Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Циганин или ром ? Новини свързани с интеграцията и още нещо

Featured Replies

преди 3 минути, Anne написа:

Фен на циганите ли си? От някое НПО ли си?  Не ти зачитам мнениуето, писна ми от антибългари в тая страна!

Не съм фен на който и да е, не съм и от НПО, изказах мнение, което би те накарало да се замслиш над това което написа!

• Отговори 2k
  • Прегледи 217,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не желая да се замислям повече! И ще ти обясня защо! Може и да не вярваш в прераждането! Но, сега най - сетне имам родина! Родина, която ми даде всичко онова, което предишната не пожела, нито ми даде много една гостоприемна!

Тук съм родена, тук проговорих и проходих, тук съм кръстена, тук тръгнах на училище и тук имах безгрижно и щастливо детство. Тук можех да съм вярваща, без да имам проблеми с това, не съм била дискриминирана на тема религия. Тук можех да участвам в празници и тържества, в чествания и да наричам всичко това "мое".

Преживяла съм много, имам и неприятни спомени, принципно съм толерантна и не съдя за хората по цват на кожата и религия. Обаче, съм на мнение, че, законите са за всички,  а не само за някои. Че всички имаме еднакви права и привилегии. И факта, че толкова пари се дадоха за интеграция, а не стана нищо, а всъщност стана дори по - зле, говори много.

Мястото на всички крадци, измамници, убийци, насилници и наркотрафиканти е в затвора, без значение на религия и етнос.  Самата аз имах циганчета съученици от първи до трети клас, после зачезнаха. След това не съм имала цигани съученици. Ами аз ли да съм виновна, че не искат да учат и ги мързи? Абсурд, отказвам аз да съм виновна!

Тези хора се издържат от просия, кражби, въоръжени грабежи и измами, нямат уважение и респект към никой, сами не си изчистат мършата от стадото, не искат да учат и да работят, раждат деца на поразия и ги отглеждат в скотски условия, нас винят, че децата им имат хепатит? Ограбват, изнасилват и убиват възрастни хора, арогантни са, вече посегнаха и на полицай и на военен. Колко още да търпим? Те не искат да са като нас. Крадат ток, а после ние го плащаме.

Съжалявам, търпението ни се изчерпва. Те не са като евреите. Нашето не е антисемитизъм, а справедлив гняв! Партиите си ги отглеждат за гласоподаватели, конкретно ГЕРБ. Стипендии за циганчета има, за българчета - не! И според теб е справедливо?

Не предлагам да ги избиваме, а да ги върнем на турците. Те са ни ги натресли,  с идеята тези мини да гръмнат един ден и да унищожат държавата, която така мразят - България!

Не си давам родината на престъпници и предатели!

преди 8 минути, Anne написа:

Мястото на всички крадци, измамници, убийци, насилници и наркотрафиканти е в затвора, без значение на религия и етнос.

преди 9 минути, Anne написа:

Тези хора се издържат от просия, кражби, въоръжени грабежи и измами, нямат уважение и респект към никой, сами не си изчистат мършата от стадото, не искат да учат и да работят, раждат деца на поразия и ги отглеждат в скотски условия, нас винят, че децата им имат хепатит? Ограбват, изнасилват и убиват възрастни хора, арогантни са, вече посегнаха и на полицай и на военен. Колко още да търпим? Те не искат да са като нас. Крадат ток, а после ние го плащаме.

И решението на тези проблеми е задължение на държавните органи, от тях трябва да го изискваме.

Достатъчно е държавата да наложи спазването на законите и голяма част от тези проблеми ще отпаднат.

преди 23 минути, M.Николов написа:

Достатъчно е държавата да наложи спазването на законите и голяма част от тези проблеми ще отпаднат.

не е достатъчно, МВР е демотивирано, защото знаят че накрая някой ще каже той е беден на социални , член е на многодетно семейство и има 5 деца 3 от които са болни с ТЕЛК

То не е само МВР, трябва да се задействат всички държавни органи, като се почне първо със събаряне на незаконните постройки, да се изиска заплащането на всички дължими суми за комунални услуги, данъци, осигуровки, да се спре незаконната сеч на дърва, кражбите на материали и разрушаването на неохраняеми обекти, да се преразгледат всички решения на ТЕЛК за инвалидност, да се въведе със закон при 3 пъти отказано предложение за работа спиране на социалните, да се обвържат социалните с това дали детето посещава училище , да се вкарат в затвора всички с висящи дела  и т.н.

те социалните детски ги спират ако не се ходи на училище и сега

преразглеждаане на ТЕЛК е тъпо, тъй като ТЕЛК се основава на епикриза , така че и 50 пъти да го преразглеждат е все тая - само отчитане на дейност с резултат нула, пясък в очите на наивници

за отказ от работа до 3 пъти, но трябва да е с обратна разпискаа

преди 1 минута, M.Николов написа:

А епикризата не може да се провери, така ли?:)

кой от ТЕЛК ще си позволи да оспорваа решението на специалист в областа професор

все пак епикризите са подписани и подпечатани уж от нещо което е и ТЕЛК

преди 1 час, M.Николов написа:

И решението на тези проблеми е задължение на държавните органи, от тях трябва да го изискваме.

НПО - тата ще завият на умряло и ще ни докарат 100 проблема, дела и не знам още какво.  За посолствата да не отварям дума.

Има решение и на този проблем.Добри адвокати.

преди 33 минути, Без умствен капацитет написа:

преразглеждаане на ТЕЛК е тъпо, тъй като ТЕЛК се основава на епикриза , така че и 50 пъти да го преразглеждат е все тая - само отчитане на дейност с резултат нула, пясък в очите на наивници

Всъщност вече има промени:

http://medicalnews.bg/blog/2018/08/03/Промените-в-ТЕЛК-влизат-в-сила-от-днес/

Ще трябват наистина много силни, добри и смели адвокати,  защото, ако нещата не се развият в полза на НПО - тата и чужденците, ще започнат с атентатите, инцидентите, мистериозните убийства и самоубийства..............Мислиш ли, че има толкова смели хора, готови да рискуват своя и живота на близките си?

И не говоря празни приказки, да си спомняте случая "Белнейски" и самоубилия се патолог?

преди 36 минути, M.Николов написа:

Друг специалист!

епикризата се разписва от 3-ма специалиста, засега е 3 на 1 за манго, дай нещо друго и за финал от завеждаш на отделението и се заверява от болница

циганите в Бургас ги ръководи ДПС, те им казват за БСП или ГЕРБ да гласуват

преди 11 минути, Anne написа:

Ще трябват наистина много силни, добри и смели адвокати,  защото, ако нещата не се развият в полза на НПО - тата и чужденците, ще започнат с атентатите, инцидентите, мистериозните убийства и самоубийства..............Мислиш ли, че има толкова смели хора, готови да рискуват своя и живота на близките си?

И не говоря празни приказки, да си спомняте случая "Белнейски" и самоубилия се патолог?

единпът си спомням по тв даваха как манговци строили незаконно някъде, НПО-тата скочели и съответно дело в Европа срещу България

и накрая ги бутнали, защото страната ни се е аргументирала добре защо бута къщи на бедни. многодетни и прави уж дискриминация

значи при добро желание от институциите може

преди 6 часа, Anne написа:

НПО - тата ще завият на умряло и ще ни докарат 100 проблема, дела и не знам още какво.  За посолствата да не отварям дума.

Ако някои НПО-та бъдат изгонени от България, проблемите с циганите драстично ще намалеят.

И как да ги изгоним, като нямаме армия е желаещиполитици, а и много от тя са чужбински и под закрилата на чужди държави?

Ако бяхме с Русия и имахме нейната закрила, щеше да е лесно, ако ги изгоним тия НПО - та сега, ще ни организират Косово 1999!

И аз искам да ги изгоним, но за целта ни трябват силна армия и силни политици!

преди 17 минути, Anne написа:

И как да ги изгоним, като нямаме армия е желаещиполитици, а и много от тя са чужбински и под закрилата на чужди държави?

Ако бяхме с Русия и имахме нейната закрила, щеше да е лесно, ако ги изгоним тия НПО - та сега, ще ни организират Косово 1999!

И аз искам да ги изгоним, но за целта ни трябват силна армия и силни политици!

Най-лесно е да сменим политиците, но явно нямаме воля да го направим.

От велик народ се превърнахме в безволева маса.

преди 3 минути, Мойра написа:

Най-лесно е да сменим политиците, но явно нямаме воля да го направим.

От велик народ се превърнахме в безволева маса.

Да се сменят политиците и политическата система, съвсем не е лесно.
Първо, защото няма такава алтернатива на днешните политици, която да е неподкупна и желаеща да промени наистина статуквото.
Всеки, който влиза в политиката го прави чрез протекции и борбата за власт, и най-вече борба за пари и влияние, и парите се връщат след като си се наместил вече във властта, с осигуряване на политически протекции.
Дори и най-върлите патриоти, са такива само на думи или пред електората.
Както виждаме никой нищо не прави, за да се промени положението нито с ромите, нито с каквото и да било.
Всички са популисти, и докато вземат властта само обещават. Което разбира се е част от политическата игра.

От всяко положение има изход, Aumi, стига да има воля и да няма страх.

преди 7 минути, Мойра написа:

От всяко положение има изход, Aumi, стига да има воля и да няма страх.

Има изход, ако има алтернатива.
А в България няма друга алтернатива, защото политиците които се въртят в политиката, са едни и същи.
И едните и другите са се доказали какво могат. Така че, нито едните, нито другите, могат да променят нещо.
За да се промени системата, трябва промяна на всички нива, а не се вижда такава готовност и хора, които могат да изместят и променят цялата система.
Тези, които имат желание да променят системата, не влизат в политиката. Защото за да се влезе там, се искат протекции. Всичко е навързано и оплетено, и е трудно да се пробият тези непробиваеми системи, а какво остава да се променят из основи.

преди 6 минути, Aumi написа:

Има изход, ако има алтернатива.
А в България няма друга алтернатива, защото политиците които се въртят в политиката, са едни и същи.
И едните и другите са се доказали какво могат. Така че, нито едните, нито другите, могат да променят нещо.
За да се промени системата, трябва промяна на всички нива, а не се вижда такава готовност и хора, които могат да изместят и променят цялата система.
Тези, които имат желание да променят системата, не влизат в политиката. Защото за да се влезе там, се искат протекции. Всичко е навързано и оплетено, и е трудно да се пробият тези непробиваеми системи, а какво остава да се променят из основи.

Има алтернатива - президентска република.

преди 31 минути, Мойра написа:

Има алтернатива - президентска република.

И какво би се променило, ако републиката е президентска, а политиците същите?

преди 3 минути, Aumi написа:

И какво би се променило, ако републиката е президентска, а политиците същите?

https://bg.wikipedia.org/wiki/Президентска_република

преди 8 минути, Мойра написа:

Президентът и сега има правомощия, но е кукла на конци, като всички досегашни президенти.

Тоя кмет на Войводиново е цигански кмет като го видях по новините като го разпитваха 100 журналя сейно се беше наакал в гаштите и търси мама да му смени памперса . Като слушах коментарите на българите от селото от кога му викали да маха къщите ясна ми стана работата как е избран купуване на цигански гласове , банкети , ядене в махалата на кебапчета и кифтаци . Но това му беше циганята избягаха българите едвали ще гласуват за него .От коя партия е тоя елемент някой знае ли ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.