Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента ?

Featured Replies

• Автор

Света Фота-Ден на светлината нещо такова,някой да ме поправи ,ако греша.Пак скачат за кръста в морето.Честно да кажа,че много често почиват

пак си оплела нещата :angry:

Само на Богоявление ( Йорданов ден) се скача за кръст във водата.И това се прави днес, на 6-ти януари.

Свети Фотий се чества също на 6-ти, ама през февруари

Празниците и у нас и в Гърция са абсолютно едни и същи, светиците са ни общи, датите на които празнуваме са също едни и същи, както и начина по който празнуваме е един и същ.Единствената различка е, че ние празнуваме на български езк, а те - на гръцки.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 108,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ти и гола да тръгнеш пак толкоз' ще зарадваш Да ви Убадя нещо. Снощи питам детето - Тати има ли си любовница? То вика - Да На Мишо (бирата) му опада косата моменталически Мда, хуба

• Aragorn(Elesar)
    Aragorn(Elesar)

Ей, глупендери, затварям ви глупендерската тема, че сте я напълнили само с глупендерски постове за мастурбиране, ядене, пиене и такива глупости.

• Velichka Plyakova
    Velichka Plyakova

Гасимуси и понеделника, този петия до сега води класацията по гнусност. Идва мама Кети преди малко и ме заварва как почти вече се въртях на едно място от бяс, и ми казва: -Вили имаш нужда от малко ме

Единствената различка е, че ние празнуваме на български езк, а те - на гръцки.

Ех ... ще дойде време и те ще празнуват на български

пак си оплела нещата :angry:

Само на Богоявление ( Йорданов ден) се скача за кръст във водата.И това се прави днес, на 6-ти януари.

Свети Фотий се чества също на 6-ти, ама през февруари

Празниците и у нас и в Гърция са абсолютно едни и същи, светиците са ни общи, датите на които празнуваме са също едни и същи, както и начина по който празнуваме е един и същ.Единствената различка е, че ние празнуваме на български езк, а те - на гръцки.

Така ми казаха.Георгьовден го празнуват на друга дата,но не се сещам кога беше и не го тачат така като нас

Бъдни вече също не е уважават много

Редактирано от минкова (преглед на промените)

Извинявай, аз говорех, за онзи casus belli...

Питам се, другарю, защо говорите зад гърба ми?:rolleyes:

добре, че се понаспах от вчера, та да имам силици за довечера :whist: п.п.вече мога да си позволя повече от 1 чаша вино :)

• Автор

добре, че се понаспах от вчера, та да имам силици за довечера :)

п.п.вече мога да си позволя повече от 1 чаша вино :whist:

Довечера трябва да се ходи у кръстниците с червено вино и свинска мръвка.

Къпят се булките.

(Чудя се аз дали да не окъпя кръстницата ? :huh: Кръстникът ще позволи ли ? :) )

и да няма Иван, кой ни пречи да си кръстим някого :)

Довечера трябва да се ходи у кръстниците с червено вино и свинска мръвка.

въобще няма да ходим у кръстниците, те нашите са скучни и не пият :whist:
  • Автор

А то пита ли се, къпач такъв? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

е, то точно от "кумова срама" ще попитам :)

е, то точно от "кумова срама" ще попитам :)

Ами успех тогава. Те хубавите работи започват с питане и опипване на почвата. :whist:

Няма лошо. Принципно говоря де...

• Автор

Ами успех тогава. Те хубавите работи започват с питане и опипване на почвата. :huh:

Няма лошо. Принципно говоря де...

Принципно съм чувал , че тия, хубавите работи, изисквали и много време :):whist:

Вашата е лесна, а аз трябва да чета сега, че утре по това време ще се потя на изпита.

Стига съм спамил :)

Успех, Док. Успех при четенето. А утре... утре няма да правим нищо и ще стискаме палци, докато не рапортуваш за поредната шестица.

• Автор

Маркетингов микс (тактически етап)

През 60-те години J.McCarty въвежда комплексно понятие маркетингов микс и модела 4P (Product, Price, Place, Proмotion)

Ph.Kotler дообработва 4P модела в контекста на глобалния маркетинг, като добавя още 2P – политика и публично мнение.

По-късно на модела 4P е противопоставен модела 4C, който разглежда маркетинга от гледна точка на потребителя

Публикувано изображение

I P - Продукт

Съобразно вида на предлаганите продукти на пазара се различават три направления в маркетинга - маркетинг на потребителски стоки, на промишлени стоки и на услуги.

Основните характеристики на услугите са следните – неосезаемост

(не могат да бъдат видени, пробвани, чути), неотделимост на услугите от техния източник, едновременност на производството и потреблението на услугите, непостоянство (вариабилност) на качеството, несъхраняемост (не могат да се складират).

Особености на здравните услуги – често резултатите трудно могат да се измерят и оценят, съществува силна регулация на държавата, доставчиците до голяма степен са автономни, съществува професионална саморегулация, често възникват конфликти при резпределянето на ресурсите между мениджърите и клиничната автономност на лекарите, много често пациентите не заплащат директно за здравната услуга.

II P - Цена

Разликата между цената и останалите три компонента на маркетинговия микс е, че посредством нея се генерират приходи, докато останалите три елемента пораждат разходи.

Когато се говори за цената, като елемент от маркетинговия микс в здравеопазването трябва да се има предвид редица нормативни и регулативни особености, които са въведени с цел защита на пациента:

- Определяне на пределни цени и надценки на лекарствени продукти

- Здравноосигурително регулиране на цените на здравните услуги – болнична и доболнична помощ, чрез ежегодно фиксиране в Национален рамков договор

III P - Пласмент

Пласмента може да се извършва по два алтернативни пътя:

- Директни продажби от производителя.

Този метод е характерен за професионалните услуги, каквито са медицинските и здравноосигурителните услуги.

- Продажби чрез посредници. Използва се при продажба на лекарствени продукти като лекарите (чрез прескрипциите си), дистрибуторите и аптеките са посредници при продажбата между производителя и пациента.

IV P - Промоция

Обхваща всички средства за комуникация. Чрез които дадено послание достига до целевата потребителска група. Комуникационните средства могат да бъдат:

- Реклама – забранена за лекарствените продукти с рецепта

- Търговска промоция – отстъпки за клиентите

- Връзки с общественноста – списания, конгреси, социални и лобистки дейности

- Лични продажби – персонални продажби лице в лице се прилагат основно при промоцията на лекарствени продукти, консумативи и медицинска апаратура от медицински търговски представители на лекарите

- Директен маркетинг – прилага се най-често от здравноосигурителните дружества към своите осугурени лица с разнообразни предложения за услуги и здравни пакети.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

аз те цакам с това:

" Цената на право на строеж се определя, съобразно пазарната цена на земята за един квадратен метър в зоната, където попада обекта, съобразно формулата, съгласно Наредба за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Използвайки същата методика определяме цената за правото на строеж на действително изпълнената разгърната застроена площ на изградената четири-етажна сграда Търговски обект –Битов комбинат по плана на гр. . Т.е. за целта използваме формулата :

Цпс=0,25 х Цз. (1 + F/2S), където

Цпс - цена на отстъпеното право на строеж;

Цз. - цената на земята е пазарно определена;

F - разгънатата застроена /бруто/ площ на сградата, определена съобразно размера на застрояване и етажността, съгласно застроителния и регулационния план;

S - площта на парцела или на земята, върху която е застроена сградата при комплексно застрояване в жилищните зони.

Стойността на земята е определена на база проучване на земята за периода и е приета:

Цз.=12eвро х1,95583 = 23,47лв/м2

Цпс = 0,25 х 23,47(1 + 5366.32/2*1408)

Цпс = 17.05лв/м2

Взета е общата РЗП на сградата /с мазите/ и РЗП на първия етаж.

ОПС за частта, собственост на Община :

ОПС = 17.05 х 5146.76 = 87 752 лв."

:lol6::mad:

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Ама ти още ли си тук?! Така ли четеш, а?! Чете, чет, спам, спам. :mad:

Добре де, и петица може, ако това ти е идеята. :lol6:

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

• Автор

аз те цакам с това:

...

Цакаш, цакаш, ама я виж какво те чака :

Публикувано изображение

:lol6:

Ама ти още ли си тук?! Така ли четеш, а?! Чете, чет, спам, спам. ;)

Добре де, и петица може, ако това ти е идеята. :)

е де :mad:

20 слайда минах -не ми ли се полага почивка ?

Цакаш, цакаш, ама я виж какво те чака :

е де :)

съжалявам, но не мога да ти покажа останалото - класифицирана информация :mad:

последно го изкарах два милиона. Сега ще го делим и после правим предложения-проекти за реална делба. :lol6:

е де :lol6:

Полага ти се, разбира се. Просто не очаквах, че си толкова бърз и вече си на почивката. :mad:

Приятна почивка тогава.

• Автор

...

последно го изкарах два милиона. Сега ще го делим и после правим предложения-проекти за реална делба. :lol6:

Тъкмо ще имаш пари да си плащаш допълнителната здравна застраховка, която ще ни натресат на главите :) А на мен ще ми се наложи да управлявам тези тови парички :mad:

Полага ти се, разбира се. Просто не очаквах, че си толкова бърз и вече си на почивката. ;)

Приятна почивка тогава.

след мало продължавам - остават ми още 2 въпроса ( 48 слайда) и свършвам с конспекта.

След отва - следобяд - на вентилатор - всичките 398 слайда.

През 60-те години J.McCarty въвежда комплексно понятие маркетингов микс и модела 4P (Product, Price, Place, Proмotion)

Ph.Kotler дообработва 4P модела в контекста на глобалния маркетинг, като добавя още 2P – политика и публично мнение.

По-късно на модела 4P е противопоставен модела 4C, който разглежда маркетинга от гледна точка на потребителя

Публикувано изображение

I P - Продукт

хихих

това го учих в първи курс :blink:

• Автор

хихих

това го учих в първи курс :(

че аз съм си в първи курс бе - да не съм в четвърти :)

приключих с конспекта - шаляляляля-лю :P

Хохо, а жизнения цикъл :offtopic_s:

Много приятен маркетинг :ph34r:

Публикувано изображение

Даже смятам, че някои нововъведения в здравеопазването биха изглеждали така:

Публикувано изображение

Т.е. Крива на пълен провал :whist:

Мани ти как ше се потиш утре, аз още не съм прочела историята на комунизма и ще отложа за неделя :lol6:

Редактирано от diadia (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.