Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Циганин или ром ? Новини свързани с интеграцията и още нещо

Featured Replies

Значи е време някой да промени закона към правилната посока.

Частен имот с ясни граници, защита на имота (незибежна самоотбрана) без съдебно преследване...

Ха да видим някоя партия сега ще се сети ли да го включи в предизборната си програма (че и да го направи после) или индобългарите (ромите) са прекалено 'важни' избиратели?

• Отговори 2k
  • Прегледи 217,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

самозащита ще се води ако индобългаринът е влязал със същата пушка, заредена със същите патрони и стопанинът се е отбранявал.

тук всеки съд ще присъди следното : 

1.)ако индобългаринът оживее - стопанинът ще бъде осъден за опит за убийство.

2.)ако умре - за предмишлено убийство .Той е причаквал със заредено оръжие невъоръжения крадец.

Е, ако живеехме в САЩ ( които simtech &  sliderum ) ненавиждат - там стопанинът щеше да бъде оправдан.Даже и до съд нямаше да се стигне.Още при полицейския оглед щеше да се приключи.

Док, защо не понасяш циганите? Питам те човешки.На теб лично какво са ти направили?

Може да отворим и тема колко престъпления са направили българите.Как мислиш, дали ще ги задминем?

Кой да го промени тоз закон , идват избори.Затвориха Лувъра , мамата на циганите.И в Унгария има цигани , ама такова чудо няма.

Кой да го промени тоз закон , идват избори.Затвориха Лувъра , мамата на циганите.И в Унгария има цигани , ама такова чудо няма.

циганина си е циганин повярвай ми,където и да го закараш.

разликата е в това,че в другите страни не живеят в такава мизерия като в БГ,но опре ли му повярвай,че ще постъпи по същия начин.

циганина си е циганин повярвай ми,където и да го закараш.

разликата е в това,че в другите страни не живеят в такава мизерия като в БГ,но опре ли му повярвай,че ще постъпи по същия начин.

Говориш от опит или просто ей така?

Док, защо не понасяш циганите? Питам те човешки.На теб лично какво са ти направили?

Може да отворим и тема колко престъпления са направили българите.Как мислиш, дали ще ги задминем?

1.)Невъзпитани , не  могат  да разговарят с другите хора спокойно

2.)Отвратителни расисти - за тях ние, българите не сме хора, а нещо по-низше - като животните.Самта дума РОМ означава човек.Всички останали , които не сме "роми" по дефиниция не сме хора.Ние сме гадже-демек тор.нас могат да ни крадат, убиват, продават или каквото и да се сетиш.Нашите закони не важат за тях, истинските хора.

3.)Крадат категорично повече от нас, българите.Вилата ни в "нежовец" я унищожиха именно индобългарите.Разбиха всичко, отнесоха керемидите, тухлите, и всички строителни материали за продан, а колоните, както и лозето пък обраха телта, колците-нацепени за желязото вътре.

4.)Мързеливи, не искат да работят каквото им се предложи.Миналото лято с баща ми носехме камъни на село за оградата.Минава един Митко, циганин, вика "Бате, давай да помагам, да даеш някой лев". Почнахме пазарлъка и оня не падна под 30 лв надник за носене на камъните.като му казах,ч е аз като лекар не искарвам толкова пари за дежурство, оня ми се изсмя и ми вика "кат си абдал"..... и отмина.А кажи ми сега - той какво иска при положение, че цля живот не си е мръднал пръста да се образова или хване на работа ? Да взема повече пари от мен за носене на камъни ? Е, пренесохме си ги с баща ми.Не ме затрудни.Ама и циганинът не изкара нито лев.Седя на стъпалата на кръчмата и пиеше на вересия. 

5.)Образували са си Държава в Държавата.Имат си собствени закони, съдилища, правосъдие и не признават българските.

6.)Миришат.Направо си смърдят.

7.)Адски са неблагодарни - направиш ли им добро, след това те дебнат, за да ти върнат нещо лошо.Не заради друго, ами защото си българин.Както казах - големи расисти са.

Има още много, но няма да ми стигне един пост да изброявам всичко.Имайте предвид, че с индобългари се занимавам от 13 години насам.Роман, Червен бряг, Бяла Слатина, Кнежа, Левски, Плевен и селата наоколо-Буковлък, Дивевица, Търенене, Бохот, Николаево, Бежаново, Беглеж, Мечка, Коиловци и т.н, и т.н.  .Почти няма циганин, който да не ми е минавал през ръцете. Част от тях дължат живота или на децата си на мен.Изродил съм 13 ромчета със собствените си ръце. Помагам им по какъвто и начин се сещаш.Дори и дрехи съм им карал със собствената си кола.И в резултат на което получих дори заплахи за живота си.Ежедневно ме псуват на майка, баща и цлята рода, Ежедневно ме кълне поне по една индобългарка , правили са ми някакви магии, разправят. Наплюван съм, удрян съм, вадили са ми ножове, брадви, вила  и пистолет....

Е, да ги обичам ли ? 

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Чудя се на такива хора като теб.Хем им помагаш,хем искат да ви бият,колят и т.н. Чудя се как още имате сили и нерви да им помагате... : )

А тези,който си нямат представа,какво става в държавата ни,за груповите нападения,който се организират от циганите,за убийствата,кражбите и т.н,те не знаят за какво става на въпрос.

Че и в чужбина отидоха,че и срам нямат да се наричат Българи.Не малко държави вдигнаха ръце от нашите цигани!

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

1.)Невъзпитани , не  могат  да разговарят с другите хора спокойно

2.)Отвратителни расисти - за тях ние, българите не сме хора, а нещо по-низше - като животните.Самта дума РОМ означава човек.Всички останали , които не сме "роми" по дефиниция не сме хора.Ние сме гадже-демек тор.нас могат да ни крадат, убиват, продават или каквото и да се сетиш.Нашите закони не важат за тях, истинските хора.

3.)Крадат категорично повече от нас, българите.Вилата ни в "нежовец" я унищожиха именно индобългарите.Разбиха всичко, отнесоха керемидите, тухлите, и всички строителни материали за продан, а колоните, както и лозето пък обраха телта, колците-нацепени за желязото вътре.

4.)Мързеливи, не искат да работят каквото им се предложи.Миналото лято с баща ми носехме камъни на село за оградата.Минава един Митко, циганин, вика "Бате, давай да помагам, да даеш някой лев". Почнахме пазарлъка и оня не падна под 30 лв надник за носене на камъните.като му казах,ч е аз като лекар не искарвам толкова пари за дежурство, оня ми се изсмя и ми вика "кат си абдал"..... и отмина.А кажи ми сега - той какво иска при положение, че цля живот не си е мръднал пръста да се образова или хване на работа ? Да взема повече пари от мен за носене на камъни ? Е, пренесохме си ги с баща ми.Не ме затрудни.Ама и циганинът не изкара нито лев.Седя на стъпалата на кръчмата и пиеше на вересия. 

5.)Образували са си Държава в Държавата.Имат си собствени закони, съдилища, правосъдие и не признават българските.

6.)Миришат.Направо си смърдят.

7.)Адски са неблагодарни - направиш ли им добро, след това те дебнат, за да ти върнат нещо лошо.Не заради друго, ами защото си българин.Както казах - големи расисти са.

Има още много, но няма да ми стигне един пост да изброявам всичко.Имайте предвид, че с индобългари се занимавам от 13 години насам.Роман, Червен бряг, Бяла Слатина, Кнежа, Левски, Плевен и селата наоколо-Буковлък, Дивевица, Търенене, Бохот, Николаево, Бежаново, Беглеж, Мечка, Коиловци и т.н, и т.н.  .Почти няма циганин, който да не ми е минавал през ръцете. Част от тях дължат живота или на децата си на мен.Изродил съм 13 ромчета със собствените си ръце. Помагам им по какъвто и начин се сещаш.Дори и дрехи съм им карал със собствената си кола.И в резултат на което получих дори заплахи за живота си.Ежедневно ме псуват на майка, баща и цлята рода, Ежедневно ме кълне поне по една индобългарка , правили са ми някакви магии, разправят. Наплюван съм, удрян съм, вадили са ми ножове, брадви, вила  и пистолет....

Е, да ги обичам ли ? 

Док я кажи колко българи са правили същото?

Бил съм охрана в окръжна болница горе на бариерата...

Чудя се на такива хора като теб.Хем им помагаш,хем искат да ви бият,колят и т.н. Чудя се как още имате сили и нерви да им помагате... : )

...

Виж сега, за мен професионално няма разлика между тях, теб, sliderum, capnemo, URIEL, мен самия или който и да е българин, или арабин, евреин, руснак, американец , испанец или чукча дори. Всички сме хора, всички от едни и същи болести боледуваме. Когато някой индобългарин потрси помощ от мен я получава абсолютно същата, каквото я получава всеки друг.Върша всичко каквото мога за да помогна на човека. Не правя никаква разлика между хората.за мен е важна болеста , нуждата на човека и дали мога да му помогна. Като ми смърди -слагам една маска, ръсвам си от дезоранта на носа и продължавам.

Но след като приключа с човека, моля ви - не ме карайте и да го обичам, моля ви :lock:

Много по-малко.Може би -на 10 мангала които създават проблеми, 1 българин да създаде, и то от съвесем друго естество. Българите си имат съвсем други дертове и кусури. 

И най вече нито един българин няма отношението на циганите, които те гледат отвисоко и с пренебрежение. 

Българин пистолет не ми е вадил, българин не ми е вдигал брадва, българин не ме е плюл в лицето, не мие правил някакви магии, и не е кълнал, че децата ми "рак ще хванат" . 

p.s. Окръжна болница, и то охрана е едно.Към охраната циганите имат респект. Я върви сам, с една чанта на рамо в гетото посреднощ  да видиш за какво иде реч .Аз съм го правил.Години наред плюс това.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

А защо е това провокативно държание от твоя страна към всички в темата, изказали негативно отношение към циганите?

Задаваш 1,2 или 3 въпроса, получаваш подробни и обосновани отговори и отговаряш с 4-ти и 5-ти контра въпрос.

Това е нормален разговор според теб ли?

Недей кара всеки да ти се обяснява с примери подробни, с ЕГН-та, адреси и данни от лична карта, а ти в същото време да мяташ по 2-3 думи и да чакаш в засада някой да се издъни, за да насочиш натам усилията си, за да докажеш превъзходство с "тезата" и съжденията си.

Бил си охрана и си попаднал на много лоши българи и далеч по-малко лоши цигани.

Други пък обратното - попадали са на много по-лоши цигани и в доста по-малко количество лоши българи.

Приеми и другата гледна точка, защото колкото ти си прав за себе си, толкова и другите имат право на впечатления и мнение.

Докторе,имах друго предвид.Че сте въоръжени с голямо търпение,нерви и колкото и да е странно рискувате живота си...

Ясно е че когато човек има нужда ще му се предостави необходимата медицинска помощ,но за благодарност не е нормално да се получават камъни по главите... Или да бъде посрещана линейката с камъни,да не продължавам,защото ти много по-добре знаеш за какво става на въпрос. : )

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Докторе,имах друго предвид.Че сте въоръжени с голямо търпение,нерви и колкото и да е странно рискувате живота си...

Ясно е че когато човек има нужда ще му се предостави необходимата медицинска помощ,но за благодарност не е нормално да се получават камъни по главите... Или да бъде посрещана линейката с камъни,да не продължавам,защото ти много по-добре знаеш за какво става на въпрос. : )

Noblesse oblige , Блу ;)

А защо е това провокативно държание от твоя страна към всички в темата, изказали негативно отношение към циганите?

Задаваш 1,2 или 3 въпроса, получаваш подробни и обосновани отговори и отговаряш с 4-ти и 5-ти контра въпрос.

Това е нормален разговор според теб ли?

Кое е провокативно?

Аз не съм Робин Худ че да Ви се връзвам.

Зададох въпрос ама не на Вас.И ще ме извините че Ви пропуснах ама  ...Има точка да не се спори с модераторите.Изкарахте ми едно наказание...

Пише ми се та...

Понеже нямам друга работа и не съм бизнесмен........

Виж сега, за мен професионално няма разлика между тях, теб, sliderum, capnemo, URIEL, мен самия или който и да е българин, или арабин, евреин, руснак, американец , испанец или чукча дори. Всички сме хора, всички от едни и същи болести боледуваме. Когато някой индобългарин потрси помощ от мен я получава абсолютно същата, каквото я получава всеки друг.Върша всичко каквото мога за да помогна на човека. Не правя никаква разлика между хората.за мен е важна болеста , нуждата на човека и дали мога да му помогна. Като ми смърди -слагам една маска, ръсвам си от дезоранта на носа и продължавам.

Но след като приключа с човека, моля ви - не ме карайте и да го обичам, моля ви :lock:

То ако ме обикнеш ще ми е странно. :speak:

URIEL

Разбирам те напълно(ако съм разбрала правилно,че ти си ром),че тези коментари те обиждат и то може да се каже кръвна обида.Аз съм срещала роми от поне 5 националности и всички,ама абсолютно всички мислят как и кого да измамят.Това да живеят като паразити т.е.на гърба на останалите е на дневен ред и не съществува варианта сами да постигнат нещо.Съжалявам,че трябва да понесеш всичките тези критики,но разбери ни нас също.Нима цял жовот трябва да свеждаме глави пред вас без да можем да направим нищо?Не и още ведниж НЕ.И на мене не ми харесва да ме наричат крадла,нечистоплътна и лошо възпитана само защото в другите стани не знаят за разликата м/у българи и роми.Вие понасяте това само в рамките на БГ,а ние ви берем срамовете по целия свят.Родена съм и съм израснала в Бургас и когато бях малка се разхождахме спокойно из целия град,а сега от всякъде те дебнат и по паркингите те изнудват да им платиш или ще ти натрушът колата.Е питам аз това какво е?За обществените тоалетни какво можеш да ми кажеш?Плащаме данъци и с тях се подържат за да се използват от гражданите и изведнъж ги виждаш братчедите изтъпосани там с пълната си наглост,че и да им плащаш за нещо което не е тяхно,а на всички тези нас,които сме платили с данъците си за ди ги построят.

Тук слагам точка.

URIEL

Разбирам те напълно(ако съм разбрала правилно,че ти си ром),че тези коментари те обиждат и то може да се каже кръвна обида.

Чист натурален българин съм със сини очи ;)

Чист натурален българин съм със сини очи ;)

има много българи със сини очи ;)

Не разбирам тогава въпроситети,в които има скрита защита към ромите.

има много българи със сини очи ;)

Не разбирам тогава въпроситети,в които има скрита защита към ромите.

Не понасям расизма..Не че и те не са расисти.  За мен човекът си е човек... Кой съм аз че да ги съдя?

На бившата ми жена сестра и е женена в Буковлък и може да се каже че имам доста голям  досег с циганите и това ме кара да питам...

Не става въпрос за ръсизъм разбери ме добре.Става въпрос за начин на живот на по голяма част от една етност.Аз съм гражданин на света и много ми харесват различни хора и различни култури.Най-добрата ми приятелка е от Еквадор,познавам негри-обожавам ги.Така че за ръсизим не става въпрос.Обичам и уважавам всеки,който прави живота си и на останалите лесен.Хора,които живеят пълноценно и хора,които се борят за по добър живот,не да ни пият и малкото кръв ,която ни е останала на нас българите.Мразя да се краде от просяк,от дете и от стар човек,това говори за много ниско ниво или несъществуващо достойнство и чест.

Не става въпрос за ръсизъм разбери ме добре.Става въпрос за начин на живот на по голяма част от една етност.Аз съм гражданин на света и много ми харесват различни хора и различни култури.Най-добрата ми приятелка е от Еквадор,познавам негри-обожавам ги.Така че за ръсизим не става въпрос.Обичам и уважавам всеки,който прави живота си и на останалите лесен.Хора,които живеят пълноценно и хора,които се борят за по добър живот,не да ни пият и малкото кръв ,която ни е останала на нас българите.Мразя да се краде от просяк,от дете и от стар човек,това говори за много ниско ниво или несъществуващо достойнство и чест.

Личи, че си интелигентна ... Така казани нещата звучат различно.Радвам се, че си такъв човек. Аз спирам дотук.

Приятен ден ;)

• 2 седмици по-късно...

Петима полицаи ранени при циганско меле с камъни

В суматохата в Петрич рецидивист успява да избяга след яростна съпротива

Петима полицаи бяха ранени в яростна битка с камъни в ромската махала на Петрич по време на специализирана полицейска операция по задържане на укриващи се криминално проявени лица. Снощи около 22,30 часа в района между «Гробищен парк» и кв. 182 в Петрич униформените открили рецидивиста М. Георгиев. 40-годишният мъж бил известен на полицаите с непрестанните си кражби.Ченгетата направили опит да го задържат, но той оказвал яростна съпротива. Ромите, които били наблизо, веднага се притекли на помощ на авера си като започнали да хвърлят камъни по полицейските служители. 

Към разбеснелите се цигани се присъединили и други. В суматохата на мелето рецидивистът успял да избяга. Вследствие на инцидента са пострадали петима полицейски служители от РУП-Петрич, които са получили различни контузии. На пострадалите е оказана медицинска помощ.

За инцидента е уведомена Районна прокуратура - Петрич. Работата по случая продължава. 

blitz.bg

До изборите никой не може да ги докосне с пръст, вероятно има специални нареждания при никакво положение да не се задържат. 

В Пловдив не знам дали от два месеца насам остана неразбита изба, а на село циганетата спокойно обикалят дворовете, собственика ги хваща, кара ги в полицията, а там циганина се пуска на секундата с репликата - "Пак ли ти бе", а пострадалият стопанин го викат през ден да пише обяснения без да се завежда дело. 

Да живеят изборите! Докосне ли някой циганин по изборите, разкатана му е фамилията, това го знаят и самите полицаи, след изборите може да се поразмърдат, но да знаете попаднете ли на крадец сега покрай изборите, бой до дупка и никаква полиция. 

:doh:  :doh:  :doh: за това ни е циганска държавата,защото властта я избират неуки,нищо неразбиращи и некомпетентни жители,които се продават за две кюфтета.Не можеш да очакваш повече от политиците поради простата причина,че ти си показал,че не се нуждаеш от много щом си се продал за двойка с гарнитура.

относно ВАЗЕКТОМИЯТА

Ако в България има 500 000 неграмотници (мангусти от мъжки пол), да им се платят дори по 1000 лв. на калпак са 500 млн. лв. плюс на хирурзите (уролози) по 50 лв. (консуматив) на уролог за операция.
Процедурата отнема само 15 до 20 минути. Така за 500 мангала имаме 10 000 минути = 167 часа, или 20 работни дни.

1000 уролога ще се справят за един месец с вазектомирането на 500 000 мангусти (за съжаление пак ще могат да изнасилват деца и баби, но пък това е хуманното решение)!
На уролозите ще се плати по 3000 лв. за този един месец усърдна работа или 3 млн. лв.!
Общ, необходим бюджет = 503 млн. лв. + консумативи около 25 млн. преко сили бюджета е 530 млн. лева!

След 20 г. са на половина, след 40 ще са 1/3, а след 60 г. няма да ги има! Споделете, ако сте съгласни?!

забележка за съпоставка: към момента годишно за интеграция и социални на тези мангусти държвата плаща 3 МИЛИАРДА лева.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.