Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др част-2

Featured Replies

Ох, не помня как беше - за скритите Toolbars при Internet Explorer

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 101,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Момчета искам да попитам ,има ли Toolbar Norton Antivirus които да се появява в Internet Explorer 8 или няма,защото на мен не ми излиза нищо!?

Ползвам Internet Explorer 8 -32 bit.

Norton Antivirus няма toolbar, само Norton IS има. При антивируса има само IDS (intrusion detection system) добавка към Firefox и IE, която не е видима, освен ако не погледнеш в управление на приложенията в IE и в добавките при Firefox.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Момчета искам да попитам ,има ли Toolbar Norton Antivirus които да се появява в Internet Explorer 8 или няма,защото на мен не ми излиза нищо!?

Ползвам Internet Explorer 8 -32 bit.

Ако желаеш да имаш toolbar , изтегли и инсталирай безплатния Norton Safe Web Lite от www.safeweb.com/lite , който ще работи с Norton Antivirus и ще добави функционалността Safe Web , която имат по-висшестоящите Norton Internet Security и Norton 360.

Ако желаеш да имаш toolbar , изтегли и инсталирай безплатния Norton Safe Web Lite от www.safeweb.com/lite , който ще работи с Norton Antivirus и ще добави функционалността Safe Web , която имат по-висшестоящите Norton Internet Security и Norton 360.

Вярно, че това го имаше само в NAV :)

Редактирано от Calando (преглед на промените)

Простене за невежеството ми, но незманам каква е разликата между: 1. NIS + Norton Utilities, т.е. комбиниран и комплексния NORTON 360. Благодаря предварително !

Например в цената: $69.99 + $49.99 = $79.99/$99.99 ??? :) Още нещо - в Norton Utilities няма Norton Online Backup :) Да не изключваме и факта, че комплексният пакет би работил по-добре

Простене за невежеството ми, но незманам каква е разликата между:

1. NIS + Norton Utilities, т.е. комбиниран и комплексния NORTON 360.

Благодаря предварително !

Norton Utilities и PCTools Performance toolkit са с общо ядро и са почти еднакви , да не кажа напълно еднакви. Все пак един им е собственика . Ако случайно държиш да си купуваш нещо , PCTools Performance toolkit е по-евтиния вариант.

Редактирано от 3GUSER / ASpace (преглед на промените)

Искам да попитам как точно си превеждате тази фунция на Нортон за обновяването( която по подразбиране е изключена)?

Публикувано изображение

.........."Norton AntiVirus Определено предоставя възможност да избират между интелигентни вирусни дефиниции ключ, както и пълен набор от вирусни дефиниции за сесии LiveUpdate.Когато е включена опцията умни Определения, Norton AntiVirus вирусни дефиниции активира ключа, съдържащ вирус дефинициите от най-важните необходимо за най-новите заплахи за сигурността, определени от Symantec. Осигуряване на възможност Определено интелигентен намалява времето за изтегляне, инсталиране и стартиране на системата. Той също така ви осигурява около 20 до 30 MB дисково пространство. Ето защо, основните вирусни дефиниции подобряване на работата на вашия компютър.Когато опция е изключена Определено интелигентен, Norton AntiVirus активира пълен набор от вирусни дефиниции, съдържащи всички вирусни дефиниции за всеки известен заплаха за Symantec ......"

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Пише си го в хелпа. Общо взето редуцира вирусните обновявания, т.е. тегли най-важните ъпдейти и спестява време. Аз мисля, че не е необходимо да е вкл.

Можеше и на китайски да го пуснеш. :dog84: Това е функция за потребители с бавна интернет връзка.Свалят се само най-новите дефиниции, а не пълната база данни на Нортън.

The smart definition is for people who have a slow internet connection. It contains only the antivirus definitions that are very current to catch recent malware. It is smaller in size to download

The full definitions called Core definitions contain all the antivirus definitions including ones which might not be needed but are good to have just in case. Therefore the download will be larger in size.

Ами аз защо избягвам да давам снимки от моя комп?....Ползвам си на Френски всичките програми. Да определено и аз това прочетох,но ме подведе, че спестявало място на диска...Да оставям го по подразбиране.

Ами аз защо избягвам да давам снимки от моя комп?....Ползвам си на Френски всичките програми.

Да определено и аз това прочетох,но ме подведе, че спестявало място на диска...Да оставям го по подразбиране.

Разликата е 20-на МБ и естествено скоростта. Можеш да провериш сама, като ползваш и двата начина за известно време...

Не съм много пипала в настройките само неща които аз съм сметнала за нужни.

Тя си е настроена програмата и няма кой знае какво да се пипа.Немога само да разбера какво точно включва тази настройка?Някакъв индикатор ли е това?

Публикувано изображение

Не съм много пипала в настройките само неща които аз съм сметнала за нужни.

Тя си е настроена програмата и няма кой знае какво да се пипа.Немога само да разбера какво точно включва тази настройка?Някакъв индикатор ли е това?

Публикувано изображение

Това е частта, където Нортън следи за необичайно ползване и високи стойности на изброените параметри - CPU, РАМ, Handles. В случая по дефолт няма да следи за необичайно висок брой Handles,използван от дадено приложение.

Давам 2 линка, където терминът Handles е обяснен - на български и английски. На английски е по-добре обяснено поне според мен.

http://www.kakvo.org/word/handle

http://www.anvir.com/handle.htm

Не ми стана пак много ясно, но от това което аз разбирам е, че ако е включено, ще следи коя програма какви връзки прави ли?

И ако прави много връзки ще алармира .Така ли е или пък не разбирам?

....p.s.В help-а на Нортон пише само : индикатор.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Здравейте. Понякога след рестарт на компютъра, иконката на NIS2011 в трея се променя (липсва зеленото тикче). Показал съм на шота. Някакви идеи на какво може да се дължи? NIS е с валиден ключ, не е кракната версия. Настройките са дефолтните и не съм изключвал модули. ОS Windows7\32bit. Благодаря предварително. post-272748-0-86255700-1298473941_thumb.

Редактирано от giordano (преглед на промените)

Според Вас, коя програма е за предпочитане като защита NIS 2011 v.18.5.0.125 или NORTON 360 v5.0.0.125. Запознат съм с възможностите и на двата продукта теоретично от сайт им. В Руския им сайт дават възможност за коннтрол на смапа, но незанам нито да ли е възможно или по-точно аз незнам как. Основно има дадени клипове за настройки на NIS, а за NORTON 360 не съм срещал. Извинете ме, че от един въпрос са роди още един. Благодаря предварително!

Принципно Norton 360 не е нищо повече от NIS + допълнителни инструменти за автоматично резервно копие (backup) и оптимизиране (tuneup), с които принцип се предполага, че цялостната защита се увеличава. Но ако говорим за защита, ЧИСТО като ЗАЩИТА - NIS е напълно достатъчен (друг е въпросът дали АЗ самият смятам, че NAV + някоя друга защитна стена е по-добрият вариант). И NIS, и N360 са си пакети, кашони, както искаш го наричай, само дето в 360 има допълнителни играчки. :down:

Според Вас, коя програма е за предпочитане като защита NIS 2011 v.18.5.0.125 или NORTON 360 v5.0.0.125.

Запознат съм с възможностите и на двата продукта теоретично от сайт им. В Руския им сайт дават възможност за коннтрол на смапа, но незанам нито да ли е възможно или по-точно аз незнам как. Основно има дадени клипове за настройки на NIS, а за NORTON 360 не съм срещал.

Извинете ме, че от един въпрос са роди още един.

Благодаря предварително!

NIS е с предимство .

Относно спама там всяка програма иска ти да вземаш решенията като цяло ...

Защо NIS ? Ми защото има нова версия която е 18.5 и са фикснали доста неща докато в новата версия 5 на Norton 360 имат какво да доизпипват още !

За пример имам доста dump файлове !

Благодаря за отговора и аз се спрях на нея и ги разгледах след инсталация, не може да се каже съм ги тествал, защото първо незнам как и второ отдавна вече и нежалая, т.е. от 9 години.

Благодаря за отговора и аз се спрях на нея и ги разгледах след инсталация, не може да се каже съм ги тествал, защото първо незнам как и второ отдавна вече и нежалая, т.е. от 9 години.

Твое право е да избереш каквото искаш и успех :)

Ползвам Norton Internet Security 2011 но при инсталиране на някоя програма или сваляне понякога трие даден фаил директно без да пита.Може ли от някоя опция да се настрои и да иска позволение.Особено ако е кеиген го ликвидира веднага. Вече всички ли антивирусни трият по този начин генераторите.

Norton адски слабо се представи вчера на теста !

Особено ако е кеиген го ликвидира веднага.

Ами,няма да сваляш кейгени,да няма после,оле,въй,въй,имам вирус,какво да правя сега. :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.