Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Циганин или ром ? Новини свързани с интеграцията и още нещо

Featured Replies

Абе ако беше фалшификат, нализнаеш че кака ти Корнела и оная с офшорките и заплатите от КТБ щяха да го разкъсат и осъдят 1001 пъти до сега ? :)

Странно обаче не те, а Антон Тодоров има спечелени дела  :)

• Отговори 2k
  • Прегледи 217,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 часа, ncl написа:

Пасаж от статията горе.

Цитат

Интеграцията не означава специални права на малцинствата. Следване на едни и същи правила, иска вицепремиерът.

Ами прилагайте законите, какво се мъдрите? Ток , вода , данъци не плащат пък Вие ги обикаляте като принцеси. Мръдне ли на криво плаща си  за гяволъка и ще се интегрират за нула време. Ама не ви стиска. 

преди 10 часа, nikssi написа:

Само манго ли е електорат? Да ги накажем тогава на следващите избори.

Не е само манго електорат но манго може да бъде подкупен и манипулиран!

преди 11 часа, Мойра написа:

Както е тръгнало за 5 години ще ни стопят принудително.
И къде е държавата, в ролята си на правоохранител?
И не е ли време да се върне смъртното наказание? За да може наказанието да съответства на престъплението.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 6 минути, DarkEdge написа:

Както е тръгнало за 5 години ще ни стопят принудително.
И къде е държавата, в ролята си на правоохранител?
И не е ли време да се върне смъртното наказание? За да може наказанието да съответства на престъплението.

Може да ни стопят и по-рано, ако не прогонят тези НПО-та, които подкрепят морално и финансово този етнос, подстрекавайки най-низките му страсти.

А държавата май вече я няма.

Между другото един мой познат тия дни в разговор сподели, че наблюдава тенденция към увеличаване на раждаемостта сред мюсюлманското население. И ми разказва как персоналът, който в по-голямата си част е от турскоговорещи, на когото е шеф, интензивно завъртат цикъл постъпване - около 6-7 месеца работа, излизане по майчинство. При това казва той го правят по двойки. Но е интензивен процес.
И той казва:"Няма да се учудя, ако това е някаква линия, спусната им за следване"

Има спусната линия за следване, което е твърде обезпокоително.

преди 29 минути, DarkEdge написа:

:"Няма да се учудя, ако това е някаква линия, спусната им за следване"

По мое мнение .... не мисля, че е умишлено .... по скоро е свързано с по-патриархално настроен им начин на мислене ....

До колко в така нареченото българско самосъзнание има и патриархат и матриархат е още преди времето от как някой е взел решение да се наложи патриархат като водеща форма на управление на някакво царство ...

Към сегашния момент има сблъсък между двете форми на управление и като, че ли патриархата надделява над матриархата ....

Погледната от тази връзка темата, то Роми са тези които някак си под давлението на матриархата, докато циганите са под давлението на патриархата.

Циганин и циганин не е едно и също, а така и ром и ром също ... ;)

преди 15 минути, Мойра написа:

Има спусната линия за следване, което е твърде обезпокоително.

Дори да предположим, че има спусната линия, то какво.... по нея ли трябва да се равняваме, а?!

Всеки си избира по каква "партийна" линия да се води ...

п.п. Така е някак си, след като има матерен език, а не бащин ....

преди 9 минути, ДиоиД написа:

Дори да предположим, че има спусната линия, то какво.... по нея ли трябва да се равняваме, а?!

Всеки си избира по каква "партийна" линия да се води ...

п.п. Така е някак си, след като има матерен език, а не бащин ....

Тази линия не е спусната за българи, за да се равняваме по нея, но ако някой се чувства циганин, може да го направи.

преди 22 минути, ДиоиД написа:

По мое мнение ....

Разсъждаваш по линия, която е леко встрани от идеята на предполагаемо спуснатата линията.

преди 12 часа, ivan_pop написа:

Не им стиска защото са електорат!

А ние какво сме? Стадо?

преди 7 минути, Мойра написа:

Тази линия не е спусната за българи

Тъй де .... въпрос на самосъзнание .... и някак си от майките по зависи ... ;)

п.п. Навремето една жена изказа следното на един мегдан: "Ей затуй няма да има България - няма мъже...", а аз репликирах ... Е то си зависи от българките ... и по тази твоя логика няма жени ...

Аз си гледам конституцията на България и си имам своето самосъзнание, а до колко другите са граждани на България и т.н. и говорят на официалния език сред обществото ни мога да кажа следното:

Преди време се наложи да спрем в едно село в България.... и да влезем в едно кафене. В което хората вътре си приказваха на техния си език. В момента в който ние влезнахме .... започнаха да комуникират на български .... Да ... не всички друго говорещи са културни .... но тъй си е от култура до култура си има разлика ... и трябва да преглътнем горчивия хап, че има и прости хора под давлението на техните си водачи ....

Ето до какво води безхаберието на управляващите относно циганската престъпност.

Медиците в Спешна помощ - Горна Оряховица масово подадоха молби за напускане

Цитат

Само 5 минути след края на събранието 10 човека подадоха молби за напускане на системата на спешна помощ, а останалите 40 масово заявиха, че ще ги последват. Поводът за масовото подаване на молби за напускане е поредното нападение на медицинско лице по време на работа. Това се случи в началото на седмицата когато 35-годишна циганка нападна с юмруци фелдшера Наталия Армянова, а още тогава служителите в спешният център заявиха, че обмислят колективна оставка.

„Не се чувствам защитена и идвам със страх на работа. А да не говорим когато се подаде някакъв адрес особено нощно време и тръгвам само с шофьор, с какъв страх тръгвам, защото не знам там какво ме чака и дали ще се върна“, заяви Стела Маркова – медицински фелдшер.

Сред първите подали молба за напускане е и старши фелдшерът на отделението Иван Шишков.

„Вече не се чувстваме защитени тука, психическият тормоз е много голям и вече не издържаме на този тормоз психически. Жалко, че оставяме такова голямо население около 60 000 без медицинско обслужване заради такива случаи, които напоследък много зачестиха“, каза той.

преди 5 минути, ДиоиД написа:

някак си от майките позависи

Дали? В мюсюлманско семейство?

преди 5 минути, ДиоиД написа:

започнаха да комуникират на български

Учудващо рядко срещано явление. Свидетел съм на точно обратно демонстративно поведение.

преди 10 минути, DarkEdge написа:

Разсъждаваш по линия, която е леко встрани от идеята на предполагаемо спуснатата линията.

Прощавай за тримерния или четиримерниия ми начин на мислене .... Някак си все мисля по някаква крива, а не права .... ;)

Да склопено към двумерната същност на нещата си прав ...

преди 1 час, ДиоиД написа:

Прощавай за тримерния или четиримерниия ми начин на мислене

Този начин на мислене е присъщ на политиците, целящи да размият фактите, да изместят фокуса.
И някъде по пътя се задава въпрос: За какво говорехме? А, това е минало - вече няма значение.

преди 3 минути, DarkEdge написа:

Дали? В мюсюлманско семейство?

Не мога да взема становище по описаното вероизповедание ....

Не съм чак толкова израснал по отношение да бъда безпристрастен ... и някак си гледам от към своята си камбанария ... т.е. гледам си моето вулканче и отглеждам своята роза .... ;)

Така е в моето семейство ... Така ме е научил баща ми .... да не гледам в чуждата паница, но да не позволявам да ми взимат моята .... а че има продажници, то е ясно ....

Та ... аз си браня своето, но не посягам на чуждото .... и най вече, защото съм вярващ човек .... в божиите неща не се намесвам .... :)

преди 31 минути, M.Николов написа:

Ако държавата си гледаше работата, нямаше да има никакви линии.

Има ли държава? Ако има къде е? Само "усвояват" пари! Това знаят!

преди 1 минута, ДиоиД написа:

да не гледам в чуждата паница, но да не позволявам да ми взимат моята

Така концентриран не изпускаш ли случващото се около  теб в общата картина?

преди 1 минута, barbuncela написа:

Само "усвояват" пари!

Основна религия, политическа линия или както искате го наречете.

преди 4 минути, DarkEdge написа:

Така концентриран не изпускаш ли случващото се около  теб в общата картина?

Аз съм се оттеглил .... и може би наистина изпускам какво се случва, но вярвам на младите .... от тях зависи вече каква ще е тяхната картина и т.н. .... Вече не съм мажор на въпросните .... ех .... някак си съм бита карта .... но така си е .... каквото съм им помогнал .... толкова .... и тъй ....

Спокоен съм за бъдещето .... историята го е доказала ... :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.