Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Циганин или ром ? Новини свързани с интеграцията и още нещо

Featured Replies

Не ставаше ли дума за действаш полицай изпълняващ задълженията си ?

Те като отстрелят още няколко такива и може да се замислят дали ще си правят каквото искат.

Да, ама ако го осъдят за предумишлено убийство и/или превишаване на правата си - нито един полицай след това няма да иска да спре цигани, които крадат.

Ако го оправдаят - това ще бъде много добро послание и към полицаите, и към циганите, че отстрелът им е разрешен ако ги хванат да крадат.

Ако го осъдят - ще бъде точно обратното : "крадете на воля, никой няма да ви закача, защото ако го направи -него ще пъхнем в затвора".

• Отговори 2k
  • Прегледи 217,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пазача , ако го осъдят за убийство - това ще е още един сигнал към циганите, че могат да си правят каквото си искат.

Лично за мен е похвална тази тенденция в последните седмици - циганите да похапват от собствената си попарка. Още няколко подобни "инцидента", и адекватна работа на съда, и индианците може и да преосмислят поведението си, или поне да не се чувстват толкова безнаказани.

Един много верен виц за орките намерих из фейсбука Ромче умира и отива в Рая. Господ го поглежда усмихнат и казва: - Сега ще ти дам чифт крила! - Наистина? Аз ангел ли съм? - Не, синко, ти ще си прилеп!

:lol6:

Ромите са много глупави за едно и много хитри за друго.

Възползват се от темата за ръсизма за да се скрият зад него и за да продължат да си правят каквото си поискат.

Не спазват никакви правила и после когато са наказани протестират с това,че сме расисти.

Преди години работих с една ромка(казвам ромка че се обиждат на всичкото отгоре),която чистеше помещението.

При молбата ми да хвърли боклука ми се отговаря,че съм я карала нея защото била циганка и съм била много надменна и съм опитвала да я унижа.А сега де че това и беше работата.

Както и да е.

Ромите са си роми те си имат собствени правила и няма значение в коя държава живеят.

Никога няма да се справим с това и това си е.

В държавата в която живея са вдигнали ръце от тях и на всичкото отгоре им се натрапиха и нашите роми та и румънските.

Каква къртинка само или по добре казано какъв срам берем тука не знаете.

Роми откриха частни ЕРП-та

Публикувано изображение
снимка:Булфото

Роми с предприемачески способности от Видин намерили лесен начин да печелят, като изземват функциите на ЕРП-тата и продават ток на съседи на баснословни цени.

Новоизпечените бизнесмени, които имали ток в къщи и законни електромери, изнудвали съседи, които нямали тази екстра в домовете си, пише “Труд”. Те опъвали жици до къщи без ток и им начислявали чудовищни сметки, достигащи до 40 лева на месец само за една крушка и един телевизор.

Това е открила проверка из ромските махали на Видин, разпоредена от кмета на града Герго Гергов след трагедията от началото на март, когато три деца изгоряха живи, заключени от родителите си в къщи.

Проблемът на “клиентите” на частните ЕРП-та бил липсата на адресна регистрация и заради това останали без електромери. Затова се съгласявали да плащат четири пъти повече от реалната си консумация на щастливите си съседи.

frognews.bg

Овчарят от Каменово дал клетва да гръмне следващия крадец в двора сиПубликувано изображение

10.04.2013, "24 часа"

“В началото на демокрацията ми откраднаха 43 овце от двора. После хванаха апашите - цигани от Градец, и нищо не им направиха. Друг път ми задигнаха овце, докато бяха на паша по полето между Съдиево и Нова Загора, тази есен отровиха коча ми. Но още при първата кражба си дадох клетва, че влезе ли пак крадец в двора ми, ще го гръмна.”

Това разказа пред "24 часа" Минчо Илиев от новозагорското село Каменово. Ден по-рано той простреля поредния крадец, дръзнал да проникне в кошарите му - 24-годишен мъж от с. Градец.

74-годишният бай Минчо е известен като работлив и почтен човек в селото, което е готово да започне подписка в негова защита.

Драмата се разиграла в кошарата през нощта срещу понеделник, където пенсионерът гледа 90 овце.

“Усетих още от предния ден, че нещо се мъти около стадото ми. Докато бях на полето с овцете, край мен се завъртя каруца с мургави пътници - уж събираха трева. Предната вечер пък някой направи опит да влезе в кошарата, но успя само да разбие горната запъналка - кучетата, имам 6, се разлаяха силно. Бях сигурен, че ще дойдат пак, затова след вечеря казах на жената, че ще се кача горе в сеновала над кошарата с пушката, за да чакам крадците”, разказва бай Минчо.

74-годишният пенсионер е известен като работлив и почтен човек в селото, което е готово да започне подписка в негова защита.

Браво на човека! И за куража, и за точния мерник! :yanim:

да, ама сега го съдят

Да, защото сме жалко подобие на държава. И въпреки всичко, браво на човека!

Да, защото сме жалко подобие на държава. И въпреки всичко, браво на човека!

И с едно браво мислиш, че всеки ще премахне отговорността от себе си? Едното браво как ще му помогне на делото, едното браво как ще промени ситуацията, едно браво как ще спре кражбите? Тъжно, жалко, разочароващо, довеждащо човек до гняв. И какво в края на краищата ще се направи?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И с едно браво мислиш, че всеки ще премахне отговорността от себе си? Едното браво как ще му помогне на делото, едното браво как ще промени ситуацията, едно браво как ще спре кражбите? Тъжно, жалко, разочароващо, довеждащо човек до гняв. И какво в края на краищата ще се направи?

Нищо не мисля. Знам, че ситуацията е без изход и нещата са много дълбоки.  Всичко ми е ясно. И все пак казвам браво на човека за това, че е опазил имота си и себе си от наглите човекоподобни твари.

И все пак казвам браво на човека за това, че е опазил имота си и себе си от наглите човекоподобни твари.

Браво, но освен че ще го осъдят, т.н. роми няма да пропуснат да му отмъстят и то без да понесат наказание за това... :(

Интересното е за какво го съдят, ако още не е извършил нищо, а просто се кани? За заплаха?

Заплахата е престъпление.

Ами то,ако ние започнем да ги съдим мургавите то няма да остане един на улицата.

ХА намерих решение да се отървем от тях,поне за малко.

Не и това не става,ще трябва после пък да ги храним. :(

В провинцията и малките села е така. Тука в Захарна фабрика , малко се успокой , откакто махнаха Надин .От около 1 г. няма нападната жена.То и българите крадат , ама тези са много нагли.Няма закони. Трябва да приемат закон , 1 година затвор ,ако си изоставиш детето.

Заплашил е кого по-точно? При заплаха срещу неопределено лице се търси отговорност за заплаха към кого? Или се знае кои са извършителите на грабежите и държавата си ги защитава грабителите, вместо пострадалите? Вариантите са 2 - Престъпление няма, защото заплахата дори не е конкретизирана, та няма кой да търси отговорност и няма конкретно лице, което да може да се оплаче. Вторият вариант е лицето да е известно, както и криминалните му деяния. В този случай държавата защитава престъпника, а не пострадалият, което е нагло и безочливо. Трети вариант няма. В първият вариант престъпление няма, във вторият вариант държавата върши престъпление и трябва да се разтури!

Интересното е за какво го съдят, ако още не е извършил нищо, а просто се кани? За заплаха?

Ама вие не следите ли новините  по темата ?!  :ohmy:

историята е от преди 3 дни

Овчар гръмна крадец на овце

Животновъдът Минчо Илиев (73 г.) гръмна със законната си ловна пушка ром, който се опитал да му открадне овце в новозагорското село Каменово.

24-годишният апаш от котленското село Градец се промъкнал в нощта срещу понеделник с трима свои авери в кошарата на бай Минчо. Той обаче още предната нощ забелязал, че някой е се опитвал да разбие вратата на кошарата му. Затова следващата вечер бай Минчо решил да устрои засада на натрапниците, като заредил с бренеке ловната си пушка, легнал в сеното в кошарата и търпеливо зачакал.

Не след дълго 4-ма мъже успели да разбият вратата на постройката и придърпали една от овцете. Тогава бай Минчо гръмнал по тях, като уцелил единия в гърдите, а другите трима побегнали. Те обаче били задържани около час по-късно край Сливен, докато се опитвали да се приберат обратно в Градец, и посрещнали в ареста Международния ден на ромите - 8 април.

Раненият бил опериран и е с опасност за живота.

Ама вие не следите ли новините  по темата ?!

Извинявам се, не съм от тези, които гледат много новините. Спекулирал съм на база непълна информация. Гръмнатият си го е заслужил, бил е хванат в кражба и нахлуване в частен имот. Интересно защо законът ни е такъв, че не предразполага към защита на имуществото, а предразполага в кражбата на същото и частната собственост е частна и неприкосновена само на хартия, а в действителност нищо не я защитава...

Затова следващата вечер бай Минчо решил да устрои засада на натрапниците, като заредил с бренеке ловната си пушка, легнал в сеното в кошарата и търпеливо зачакал....  

....Тогава бай Минчо гръмнал по тях, като уцелил единия в гърдите....

Раненият бил опериран и е с опасност за живота.

Злото мре изключително трудно.

е това не се ли води самозащита?

самозащита ще се води ако индобългаринът е влязал със същата пушка, заредена със същите патрони и стопанинът се е отбранявал.

тук всеки съд ще присъди следното : 

1.)ако индобългаринът оживее - стопанинът ще бъде осъден за опит за убийство.

2.)ако умре - за предмишлено убийство .Той е причаквал със заредено оръжие невъоръжения крадец.

Е, ако живеехме в САЩ ( които simtech &  sliderum ) ненавиждат - там стопанинът щеше да бъде оправдан.Даже и до съд нямаше да се стигне.Още при полицейския оглед щеше да се приключи.

В България имаме много изкривена правна рамка за самозащита, дори ако изнасилвач нападне жена на улицта а тя при самозащита, бръкне в окото със пилата за нокти, това ще се води за тежка телесна повреда на невъоръжен нападател, и ще я осъдят.

Редактирано от tatsu (преглед на промените)

Тука където живея е по същия начин татцу,могат да те глобят само за това,че носиш джобно ножче в чантата.

Е, ако живеехме в САЩ ( които simtech &  sliderum ) ненавиждат - там стопанинът щеше да бъде оправдан.Даже и до съд нямаше да се стигне.Още при полицейския оглед щеше да се приключи.

Други са съображенията относно САЩ от моя страна, но точно описаната по-горе част от нашата действителност ненавиждам и бих предпочел да е по начина, по който е в САЩ. Безумно е властите да не вършат нищо и отгоре на всичкото да нямаш право да защитиш имота си сам.

Ама вие не следите ли новините  по темата ?!  :ohmy:

историята е от преди 3 дни

Овчар гръмна крадец на овце

Напоследък не следя всички новини.

Добре е направил, че го е гръмнал и мисля, че е редно всеки да може да защити себе си и собствеността си от посегателства.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.