Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др част-2

Featured Replies

Norton адски слабо се представи вчера на теста !

На кой тест?
  • Отговори 1,3k
  • Прегледи 101,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Norton има Sonar и той компенсира слабата детекция.

При стартиране ще ги отреже веднага. Дали така ще реагира и NOD 32 пак е с N :)

PS. Всеки тест ще е различен,не знам защо трябва да се пише,че се е представил адски слабо като не са стартирани пропуските.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

При стартиране ще ги отреже веднага. Дали така ще реагира и NOD 32 пак е с N :rolleyes:

PS. Всеки тест ще е различен,не знам защо трябва да се пише,че се е представил адски слабо като не са стартирани пропуските.

Теста е за on-demand и SONAR-a му беше включен..

А НОД извади по - добра детекция без behavior analyzer и тем подобни неща..

Редактирано от kexul (преглед на промените)

Без Сонара, Нортон ще е по-слаб в детекцията и от Комодо! Факт! :rolleyes:

При стартиране ще ги отреже веднага.

На теста и Сонара беше влезнал доста пъти в действие (който файлове не ги засичаше ги стартирах), но и доста пропусна.

Без Сонара, Нортон ще е по-слаб в детекцията и от Комодо! Факт! :rolleyes:

Той със СОНАР65%. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

А пък без СОНАР-а сигурно ... 20-30%,

А НОД извади по - добра детекция без behavior analyzer и тем подобни неща.

Пак тествах НОД-а.(на 20-30 файла от MDL) Имам ново впечатление за него. Мисля, че е най- добрия чист Анти-Вирус. (който най- много лови и е лек) Нямам търпение да пуснат 5-та версия.

Пак тествах НОД-а.(на 20-30 файла от MDL) Имам ново впечатление за него. Мисля, че е най- добрия чист Анти-Вирус. (който най- много лови и е лек) Нямам търпение да пуснат 5-та версия.

Правилни са ти наблюденията! Аз не го бях ползвал повече от година, но от 20-ина дни съм го сложил, и забелязвам, че файловете от въпросните сайто ги цепи без проблем на 75-80%! Много е задобряла програмата!

На теста и Сонара беше влезнал доста пъти в действие (който файлове не ги засичаше ги стартирах), но и доста пропусна.

Той със СОНАР65%. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

А пък без СОНАР-а сигурно ... 20-30%,

Искаш да кажеш,че дори при стартиране не ги спря sonar-а?

Искаш да кажеш,че дори при стартиране не ги спря sonar-а?

Спря много малка част !

Правилни са ти наблюденията! Аз не го бях ползвал повече от година, но от 20-ина дни съм го сложил, и забелязвам, че файловете от въпросните сайто ги цепи без проблем на 75-80%! Много е задобряла програмата!

Да речем ,че си прав.Искам само да те попитам,ако Nod и Norton пропуснат вирус кой пръв ще бъде убит от вируса?

Да речем ,че си прав.Искам само да те попитам,ако Nod и Norton пропуснат вирус кой пръв ще бъде убит от вируса?

Nod,Nod. :rolleyes:

Елементарно - ако сонар се пропука - край. НОД обаче има и евристики.

Друг е въпросът че и двете ще бъдат елиминирани все някога.

Спря много малка част !

Щом не ги е спрял значи системата ти е била инфектирана така ли?(....и след теста си чистил компа? )

Щом не ги е спрял значи системата ти е била инфектирана така ли?(....и след теста си чистил компа? )

Нортън го тестваше asdfag...

Елементарно - ако сонар се пропука - край. НОД обаче има и евристики.

Друг е въпросът че и двете ще бъдат елиминирани все някога.

Ти слагал ли си nod на инфектирана система да чистиш с него?

Нортън го тестваше asdfag...

Ами, защо ти ми отговаряш тогава?Ти ли беше с Нортон?....Не!

След като пропусна няколко файла включих и Buffer-a. (но го тествах на реалната машина)

Преди да включа BufferZone имаше малко зарази които ги премахнах.

SONAR-а почна много да се дъни и съм им писал предложение да вкарат Sandboxie.

НОД-а пръв ще се гътне, по простата причина, че е чист антивирус...но това сме го говорили многократно, и се знае от всички. Говорим за сравняване на сравними показатели. Сега ще видим 5-а версия какво ще има, и тогава можа да се говори за сравнение по показател- хипс. Като антивирус- НОД-а е по-добър от Нортон, като комплексна защита- е по-слаб!

Както и Авира(макар ,че ми е любимата програма)така и Nod на инфектирана система или на пропуск са първи по елиминиране.

НОД-а пръв ще се гътне, по простата причина, че е чист антивирус...но това сме го говорили многократно, и се знае от всички. Говорим за сравняване на сравними показатели. Сега ще видим 5-а версия какво ще има, и тогава можа да се говори за сравнение по показател- хипс. Като антивирус- НОД-а е по-добър от Нортон, като комплексна защита- е по-слаб!

Браво, това исках да чуя.Защото знам ,че ги ползваше и двете.Поне си искрен, поклон.

Като антивирус- НОД-а е по-добър от Нортон, като комплексна защита- е по-слаб!

И друго искам да те питам.Ползвал си и двете програми.

Коя от двете е по-лека ?

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

И друго искам да те питам.Ползвал си и двете програми.

Коя от двете е по-лека ?

мога да кажа, че с Нортон стартирането и изключването на системата е много по-бавно. Откакто имам 3 Гиги РАМ обаче, не съм слагал Нортон, така, че не мога да кажа сега как се държи, но преди дърпаше повече памет от НОД-а.

Нортън много тормози процесора, иначе не е чак толко тежък.

Нортън много тормози процесора, иначе не е чак толко тежък.

Това се случва само и единствено при пуснатo сканиране (ръчно сканиране) - иначе по RAM е добре .

С последната версия (2011) и с най-новия N360 v5 програмата е уж по-лека (по-бързо се инсталира) , но аз усещам леко досадно забавяне на start-up на компютъра (включително и на тестова машина с чист образ на Windows 7) , което го няма без него.

Не ми харесва това , че с всяка версия Norton расте на размер : 2007-2008 > 2009 < 2010 < 2011 < N360v5 < докога..?..

В момента Norton 360 v5 е 106 MB + ? последващи големи актуализации . Norton IS 2009 е 66.7 MB без екстра обновления , а Norton IS 2011 е 98 MB без екстра обновления.

Усещам сериозно забавяне на работата с версия 2011 (18.5) и N360v5 на много клиенти със стари машини.

Не ми допада и това колко сериозно е внедрена в системата Norton . На скоро имах няколко случая , в които Norton не можеше да се деинсталира правилно (най-вече заради пипане на потребители) . Ръчно премахване на Norton е някакъв кошмар без Norton Removal Tool (NRT) . Проблема идва от там , че Norton Removal Tool понякога не работи на Windows 7 , което и Norton Support не могат да обяснят вече повече от 1 година . И за късмет при мен се случи така , че трябваше да махам Norton от компютри с Windows 7 без NRT...

Не ми харесва също (според мен bug) това , че Norton за много от файловете дори в real-time се допитва до Облака , което значително забавя работата , а понякога не може да си покаже прозореца , че е открита заплаха за 15 минути - това се появи във версия 2011 и все още не е оправено.

Промених си мнението от близо 2 месеца и мисля , че MBAM + Himan Pro (всяка от тях по едва 6-7 MB) + по-лека и мъничка антивирусна програма предоставят много по-лека и в същото време по-качествена защита , от колкото само Norton (само Kaspersky и т.н.) , който на скоро започна да пропуска не малко ( включително и SONAR) . Avira AntiVir Premium Security Suite (сравним с Norton 360) е едва 66 MB барабар с последващи актуализации.

Благодарение на убийците MBAM / HitmanPro , всяка една антивирусна е защитена , включително и NOD32 :)

Следя и развитието на Norton , да видим какво ще стане. Но се усеща лек спад в нивото на Norton отдела - поддръжката (Norton Support) , качеството на вирусната лаборатория , поведението на програмата и способността за засичане. Ще видим какво ще стане - този месец излиза и BETA на Norton 2012 - да видим колко голяма ще е тя...

Редактирано от 3GUSER / ASpace (преглед на промените)

Това се случва само и единствено при пуснатo сканиране (ръчно сканиране) - иначе по RAM е добре .

С последната версия (2011) и с най-новия N360 v5 програмата е уж по-лека (по-бързо се инсталира) , но аз усещам леко досадно забавяне на start-up на компютъра (включително и на тестова машина с чист образ на Windows 7) , което го няма без него.

Не ми харесва това , че с всяка версия Norton расте на размер : 2007-2008 > 2009 < 2010 < 2011 < N360v5 < докога..?..

В момента Norton 360 v5 е 106 MB + ? последващи големи актуализации . Norton IS 2009 е 66.7 MB без екстра обновления , а Norton IS 2011 е 98 MB без екстра обновления.

Усещам сериозно забавяне на работата с версия 2011 (18.5) и N360v5 на много клиенти със стари машини.

Следя и развитието на Norton , да видим какво ще стане. Но се усеща лек спад в нивото на Norton отдела - поддръжката (Norton Support) , качеството на вирусната лаборатория , поведението на програмата и способността за засичане. Ще видим какво ще стане - този месец излиза и BETA на Norton 2012 - да видим колко голяма ще е тя...

На моята 64 бит-ова машина с 6 GB Рам ,Нортон заема 10 000К от ресурсите.Есет (64 бит-овата версия разбира се )заема около 60 000К Ram .Есет някакси е направена да изглежда лека ,но не е чак толкова лека.Лека е Аvast.При мен Нортон Работи добре само при сканиране ми тормози процесора въпреки ,че съм с i7.

....p.s.Не е ли малко рано за Бета версия на Нортон.Тази за 2011 излезе септември.Имаш някакво info ли?

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

На моята 64 бит-ова машина с 6 GB Рам ,Нортон заема 10 000К от ресурсите.Есет (64 бит-овата версия разбира се )заема около 60 000К Ram .Есет някакси е направена да изглежда лека ,но не е чак толкова лека.Лека е Аvast.При мен Нортон Работи добре само при сканиране ми тормози процесора въпреки ,че съм с i7.

Погрешно е да се сравняват програмите по RAM , особено от това , което се вижда от Task Manager. Има много други фактори по които да се сравнява.

При ESET цялата база и ядрото са разтворени в RAM-а , при Norton не е така. Пълния пакет дефиниции при Norton в момента (към настоящия час) е 96.24 мегабайта.

....p.s.Не е ли малко рано за Бета версия на Нортон.Тази за 2011 излезе септември.Имаш някакво info ли?

Да , имам . Не е никак рано . Q1 (тоест първа четвърт от годината) за Symantec започва на 01 Април . Техния план е че BETA тестването на новия Norton започва Q1 - даже и датата знам , но не мога да я кажа.

Погрешно е да се сравняват програмите по RAM , особено от това , което се вижда от Task Manager. Има много други фактори по които да се сравнява.

При ESET цялата база и ядрото са разтворени в RAM-а , при Norton не е така. Пълния пакет дефиниции при Norton в момента (към настоящия час) е 96.24 мегабайта.

Нямам голям поглед над Есет ,нея най малко я познавам.Сигурно си прав.

........................

.............

Благодарение на убийците MBAM / HitmanPro , всяка една антивирусна е защитена , включително и NOD32 ;)

Както винаги си много точен, обективен и конструктивно критичен!

:speak:

Нямам голям поглед над Есет ,нея най малко я познавам.Сигурно си прав.

Ама чакай сега, то може и 50000000000К да заема в паметта, важното е как ти влияе на работата! Нортън не заема много памет, ама ми *** майката на процесора, в IDLE.. NOD заема 62К рам но CPU винаги си е на 0%, като изключим сканиранията.

А Нортън дори и с SONAR нивото му хич не е такова каквото го изкарват..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.