Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Comodo много дръпнаха и много се радвам!

Но..има едно НО според мен

Много потребители отблъсква с това ,че те самите ги е страх да го сложат,защо?

Според мен нещата стоят така и ако успеят това да преодолеят,феновете за нула време ще се удвоят,че и много повече!

Причина и каква е тя,според мен:

Базата доверени легални програми ,просто е много постна!

Не може да те пита за архиватора WinRaR,че въпреки това че е легитимна програма е била непозната за Comodo ,какво да правим с него или директно да го стартира в безопасна среда без да дава никаква информация каква е причината да го прави и то предварително!Пише само "непознаат" !

Не може да те пита за BitComet същото и ти да се чудиш какво да правиш и какво действие да избереш,въпреки че имала цифров подпис,била непозната за Comodo! Или пък програмата е известна,но все пак тя се опитвала това или онова,какво ще предприемеш? Това отблъсква и плаши!

Това бяха само примери,може сега да са ги добавили,но базата им с легални програми все още е доста постна! Примери мога да дам още много!

Ето това според мен е най-големия проблем на Comodo и който отблъсква много настоящи потребители,че дори и фенове!

Ето над това трябва да поработят и мисля,че не е кой знае колко сложно да се направи!

Но тук може би вече се намесва и маркетинга,знам ли?!

Comodo не трябва да бъде само за знаещи и можещи,той трябва да спре да се "зъби" като невидял и озверял питбул,а да бъде по как да кажа интелигентно мислещ и анализиращ,а не с рогата напред! Все едно ползвам ThreatFire IDS , а не интегриран пакет пакет в защита!

Надявам се да сте ме разбрали за какво точно намеквам!

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Полека-лека Comodo започна да се превръща от класически HIPS в модификация от типа Sandbox, където се цели минимално действие от страна на потребителя (доверени, недоверени приложения и пр.). При доверените приложения HIPS не би трябвало да се намесва. А недоверените приложения, които са пуснати я пясъчника (който е в режим на сериозно системно ограничение), почти няма шанс да омажат операционната система. Отделно има начин за доклад при инсталация или ъпдейт, който според мен вече работи доста добре при при Comodo. Аз одобрявам политиката на Comodo за торент клиентите, които понякога попадат при инсталация или обновяване при недоверените приложения. Виж, за WinRar - нямам идея защо попада при недоверените програми. Ако се използва английската версия - може би няма да има проблеми. Защото при българската има, не са от вчера FP...

Полека-лека Comodo започна да се превръща от класически HIPS в модификация от типа Sandbox

Все още е много по слабо изразен(като характер на програмата имам на в предвид) ,макар че виждам един застой точно в това отношение!Когато излезе първия финал беше много ясно изразен,но постепенно май утихна! Но нищо не пречи в следващата версия да се превърне на DW 2 :cool:

Дори при недоверени в сандъка Комодо си пропуска и това е !

Справка във форума им ... Да не говорим колко мнения и от там са изтрити !

Тази програма е за напреднали потребители и това е ...

Това за торент клиентите не искам да го коментирам ...

Където е DW там и е Комодо и затова са най добрите програми -но са за напреднали потребители !

Мое мнение :computer8:

Все още е много по слабо изразен(като характер на програмата имам на в предвид) ,макар че виждам един застой точно в това отношение!Когато излезе първия финал беше много ясно изразен,но постепенно май утихна! Но нищо не пречи в следващата версия да се превърне на DW 2 :cool:

Мислиш като мен !

Дори при недоверени в сандъка Комодо си пропуска и това е !

Справка във форума им ... Да не говорим колко мнения и от там са изтрити !

Тази програма е за напреднали потребители и това е ...

Това за торент клиентите не искам да го коментирам ...

Където е DW там и е Комодо и затова са най добрите програми -но са за напреднали потребители !

Мое мнение :cool:

..........

Аз спрях да се обаждам във форумите на Comodo, след като им пращах маса dump файлове за BSOD, за проблема със замръзването на Quick Launch преди месеци и т.н. При мен използването на програмите на Comodo загуби всякакъв смисъл, след като не могат да се справят с 64 битовите версии на Windows. За съжаление голяма част от външните (third party) програми за сигурност все още не са ефективни на повече от 32 бита. Това е лично мнение, с което не желая да ангажирам никого...

Не мисля, че Comodo е за кой-знае колко напреднали потребители. Програмата е добра, но трябва внимание. В никакъв случай не е от типа цъг-и-тръг.

"Където е DW там и е Комодо и затова са най добрите програми -но са за напреднали потребители !" Не се считам за кой знае колко напреднал - обаче не смея да спра да внимавам с тeзи програми. Защото при тези програми и една грешна преценка е достатъчна всичко да отиде по дяволите... За мен DW 2.56 и CIS 5 от доста време са в групата на най-интересните програми...Все пак - всеки сам избира и преценява.

"Където е DW там и е Комодо и затова са най добрите програми -но са за напреднали потребители !" Не се считам за кой знае колко напреднал - обаче не смея да спра да внимавам с тeзи програми. Защото при тези програми и една грешна преценка е достатъчна всичко да отиде по дяволите... За мен DW 2.56 и CIS 5 от доста време са в групата на най-интересните програми...Все пак - всеки сам избира и преценява.

И откъде тази метаморфоза колега? Преди Комодо те шпионираше,DW от стогодишната промоция също ...

И откъде тази метаморфоза колега? Преди Комодо те шпионираше,DW от стогодишната промоция също ...

Във форума има няколко фенове на максималната параноя. Разни индианци, спам-ботове и "ловци на вируси". Които нямат никаква представа за какво става дума. Но философстват и вдигат плъзгача на настройките на програмите за сигурност догоре и ги превръщат в bloatware. Гледат ни сеира. Размисли и страсти, това е...

Да си шпионират колкото желаят - не е интересно, когато не им предоставяш нищо по-ценно. Comodo Internet Security Premium за разлика от много други програми сам си изтегля актуализациите и само трябва да потвърдиш инсталирането им.Безплатният пакет вече е доста удобен за ползване. Впечатлен съм при инсталиране на свеж Win - не твърдя същото при инсталиране не на свежа ОС. Защо да се гледа сеир - нали участваме в събитията тук и понякога без да искаме сами си го създаваме!? А така е и по-разнообразно и интересно.

Като му е толкова богат и тлъст белия списък на Касперски защо пита когато MBAM си инсталира драйвера , няма цифров подпис или не е от сигурен издател същото се случва когато стартирам GMER. А противно на всички очаквания когато SysProt AntiRootkit инсталира своя драйвер мълчи като пукъл. Последната версия на Комодо задава мнооого пъти по-малко въпроси от Касперски.

Comodo много дръпнаха и много се радвам!

Но..има едно НО според мен

Много потребители отблъсква с това ,че те самите ги е страх да го сложат,защо?

Според мен нещата стоят така и ако успеят това да преодолеят,феновете за нула време ще се удвоят,че и много повече!

.......................................................................................................................

Comodo не трябва да бъде само за знаещи и можещи,той трябва да спре да се "зъби" като невидял и озверял питбул,а да бъде по как да кажа интелигентно мислещ и анализиращ,а не с рогата напред! Все едно ползвам ThreatFire IDS , а не интегриран пакет пакет в защита!

Има много причини за това.Не е логично да си инсталираш тази програма и да не положиш известни усилия да изучиш поне HELP-а.Да питаш във форума каква е разликата между Firewall и Defense+ , да си махнеш Firewall-а и антивирусната и да доказваш, че Malwarebytes те защитава перфектно говори само по себе си.

Да не забравяме, че средата е много динамична.Появиха се поне във форума на Comodo няколко случая на подписани файлове- зловредни или от друг характер.Има несъвместимост на софтуер.Сандбоксът не е Sandboxie,HELP на места е неясен,неточен дори неверен,не дава инфо за по фини настройки.Появиха се странни случаи когато Cloud analysis третира файл като сигурен ,а антивируса като заплаха.Всичко това обаче рефлектира върху реакцията на CIS в зависимост от нивото на защита и съответните настройки.Напредналите не използват сандбокса,Cloud analysis,че дори и Trusted Vendors List.Затова се развива антивирусния модул,а има и нови очаквания.Раздела "предложения за включване в белия списък" за моя изненада май не работи хич лошо.

Харесвам CIS защото дава възможности за ползване на продукта съобразно профила на потребителя и бързо се развива към по-добри нива.

Поздрави.

Да не забравяме, че средата е много динамична.Появиха се поне във форума на Comodo няколко случая на подписани файлове- зловредни или от друг характер.Има несъвместимост на софтуер.Сандбоксът не е Sandboxie,HELP на места е неясен,неточен дори неверен,не дава инфо за по фини настройки.

Поздрави.

Да не забравяме,че ни го предлагат безплатно за ползване! :cool:

Тази несъвместимост много лесно се решава! От страх нещата могат да се проточат или пък изобщо да не се предприеме нищо!

Пресен спомен с Kaspersky и MBAM ,инатиха се двете компании повече от половин година и накрая решиха проблема за два часа,добавиха драйвъра в trusted и всичко е ОК!

Има платени пакети в защита с много по-фрапиращи проблеми,това са неща които са известни за Comodo,лошото е когато не са!

Но въпреки това точно това рефлектира в/у страха от ползването му! А аз лично не бих искал да бъде така! ;))

Поздрави и на теб!

Като за безплатен си е почти отлична програма. Обаче макар и все по-рядко продължават случаи на сложни сработвания и фалшиви тревоги. Днес например реших да инсталирам AIDA64 Extreme Edition - изтеглена от официалния сайт. Comodo единствен от програмите при Вирустотал се "изявява" и при aida64extreme150.zip намира Heur.Suspicious. Евристиката им май е попренатегната. За подобни възможни неща също следва да се има едно наум.

Като за безплатен си е почти отлична програма. Обаче макар и все по-рядко продължават случаи на сложни сработвания и фалшиви тревоги. Днес например реших да инсталирам AIDA64 Extreme Edition - изтеглена от официалния сайт. Comodo единствен от програмите при Вирустотал се "изявява" и при aida64extreme150.zip намира Heur.Suspicious. Евристиката им май е попренатегната. За подобни възможни неща също следва да се има едно наум.

Отиваш и докладваш във форума като FP и готово :)

Вградени теми(без нужда от допълнителна инсталация) в очакваната скоро версия 5.3(5.1).Засега се знае единствено, че ще има нов анти рууткит скенер, т.е. много малко, но се надявам скоро да разберем повече.:D

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

инфо:

https://forums.comodo.com/empty-t66736.0.html;topicseen

Ха -ха - на тия изобщо вкуса им на луната качен,както и хумора им,за нищо не стават страшно грози и семпли,баси! Оригиналния къде къде е по готин!

На мен ми харесва черната.Най-вероятно ще ползвам нея.:D Всъщност, това не е толкова важно.По-важно е какво ще има отдолу.

Anti Virus Companies are Protecting Criminals! Not anymore thanks to DACS!

http://www.melih.com/2010/12/23/anti-virus-companies-are-protecting-criminals-not-anymore-thanks-to-dacs/

Хм, в общи линии, инсталираш CCE(с DACS), регистрираш се и споделяш данните от своята антивирусна с останалите потребители на DACS.ПО този начин ще можеш да ползваш дефинициите на всички АВ, които са се включили.

Очаквах нещо съвсем различно.Не бих казал, че съм особено впечатлен, но да видим, времето ще покаже.:bighat:

А аз точно това очаквах! Лесно става copy/paste ,когато има готова идея,да не използвам по-груби изрази !

http://www.melih.com/2010/12/23/anti-virus-companies-are-protecting-criminals-not-anymore-thanks-to-dacs/

Хм, в общи линии, инсталираш CCE(с DACS), регистрираш се и споделяш данните от своята антивирусна с останалите потребители на DACS.ПО този начин ще можеш да ползваш дефинициите на всички АВ, които са се включили.

Очаквах нещо съвсем различно.Не бих казал, че съм особено впечатлен, но да видим, времето ще покаже.:bighat:

Нещо като облачна технология ...

Нормално е -няма 100 процента засичане и няма и да има никога !

Лошото е че го изкарваха някаква фантастична технология ,а то се оказа друго :)

Видя ли резултатите на Outpost free ?

Видях ги.Учудващи са, да не кажа невъзможни.При положение, че стената е орязана доста, HIPS функциите също,а дефинициите се ъпдейтват веднъж дневно...има нещо гнило.:bighat:)) Тоя DACS също ме съмнява доста.Как така ще ползваш дефинициите на всички АВ, без тяхното изрично съгласие?Да не се обърне срещу Мелихчо тая "извънземна технология"?Хахаха.Надявам се, че е измислил всичко, а и с нетърпение чакам новата версия на CIS.

Видях ги.Учудващи са, да не кажа невъзможни.При положение, че стената е орязана доста, HIPS функциите също,а дефинициите се ъпдейтват веднъж дневно...има нещо гнило.:bighat:))

Тоя DACS също ме съмнява доста.Как така ще ползваш дефинициите на всички АВ, без тяхното изрично съгласие?Да не се обърне срещу Мелихчо тая "извънземна технология"?Хахаха.Надявам се, че е измислил всичко, а и с нетърпение чакам новата версия на CIS.

Тук си много прав и аз да ти кажа нещо вече не им вярвам ...

Дано новия CIS е подобрен :)

И аз го чакам !

Питах за "кражбата" на дефиниции.Разправя, че не ги пипали.Е, не ги пипат, само ги ползват.Хахаха, не, не, ще умра.Нищо повече не каза, де.Тоя Мелих да не се окаже арменец под прикритие? :bighat:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.