Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др част-2

Featured Replies

Правилата за TeamViewer, са не пълни.

TeamViewer ползва и алтернативен порт от 80, ако има проблем с него.

Дал съм 53,80,443 във видеото не стигат ли ?
  • Отговори 1,3k
  • Прегледи 101,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз съм с уиндоус 7 и не не я връщам на автоматичен режим а я оставям на интерактивен ... Обичам да знам когато нещо иска достъп до интернет :headphones:

Проблеми едва ли ще имаш защото аз и още доста хора ползваме настройките и нямаме такива ...

Обаче аз не слушам онлайн радио и не гледам онлайн телевизия -имам цифрова -и затова съм забранил на плеърите да се свързват с Интернет :)

Здравей! За Google Chrome и IE 8.0 правилата като при Firefox ли е логично да бъдат? И един въпрос - имаш ли някакви конкретни настройки за Java конзолата?

Здравей! За Google Chrome и IE 8.0 правилата като при Firefox ли е логично да бъдат? И един въпрос - имаш ли някакви конкретни настройки за Java конзолата?

Всички браузъри по един и същи начин а за Java нямам правила ама и забрани входящия трафик и пак ще си наред :headphones:

Всички браузъри по един и същи начин а за Java нямам правила ама и забрани входящия трафик и пак ще си наред :headphones:

Защото играя игри за които се иска Java Console.

И аз така си мислех,че ще си е наред,само дето в датата,неможе се ъплодва:)Питам аз що ми са теа правила,след като стената е в режим за напреднали?

В youtube до сега не съм виждал някой,да е качил клип с правила за Нортън защо ли?

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=d4URpacHZec

Защото играя игри за които се иска Java Console.

Остави правилата които Нортон е създал за да няма проблеми :headphones:

И аз така си мислех,че ще си е наред,само дето в датата,неможе се ъплодва;)Питам аз що ми са теа правила,след като стената е в режим за напреднали?

Вярвай си аз ъплоудвам навсякъде без проблем :)

Остави правилата които Нортон е създал за да няма проблеми :headphones:

Там е работата, че едва вчера инсталирах Нортън и днес сложих твоите правила, за много от тях Нортън все още не беше си създал правила на авто режим, аз ги създадох ръчно процес по процес. Още не съм пускал Java игри, така че няма никакво правило и ще го създавам, когато стената извади съобщение.

2 въпроса - Ако при така създадените правила мина на автоматичен режим за да може програмата сама да си създаде за Java примерно, ще се нулират ли тези, които създадох ръчно по твоите клипове?

Почти сигурен съм, че няма, но да питам все пак - има ли начин за експорт на създадената конфигурация на стената и правилата?

Даже са в повече.

Ми кажи си мнението как да стане че аз ще преинсталвам :headphones:

Няма да се нулират

За Firefox се прави допълнително правило за plugin container :)

Ми кажи си мнението как да стане че аз ще преинсталвам :D

Няма да се нулират

За Firefox се прави допълнително правило за plugin container :rolleyes:

Да, аз го направих според клипчето ти за NETBIOS ограничението за plugin container.

Да, аз го направих според клипчето ти за NETBIOS ограничението за plugin container.

Добре и сподели ако имаш проблем с дадено правило ... Чао за сега :D

Умник я забрани входящите връзки на жавата към компа и се пробвай да качваш на някое сторе,кво ли се занимавам и аз.

-=Моля, спазвайте добрия тон! Благодаря!=-

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Добре и сподели ако имаш проблем с дадено правило ... Чао за сега :D

Засега всичко е ОК. Ако нещо възникне ще пиша.

Ми кажи

TCP - 80, 5938

UDP - 5938

Достъп до 127.0.0.1

Всеки път след свързване иска и достъп до UDP 1025, или 1026 или 1027..., така че може да се добави и правило

UDP - 1024-1099

но не знам, може и без него.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Когато аз ползвах NIS в инерактивен режим на стената  създавах правила при стартиране на всяко приложение поотделно.  Първата ми работа беше да изтрия всички правила за програмите си. След стартиране на която и да е, или на някой сървис на уиндоуса, излиза съобщение с въпрос, където създавах ръчни правила - и то точно такива които са нужни за програмата, само изходящи - и протокол и порт и кои компютри и пр. Отварях входяща връзка  единствено само за порта за слушане на торент клиента. След това влизах при правилата за всяко приложение и просто добавях блокиращо правило. Чудесно и лесно....Може би около месец или повече нямах никакви проблеми... 

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

От екипа им се оправдават, че програмата пуска тези тестове, тъй като разпознава, че нямат зловреден код, а са симулатори. Обще взето принципът е, че стената блокира изходящите връзки само на програми, които някой от другите им модули (antivirus, insight, Sonar..) са идентифицирали като зловредни.

То си е така, не знам какво се оправдават. Мисля, че го пише и във фелпа за защитната стена.

То си е така, не знам какво се оправдават. Мисля, че го пише и във фелпа за защитната стена.

Да, в някакъв смисъл е така, но това лишава стената от автономно действие като компонент - примерно в случай, че другите модули пропуснат нещо, и то се инсталира, тя може да го спре при опита му да се свърже навън. Разбирам,че на разработчиците не им е лесно понякога да балансират м/у обикновения потребител и тези, които искат повече възможности за настройка, но примерно можеше да се направят някакви режими на стената, между които да избираш, както при някои други пакети за сигурност.

Да, в някакъв смисъл е така, но това лишава стената от автономно действие като компонент - примерно в случай, че другите модули пропуснат нещо, и то се инсталира, тя може да го спре при опита му да се свърже навън. Разбирам,че на разработчиците не им е лесно понякога да балансират м/у обикновения потребител и тези, които искат повече възможности за настройка, но примерно можеше да се направят някакви режими на стената, между които да избираш, както при някои други пакети за сигурност.

Автономност и режими, както го наричаш, стената има.

По подразбиране е така, на всичко се разрешава освен на вирусите, в случая не досажда на потребителя с въпроси. Като ти малнее, минаваш на ръчно, а ако още ти мълнее, пускаш и HIPS-а или както му е името.

Не виждам какво да се балансира, за всеки вкус по нещо.

Автономност и режими, както го наричаш, стената има.

По подразбиране е така, на всичко се разрешава освен на вирусите, в случая не досажда на потребителя с въпроси. Като ти малнее, минаваш на ръчно, а ако още ти мълнее, пускаш и HIPS-а или както му е името.

Не виждам какво да се балансира, за всеки вкус по нещо.

Имах предвид режим - примерно в офиса, вкъщи, публичен режим - със затегнати настройки. Режими, автоматично настроени за определени ситуации, което улеснява ползвателя, вместо сам да си ги конфигурира.

Имам един въпрос - при мен при Full System Scan, RAM-а на процеса на Нортъна отива на 295 МБ, а процесора на 70% (с 4 ГБ РАМ съм и 3 ядрен Атлон на 2.9 ГХ). Отвсякъде надмина Касперския, който бях ползвал преди (версия 2010). Това нормално ли е? И става въпрос, че така стои определено време, не е само при сканиране на определени места от системата ми.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Имах предвид режим - примерно в офиса, вкъщи, публичен режим - със затегнати настройки. Режими, автоматично настроени за определени ситуации, което улеснява ползвателя, вместо сам да си ги конфигурира.

Явно не знаеш за какво говориш.

Но и някои от тези неща могат да се определят от общите правила на стената, но едва ли си поглеждал там.

Съжалявам, че не съм с Norton, иначе щях да съм по-категоричен.

Чудя се каде е офис режима в COMODO и Kaspersky Публикувано изображение

Явно не знаеш за какво говориш.

Но и някои от тези неща могат да се определят от общите правила на стената, но едва ли си поглеждал там.

Съжалявам, че не съм с Norton, иначе щях да съм по-категоричен.

Чудя се каде е офис режима в COMODO и Kaspersky Публикувано изображение

Защо взимаш за пример Комодо и Касперски? Все пак Нортън е програма много повече насочена към масовия потребител от тях, особено Комодо - но и там има слайдер с нива на стената и D+, или не е така? Ами при Аваст, Авира (отново има нива), при F secure също, да не изброявам. И вече освен това, за което давам пример, по-напредналият може и още да детайлизира правилата и да добави свои. При Нортън е просто - или пълен автомат, или само ръчно конфигуриране. Това имам предвид.

P.S. Пише се къде, не "каде".

Извинявай zerotox, забравих, че сме във форум по български език, ще си взема бележка. Отново пишеш ей така. Явно от Norton трябва да ти направят един плъзгач за да си играеш. Давам за пример Комодо и Касперски, понеже в една анкета тук за 2010, не видях Авира, F secure и Аваст, като най-добри защитни стени. А и това ако е стена на Аваст, здраве да е, за другите не знам, не съм ги ползвал. А и ако сравниш Custom Policy и Safe Mode на Комодо с това което предлага Norton, едва ли ще намериш много разлики.

Извинявай zerotox, забравих, че сме във форум по български език, ще си взема бележка.

Отново пишеш ей така.

Явно от Norton трябва да ти направят един плъзгач за да си играеш.

Давам за пример Комодо и Касперски, понеже в една анкета тук за 2010, не видях Авира, F secure и Аваст, като най-добри защитни стени. А и това ако е стена на Аваст, здраве да е, за другите не знам, не съм ги ползвал.

А и ако сравниш Custom Policy и Safe Mode на Комодо с това което предлага Norton, едва ли ще намериш много разлики.

Това не е точно така както пишеш!

Стената +Хипс-а на комодо не са за обикновенни потребители!

На Касперски има за обикновенни и за по-напреднали.

Мочтето иска да каже ,защо няма готови настройки за профил,след като Нортон е ориентиран към широката публика!

....p.s.А и никoй от моите познати никога няма да се справи с комодо-поне за сега.Не знам за в бъдеще как ще го развият!

...p.s.s.Аз ще ти отговоря!

Защото Нортон(както и Kaspersky)са сметнали,че е достатъчен аuto режим за по-обикновенните хора.Ако някои иска нещо повече сам да си настройва и създава правила.Другите Компании са сметнали,че няколко създадени настройки - профили (home,office,....и т.н.)биха били един +

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Извинявай zerotox, забравих, че сме във форум по български език, ще си взема бележка.

Отново пишеш ей така.

Явно от Norton трябва да ти направят един плъзгач за да си играеш.

Давам за пример Комодо и Касперски, понеже в една анкета тук за 2010, не видях Авира, F secure и Аваст, като най-добри защитни стени. А и това ако е стена на Аваст, здраве да е, за другите не знам, не съм ги ползвал.

А и ако сравниш Custom Policy и Safe Mode на Комодо с това което предлага Norton, едва ли ще намериш много разлики.

Добре, разбрах ти позицията. Съгласен съм, че стените на Аваст и Авира не са нищо особено. Друго лошо при Нортън обаче е, че не можеш да си експортнеш настройките и при едно преинсталиране трябва отначало.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.