

WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update.

```````````````````````````````

Anti-malware/Other Utilities Check:

Malwarebytes' Anti-Malware

CCleaner

Java 6 Update 22

Adobe Flash Player 10.0.32.18

Mozilla Firefox (3.6.3)

````````````````````````````````

Process Check:

objlist.exe by Laurent

Comodo Firewall cmdagent.exe

Comodo Firewall cfp.exe

Alwil Software Avast5 AvastSvc.exe

ALWILS~1 Avast5 avastUI.exe

````````````````````````````````

DNS Vulnerability Check:

GREAT! (Not vulnerable to DNS cache poisoning)

``````````End of Log````````````

DefenseWall е в повече, но все пак ти решаваш колко програми за сигурност да използваш. Ако искаш, провери за остатъци от BitDefender, ето как:

• Start -> Run -> въведи wbemtest -> OK
  • Избери Connect и въведи root\SecurityCenter -> после натисни Connect -> избери Query -> въведи командата SELECT * FROM AntivirusProduct и натисни Apply
  • Провери списъка за BitDefender и го изтрий

DefenseWall е в повече, но все пак ти решаваш колко програми за сигурност да използваш. Ако искаш, провери за остатъци от BitDefender, ето как:

• Start -> Run -> въведи wbemtest -> OK
  • Избери Connect и въведи root\SecurityCenter -> после натисни Connect -> избери Query -> въведи командата SELECT * FROM AntivirusProduct и натисни Apply
  • Провери списъка за BitDefender и го изтрий

Дава ми някаква грешка:

Публикувано изображение

Е, след като не става по този начин, може да се опиташ да спреш услугите (Services) на BitDefender. Но първо ще трябва да ги намериш. Ето команда за конзолата:

sc stop <ServiceName>

sc delete <ServiceName>

Пример: ако услугата (<ServiceName>) се нарича BitDefender (при теб може да с различно име) следва:

Start -> Run, въвеждане на:

sc stop BitDefender

и Enter (OK), после

sc delete BitDefender

и пак Enter (OK)

Дадох само пример за име на услуга (Service). Не използвай това име, а намери това, което е при теб. Има още редица начини за спиране и изтриване нa услуги във Windows.

P.S. Сега пробвах на реална машина с Windows XP SP3, CIS и включен Интернет. Чаках доста време и не забелязах проблем с товар на процесора, причинен от стената на Comodo, както е при теб. За съжаление нямам подобна на твоята комбинация за защита...

Снимка, която добавям днес (Windows XP SP3, CIS и включен Интернет):

Публикувано изображение

На снимката се вижда един малък пик. Това се случи, когато включих програма за заснемане на части от десктопа.

Редактирано от nologo
Добавяне на снимка (преглед на промените)

Моля докладвайте за FP на Комодо че да дръпнат още напред !

Аз им драснах днес https://forums.comodo.com/av-false-positivenegative-detection-reporting/cis-detect-internet-download-manager-as-heursuspiciousat134069909-t65445.0.html

Тоя IDM май е с невалиден цифров подпис. Патч на REA?

........This vendor is already in our TVL (Trusted Vendor List) but since the file you have submitted has been modified/patched, the Digital Signature Certificate for the respective file is now invalid. Detection for the submitted sample will be removed in the next few updates.

Тоя IDM май е с невалиден цифров подпис. Патч на REA?

След като ъпдейтнах до новата версия имам два файла които са с невалиден подпис не знам защо се получи така но не е от пач-ползвам пробната версия :D

Ето го и втория

Пачове не ползвам -освен за игри кракове други такива творения нямам :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

След като ъпдейтнах до новата версия имам два файла които са с невалиден подпис не знам защо се получи така но не е от пач-ползвам пробната версия :)

Ето го и втория

Пачове не ползвам -освен за игри кракове други такива творения нямам :)

При мене цифровият подпис е валиден Internet Download.Manager 5.19 Build 4

Публикувано изображение

Ето и последната версия - току що свалена Internet Download.Manager 5.19 Build 5.1

Публикувано изображение

Ето и с невалиден цифров подпис :)

Публикувано изображение

Днес реших да пробвам как е версия 5 на Комодо. Чудих се коя да пробвам и реших безплатната Comodo IS 5 (нали съм ламер). Инсталирах я на моя лаптоп с Windows 7 \\ 64 бит. Понеже нищо не разбирам от програми я инсталирах с всичко което ми предлага. DNS,,Някакъв Suport и т.н. След инсталирането ми излезе веднага прозорче което ми каза,че нещо ми е блокирало(в случея добре е, че съм час) блокиралa ми е няколко програми, и най вече тази която ми следи за редовните UpDate-и на Sony Vaio) Така продължавам играта нали не разбирам нищо, и нищо не пипам! Bсичко е както се е инсталирало...пак изненада имам ТouchPad-а ми не работи и не мога да го ползвам!!! Та си казах добре е ,че не съм Ламер иначе как ли щях да се панирам. Та не искам в близките 2\\3 години да чувам за тази програма за \"защита\"

След инсталирането ми излезе веднага прозорче което ми каза,че нещо ми е блокирало(в случея добре е, че съм час) блокиралa ми е няколко програми, и най вече тази която ми следи за редовните UpDate-и на Sony Vaio)

Така продължавам играта нали не разбирам нищо, и нищо не пипам! Bсичко е както се е инсталирало...пак изненада имам ТouchPad-а ми не работи и не мога да го ползвам!!!

Съмнява ме,по-скоро излиза запитване дали да блокира нещо си! Изисква намеса от страна на потребителя!

Comodo не блокира на своя глава,освен инжектиране на код в легитимен процес и препълване на буфера!

Може ли шота от блокирането,че ми омръзна да чета празни приказки !

Ми всички който имат проблем с някое тяхно доверено приложение което не се разпознава от Комодо да пишат тук https://forums.comodo.com/news-announcements-feedback-cis/submit-applications-you-want-to-be-made-trusted-here-t46391.0.html;msg460808#new Аз вече им писах за две такива приложения https://forums.comodo.com/news-announcements-feedback-cis/submit-applications-you-want-to-be-made-trusted-here-t46391.0.html;msg460808#new

Днес реших да пробвам как е версия 5 на Комодо.

Чудих се коя да пробвам и реших безплатната Comodo IS 5 (нали съм ламер).

Инсталирах я на моя лаптоп с Windows 7 \\ 64 бит.

Понеже нищо не разбирам от програми я инсталирах с всичко което ми предлага.

DNS,,Някакъв Suport и т.н.

След инсталирането ми излезе веднага прозорче което ми каза,че нещо ми е блокирало(в случея добре е, че съм час)  блокиралa  ми е няколко програми, и най вече тази която ми следи за редовните UpDate-и на Sony Vaio)

Така продължавам играта нали не разбирам нищо, и нищо не пипам! Bсичко е както се е инсталирало...пак изненада имам ТouchPad-а ми не работи и не мога да го ползвам!!!

Та си казах добре е ,че не съм Ламер иначе как ли щях да се панирам.

Та не искам в близките 2\\3 години да чувам за тази програма за \"защита\"

Да, ама си е най-добре представящата се безплатна защитна програма (като интегриран пакет е единствената добре справяща се), което си личи и от последния тест публикуван от теб  - цък.

Все пак не си ламер и би трябвало с лека ръка да се справиш с фалшовете на Комодо и да му дадеш заслужена "прошка" за тях.....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Да, ама си е най-добре представящата се безплатна защитна програма (като интегриран пакет е единствената добре справяща се), което си личи и от последния тест публикуван от теб - цък.

Все пак не си ламер и би трябвало с лека ръка да се справиш с фалшовете на Комодо и да му дадеш заслужена "прошка" за тях.....

Да де ,аз това казах,че не съм ламер.Програмата ми е до болка позната.

Просто се поставих на мястото на Ламер.

Казват ,че са я направили възможно най-лесна- с бели листи и т.н.

И за това подтекста на писането ми беше,че не е още за обикновен потребител.

....P.S.А и с този Default Deny Blocker никога няма да е за обикновен потребител.

Те не знаят като една Антивирусна им засече вирус какво да го правят камо ли с" уж улесненият" Комодо ще се справят!

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

От днес ( 25.11.2010г.) съм с CIS 2011 Complete за сега неми допада скина, т.е. черния цвят. Мога ли да го променя и как?

От днес ( 25.11.2010г.) съм с CIS 2011 Complete за сега неми допада скина, т.е. черния цвят. Мога ли да го променя и как?

Може от тук

Като предварително поставиш темата тук

Ето и теми

Рестартираш програмата после .

Папка themes се намира в папката на Комодо !

Благодаря Ви, URIEL! ! !

За изчерпателния отговор ( за кой ли път).

Няма защо нали затова сме тук да си помагаме !Лека вечер ...

Срам не срам харесвам COMODO и понеже някои хора ме мислят за лицемер и че с нищо не съм помогнал ето аз наистина се боря за каузата -децата безопасно в интернет ...

Това е софтуерна защита в нета, а не Светия Граал как да опазим децата ни в живота ...

Много хора не разграничават нещата ,но както и да е писах и до Melih пуснах и тема

https://forums.comodo.com/wishlist-cis/cis-and-parental-control-t65603.0.html

Ми лично получих този отговор

You are 100% right. I have an 8 year old son who is now using Internet too .

I am trying to figure out some technologies to help. It will take me some time, but I am working on it.

Melih

Моля ви приятели дайте своето мнение по въпроса за Комодо и родителския контрол ... Напишете нещо във форума им и подкрепете идеята ми във форума им ... Моля ви иначе едва ли ще бъда чут ... Благодаря ви предварително ! Ето и линка https://forums.comodo.com/wishlist-cis/cis-and-parental-control-t65603.0.html

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.