Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи (Част 3)

Featured Replies

Момичета, мога ли да помоля за 190 и 191 страница от " Моята любима годеница " на Кристина Дод.

• Отговори 2k
  • Прегледи 326,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да ти кажа чесно - съгласна съм напълно с брата на Мими, не само защото с мен нито си го обсъждала предварително, нито ми поиска мнението дали да ме пишеш или не - вярно имам само една глава и не отри

• Аве вие скайп нямате ли. А ти от кво си обидена точно от помня ли дестина страници дето пренаписах? И от уважение към труда ти не казах нищо щото пък никой не е длъжен да може, но това трябва се чете?

• Т.к. съм на всяка манджа мерудия, айде и аз да се нахакам с двата крака в епицентъра на бойните действия. Georgina_Malory, невероятен си. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#

Публикувани изображения

Мила и аз съм член на Dream Team и мога да те уверя, че нито смятам да ходя като преводач в издателство, ното превеждам за да изкарвам пари от това. Книгата, която превеждам я четох преди повече от година, и сега реших, че ще е любезно от моя страна да я преведа, за тези, които не знаят английски и не могат сами да я прочетат. За разлика от някой съфорумици, аз не влизам в други подобни форуми и превеждам книгата само и единствено да зарадвам дъгогодишните си приятелки и новите си познати именно в този форум, с една наистина хубава книга, която не е издадена у нас. Изтъквайки, че вие превеждате само от любов към книгите, а ние за пари, ми се вижда, меко казано убидно. И знам, че вероятно е късно да давам мнението си по въпроса, защото си се изказала преди няколко дни, но държа всички да знаят, че книгите които са преведени и се превеждат са само за ползване във форума. Ако смятахме да вадим пари от тях, да не сме луди да пускаме първо фен превод, а после книга, която ще е вече прочетенна и само върли колекциониери ще си я купят?

О, Инче, изобщо не съм го написала с цел да обиждам някого. Не ми е и минавало през ум, че ще го приемете така, но и не бих желала да ми се преиначават думите. Никъде не съм написала, че превеждате за пари. А че го правите като професионалисти. Разликата е огромна и много те моля, прочети го пак като вникнеш в това, което исках да кажа. Исках да напомня, че благодарение на Съни и Ваня си имаме много хубаво издателство и е време този форум, който расте постоянно, благодарение на нови попълнения и от други форуми /и които не знаят това, защото не са чели всичките теми от-до/, да е съпричастен с това, че ще имаме кой да ни угажда на желанията :cool: . Няма да напомням с какво нетърпение очакваме следващите издания. Това май е всеизвестно от фактът, че като ми прищрака и си тропам за някоя книжка като малко дете. И в никакъв случай не съм искала да кажа, че го правите с користни цели или с търговска цел - това се отнася за всички ви, които превеждат. Погрешно прочетено и погрешно разбрано, и може би недотам точно написано /извинявам се за последното/. Думата "за разлика" я използвах в смисъл, че съм чела вашите преводи в завършен вариант и те са на супер ниво. Преводът на "Вампирът..." го четох в не най-последния му вариант, имаше още за доизглаждане и доизпипване. А и им е първи техен проект. Справили са се чудесно и определено имат моите поздравления за това. Коментарът ми беше написан, преди да прочета романа пак във финален вариант. Мога да кажа, че имаше разлика между двата ми прочита. Преди бях доволна, а сега съм меко казано въодушевена. Още веднъж искам да изкажа признателността си към всички, които превеждат, за такива като нас, които дори да имат речник и оригинала под ръка, пак не могат да се справят, или не им се занимава. Защото има чудесни момичета като вас, които го правят доброволно и безвъзмездно с цел - усмивка и приятелско отношение. Далеч съм от всяка друга мисъл... Всъщност... върти ми се една друга мисъл... за една традиция, която можем да оставим занапред... но нека я обмисля и ще я споделя понататък. Нямате повод за обиди и сърдитни. То е все едно аз от твоя пост да се обидя и разсърдя, че съм една от тия съфорумци, дето влизат и в други подобни форуми.... и "за разлика"... А досещате ли се, че във всички ония форуми давам линкове с книги към тракера, а във всеки файл с книгата аз поставям воден знак - калдата--любовни романи? И че по този начин тук са дошли много нови хора и се влива "свежа кръв" във форума, вместо да си пишем 10-15 човека три години. Е, аз нито се засягам, нито възприемам погрешно думите ти, но е неприятно, когато и моите се извъртат. Извинявам се, ако сте разбрали погрешно, надявам се, че поясних. :)

Редактирано от NELG (преглед на промените)

О, Инче, изобщо не съм го написала с цел да обиждам някого. Не ми е и минавало през ум, че ще го приемете така, но и не бих желала да ми се преиначават думите. Никъде не съм написала, че превеждате за пари. А че го правите като професионалисти. Разликата е огромна и много те моля, прочети го пак като вникнеш в това, което исках да кажа. Исках да напомня, че благодарение на Съни и Ваня си имаме много хубаво издателство и е време този форум, който расте постоянно, благодарение на нови попълнения и от други форуми /и които не знаят това, защото не са чели всичките теми от-до/, да е съпричастен с това, че ще имаме кой да ни угажда на желанията :cool: . Няма да напомням с какво нетърпение очакваме следващите издания. Това май е всеизвестно от фактът, че като ми прищрака и си тропам за някоя книжка като малко дете. И в никакъв случай не съм искала да кажа, че го правите с користни цели или с търговска цел - това се отнася за всички ви, които превеждат. Погрешно прочетено и погрешно разбрано, и може би недотам точно написано /извинявам се за последното/. Думата "за разлика" я използвах в смисъл, че съм чела вашите преводи в завършен вариант и те са на супер ниво. Преводът на "Вампирът..." го четох в не най-последния му вариант, имаше още за доизглаждане и доизпипване. А и им е първи техен проект. Справили са се чудесно и определено имат моите поздравления за това. Коментарът ми беше написан, преди да прочета романа пак във финален вариант. Мога да кажа, че имаше разлика между двата ми прочита. Преди бях доволна, а сега съм меко казано въодушевена. Още веднъж искам да изкажа признателността си към всички, които превеждат, за такива като нас, които дори да имат речник и оригинала под ръка, пак не могат да се справят, или не им се занимава. Защото има чудесни момичета като вас, които го правят доброволно и безвъзмездно с цел - усмивка и приятелско отношение. Далеч съм от всяка друга мисъл... Всъщност... върти ми се една друга мисъл... за една традиция, която можем да оставим занапред... но нека я обмисля и ще я споделя понататък. Нямате повод за обиди и сърдитни. То е все едно аз от твоя пост да се обидя и разсърдя, че съм една от тия съфорумци, дето влизат и в други подобни форуми.... и "за разлика"... А досещате ли се, че във всички ония форуми давам линкове с книги към тракера, а във всеки файл с книгата аз поставям воден знак - калдата--любовни романи? И че по този начин тук са дошли много нови хора и се влива "свежа кръв" във форума, вместо да си пишем 10-15 човека три години. Е, аз нито се засягам, нито възприемам погрешно думите ти, но е неприятно, когато и моите се извъртат. Извинявам се, ако сте разбрали погрешно, надявам се, че поясних. :)

Ели аз мнго добре прочетох поста ти и то няколко пъти, преди да напиша мнението си и това твое: За разлика от Dream Team, /за които е съвсем реална възможността да работят в книгоиздателство с уменията, които имат/, момичетата, които решиха да преведат "Вампирът..." на Терезка го направиха, само и единствено с цел фен превод и ние да й се насладим. И въпреки, че го има малкото допълнение за работата в книгоиздателството, само си виж изречението, "...го направиха, само и единствено с цел фен превод и ние да й се насладим", а и ние го правим със същата цел, и това, че Съни е покрай нас да ни удря по едно рамо, не значи, че сме се юрнали да превеждаме за издателството й, все пак сме си пълни аматьори. Но колкото и да препрочитам поста ти, стигам до едно заключение, и то е, че според теб, ние го правим с друга цел. Не искам да се караме и спамим. Нямам желание да си разваляме отношенията, защото те имам за добра приятелка. Но, аз много добре прочетох какво си написала, и може да не си искала да се получи като обида, но това е факт. Едва ли съм единствената, която мисли така, но аз просто държах да изкажа мнението си. Всеки си има принципи и заради едно погрешно написано или разбрано изречение не искам да изпадаме в спорове.

Колкото до пускането на книги в други форуми, не го правиш само ти, и макар да се прави реклама и т.н., аз съм го казвала и пак ще го кажа, не го удобрявам. Може да се отиде, да се пусне един линк към форума и няколко ред с "реклама" и това е, не виждам смисъл нашия труд, да ги има разхвърлян на 100 места, и после някой да седне да се хвали какво е правил, защото в един форум една госпожица се беше изцепила, че е сканирала "Венчило с дявола", но за жалост качеството било зле, а скана си беше лично мой, и на него си личаха маркерите по книгата ми, същото го видях и за книга сканирана от Тихи, че скана е зле, но иначе за едно четене ставало, ама на девойката не й се занимавало да го сканира на по-голяма резолюция!!! Дадох си мнението и то доста разпалено, баннаха ме и изстриха поста и така си и остана. Но не желая да се впускам и в тази тема, защото знам, че ще има доста, които не са на моето мнение. Затова предлагам да сложим край на дискусията, ако все пак, не с съгласна и искаш да ми кажеш още нещо, пиши ми на ЛС, че Тори ще ни скалпира за спам. ;)

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

... Даох си мнението и то доста разпалено, баннаха ме и изстриха поста и така си и остана. Но не желая да се впускам и в тази тема, защото знам, че ще има доста, които не са на моето мнение. Затова предлагам да сложим край на дискусията, ако все пак, не с съгласна и искаш да ми кажеш още нещо, пиши ми на ЛС, че Тори ще ни скалпира за спам. :)

Никакъв проблем. Аз имам всички ви за приятели и е по-добре отношенията да са открити и нещата да се казват директно, за да се изяснят на момента, а не някой да таи съмнения относно какво си мисли другия, или да си правим свободни съчинения на тема в час по литература "какво е искал да каже автора". Ще го кажа ясно още веднъж. НЕ смятам, че който и да е от хората, които превеждат, го прави с користни цели, и едва ли някой смята така, при положение, че си тегли книгата безплатно. Обратната мисъл звучи абсурдно откъдето и да се погледне. Съни и Ваня имат издателство и са професионалисти, и в качеството си на такива много помагат и при фен преводите с единствената цел четивото да е удоволствие за читателя. Ще ми се и ние да можем да помагаме пък на издателството, за да може и за тях издаването да е удоволствие и да става често. Ще ми се да можем да си подаваме ръка един на друг в какъвто и да било момент в каквато и да било тема - грижа или радост. Тази тема е била свидетел на постове от всякакъв род. Факт е, че хората тук са доказали, че решат ли нещо - с общи усилия, то се прави. И тука няма "за разлика". Извинявам се още веднъж, че съм написала двусмислица. Едиственото, което исках да подчертая е, че въпреки мнението за аматьорите, което изказа по-горе, вие имате умения, сякаш това ви е не хоби, а занаят. И за да не стане пак двусмислено - сякаш, а не, че е така и че печелите от това. Просто исках да ви похваля /жаргонно казано, да ви ударя една четка/, за преводите, които сте направили за нас, и че можете да се гордеете с това. Това не е повод за обиди и сърдитни, а повод да вдигнете глава и да кажете - "ще има и още, очаквайте". :cool:

Да си кажа честно вече ме е страх да правя коментари,за която и да било тема.Тези недоразумения просто не знам как стават .Аз исках да похваля ,а пък то стана една......Бях се изказала пак така положително за създаването на темата за съвременните романи и ,че чакам с нетърпение класация и веднага имаше засегнати,сякаш съм критикувала или недоволствала.Сравнително нова съм и може да допускам неточности ,но никога не е нарочно.Та мисълта ми е,моля нека да има само добри емоции и приятни беседи.Нали затова сме се събрали..

Това не е повод за обиди и сърдитни, а повод да вдигнете глава и да кажете - "ще има и още, очаквайте". :)

Глави не сме свеждали ечо щот няма за кво и да "ще има и още, очаквайте"

Съни, тъкмо бях влязла във вашия сайт на Гепард да поразгледам дали няма някакви новини за предстоящо издаване на вашите проекти с Ваня, но не видях. Дайте някакъв знак поне, момичета долу-горе кога да очакваме новите книжки. :) Надявам се не съм нахална. :whist:

Съни, тъкмо бях влязла във вашия сайт на Гепард да поразгледам дали няма някакви новини за предстоящо издаване на вашите проекти с Ваня, но не видях. Дайте някакъв знак поне, момичета долу-горе кога да очакваме новите книжки. :) Надявам се не съм нахална. :whist:

За съжаление към днешна дата ми е трудно да ти дам конкретният отговор, който очакваш от мен. Много са определящите фактори и не ми се ще да ги дискутирам тук. Но се работи по проектите и с божията помощ се надявам скоро да видят бял свят. Бъди сигурна, че щом стане здравата ще се разчуе веднаги хихи.

Да си кажа честно вече ме е страх да правя коментари,за която и да било тема.Тези недоразумения просто не знам как стават .Аз исках да похваля ,а пък то стана една......Бях се изказала пак така положително за създаването на темата за съвременните романи и ,че чакам с нетърпение класация и веднага имаше засегнати,сякаш съм критикувала или недоволствала.Сравнително нова съм и може да допускам неточности ,но никога не е нарочно.Та мисълта ми е,моля нека да има само добри емоции и приятни беседи.Нали затова сме се събрали..

И аз това исках, но никой не го видя. Прочетоха си го като обида и като такова го възприеха. А намерението ми беше да спомена издателството, във връзка с това, че имаме много нови хора във форума, които не знаят за него. Да похваля Дрийм тийм, за да не забравяме, че и те ни носят много радост с преводите си, макар последния превод да идва от друга група хора. И разбира се, да поздравя и изкажа благодарност за превода. Надявам се да е изяснено, че намерението ми не е било да изказвам негативи и обиди. Не обичам, когато ми се преиначат думите и се видят неща, които ги няма написани. Кой каквото иска да си мисли, но не ми вкарвайте на мене мисли, които ги няма. Ако съм мислела друго, съм щяла да напиша друго. Щом го няма черно на бяло написано, значи не съм го мислела. Достатъчно открит човек съм, за да изразя мнението си. И ще продължавам да го правя, когато има за какво. И молбата ми е също като на nikivesy, да оставим тази тема, извиних се около три пъти най-малко. Ако и това не сте прочели... не знам вече какво да мисля аз, или кажа. Да преминем към по приятна тема или дискусия.

В тази връзка искам да пожелая Честит празник на всички именници днес!

И аз това исках, но никой не го видя. Прочетоха си го като обида и като такова го възприеха. А намерението ми беше да спомена издателството, във връзка с това, че имаме много нови хора във форума, които не знаят за него. Да похваля Дрийм тийм, за да не забравяме, че и те ни носят много радост с преводите си, макар последния превод да идва от друга група хора. И разбира се, да поздравя и изкажа благодарност за превода. Надявам се да е изяснено, че намерението ми не е било да изказвам негативи и обиди. Не обичам, когато ми се преиначат думите и се видят неща, които ги няма написани. Кой каквото иска да си мисли, но не ми вкарвайте на мене мисли, които ги няма. Ако съм мислела друго, съм щяла да напиша друго. Щом го няма черно на бяло написано, значи не съм го мислела. Достатъчно открит човек съм, за да изразя мнението си. И ще продължавам да го правя, когато има за какво. И молбата ми е също като на nikivesy, да оставим тази тема, извиних се около три пъти най-малко. Ако и това не сте прочели... не знам вече какво да мисля аз, или кажа. Да преминем към по приятна тема или дискусия.

В тази връзка искам да пожелая Честит празник на всички именници днес!

Така, мога ли и аз най сетне да ти отговоря. Не че си нямаме скупе, не че не се знаем, но това започва да излиза от рамките и явно въпреки нежеланието ми ще трябва са пообяснявам. До момента не взех отношение защото не смятах че има за какво. Събрали се няколко момичета, решили нещо, направили го. Ами чудесно. В свободна страна живеем. Всеки има право да взима решения и да отговаря за постъпките си. И никъде не пише, че фен преводите на калдата форума ни трябва да ги прави само дрийм тийм. Никъде не пише, че само ние можем и другото видите ли няма да струва. НИКЪДЕ /не крещя/ не съм го и намекнала. Няма да скрия, че ме заболя, че момичетата не са потърсили нашата помощ ли съдействие ли. Няма да скрия, че ми се стори малко като натриване на носа, защото след правенето на първата МакЛийн очевидно имаше обидени, задето сме им редактирали главите, а за редакция имаше бол. Или пък намеци за незачитане на труда и видите ли много съм си вирнала явно носа и не приемам друго освен моето. И това приех без коментар. Който реално работи с мен знае как работя и знае ако имам претенции защо са. Знае също, че изключително ценя всяка буква написана с цел да се осъществи даден проект. И единственото, което се стремя е да видя всяка започната книга завършена и то на ниво да ни достави удоволствие. Ами аз не мога да чертая, още по малко да смятам- признавам си без бой че математиката ми замръзна в пети клас)и това е което мога. С това помагам. Но стига за мен. Първата мила ечи, която побесня от поста ти бях аз. Ами аз се почувствах не от Калдата форума след като надлежно изчетох опита ти да припомниш за гепард. Благодаря, но Гепард е нещо различно, в което не бих ангажирала никого без надлежно да си заплатя, а Дрийм тийм е опита да компенсираме това, което не мога да направя с пари. Нищо общо няма. Но реших че не е предмет на всеобщо обсъждане. Думите ти за съжаление бяха недвусмислени и нямаше момиче от отбора, което да не го усети. Просто реших, че каквото и да напиша ще се приеме като някаква злоба и претенция едва ли не да ми се правят метани, а ти знаеш, че не е така. Така, че не се сърди ако и още някой се е засегнал и е сметнал за необходимо да ти го каже. Екипа е изграден изцяло от всеотдайни и талантливи момичета с изградени принципи и да им се намеква, че има някаква корист в доброволният им - повярвай сериозен труд - ами не е приятно. И противно на мнението, че сме някакво затворено общество, знам ли завера някаква, аз ще продължа да се радвам на всяко ново момиче, присъединило се към нас. А ако пък ритъма и стила на работа, не допадат всеки е свободен да прави това, което си е наумил. Моля да се спре с това вече и да си гледаме книжките и да им се наслаждаваме.

....... аз ще продължа да се радвам на всяко ново момиче, присъединило се към нас. А ако пък ритъма и стила на работа, не допадат всеки е свободен да прави това, което си е наумил. Моля да се спре с това вече и да си гледаме книжките и да им се наслаждаваме.

Идвайте, момичета и момчета, присъединявайте се към отборите ни, за да можем да се радваме на все повече преведени книжки. :offtopic_s:

Аз обикновено рядко си давам мнението, много съм притеснителна, но в този случай ми се струва, че Ели не искаше да обиди никого и поста й аз го разбрах като благодарност към екипите. Дори, когато го четях не ми и мина през акълчето, че има нещо нередно, но разбира се аз не съм от преводачите за мое огромно съжаление и може би за това съм го сметнала поста й като благодарност към работата ви.

Обичам ви безкрайно много, момичета. Всеки ден съм при вас и се чувствам чудесно тук. Не смятам, че Тори трябва да изтрие постовете ни, защото все пак трябва да има и малко разнообразие от време на време в този форум. Стига с тази любов. Ха ха. Аз и без това май се понаситих малко. Хи хи хи .

• Автор

Е не съм тръгнала да търкам де.. Докато нещата не излязат от рамките на добрия тон, всичко е наред, просто не прекалявайте със спама :offtopic_s:

Е не съм тръгнала да търкам де.. Докато нещата не излязат от рамките на добрия тон, всичко е наред, просто не прекалявайте със спама :offtopic_s:

Въх тор опазил ма Бог. Ша ма стигне бога на бурите ве... Ама пък днес си е празник простено ни е пък малкочкааааааааааа само да поспамим докат не ни забършеш с баданарката хихихи.

Така, мога ли и аз най сетне да ти отговоря. Не че си нямаме скупе, не че не се знаем, но това започва да излиза от рамките и явно въпреки нежеланието ми ще трябва са пообяснявам. До момента не взех отношение защото не смятах че има за какво. Събрали се няколко момичета, решили нещо, направили го. Ами чудесно. В свободна страна живеем. Всеки има право да взима решения и да отговаря за постъпките си. И никъде не пише, че фен преводите на калдата форума ни трябва да ги прави само дрийм тийм. Никъде не пише, че само ние можем и другото видите ли няма да струва. НИКЪДЕ /не крещя/ не съм го и намекнала.

Няма да скрия, че ме заболя, че момичетата не са потърсили нашата помощ ли съдействие ли. Няма да скрия, че ми се стори малко като натриване на носа, защото след правенето на първата МакЛийн очевидно имаше обидени, задето сме им редактирали главите, а за редакция имаше бол. Или пък намеци за незачитане на труда и видите ли много съм си вирнала явно носа и не приемам друго освен моето.

Мила Съни, днес го казах на Инка, ще гокажа и на теб не е тук мястото и не тълкувай чуждите думи без първо да попиташ автора им каккво е казал с тях.

На коментара ти "че те е заболяло и че не сме потърсили помощ" ще коментирам с един твой пост и един на Янето в темата за фен преводите по повод някой иска ли да помогне за превод на книгата на Терезка :

cheetah написа на 02 юли 2010 - 14:05 :

Сега остава направите чудо и някак да кандърдисате и съни да работи по книга дето е за вапири хихихи.

Публикувано 04 юли 2010 - 20:24

И аз като Съни, тез вампири след Сара на Аманда Ашли не ми се четат, а за превод да не говорим.

Съни, аз харесвам книги за вампири, останалите момичета също и затова сме се хванали и сме го направили, заради нас и заради останалите, които харесват жанра. Никой от нас не си мери гагата тук, вие споделяте вашият труд с нас, за което ви благодарим всеки път, а ние нашият с вас и общо радваме всички.

По останалата чест от коментара ти изобщо няма да взема отношение, защото ще се повторя от преди няколко месеца, а и останалите момичета са тук заради съвсем други неща. Хайде сега да престанем и да караме напред с кой каквото може. :P

Редактирано от Gael (преглед на промените)

Така, мога ли и аз най сетне да ти отговоря. Не че си нямаме скупе, не че не се знаем, но това започва да излиза от рамките и явно въпреки нежеланието ми ще трябва са пообяснявам. До момента не взех отношение защото не смятах че има за какво. Събрали се няколко момичета, решили нещо, направили го. Ами чудесно. В свободна страна живеем. Всеки има право да взима решения и да отговаря за постъпките си. И никъде не пише, че фен преводите на калдата форума ни трябва да ги прави само дрийм тийм. Никъде не пише, че само ние можем и другото видите ли няма да струва. НИКЪДЕ /не крещя/ не съм го и намекнала. Няма да скрия, че ме заболя, че момичетата не са потърсили нашата помощ ли съдействие ли. Няма да скрия, че ми се стори малко като натриване на носа, защото след правенето на първата МакЛийн очевидно имаше обидени, задето сме им редактирали главите, а за редакция имаше бол. Или пък намеци за незачитане на труда и видите ли много съм си вирнала явно носа и не приемам друго освен моето. И това приех без коментар. Който реално работи с мен знае как работя и знае ако имам претенции защо са. Знае също, че изключително ценя всяка буква написана с цел да се осъществи даден проект. И единственото, което се стремя е да видя всяка започната книга завършена и то на ниво да ни достави удоволствие. Ами аз не мога да чертая, още по малко да смятам- признавам си без бой че математиката ми замръзна в пети клас)и това е което мога. С това помагам. Но стига за мен. Първата мила ечи, която побесня от поста ти бях аз. Ами аз се почувствах не от Калдата форума след като надлежно изчетох опита ти да припомниш за гепард. Благодаря, но Гепард е нещо различно, в което не бих ангажирала никого без надлежно да си заплатя, а Дрийм тийм е опита да компенсираме това, което не мога да направя с пари. Нищо общо няма. Но реших че не е предмет на всеобщо обсъждане. Думите ти за съжаление бяха недвусмислени и нямаше момиче от отбора, което да не го усети. Просто реших, че каквото и да напиша ще се приеме като някаква злоба и претенция едва ли не да ми се правят метани, а ти знаеш, че не е така. Така, че не се сърди ако и още някой се е засегнал и е сметнал за необходимо да ти го каже. Екипа е изграден изцяло от всеотдайни и талантливи момичета с изградени принципи и да им се намеква, че има някаква корист в доброволният им - повярвай сериозен труд - ами не е приятно. И противно на мнението, че сме някакво затворено общество, знам ли завера някаква, аз ще продължа да се радвам на всяко ново момиче, присъединило се към нас. А ако пък ритъма и стила на работа, не допадат всеки е свободен да прави това, което си е наумил. Моля да се спре с това вече и да си гледаме книжките и да им се наслаждаваме.

Аз пък лично Съни не разбирам от какво те е заболяло. При условие, че при всяко споменаване на вампири и подобните им, ти започваш да ги плюеш, очакваш да ти поискаме съдействеие? При все че нееднократно си казвала, че никой не може да те накара да прочетеш нищо за вампири? За какво съдейстие става въпрос тогава? Някой да "изредактира" отгоре-отдолу колкото да отбие номера, като Ирис? Защото за мен за да превеждаш или редактираш, не е нужно да обичаш жанра, но е добре и да не го мразиш.

И за да няма преиначаване на думите ми, всички от форума сме ви много благодарни за преводите с които ни радвате, но превода който сме направили няма нищо общо с Дриймтима, просто решихме, че книгата искаме да я прочетем и да я имаме, вместо да чакаме, някой, някъде да се сети за нея. И под някой, някъде имам предвид, не само този форум.

А относно "прословурия" коментар на Ели, аз го разбрах, все едно иска да се изчетка на момичетата от Дриймтима, че толкова много опит има вече, че могат да си изкарват хляба с това, а не че го правя.

ПС: И на мен ми обидно, че вместо да се комнтира книгата, фокуса се измества. Защото в крайна сметка всичко беше с цел да зарадваме почитателите на този жанр.

И с това за мен се приключва темата.

Още една книжка от Мария Varnam.

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=1406

Здравейте на всички. Бая време съм тук и си чета анонимно, обаче реших да се регистрирам - да се види все пак, че има човек тук *хихи*

Та, имам въпрос. От няколко дни обаче, забелязвам, че много книги са преместени в друг сървър - www.bgzona.info. Например, "Арабският принц" на Вирджиния Хейли. Когато кликнах на заглавието, ми се отвори този сайт и никъде не се виждаше нищо от книгата. Сайтът е едно към едно със замунда и когато се регистрирах, пробвах да открия книгата, но тъй като не зная заглавието й на английски, си останах с опита.

Може ли някой да обясни защо част от книгите са в ескейп-а, а друга - в бгзона-та?

Редактирано от innah_k (преглед на промените)

Здравейте на всички. Бая време съм тук и си чета анонимно, обаче реших да се регистрирам - да се види все пак, че има човек тук *хихи*

Та, имам въпрос. От няколко дни обаче, забелязвам, че много книги са преместени в друг сървър - www.bgzona.info. Например, "Арабският принц" на Вирджиния Хейли. Когато кликнах на заглавието, ми се отвори този сайт и никъде не се виждаше нищо от книгата. Сайтът е едно към едно със замунда и когато се регистрирах, пробвах да открия книгата, но тъй като не зная заглавието й на английски, си останах с опита.

Може ли някой да обясни защо част от книгите са в ескейп-а, а друга - в бгзона-та?

Голяма част от книгите се качваха в друг сайт, който от Нова година се е обединил с bgzona. Повечето линкове водят там. Сега нашите момичетата от екипа качват по азбучен ред книгите в ескейпа.

Редактирано от debilgates (преглед на промените)

А аз как мога да открия тези книги в бгзона-та? За първи път попаднах на такъв линк преди 2 седмици...

А аз как мога да открия тези книги в бгзона-та? За първи път попаднах на такъв линк преди 2 седмици...

Ами аз влизам със старата регистрация и няма проблем за сега. Направи си регистрация и влез, но не знам книгата дали е активна в момента.

Сега пробвах и наистина липсва изобщо категорията с книги. Помоли някой от форума, който я има да ти я прати.

Редактирано от debilgates (преглед на промените)

Преди книгите се качваха във фанагория, но отбора за книги се отдели, а самият тракер вече не съществува, тъй като се обедини с бгзона. Реално обединението се извърши без прехвърляне на торентите от единия към другия тракер. Понастоящем целия отбор за книги се намира в http://escape-bg.net и всичката налична база ще бъде качена там, но става малко бавно поради големия брой произведения.

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Хайде и една книжка от колекцията на мъжо. Ако разбере, че съм подложила любимата му книга на скенера ще ме.... :(

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=1408

А колко човека ги качват?

Бих искала да помогна. Знам, че съм нова, но съм сериозен човек и ако някой ми обясни как става цялата работа, ще съм повече от щастлива да участвам :(

Моите две новокачени книжки днес влязоха между шамарите. Горките! :(

• Автор

Достатъчно! Много сте бързи, като трябва да се плюете.. Докато успея да тресна Съни, Петя се заяде.. Както и да е - и двата поста са там, където им е мястото и оттук-нататък, всеки коментар по тази тема ще отиде на същото място.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.