Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента ?

Featured Replies

а се оказа, че някои особи се обиждат на "яйчници" :cant believe:

Доктора обижда хората на "яйчници", :wors: тия кокони тук се обиждат на "захар" :eek:

Мен няма ли да ме обиди някой на "рими"

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 108,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ти и гола да тръгнеш пак толкоз' ще зарадваш Да ви Убадя нещо. Снощи питам детето - Тати има ли си любовница? То вика - Да На Мишо (бирата) му опада косата моменталически Мда, хуба

• Aragorn(Elesar)
    Aragorn(Elesar)

Ей, глупендери, затварям ви глупендерската тема, че сте я напълнили само с глупендерски постове за мастурбиране, ядене, пиене и такива глупости.

• Velichka Plyakova
    Velichka Plyakova

Гасимуси и понеделника, този петия до сега води класацията по гнусност. Идва мама Кети преди малко и ме заварва как почти вече се въртях на едно място от бяс, и ми казва: -Вили имаш нужда от малко ме

адски ме мързи :speak:

• Автор

И мен - виж сега какво уча :

Финансирането на здравеопазването във Франция е изградено върху здравноосигурителен модел от смесен тип, в който публичните и частните средства се допълват взаимно.

Основава се на следните основни параграфи:

социални здравни осигуровки;

общ социален данък;

доброволно допълнително здравно осигуряване, което е със значителен обхват (94% от населението), но осигуряващо едва 13,4% от общите разходи за здравеопазване.

2000г. – приема се Закон за универсалното здравно покритие, който гарантира принципа на солидарността в здравноосигурителната система.

Размер на разходи за здравеопазване:

публични – 7,5% от БВП;

частни – 2,3% от БВП.

Съществуват три основни варианта на здравно осигуряване, които обхващат 96% от населението:

общ вариант за покритие на наетите работници в търговията и индустрията и техните семейства (~84%) от населението. Осигурителните вноски (12,80% от доходите за сметка на работодателите и 0,75% за сметка на служителите) се събират от Централна агенция за организация на социалното осигуряване.

-вариант за покритие на наетите в селското стопанство и фермерите (~7% от населението). Изградена е специфична организационна структура, която акумулира 8,13% от доходите на здравноосигурителната вноска;

-вариант за покритие на самонаетите лица (~5% от населението). Здравната осигуровка варира от 5,9% до 6,5% в зависимост от нивата на доходите. Гражданите нямат право на избор на осигурителна схема.

Характерно за френската система е, че контрола върху разходите е изграден върху принципа на възстановяване на разходите. Срока е от 7 до 14 дни

За много от медицинските услуги има самоучастие на пациента:

-доболнична помощ – 30%;

-болнична помощ - ?11/ден + 20% от разходите за първите 30 дни, но не повече от ?200.

Допълнителните плащания обикновено са обект на доброволно допълнително частно осигуряване.

1997г. – създава се Национална агенция за акредитация и оценка на здравните грижи, която контролира качеството на медицинската помощ.

Удовлетворението на пациентите от френската здравна система е високо, тъй като парите следват пациента и доставчиците са стимулирани да предлагат висококачествени здравни услуги.

и така - за всяка една страна от ЕС, САЩ, Латинска Америка, Русия и т.н.

ЗОС.

а и мен ме мързи : отчета го захвърлих.

Поне днес да мина всчики системи в ЕС, утре да приключа със другите по света, вдругиден да бъда на анализа и ефектите.

И мен - виж сега какво уча :

и така - за всяка една страна от ЕС, САЩ, Латинска Америка, Русия и т.н.

ЗОС.

а и мен ме мързи : отчета го захвърлих.

Поне днес да мина всчики системи в ЕС, утре да приключа със другите по света, вдругиден да бъда на анализа и ефектите.

и аз захвърлих експертизата. Мързи ме. А ония в Бяла цял ден ги няма никакви на телефоните да разбера новата дата, че да не се прекарам нещо........

току що видях цената на самолетните билети до Венеция за 13 април и съм в стрес. 20лв :speak: В двете посоки излиза 70лв.

• Автор

...

току що видях цената на самолетните билети до Венеция за 13 април и съм в стрес. 20лв :speak: В двете посоки излиза 70лв.

там много жабунясало бря ?

там много жабунясало бря ?

а до Форли Болоня е по 50 лв в двете посоки. И двойна стая за три нощувки е 300лева :speak:

що те боли ? :friends1: пи ли нещо ?

аз търпя на болка

малко мазохист си падам :speak:

сега по ми е мъка готвенето, е хич не ми е до него...

• Автор

аз търпя на болка

малко мазохист си падам :speak:

сега по ми е мъка готвенето, е хич не ми е до него...

:yanim: мазохист била - ако си мазаохист ще се хванеш точно в тенджерите, въпреки, че не видя ли темата :Жената е най-щастлива в кухнята, а не зад бюрото :friends1:

А може и да се опънеш за половин час - то готвенето няма да избяга

Утре е празник. Не се ходи на работа и се мързелува. Мисля, че не е лоша идея да ударя една бира, да подремна до 0:30 и след едно сутришно кафе, директно в някой нощен клуб :ph34r:

и аз захвърлих експертизата. Мързи ме. А ония в Бяла цял ден ги няма никакви на телефоните да разбера новата дата, че да не се прекарам нещо........

току що видях цената на самолетните билети до Венеция за 13 април и съм в стрес. 20лв :) В двете посоки излиза 70лв.

Абе Еми, я дай насам източника си... да го проверя за достоверност. По-добре инфото да е на ЛС, по-дискретно така :), че току виж всички се юрнат и вземат че ме преварят.

Абе Еми, я дай насам източника си... да го проверя за достоверност. По-добре инфото да е на ЛС, по-дискретно така :), че току виж всички се юрнат и вземат че ме преварят.

мумееееент :)

Уфициално се измислих, така да се каже за днес. Сега е време пържолките и госпожа Фирдес, в момента съм на Мечтателите. :rolleyes:

че то имат и съвсем скоро, още в края на януари по 44 BGN ама мноу студено сега, ла вий няма да ми се види он роуз

Уфициално се измислих, така да се каже за днес.

Сега е време пържолките и госпожа Фирдес, в момента съм на Мечтателите. :rolleyes:

аз вчера гледах онази дето си комуникира с духовете. Хем ме е шубе хем ми е готино да го гледам това сериалче хахаха

че то имат и съвсем скоро, още в края на януари по 44 BGN

ама мноу студено сега, ла вий няма да ми се види он роуз

примоциите са до края на юни до колкото разбрах. Но след април цените са малко по-височки.

аз вчера гледах онази дето си комуникира с духовете. Хем ме е шубе хем ми е готино да го гледам това сериалче хахаха

А, а, а, а, а, а ... и аз гледам понякога Изгубени души, за жената която вижда душите които не могат да си отидат поради това, че не са си довършили работат тук.

Спокойна нощ от мен за всички :rolleyes:

Спокойна нощ от мен за всички

златна ти уста http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif - наспах се

Спокоен ден от мен!

златна ти уста http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif - наспах се

Спокоен ден от мен!

И аз така . :super:

Мисля, че руските бонбони нямат равни, снощи преди да заспя излапах пет, шест различни и така добре ми дойдоха . :)

...

Мисля, че лъжеш. Бас ловя, че поне малко те е гризала съвестта!

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

Мисля, че лъжеш, бас ловя, че поне малко те е гризала съвестта!

Ама много мъничко, тъшинко само заради това, че не станах да си измия зъбките отново. :super:

Хахахах нещо се обърках, реших, че мен мъмриш :)

• Автор

Допълзях до четвъртъка. За първи ден след нова година не посрещам сутринта в болницата.За сметка на това в къщи имам гости, а трябва да се чете.

цяла нощ се разхождах из Венеция. Едни замъци, едни чудеса, едни концерти на брега на морето...... Забранявам си да ровя из сайтове за самолетни билети.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.