Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др част-2

Featured Replies

Виждам,че има нова версия на Нортън 2011- 18.5.0.125. При вас обновили се,защото при мен все още е 18.1.0.37?

И при мен е така....
  • Отговори 1,3k
  • Прегледи 101,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Абе нещо тая квалификация по "репутация" заради малко потребители, никак, ама никак не ми харесва! Несериозно ми е това нещо...като добавя и тоталният провал на Leak теста на Комодо...нещо взе да ми пада в очите тоя НИС...Че то по добре да си сложа стената на ПС Туулс (която дава около 50-55% от Leak теста на Комодо)+ антивируса на Нортон, отколкото интегрирания пакет...м?

Тая песен вече сме я слушали,смени репертоара!

Ето я новата версия на Нортън интернет секюрити. 18-5-0-125

http://buy-download.norton.com/downloads/CLT/NIS/US/2011/18.5/ESD/NIS-ESD-18-5-0-125-EN.exe

Виждам,че има нова версия на Нортън 2011- 18.5.0.125. При вас обновили се,защото при мен все още е 18.1.0.37?

Версията сама се обновява и просто трябва да изчакаш ....

Версията сама се обновява и просто трябва да изчакаш ....

до сега не се е обновила и затова си изтеглих 18.5.0.125 и си я инсталирах

Специфичното при защитната стена на Нортон е че за да работи дадено приложение трябва винаги да се даде правило за UDP през порт 53 или тоест да се разреши достъп през DNS -сървъра на това приложение ... За това са строго индивидуални настройките на Нортон и въобще нямат нищо общо с настройките на Комодо ...

Имам въпрос за обща култура: 1. Може ли да се разбере Norton 360 4.1.0.32 с кои дефиниции работи,т.е. коя версия е най-близка до NIS. Според мене Norton 360 4.1.0.32 е по-лека от NIS 2010 v.18.1.0.37( знам че е прдпоследната версия). 2. Имали възможност да се види серийния номер на инсталирана промоционална програма(продуктите на Norton), за да се направи копи/пасте, за да имам последната версия. Това го смятам да го направя, защото няма сериен номер на NIS 2011 v.18.5.0.125 - незнам как е на тестове, но е много лека. Благодаря, че го прочетохте и трогнах се на още неполучените, но компетентни отговори. Честита КОЛЕДА ! ! !

Имам въпрос за обща култура:

1. Може ли да се разбере Norton 360 4.1.0.32 с кои дефиниции работи,т.е. коя версия е най-близка до NIS. Според мене Norton 360 4.1.0.32 е по-лека от NIS 2010 v.18.1.0.37( знам че е прдпоследната версия).

2. Имали възможност да се види серийния номер на инсталирана промоционална програма(продуктите на Norton), за да се направи копи/пасте, за да имам последната версия. Това го смятам да го направя, защото няма сериен номер на NIS 2011 v.18.5.0.125 - незнам как е на тестове, но е много лека.

Благодаря, че го прочетохте и трогнах се на още неполучените, но компетентни отговори.

Честита КОЛЕДА ! ! !

Като за начало няма NIS 2010 v.18.1.0.37 а е NIS 2011 v.18.1.0.37

NIS и Norton 360 използват еднакви дефиниции

При инсталиране на дадена промоционална версия на Нортон се прави акаунт-влизаш в него и си копираш ключа ...

Честита КОЛЕДА ! ! !

Пламка , я кажи настройките на стената на NIS 2011 за Skype и ICQ по принцип еднакви ли са / нещо не ги вдявам портовете :) /, защото нещо почнаха да ме нападат разни рускини ? ;):biggrin::snowballfight: Весела Коледа !!!

Редактирано от vankatacop (преглед на промените)

Пламка , я кажи настройките на стената на NIS 2011 за Skype и ICQ по принцип еднакви ли са / нещо не ги вдявам портовете :) /, защото нещо почнаха да ме нападат разни рускини ? ;):biggrin::snowballfight:

Весела Коледа !!!

ICQ не съм го ползвал и не знам със сигурност но утре ще го погледна и ще ти кажа със сигурност ...

Весела Коледа !

ICQ не съм го ползвал и не знам със сигурност но утре ще го погледна и ще ти кажа със сигурност ...

Весела Коледа !

Ако си търсите занимавка,що не пробвате и това животно - http://agent.mail.ru/ru/#1

Публикувано изображение

Само после да не ме псувате :ph34r:

Благодаря за отговора URIEL. Извинявайта за техническата грешка, но е грешка.

Благодаря за отговора URIEL.

Извинявайта за техническата грешка, но е грешка.

Няма защо но бях длъжен да я спомена иначе нямаше да изтлеждам интелигентен :ph34r:

Знам че се случват правописни грешки ,,,

Надявам се да съм помогнал !

vankatacop само да си изпия кафето и ще го ръчна това ICQ :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

vankatacop Направил съм правила и се вписвам, но дотам понеже честно казано никой от приятелите ми не го ползва туй чудо ...

В общи линии 53 порт 80 и 443 и още два за сървисите им ще ги видиш на клипа и отдолу забраняващото правило ...

Ако имаш проблем със свързаноста пиши -просто няма с кого да го пробвам и затова, но мисля че всичко ще е OK ...Ето и клипа http://dox.bg/files/dw?a=18e9de028c

На ICQ, няма ли да му е достатъчно да му се създадат правила интерактивно. В смисъл включва се първо NIS 2011 в интерактивен режим и тогава се стартира ICQ ( или , ако има досега създадени правила да се изтрият и тогава да се стартира отново)... Разрешава му се, каквото му е нужно изходящо, за да работи нормално програмата, и след това се поставя блокиращо правило за всички компютри и за всички типове връзкя и всички портове....- аналогично на всички правила които се създават и за Skype и пр....

На ICQ, няма ли да му е достатъчно да му се създадат правила интерактивно. В смисъл включва се първо NIS 2011 в интерактивен режим и тогава се стартира ICQ ( или , ако има досега създадени правила да се изтрият и тогава да се стартира отново)... Разрешава му се, каквото му е нужно изходящо, за да работи нормално програмата, и след това се поставя блокиращо правило за всички компютри и за всички типове връзкя и всички портове....- аналогично на всички правила които се създават и за Skype и пр....

То аз така направих :)

Второто правило е да разрешиш порт 80 през TCP че тоя авто фокус и тая виртуалка ме побъркаха ...

Последното, което не се вижда е забраняващото правило ...

Първо правило UDP през порт 53

Второ -TCP през 80

Трето -TCP през 443

Четвърто -UDP през 3478

Пето -TCP през 5190 Всички пет правила са за изходящ трафик ...

Шесто забраняващото правило -забраняваш входящо-изходящия трафик през всичко останало !!

Това поиска Нортон !

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. Някой да е ползвал Нортън 2011 (антивирус или пакета) с Geswall? Интересува ме дали има някакви конфликти.

Здравейте. Някой да е ползвал Нортън 2011 (антивирус или пакета) с Geswall? Интересува ме дали има някакви конфликти.

Geswall и Sandboxie са единствените защитни програми които може да ги комбинираш с други. Принципа им на защита е съвсем различен и няма дублиране на модули.

Много по-безвреден вариант е да ползваш кракната защитна програма отколкото да комбинираш например Defense Wall с Avira , Kaspersky с Outpost и т.н. Тези комбинации са пълно безумие по този начин и двете защитни програми не защитават пълнофункционално ОС.

Geswall и Sandboxie са единствените защитни програми които може да ги комбинираш с други. Принципа им на защита е съвсем различен и няма дублиране на модули.

Много по-безвреден вариант е да ползваш кракната защитна програма отколкото да комбинираш например Defense Wall с Avira , Kaspersky с Outpost и т.н. Тези комбинации са пълно безумие по този начин и двете защитни програми не защитават пълнофункционално ОС.

Със Sandboxie имах проблем,, който съм 99% сигурен, че беше заради нея. При даунлоуд на инфектиран файл с Chrome, стартиран в Sandboxie, Autoprotect-a на Нортъна увисна здраво и ако не бях му спрял процесите щеше да си стои процесора на 30-40% докато спра или рестартирам компютъра. После като проверих папката, където Нортън пази карантината, видях, че там си стои частичния файл от даунлоуда през Chrome, не беше успял да го изтрие и явно затова здраво увисна. Но това е при по-старата версия на Sandboxie - 3.46.

С Defensewall не съм имал никакви проблеми - ползвах го доста време с NIS 2010.

При всеки е различно както се увери сам ами остава да пробваш и да разбереш при теб как ще е :wors:

При мен НИС и DW бяха несъвместими ...

При всеки е различно както се увери сам ами остава да пробваш и да разбереш при теб как ще е :cool:

При мен НИС и DW бяха несъвместими ...

Така е, прав си. В момента съм с новия Avast IS (без стената, behaviour shield-a и виртуализацията) с Geswall, и вече имам един син екран, но няма да бързам, да видя как ще се развият нещата.

Така е, прав си. В момента съм с новия Avast IS (без стената, behaviour shield-a и виртуализацията) с Geswall, и вече имам един син екран, но няма

По-добре с Avast!5 Free и Geswall както съм аз и нямам грижи!

Не е добра идея на интегриран пакет да спираш половината модули заради друга програма !

По-добре с Avast!5 Free и Geswall както съм аз и нямам грижи!

Не е добра идея на интегриран пакет да спираш половината модули заради друга програма !

Ами спечелих си лиценза от декемврийската игра с въпроси и си ми харесва, а и мисля че Script Shield-a e добра добавка - гледам, че има минали през него неща, макар и малко, дори и да не ползвам Internet Explorer-a, за който само пише, че бил предназначен. А и в случай, че не се получат нещата с Geswall, мисля да опитам виртуализацията на пакета. За предишните версии бях чел, че има доста бъгове и че TDSS си я пробива, но това беше преди няклко месеца.

А и в случай, че не се получат нещата с Geswall, мисля да опитам виртуализацията на пакета. За предишните версии бях чел, че има доста бъгове и че TDSS си я пробива, но това беше преди няклко месеца.

Що се отнася до Geswall ,хвърли едно око на моя коментар,как е при тебе?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=152691&pid=1857258&st=90&#entry1857258

Ще помоля и колегата @comodo да изкаже мнение,понеже разбрах че я ползва!

Благодаря на всички,които споделят имат ли го този проблем с Geswall в съответната тема!!

Здравейте. Искам да помоля за нещо. След пробване при различни комбинации с други програми и при различни браузъри, се получи нещо уникално - при свалянето на един точно определен файл от темата за подпомагането, Нортън АВ 2011 увисваше при анализа му и сървисът му си стоеше на 30-40% процесор докато не го спра или не рестартирам компютъра. И с двете версии 18.1 и 18.5 - същото, след реинсталиране на чисто, същото. И то само при този файл го установих. Отварям му папката за карантина - там има файлове, значи се опитва да го карантинира, но реално не успява, увисва. Интересното е, че въпреки увисването с 30-40% на процесора, интерфейса иначе и другите функции са ОК и не са Not responding. Аз съм с 32 битова седмица. Може ли някой с Нортън да пробва този файл и да каже дали при него се получава този проблем. Ето и въпросния файл: http://www.skatafka.com/download.php?file=ff89cda0602df39865b1794afb4eb02b

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Здравейте. Искам да помоля за нещо. След пробване при различни комбинации с други програми и при различни браузъри, се получи нещо уникално - при свалянето на един точно определен файл от темата за подпомагането, Нортън АВ 2011 увисваше при анализа му и сървисът му си стоеше на 30-40% процесор докато не го спра или не рестартирам компютъра. И с двете версии 18.1 и 18.5 - същото, след реинсталиране на чисто, същото. И то само при този файл го установих. Отварям му папката за карантина - там има файлове, значи се опитва да го карантинира, но реално не успява, увисва. Интересното е, че въпреки увисването с 30-40% на процесора, интерфейса иначе и другите функции са ОК и не са Not responding. Аз съм с 32 битова седмица. Може ли някой с Нортън да пробва този файл и да каже дали при него се получава този проблем.

Ето и въпросния файл: http://www.skatafka.com/download.php?file=ff89cda0602df39865b1794afb4eb02b

Пробвах го този файл . Първоначално след свалянето NIS2011 започна да го проверява , но след около 7-8 секунди приключи без да даде резултат. Потърсих файла в папката където го бях свалил за да му дам още един скан ръчно , но него го нямаше там . След около 2 минути обаче ми избезе съобщение , че е открило Публикувано изображение

, а след още около 5 минути и това Публикувано изображение:rolleyes:

Редактирано от vankatacop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.