Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Привет,отново!

Собствения де-инсталатор на Comodo на този етап изчиства почти на 100% от остатъци и де-инсталацията протича леко и безпроблемно!

Малко по-назад в темата точно това коментирахме,че са оправили проблемите при премахването,още от версия 4!

Затова и няма специализиран инструмент за почистване от остатъци,както имаше при версия 3!

Да си срещал проблеми в темата с де-инсталацията на Comodo 5 ,няма!

Скоро ти имаше "проблем" и с Avast!5,че бил тежък ,адски много товарел....дрън- дрън !

Предлагам програмата да стане по-лека!

В момента съм с фрий версията 5.0.677 и мога да кажа, че ужасно много тежи и забавя скоростта на нета при браузване и при сваляне на файлове.С максимални настройки за сигурност съм - признавам, но освен това се носи и тежко от системата. Аз съм с 4 ядрен процесор и 4 GB РАМ на 1600 и трябва да ви кажа, че тежи...тежи и на системата.Да не кажа, и че всяко приложение се отваря със забавяне, което е много неприятно.С Аваст съм отскоро и се чувствам като сляп човек - не знам какво влизи и какво излиза от машината ми.Досега не ме е питала за нито една програма, която иска мрежа.Не мога да кажа, че се чувствам сигурен с Аваст, след като не знам, какво става в машината ми.Изключително бедна откъм настройки!Погледнете Comodo Internet Security и тя е безплатна, но е много богата на настройки и с нея държиш юздите на системата.Кога това ще стане и с Аваст?

Има една поговорка "На крива ракета,космоса и крив" !

Вземи и се замисли за свеж Windows!

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

За Комодо 5 говорим де! Има файлове, които са забиват много дълбоко в регистрите и без намесата на специализирана програма, не можеш да се освободиш от тях! Ако ти на това казваш успешно и пълно деинсталиране значи говорим на различни езици с теб! И не говори за ракети и космоси, като не са ти ясни нещата.Това за Уиндоуса на захар или на боб ти излезна?! С оригинален Уиндоус 7 Ултимейт х64 съм и няма месец откакто е инсталиран! Аваст си тежи...може би и защото съм на най-високи настройки за сигурност, но си тежи! Офис пакета на МС ми се отваря с леко забавяне, както и стартирането на системата, където забавянето е по-чувствително. Вероятно сканира буут файловете на системата и бави!

За Комодо 5 говорим де!

Има файлове, които са забиват много дълбоко в регистрите и без намесата на специализирана програма, не можеш да се освободиш от тях!

Ако ти на това казваш успешно и пълно деинсталиране значи говорим на различни езици с теб!

Добре нека е на друг език:

Как разбра,че има остатъци и каква е тази "специализирана' програма с която "уж" си почистил?

Имаш ли други инсталирани програми в защита,кои са те и т.н. и т.н.

Програмата е доста бъгава, явно не могат да изпипат някои неща, както трябва.

Би ли обяснил,какво точно имаш на в предвид? Ако има наистина нещо нередно,веднага се докладва,но дай нещо насреща че по този начин коментара ти виси във въздуха!

Ами под бъгъва споделих, какво точно имам предвид - спира ми нета! Както си върви нета и изведнъж - няма мрежа!Не позволява на машината ми да даде заявка за настройките на мрежата от доставчика ми - блокира нета! На оптичен нет съм и нямам проблем с устройствата!Откакто преминах на Аваст този проблем с нета го нямам.Много рядко да ми се загуби мрежата, но след 1-3 сек. си тръгва пак.Просто има определен срок през който машината ми се свързва с ДНС сървърите на доставчика ми за да си вземе настройките.С Комодо трябваше да спра защитната стена, за да тръгне нета отново.А за файловете не им запомних имената, но някой път ще инсталирам Комодо пак и този път вече ще опиша всичко!Иначе си прав затова, че всяко твърдение за да има стойност и правота трябва да бъде доказано.Просто нямах за цел да опиша подробно нещата при деинсталацията на Комодо.За шпионаж от Комодо мога само да се съмнявам, защото е много трудно да бъде доказано дори и от специалист! Благодаря все пак, че ми обръщаш внимание! Голямо и здраво момче си, но необяснимо за мен е защо не си защитаваш момчетата, които пишат в този раздел, когато някой път се наложи. :cool: Както и да е няма да навлизам в лична полемика с теб! :)

Искам да изразя възмущението си от Комодо. Давах и шанс... не знам колко пъти. Още, когато имаше една стена само...може би преди 2 години ли колко... Това, че е безплатна, най-много ме привличаше в нея, но и също добрите конфигурационни възможности (които са лъскава витрина). Тази седмица бе последният път, когато инсталирах това недоразумение. Няма да говоря за клийнъра им, който въобще не ми показва какво чисти. За ИС 5 говоря. След инсталацията почти не съм правил някакви настройки. За начало, ми сложи процеса, който отговаря за езиковите настройки и бара ctfmon като недоверен. Изваждам го оттам. Не иска. Налага ми се да сменям прокси често в работата си. Пита ме "Искаш ли?" Казвам му "Да" и цъкам да помни. Излизам от прокси и минавам на обикновена настройка. Пак ме пита. И така цял ден. Десетина пъти. Това, че еди кое си трябва да влезеш там, че да направиш еди какво си е глупост. Стени като ПиСи Тулс и Аутпост помнят.За няколко майкрософтски процеса ми изпищя. Не помня кои. Влязох във форума. Имаше постове, където казваха; "А да, знаем за това, другия път няма да го има." Изглеждаше твърдо съмнително, че нямах проблем с нета. Е, трябваше да почакам един ден и да ми изпише на следващата сутрин "Слаба свързаност". Пита ме дали позволявам на мрежовата си карта връзка и ми писна. Не съм правил настройки на стената. Да не говоря миналата версия кви бъгове имаше и си присвояваше права, които не съм и дал. Може и да има безплатен обяд, но не и в този случай. И това, че влиза навсякъде в компютъра е вярно.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Искам да изразя възмущението си от Комодо. Давах и шанс...

Нали се сещаш че сега ще излязат 20 човека и ще кажат няма такова нещо ...

С какво би ги оборил ? Дай шотове видео нещо нагледно да има ... Така с критики тук какво ще постигнеш ?

Пиши им във форума и им кажи какви са ти проблемите !

Това е правилният път ... Другото води до спорове !

Това ти го казва най -големия критик на тази програма нищо, че аз съм я създал тази тема ...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Нали се сещаш че сега ще излязат 20 човека и ще кажат няма такова нещо ...

С какво би ги оборил ? Дай шотове видео нещо нагледно да има ... Така с критики тук какво ще постигнеш ?

Пиши им във форума и им кажи какви са ти проблемите !

Това е правилният път ... Другото води до спорове !

Ми няма с какво да ги оборя. Но не ми и трябва. Просто наистина се ядосах тази седмица. И цъках по пет пъти дадена програма да я помни, а то едни искаше, други не (юторент си тръгна и почна точи без проблеми :gift: ). Съжалявам за всички пъти, които съм споменавал за нея пред приятели. Пример за лошо реализирана добра идея е програмата.

Ми няма с какво да ги оборя. Но не ми и трябва. Просто наистина се ядосах тази седмица. Съжалявам за всички пъти, които съм споменавал за нея пред приятели. Пример за лошо реализирана добра идея е програмата.

Виж сега аз като съм хващал Комодо в издънки съм правил и видео и всичко ...

Другото са празни приказки ,защото няма доказателства за тях ...

Пиши им във форума така и ще видиш ...

Ми като не ти трябва да обориш на някого мнението за какво въобще писа тук ?

Вярваш ли че така някой ще ти повярва ?

Ми да повярваш на някого без да го познаваш... няма начин. А видео тестове, шотове, могат да се манипулират... Не искам никого да убедя в нещо. Изказвам мнение изградено на опит с програмата не от вчера. Как да е.

За кой ли път се убеждавам че тази програма не е за всеки потребител.

Ми да повярваш на някого без да го познаваш... няма начин. А видео тестове, шотове, могат да се манипулират...

Не искам никого да убедя в нещо. Изказвам мнение изградено на опит с програмата не от вчера. Как да е.

Тук не става на въпрос за манипулиране ако поне си чел нещо от мен то е че аз мразя манипулирането и просто ти предлагам да покажеш тези бъгове във форума им ...

Така ще помогнеш програмата да се развие ...Това имам предвид !

Но както и да е :rolleyes:

Kaspersky IS или Comodo IS?

Сам си решавай ! Това е моето мнение -всеки да ползва това което му харесва ;)

Kaspersky IS или Comodo IS?

Комодо:

• По-добра стена
  • по-добър хипс
  • наличие на "облак"
  • по-добра евристика на антивируса
  • липса на уеб-скенер
  • не защитава от фишинг

Касперски:

• наличие на уеб-скенер
  • блокиране на опасни сайтове
  • всичко друго е по-слабо в сравнение с Комодо

Избирай!

Редактирано от А р х и т е к т а (преглед на промените)

Комодо:

• По-добра стена
  • по-добър хипс
  • наличие на "облак"
  • по-добра евристика на антивируса
  • липса на уеб-скенер
  • не защитава от фишинг

Касперски:

• наличие на уеб-скенер
  • блокиране на опасни сайтове
  • всичко друго е по-слабо в сравнение с Комодо

Избирай!

Глупости KSN какво е ?

По добър антивирус има Касперски ...

И още много други неща ...

Аз си замълчах ама сега няма как : антиспам ,сканиране на криптирани връзки и пълна виртуализация пак в полза на Касперски !

Родителски контрол !

Сканиране за уязвимости ! При Матушек 92 процента като хипс та кое им е по лошото ?

А и безопастно онлайн банкиране !

Аз си замълчах ама сега няма как : антиспам ,сканиране на криптирани връзки и пълна виртуализация пак в полза на Касперски !

Родителски контрол !

И е по лек от ComodoIS,странно но факт!

Но за сметка на това HIPS-a му е малко либерален( но само по-подразбиране е така) ,но това не означава че е по слаб!

Много-по леко се браузува,защитната стена има повече настройки,абе за какво сравнение пишете не ми е ясно!

Но не мога да отрека обаче,че евристиката при Comodo е на много по-високо ниво,а Nod32 има най-добрата според мен!!

Така,че всеки сам си избира,аз и двете ги предпочитам и ползвам! :down:

Предлагам на @herolanok,да хвъркли едно око на темите които ще му посоча,определено ще му бъдат от полза за избора си!

Така локуми може да разтягаме до безкрайност! :)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=53178&pid=1369398&st=45&#entry1369398

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=129330&pid=1650175&st=180&#entry1650175

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=95803&pid=1643378&st=45&#entry1643378

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=40974&pid=1559280&st=330&#entry1559280

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=12468&pid=1662329&st=360&#entry1662329

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=77869&pid=1643381&st=255&#entry1643381

Така,че всеки сам си избира,аз и двете ги предпочитам и ползвам! :down:

Аз това предложих ама ...

Проактивната защита и защитната стена на Comodo са доста по-добри и могат да се използват нормално дори с изключен антивирус. Ако Comodo IS 5 Free не беше по-добър, отдавна да бях сложил за пробване българската версия на KIS 2011. Вече трети месец съм без забележки към Comodo Internet Security Premium. Държа да отбележа - инсталирал съм го на свеж Win XP SP3,след пълно форматирате на дяловете - с общ обем 500 GB.

Редактирано от Darsn (преглед на промените)

И е по лек от ComodoIS,странно но факт!

След като го пробвах, мога да го подтвърдя...колкото и да изглежда чудно, но е факт!

Но не мога да отрека обаче,че евристиката при Comodo е на много по-високо ниво,а Nod32 има най-добрата според мен!!

Виждам, че си един от малкото във форума, който е напълно обективен и справедлив, и не робува на фенщина!

:down:

Глупости KSN какво е ?

По добър антивирус има Касперски ...

И още много други неща ...

Родителски контрол !

Сканиране за уязвимости ! При Матушек 92 процента като хипс та кое им е по лошото ?

А и безопастно онлайн банкиране !

Да не говорим за Backup, Data Encryption и Password Manager при Kaspersky Pure, направо да си удариш г**а в тавана.

Ако Comodo IS 5 Free не беше по-добър, отдавна да бях сложил за пробване българската версия на KIS 2011.

Нейчев,ами ти едва днес я откри бе друже,пак си в изцепка :down:

Едва сега забелязах наличието и на българска версия на Kaspersky Internet Security

Version 2011 (11.0.0.232)

Проактивната защита и защитната стена на Comodo са доста по-добри и могат да се използват нормално дори с изключен антивирус. Ако Comodo IS 5 Free не беше по-добър, отдавна да бях сложил за пробване българската версия на KIS 2011. Вече трети месец съм без забележки към Comodo Internet Security Premium. Държа да отбележа - инсталирал съм го на свеж Win XP SP3,след пълно форматирате на дяловете - с общ обем 500 GB.

Вече не знам на кого на акаунтите да пиша ,но както и да е не ми се разводнява темата кой бил по добър ... Има си тема за тестове докажете си твърдението там !

След като го пробвах, мога да го подтвърдя...колкото и да изглежда чудно, но е факт!

Виждам, че си един от малкото във форума, който е напълно обективен и справедлив, и не робува на фенщина!

:down:

Да, а ти не робуваш на Аваст абе не ми се прави на честен !

Защото тук аз единствено съм критикувал всички програми и то след обстойно изследване ,а не 3 -часово !

Вече не знам на кого на акаунтите да пиша ,но както и да е не ми се разводнява темата кой бил по добър ... Има си тема за тестове докажете си твърдението там !

И защо ми е да доказвам? Ако се издъни, просто ще го заместя с друга програма. Може и пак да е безплатна. Обаче засега съм доволен и просто го отбелязвам. Не критикувам програмата без доказателства - всичко си е запаметила и функционира съобразно настройките си. Пиша го някои хора да се замислят - защо личните им констатации са твърде различни. Нищо друго нямам за цел.

И защо ми е да доказвам?

Ми без доказателства ... празни приказки !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.