Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др част-2

Featured Replies

...p.s.s.Аз ще ти отговоря!

Защото Нортон(както и Kaspersky)са сметнали,че е достатъчен аuto режим за по-обикновенните хора.Ако някои иска нещо повече сам да си настройва и създава правила.

Отговора найстина е такъв.

Това не е точно така както пишеш!

Мочтето иска да каже ,защо няма готови настройки за профил,след като Нортон е ориентиран към широката публика!

Какви са тези профили?

И Комодо и Kaspersky и други стени имат бели списъци или нещо подобно, които превръщат ползването на стената почти по инерция.

Как уш по-добрите стени нямат профили, а другите имат?

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 101,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добре, разбрах ти позицията. Съгласен съм, че стените на Аваст и Авира не са нищо особено. Друго лошо при Нортън обаче е, че не можеш да си експортнеш настройките и при едно преинсталиране трябва отначало.

Тук и аз съм съгласен. Да се надяваме , че ще го направят в бъдеще , защото наистина започнах да харесвам много NIS 2011.

Отговора найстина е такъв.

Какви са тези профили?

И Комодо и Kaspersky и други стени имат бели списъци или нещо подобно, които превръщат ползването на стената почти по инерция.

Как уш по-добрите стени нямат профили, а другите имат?

Ето @ Nicicom .

В F Secure има зададени профили на стената разледаи снимката.Това има в предвид човека.

".....You'll find the firewall, and other network settings, within the Network connections menu. Upon selecting Firewall you'll see which profile is being applied. By default, this is the normal profile. You have several pre-defined profiles to choose from including one for the office and another that is strict. You also have the option to create a custom profile where you can pick and choose the rules that should be applied....."

Публикувано изображение

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Тук и аз съм съгласен. Да се надяваме , че ще го направят в бъдеще , защото наистина започнах да харесвам много NIS 2011.

Еми новия Нортон 360 v5 -който още е бета - няма такива опции и едва ли ще го направят ...

Всички програми имат нужда от настройки...

Мое мнение ...И десет пъти написах че не са задължителни ама нали трябва да се изявяваме по някакъв начин !

Някъде в началото писах в предишната тема че тези настройки са правени със съдействието на хора които с това се занимават -та ей затова ми е смешно !

Мен не ме е срам да поискам помощ ...

Обаче освен критики не видях някакви подобрени настройки за хората които ползват Нортон ...

Защото аз ползвам времето на приятелите си за да допринеса с нещо, а не да всявам дразги и завист ...

И щом получавам доста лични съобщения значи хората се интересуват ... Ама ние какво направихме ...

Еми новия Нортон 360 v5 -който още е бета - няма такива опции и едва ли ще го направят ...

Мое мнение ...И десет пъти написах че не са задължителни ама нали трябва да се изявяваме по някакъв начин !

Някъде в началото писах в предишната тема че тези настройки са правени със съдействието на хора които с това се занимават -та ей затова ми е смешно !

Обаче освен критики не видях някакви подобрени настройки за хората които ползват Нортон ...

Защото аз ползвам времето на приятелите си за да допринеса с нещо, а не да всявам дразги и завист ...

И щом получавам доста лични съобщения значи хората се интересуват ... Ама ние какво направихме ...

Мисля,че не само аз, но и други съфорумци са ти благодарни за настройките. Представям си колко време ти е отнело, имайки предвид на мен колко ми отне да ги изгледам подробно и да ги въведа. Точно и затова е жалко, че няма начин да се запазят и въведат при нова инсталация или преинсталиране.

Жалко че няма такива опции , но ще го преживеем !!! И не се връзвай на тези , които не само не знаят какво искат и още повече как да го направят!!! Мен също не ме е срам да питам и го правя и добре , че има хора като теб да се отзовават. Пък "специалисти" много ,но никой до сега не е предоставил неговите настройки на NIS 2011 - защо , защото не могат да питат и да ги направят / пък и да ги направят - едва ли ще са по-добри от твоите / :):biggrin: !

Редактирано от vankatacop (преглед на промените)

Жалко че няма такива опции , но ще го преживеем !!! И не се връзвай на тези , които не само не знаят какво искат и още повече как да го направят!!! Мен също не ме е срам да питам и го правя и добре , че има хора като теб да се отзовават. Пък "специалисти" много ,но никой до сега не е предоставил неговите настройки на NIS 2011 - защо , защото не могат да питат и да ги направят / пък и да ги направят - едва ли ще са по-добри от твоите / :):biggrin: !

Аз не претендирам за нищо пак го подчертавам !

Който има желание нека помогне !

Та това е което искам :wors:

И вече сигурно хиляда пъти съм го повтарял ...

Ми ползвайте го по подразбиране като сте сигурни за какво се заяждате ? Ей това не ми е ясно ... Както и да е всеки да ползва всяка програма както иска ...

Здравей URIEL

Можеш ли със стената на Norton да блокираш ping.exe. Намира се в C:\WINDOWS\system32\ping.exe

Смисъл, като отвориш Command Promt и въведеш ping 194.153.145.104 да не получиш отговор.

Публикувано изображение

Здравей URIEL

Можеш ли със стената на Norton да блокираш ping.exe. Намира се в C:\WINDOWS\system32\ping.exe

Смисъл, като отвориш Command Promt и въведеш ping 194.153.145.104 да не получиш отговор.

Ето сега съм с блокиран ping и отговора е такъв само че го спрях с Касперски но няма значение

ping.exe (TCP/IP Ping Command) is an executable from the software Microsoft� Windows� Operating System in the directory "system32"

И целта е ? :wors:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

само че го спрях с Касперски но няма значение

И целта е ? :wors:

С Касперски и аз го блокирам, но вчера сложих Norton и нещо ми се опъва.

Мерси все пак.

С Касперски и аз го блокирам, но вчера сложих Norton и нещо ми се опъва.

Мерси все пак.

По късно ще го пробвам че сега готвя :wors:

ОК

Ако откриеш нещо, обади :wors:.

Не можах да го блокирам http://dox.bg/files/dw?a=1676c433e0

Прав си че има затруднение :mad:

Някой специалест по НИС, може ли да даде съвет, защо долу посочената опция не ми е активна, как да се активира, и как да се настрои НИС2011, така, ча да минава Leak теста на Комодо? В момента е пълна трагедия- 40/320! :rolleyes:

Публикувано изображение

Някой специалест по НИС, може ли да даде съвет, защо долу посочената опция не ми е активна, как да се активира, и как да се настрои НИС2011, така, ча да минава Leak теста на Комодо? В момента е пълна трагедия- 40/320! :rolleyes:

Ще стане активна като изключиш автоматичния режим на контрола на програмите !

Публикувано изображение

Ще стане активна като изключиш автоматичния режим на контрола на програмите !

Публикувано изображение

Аха!

А за Leak теста на Комодо да кажеш нещо? Трагедията е пълна....направо катастрофа! ПС Туулс го взема на 60%, а НИС.... :rolleyes:

Аха!

А за Leak теста на Комодо да кажеш нещо? Трагедията е пълна....направо катастрофа! ПС Туулс го взема на 60%, а НИС.... :rolleyes:

Среден резултат максимум няма начин да го докараш до повече :sobbing:

Среден резултат максимум няма начин да го докараш до повече :rolleyes:

добре де, как поне да го докарам на 50%?

добре де, как поне да го докарам на 50%?

Включи тази опция и тествай пак и изтрии всички правила в стената създадени от автоматичния режим за CLT и колкото получиш това е :rolleyes:

NIS набляга на Сонара и облака не на Хипса !

NIS набляга на Сонара и облака не на Хипса !

При това положение не мислиш ли, че до НИС има място и за едно поведенческо анализаторче, от типа на ThreatFire? :)

Сега тествах Нортон, на последните 30-ина файлла от MDL. Даде добър резултат в комплект с Immunet, като имаше два случая на реакция на Immunet, а Нортон не реагира. Не ми харесва, даже ме дразни, че доста от файловете бяха "засечени" от Нортон, благодарение на Download Insight, заради малко количество потребтиели, и от там- "лоша репутация". Това "засичане" не ми харесва! :clap: То не говори нищо за файла- дали е вреден или не! Пробвах с два такива файла- извадих ги от карантината, стартирах ги, и наистина ThreatFire ги закова, НО благодарение да доста по-обективни причини- "вирусно-вредоносни" действия! Това вече е друго...логично обяснение! Но заради малко потребители, да хвърляш в карантината.... :wors:

Харесвам "умните" програми, необоснованото затваряне като "недоверени" (DW), или направо директното, неаргументирано карантиниране ме дразнят! :clap:

При това положение не мислиш ли, че до НИС има място и за едно поведенческо анализаторче, от типа на ThreatFire? :)

Сега тествах Нортон, на последните 30-ина файлла от MDL. Даде добър резултат в комплект с Immunet, като имаше два случая на реакция на Immunet, а Нортон не реагира. Не ми харесва, даже ме дразни, че доста от файловете бяха "засечени" от Нортон, благодарение на Download Insight, заради малко количество потребтиели, и от там- "лоша репутация". Това "засичане" не ми харесва! :clap: То не говори нищо за файла- дали е вреден или не! Пробвах с два такива файла- извадих ги от карантината, стартирах ги, и наистина ThreatFire ги закова, НО благодарение да доста по-обективни причини- "вирусно-вредоносни" действия! Това вече е друго...логично обяснение! Но заради малко потребители, да хвърляш в карантината.... :wors:

Харесвам "умните" програми, необоснованото затваряне като "недоверени" (DW), или направо директното, неаргументирано карантиниране ме дразнят! :clap:

Съгласен съм - все още си имат проблеми заради това, особено при програми, създавани от малки компании или единични програмисти. Особено при положение, че в много от случаите няма вариант да ти даде възможност да разрешиш дадена програма или да я добавиш към изключенията - автоматично си я затрива.Клиентите им купуват програмите им, и тия които са с Нортън - той ги засича заради малкия брой ползватели, което е в голям ущърб за авторите, защото ако клиентите им са обикновени потребители те вярват, че всичко премахнато от антивирусната им програма непременно е зловредно. Малко като Параграф 22 - недостатъчен брой ползватели - и хоп, засичане, обаче как при това положение да станат по-голям брой ползвателите? Говоря на базата на доста постове по въпроса за засичане от типа WS Reputation 1 във форума им. Обикновено съвета е авторите на такива програми да ги изпратят до Нортън за да ги прибави в базата си от проверени програми, за да не ги засича в бъдеще. Може би има някаква логика, но това е все едно да търсят одобрението на големия бащица Нортън, за да съществуват и пишат програмни продукти.

При това положение не мислиш ли, че до НИС има място и за едно поведенческо анализаторче, от типа на ThreatFire? :cool:

Честно казано не не му трябва ... Сонара върши тази работа ! Нито пък му трябва втори облак -трябва им виртуализация ... Тук изостава Нортон ! Нещо такова им липсва

Публикувано изображение

Аз лично като съм го ползвал го комбинирах със sandboxie и само това ,но това си е мое мнение ...

Честно казано не не му трябва ... Сонара върши тази работа ! Нито пък му трябва втори облак -трябва им виртуализация ... Тук изостава Нортон ! Нещо такова им липсва

Публикувано изображение

Аз лично като съм го ползвал го комбинирах със sandboxie и само това ,но това си е мое мнение ...

Абе нещо тая квалификация по "репутация" заради малко потребители, никак, ама никак не ми харесва! Несериозно ми е това нещо...като добавя и тоталният провал на Leak теста на Комодо...нещо взе да ми пада в очите тоя НИС...Че то по добре да си сложа стената на ПС Туулс (която дава около 50-55% от Leak теста на Комодо)+ антивируса на Нортон, отколкото интегрирания пакет...м?

Абе нещо тая квалификация по "репутация" заради малко потребители, никак, ама никак не ми харесва! Несериозно ми е това нещо...като добавя и тоталният провал на Leak теста на Комодо...нещо взе да ми пада в очите тоя НИС...Че то по добре да си сложа стената на ПС Туулс (която дава около 50-55% от Leak теста на Комодо)+ антивируса на Нортон, отколкото интегрирания пакет...м?

Тя тази репутация я има отдавна не е от сега ... Както съм писъл и преди това си е тяхна политика и явно няма да я оправят скоро !

Ми пробвай с PC Tools и кажи как е ... То не че PC Tools не е пак тяхна ама ... пробвай !

Ползвай го както ти допада :cool:

• Автор

Виждам,че има нова версия на Нортън 2011- 18.5.0.125. При вас обновили се,защото при мен все още е 18.1.0.37?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.