Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др част-2

Featured Replies

Тези правила не са задължителни, нито пък за начинаещи. URIEL ги е дал за по- напредналите потребители. Защо от 3 месеца с тези правила нямам проблеми ? :cool:

Разбира се HIPS-а го включвам само когато тествам нещо или пък не съм сигурен в определен файл.

Мерси за подкрепата момчета ;)

Друго няма какво да кажа

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 101,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

URIEL Много Ти благодаря за настройките за NIS, ползвам ги от известно време и нямам грам проблем за разлика от преди, продължавай в същия дух, оценяваме труда ти. Още веднъж благодаря! п.с. Извинявай само искам да попитам нещо относно skype за конфигурирането в защитната стена примерно искам да поддържам комуникация само да речем 3 човека просто ръчно им въвеждам IP адресите и 1 отворен порт за всички 3-мата или по 1 един порт за всеки IP- адрес, мисля че така ще се повиши сигурността ми или греша, моля помогни, предварително Ти благодаря!

URIEL Много Ти благодаря за настройките за NIS, ползвам ги от известно време и нямам грам проблем за разлика от преди, продължавай в същия дух, оценяваме труда ти. Още веднъж благодаря!

п.с. Извинявай само искам да попитам нещо относно skype за конфигурирането в защитната стена примерно искам да поддържам комуникация само да речем 3 човека просто ръчно им въвеждам IP адресите и 1 отворен порт за всички 3-мата или по 1 един порт за всеки IP- адрес, мисля че така ще се повиши сигурността ми или греша, моля помогни, предварително Ти благодаря!

Скайп използва 80 и 443 порт но ако си махнал отметката ще ползва резервния си такъв ...

Та един порт е достатъчен за да си комуникираш и с хиляди IP -та и няма да има нужда да се отварят други портове ...

Безмислено е ...

Надявам се че съм помогнал ...

Тези правила на URIEL са пълна глупост и губене на време,ако си нямаш друга работа занимавай се,но лично аз смисъл не виждам :tongue2:) А това със комуникацията само със трима,щяло да бъде по сигурно е пълна заблуда:) Скайп и до ден днешен никой не е успял,да я хакне или да и навреди по някакъв начин,всички грешки идват от задклавиатурното:)Правила :) :)

Редактирано от  (преглед на промените)

Това май си го казвал и преди !!!

Който и да си "господин специалист" не си търси само конфликти и уплътняване на времето с безмислени писания . Ако си толкова голям разбирач направи и ти правила и ги предостави на хората да ги видят и използват , но се съмнявам , че изобщо знаеш за какво става въпрос. Никой не те кара да използваш тези правила!

Когато написа пъврия си коментар за правилата , URIEL не счете необходимо дори да ти даде един минус , но сега го получаваш от мен ,защото вместо да направиш нещо полезно за всички ти търсиш с кого и как да се заяждаш . ЗАПОВЯДАЙ -1 от мен !!!

Първо сигурния Скайп е бил пробит ... Така цитирам се http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=148900&view=findpost&p=1755208 Второ още веднъж мисли преди да пишеш-каква комуникация с трима ? Къде съм писал че комуникацията с трима само била безопасна ? И понеже се изложи тотално ще ти кажа че между трима и хиляди има разлика :) Или бъркаш портовете с хора или просто не знам... Но знам че аз като не съм в час избягвам да пиша :)

“ Трябва да се отбележи, че няма неоспоримо независимо доказателство за пробива. Skype не коментира нищо "

Хакнали протокола на скайп но нямал доказателства,тея жълти новини не на мен:)Аиди чао за сега,че имам много работа по антивирусната,трябва да си блокирам КМ-Плейара да немога да слушам радио,и да гледам ТВ-каналчета дето почват с ммс:, а щях да забравя и Скайпа също ще го блокна и svchost,абе направо му цъкам копчето.Някой бърка напълно автоматизирания Нортън с Комодо май:)

Преди време имаше спор какви правила да се зададат за програмите,които ползват мрежовата архитектура peer-to-peer ! И накрая така излезе,че когато решиш да създадеш свои правила и я ограничиш по някакъв начин даже нищожно,моментално ограничаваш връзките към теб и от теб,а в този случай си губи смисъла,предназначението на този вид програми! Сигурната(легитимната) програма,защо я ограничават допълнително и идея си нямам! Как ще се вдигне защитата в случая не ми е ясно?! Ще ограничавате KMPlayer или Skype и после, абе защо не ме дава на линия,абе защо не го виждам тоя,абе плеъра ми сече,забива и тем тем подобни! :wors:

Ми тогава нещо ми се губи смисъла от защитна стена ... Относно торент клиентите моя все е ограничен пък имам 1 TB качени в замунда ... Защо въобще се правят накакви настройки за всичко ? Ето ми коефициента Не съм накарал насила никой нищо да прави ... Аз проблеми нямам и няма да допусна безконтролен входящ трафик към компютъра ми ... Въпрос на личен избор :wors: Norton създава такива правила автоматично че просто не е истина !

Ми тогава нещо ми се губи смисъла от защитна стена ...

Аз проблеми нямам и няма да допусна безконтролен входящ трафик към компютъра ми ...

Въпрос на личен избор :

Той торент клиента сам си го контролира,не ми е нужна защитна стена за да го ограничава допълнително!

Има си порт за слушане има си брой максимални връзки към теб и т.н. и т.н. !

Да,въпрос на личен избор! :wors:

Ми тогава нещо ми се губи смисъла от защитна стена ...Относно торент клиентите моя все е ограничен пък имам 1 TB качени в замунда ...Защо въобще се правят накакви настройки за всичко ? Ето ми коефициента Не съм накарал насила никой нищо да прави ...Аз проблеми нямам и няма да допусна безконтролен входящ трафик към компютъра ми ...Въпрос на личен избор ':)'Norton създава такива правила автоматично че просто не е истина !

Така е и при мен

Публикувано изображение

предполагам заради строгите правила на торентклиента та никой не може да се свързва с моя компютър.

Така е и при мен

Публикувано изображение

предполагам заради строгите правила на торентклиента та никой не може да се свързва с моя компютър.

Не аз нищо не твърдя нито искам някой да приема тези правила за закон просто се опитвах да помогна и при правенето им бях ясно написал че всеки може да се включи ... Нали го правим за добро ама хората обичат да се заяждат ,а на мен ми писна ...

Както и да е ... Да сме живи и здрави

Всеки да ползва което и както иска ... Наистина повече няма какво да кажа !

Помогнал съм с каквото съм могъл ...

Така е и при мен

Публикувано изображение

Аплодисменти за рейтинга:)И все пак да кажа,аз не се страхувам,че някоя редовна програма като Host process for Windows svchost.exe или КмП се е свързала с DNS сървъра.Това не е проблем и няма начин да се чувстваш,по малко защитен от този факт,по опасни са тез тулбарове и търсачки които се инсталират с програми на които вече имаме доверие,пример с Ccleaner таз мизерна програма ми инсталира цял тулбар,без начин да го откажа с отметка,а Нортъна нищо не каза,поне трябваше да даде едно съобщение,че ще се правят промени по браузъра ми.

Аплодисменти за рейтинга:PИ все пак да кажа,аз не се страхувам,че някоя редовна програма като Host process for Windows svchost.exe или КмП се е свързала с DNS сървъра.Това не е проблем и няма начин да се чувстваш,по малко защитен от този факт,по опасни са тез тулбарове и търсачки които се инсталират с програми на които вече имаме доверие,пример с Ccleaner таз мизерна програма ми инсталира цял тулбар,без начин да го откажа с отметка,а Нортъна нищо не каза,поне трябваше да даде едно съобщение,че ще се правят промени по браузъра ми.

Абе ти да не си брат на Mohican , или може би сестра или любовница -няма значение. Дай най-после твоите насройки на NIS , за да преценим кои да ползваме/ сигурно ще ти и трудно , защото едва ли ползващ този интегриран пакет - някъде прочетох , че си фен на ESET, в което разбира се няма нищо лошо/. URIEL е направил достатъчно за да е полезен на потребителите във форума - НАПРАВИ го и ТИ!!! Пък ако си толкова жаден за минуси - този път няма да ти дам , защото не си доказал , че трябва да си мислят хората дали това са твои мисли или копираш други ! :P и не повтаряй грешните разсъждения на други хора ! ;)

Редактирано от vankatacop (преглед на промените)

http://community.norton.com/t5/Norton-Internet-Security-Norton/Product-Update-18-5-0-125-for-Norton-Internet-Security-2011-and/td-p/341192 Ъпдейт за Нортън 2011, версията става 18.5.0.125. Подробности за промените на горния линк.

http://community.norton.com/t5/Norton-Internet-Security-Norton/Product-Update-18-5-0-125-for-Norton-Internet-Security-2011-and/td-p/341192

Ъпдейт за Нортън 2011, версията става 18.5.0.125. Подробности за промените на горния линк.

Време си беше за нова версия,старата 18.1...се задържа почти 3 месеца.Честито и благодаря за инфото:)

@ vankatacop правилата тук ли да ги публикувам или да ти ги пратя на лични ?

След малко ще има и клип за това защо Нортон не трябва да е на автомат ...

Провали се на два елементарни теста :)

Това ми се е случвало с истински троянец ей така го пусна ...

Като го тестваш включвай HIPS-а. :cool:

След това пак го изключваш. :)

Не аз просто да се види какви правила създава ето ти картинки на два теста какви правила е създал

Пуска си ги без проблем :cool:

Не аз просто да се види какви правила създава ето ти картинки на два теста какви правила е създал

Пуска си ги без проблем :)

От екипа им се оправдават, че програмата пуска тези тестове, тъй като разпознава, че нямат зловреден код, а са симулатори. Обще взето принципът е, че стената блокира изходящите връзки само на програми, които някой от другите им модули (antivirus, insight, Sonar..) са идентифицирали като зловредни.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

От екипа им се оправдават, че програмата пуска тези тестове, тъй като разпознава, че нямат зловреден код, а са симулатори. Обще взето принципът е, че стената блокира изходящите връзки само на програми, които някой от другите им модули (antivirus, insight, Sonar..) са идентифицирали като зловредни.

Оф ама ние знаем че не е така ! Когато я тествах един троянец който е напълно безобиден и не върши нищо подозрително че СОНАР до го забърше си му беше даден достъп до нета без проблем ... Чудех се кога Нортон ще реагира има и клипове ама не знам дали ще мога да ги изнамеря из темите :)

По молба на vankatacop пускам моите настроики за Secunia и Team Viewer!

Не задължавам никой да ги ползва ... Пак казвам бях помолен и за това http://dox.bg/files/dw?a=92872ecd8c

Оф ама ние знаем че не е така ! Когато я тествах един троянец който е напълно безобиден и не върши нищо подозрително че СОНАР до го забърше си му беше даден достъп до нета без проблем ... Чудех се кога Нортон ще реагира има и клипове ама не знам дали ще мога да ги изнамеря из темите :)

По молба на vankatacop пускам моите настроики за Secunia и Team Viewer!

Не задължавам никой да ги ползва ... Пак казвам бях помолен и за това http://dox.bg/files/dw?a=92872ecd8c

Напротив - ще се възползвам от твоите настройки в подписа ти. Ще ги тествам и ако всичко е ОК и няма проблеми ще остана с тях. Ако нещо възникне, винаги има "restore to default settings." Само да попитам те за Windows 7 ли са?

Ти след като направиш настройките, на интерактивен режим ли оставяш стената или я връщаш на автоматичен?

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Напротив - ще се възползвам от твоите настройки в подписа ти. Ще ги тествам и ако всичко е ОК и няма проблеми ще остана с тях. Ако нещо възникне, винаги има "restore to default settings." Само да попитам те за Windows 7 ли са?

Ти след като направиш настройките, на интерактивен режим ли оставяш стената или я връщаш на автоматичен?

Аз съм с уиндоус 7 и не не я връщам на автоматичен режим а я оставям на интерактивен ... Обичам да знам когато нещо иска достъп до интернет :)

Проблеми едва ли ще имаш защото аз и още доста хора ползваме настройките и нямаме такива ...

Обаче аз не слушам онлайн радио и не гледам онлайн телевизия -имам цифрова -и затова съм забранил на плеърите да се свързват с Интернет :cool:

Правилата за TeamViewer, са не пълни. TeamViewer ползва и алтернативен порт от 80, ако има проблем с него.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.