Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Специализиран съд ще съди деца

Featured Replies

Научната литература деца не ражда. В научната литература живи деца не виреят.

И е смешно да приписваш заблудите на човешкия ум - лъжата, омразата, агресивността, върху гените на човешкото тяло.

Човешкият ум е заблуждаван в последствие, в процеса на израстването на човешкото същество в обусловеното общество, семейство, училище.

Детето се ражда с ум като чист бял лист хартия върху който никой още не е писал.

А след това възрастните започват да пишат върху белия лист Детето и да изписват възрастните собствените си страхове и демони.

Абе ти в час ли си?

Защо детето ти не се е родило негърче или китайче?

Смеят се хората на глупостите ти...с глас...

• Отговори 249
  • Прегледи 25,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вярно много глупости изписа... Не може да се обвиняват винаги родителите и средата. Характерът е нещо, което започва да се оформя от около 4-5 год. възраст и продължава цял живот. Но особеностите на характера се оформят до към 20-25 год. възраст, след това може да има някакви много леки промени и в частност някакви главни промени. Пример ти давам веднага, самият аз съм човек който от ранна детска възраст съм научил неща, които са правилни и не са ми предадени от родителите, нима е тяхно задължение да те научат как да правиш всичко в този живот?! Напротив това ще доведе, до нещо близо до маниакален сериен убиец, влюбен в майка си... Човек може сам да отбира дори от ранна детска възраст кое е правилно и кое не. Родителите дават само насоки, не ти показват точното нещо как да го направиш, защото така не можеш сам да проявиш инициатива върху собствената ти личност и какво правиш: - На 16 - Мамооооо изглади ми дънките, сложи ми да ям, къде са ми чорапите, - и ако е много привързан към родителското си тяло и родителя е като теб решил да научи на всичко детето си, ще има и някоя изратени неща, които няма да споменавам. - На 20 - Мамооооо какви дрехи да си купя, ще ми сготвиш ли, айде да ме изгладиш, айде ... айде... айде... - На 30 - Мамооооо айде заедно на пазар и т.н. Мисля, че ме разбираш! Ти имаш много объркана представа за възпитанието на деца, трябва мноооого повече индивидуалност, отколкото управляване, това не е автомобил да въртиш волана и да го "командваш" на къде да завие, това е човешка съдба и е грешно ти да я предупределяш!

Защо детето ти не се е родило негърче или китайче?

И негърчето, и китайчето са все човешки деца. А всички деца на този свят се раждат еднакво невинни, чисти и необусловени - независимо от физическите белези на телата им. Всички деца на тази Земя идват чисти - като tabula rasae, като чиста дъска, на която никой не е писал.

Затова и Исус казва - "докато не станете отново чисти и невинни като малките деца!"

И негърчето, и китайчето са все човешки деца. А всички деца на този свят се раждат еднакво невинни, чисти и необусловени - независимо от физическите белези на телата им. Всички деца на тази Земя идват чисти - като tabula rasae, като чиста дъска, на която никой не е писал.

Затова и Исус казва - "докато не станете отново чисти и невинни като малките деца!"

Чети като пиша! Питах теб специално защо не си родила негърче или китайче???

... Ти имаш много объркана представа за възпитанието на деца, трябва мноооого повече индивидуалност, отколкото управляване, това не е автомобил да въртиш волана и да го "командваш" на къде да завие, това е човешка съдба и е грешно ти да я предупределяш!

А аз пък си мисля, че ти имаш много грешна представа за казаното до тук в тази дискусия. Разбира се, че децата имат своя индивидуалност - те се раждат индивидуални човешки същества. И това никой не отрича, точно обратното.

Именно в човешката индивидуалност на децата ни и тяхната оригиналност, автентичност и невинна чистота, се бъркат медиите, родителите, учители, институциите, обществото - къде от незнание, къде напълно целенасочено манипулиращо.

Ако децата не се объркват и обуславят с грозни сцени на насилие от тв екрана или от примера на възрастните, ако децата не са плашени и стряскани, постоянно вмешателствани и насилвана детската им психика с неестествени идеи и идеологии, ако децата са оставени да израстат, следвайки своята чиста и пълна със спонтанност и естественост природа, в хармония със себе си, децата не биха се разболели с болестите на възрастния ум - гняв, омраза, насилие, лъжа, и т.н.

Възрастните са тези, които разболяват децата с политически маневри и задкулисни игри, превръщайки децата в разменна монета на политическите си домогвания за власт. И в случая конкретно визирам Специализирания съд за деца и новия проекто Закон за детето, които правят именно това - превръщат детето в залог на политическите домогвания за неограничена власт на политиците. Тези законови недоносчета искат да превърнат децата в разменна монета, в средство за оказване на политически и икономически натиск от страна на властимеющите върху родителите, като институциите развързват ръцете си да изнудват и шантажират родителите със заплахи и изземване на децата им.

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

Aliya гледам отстояваш правата на човека по всички въпроси.Значи, че приемаш всички хора като равни.Обаче се питам дали не си лицемерна щом изключваш гейовете? Те не са ли хора?Нямат ли нужда от защита или защитаваш само когато ти изнася?

П.П.

Aliya гледам отстояваш правата на човека по всички въпроси.Значи, че приемаш всички хора като равни.Обаче се питам дали не си лицемерна щом изключваш гейовете? Те не са ли хора?Нямат ли нужда от защита или защитаваш само когато ти изнася?

А на теб каква точно защита за гейовете ти се е приискала!? ;)

Да могат да бъдат "защитавани" да си създават отречени от Природата "семейства"!?... или да могат гействащо да си пазаруват чужди деца!?... или да могат шарено да си парадират гейската перверзия пред млади невръстни дечица по родните ни улици!?

Каква точно гейска защита ти е нужна!? :shock11:

Гейовете са хора, които са забравили, че са хора! И са се отрекли от същността си на хора.

И още нещо за готвения Закон за детето и неговия Специализиран съд:

Стоян Георгиев е професионален семеен консултант и презвитер в Християнски център „Прелом”. Заедно със съпругата си Снежина имат три деца и са редактори на сайта Semeistvo.bg. Служи много години на деца и е председател на гражданското сдружение "Асоциация общество и ценности", което активно защитава семейната институция. Той е сред инициаторите за отбелязването на Седмицата на брака у нас.

„Изземването на деца по анонимен сигнал

вече е практика и дори индустрия"

http://bogolubie.blo...-signal.1022384

П.П.

А на теб каква точно защита за гейовете ти се е приискала!? ;)

Да могат да бъдат "защитавани" да си създават отречени от Природата "семейства"!?... или да могат гействащо да си пазаруват чужди деца!?... или да могат шарено да си парадират гейската перверзия пред млади невръстни дечица по родните ни улици!?

Каква точно гейска защита ти е нужна!? :shock11:

Гейовете са хора, които са забравили, че са хора! И са се отрекли от същността си на хора.

И още нещо за готвения Закон за детето и неговия Специализиран съд:

Стоян Георгиев е професионален семеен консултант и презвитер в Християнски център „Прелом”. Заедно със съпругата си Снежина имат три деца и са редактори на сайта Semeistvo.bg. Служи много години на деца и е председател на гражданското сдружение "Асоциация общество и ценности", което активно защитава семейната институция. Той е сред инициаторите за отбелязването на Седмицата на брака у нас.

„Изземването на деца по анонимен сигнал

вече е практика и дори индустрия"

http://bogolubie.blo...-signal.1022384

Виж аз съм гей и предполагам че синът ми ще е такъв.

Какво трябва да се случи с нас?

Хитлер ли трябва да дойде?

Ама обичам и това ме прави човек.

Обаче ако се чувстваш самотна бих обичал и теб!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Айде сега пак намесихте гените. Ген да си гей, ген да си убиец от дете, ген да си форумен идиот. Евгениката няма ли да я отпочнете. Доктор Менгеле още е жив в нечии страсти.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Айде сега пак намесихте гените. Ген да си гей, ген да си убиец от дете, ген да си форумен идиот. Евгениката няма ли да я отпочнете. Доктор Менгеле още е жив в нечии страсти.

Нищо не съм намесил просто си мисля.

Не че съм умен де!

Моля ви, ако желаете да водите свободни разговори на тема гейове или змейове, направете го в друга тема. Тази не е подходяща. Благодаря. :)

Моля ви, ако желаете да водите свободни разговори на тема гейове или змейове, направете го в друга тема.

Тази не е подходяща.

Благодаря. :)

Извинявай !Къде е темата за гейовете или змейовете?

И аз благодаря!

Ами те ни се натрапват, как да не коментираме за нещо, което тъй или иначе е написано. Ако навреме беше зачезнало, така че да не го виждаме, нямаше и да има коментари за него.

:wors:

Ами те ни се натрапват, как да не коментираме за нещо, което тъй или иначе е написано. Ако навреме беше зачезнало, така че да не го виждаме, нямаше и да има коментари за него.

Аз не мога да коментирам, а исках понеже съм живял с деца от ТВУ и имам дете, ама Мойра каза че не може и аз се подчинявам.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Мойра, принципно няма как да бъде спряна да казва каквото желае. Нали сме демокрация? Пък и все пак темата наистина не е в раздел за празни приказки. Все още се чудя обаче, защо след като е толкова специализиран раздела, не сложат катанеца за коментари, освен само такива на хора занимаващи се с юрисдикция(как ще се доказва това обаче, след като имаме право да сме анонимни, поне изключая пред хората, които имат права да виждат съответните данни). Което ако стане, пък ще породи въпроси около това дали и защо се цензурира възможността на другите потребители и дали не се ограничават техните права за мнение, доколкото са в състояние да дадат състоятелен коментар, съобразен със сериозността на секцията и на обсъжданите в нея теми.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Виж аз съм гей и предполагам че синът ми ще е такъв.

Какво трябва да се случи с нас?

Хитлер ли трябва да дойде?

Ама обичам и това ме прави човек.

Обаче ако се чувстваш самотна бих обичал и теб!

Хомосексуализмът (или гейството) е заболяване на ума, не на сърцето. Гейството е неприемане на своята същност и на пола, с който си дошъл на този свят. И не само неприемане, но и опит да избягаш от себе си - в опити да се превърнеш в нещо друго, някой друг.

И за да може да обичаш някой, Уриел, трябва първо да започнеш да обичаш себе си. А за да можеш да обичаш себе си, Уриел, трябва първо да приемеш това, което си. Не това, което си решил да бъдеш или да не бъдеш, а това, което наистина си, този, който си се родил, твоята вродена човешка същност.

Любовта към другия започва от любовта към себе си. Защото кой ще е този, който обича другия!? Ако си неспособен на любов към себе си и своята същност, ти не ще имаш любов в себе си и няма да можеш да дадеш и на другия любов.

Моля ви, ако желаете да водите свободни разговори на тема гейове или змейове, направете го в друга тема.

Тази не е подходяща.

Благодаря.

Мойра, интересно ми е защо изключваш темата за гейството от темата за Специализирания съд за деца и Неговия Проекто закон за детето?!

Именно в Новия закон за детето се предвижда отнемане на деца от родните им родители и предаването им за отглеждане в заплатени от държавата "приемни" родители и семейства, в това число и предвижданите узаконени в бъдеще гей "семейства".

Изключително важно е българите да са наясно с новите закони, които ни се подготвят и с всички произхождащи от тези закони последствия върху децата.

Аз не смятам, че гейовете са готови да бъдат родители преди първо да се погрижат за себе си и своето състояние на себеотричане, бягство от себе си и склонност към себенараняване.

Аз не мога да коментирам, а исках понеже съм живял с деца от ТВУ и имам дете, ама Мойра каза че не може и аз се подчинявам.

Това, че си живял с деца от ТВУ и че сам имаш дете е плюс за теб и за твоята житейска опитност.

Досегът с деца може много да те научи и да ти помогне да разбереш истинската си човешка същност. И ако в един момент от живота си си допуснал объркване за това кой си всъщност, винаги можеш да се върнеш назад и да промениш гледната си точка.

П.С. И недей да бъдеш толкова сигурен, че синът ти ще се превърне в гей като теб. По-скоро не!

Мойра, принципно няма как да бъде спряна да казва каквото желае. Нали сме демокрация? Пък и все пак темата наистина не е в раздел за празни приказки. Все още се чудя обаче, защо след като е толкова специализиран раздела, не сложат катанеца за коментари, освен само такива на хора занимаващи се с юрисдикция(как ще се доказва това обаче, след като имаме право да сме анонимни, поне изключая пред хората, които имат права да виждат съответните данни). Което ако стане, пък ще породи въпроси около това дали и защо се цензурира възможността на другите потребители и дали не се ограничават техните права за мнение, доколкото са в състояние да дадат състоятелен коментар, съобразен със сериозността на секцията и на обсъжданите в нея теми.

Ще дам само един възможен отговор:

Дава се правото на всеки да напише мнение не за друго, а защото има хора, които не са юристи, но са били потърпевши в същия казус или са изминали дългия път на съдебните коридори и зали и могат да изкажат мнение от опит, а не защото имат подходящото образование.

Което понякога е по-ценно от мнението на адвокат.

Извинявай !Къде е темата за гейовете или змейовете?

И аз благодаря!

Не се интересувам нито от гейове, нито от змейове, така че потърси сам темата или пусни такава.

Да се гей не е престъпление, така че не виждам причина да говорим за хомосексуализма точно в тази тема.

Отношението ми към хомосексуалистите е такова, каквото към всички останали хора, само ми е неприятно когато някои от тях се афишират с облекло и поведение на неподходящи места.

Мойра, принципно няма как да бъде спряна да казва каквото желае. Нали сме демокрация?

Май си прав...

Грешката не е в този, който е написал нещо, а в този, който го е прочел :D

"Според гражданските организации приемането на подобно законодателство е "грубо потъпкване на родителските права, на Конституцията, както и на редица водещи международни спогодби, по които България е страна". С писмото си те напомнят на управляващите, че според Конституцията на България отглеждането и възпитанието на детето е право на родителите (чл. 47), и че държавата следва да закриля майчинството (чл. 14), а не "да го измества чрез свои услуги със задължителен характер."http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5311251

Браво за тези родители и организации! Някой наистина трябва да спре това фашистко настъпление на държавата срещу децата ни, срещу техните родители и срещу свещеността на семейството ни.

Държавата няма право да измества родителите от тяхната роля на родители, и ако държавата наистина е толкова загрижена за децата ни (нейните бъдещи данъкоплатци, по думите на президента!), държавата трябва да помогне на родителите да водят подобаващо човешко съществуване в достойнство, а не да къса деца от родители чрез еничарски закони за отнемане на децата, чрез заместване на рождени родители с "родители" на заплата, чрез измисляне на специализирани съдилища за малките ни деца, чрез отнемане на деца от рождената им майка по силата на сурогатни закони, чрез даване права на гей перверзници да "приемстват" деца. Животът на децата не може да бъде залог на чиновнически решения. Нито една институция, независимо от бюджета и правомощията не е в състояние да замени родителската любов!

Убиецът Борислав Богданов, наръгал жертвата си Цветан Цанов над 90 пъти с нож, се разхожда на свобода. Изминаха вече 15 месеца след тази жестокост. Родителите на Цанов се страхуват и за другите си две деца, защото Борислав е обикалял покрай училището, където учат братята на Цветан.

В края на септември Софийският градски съд освободи от ареста 17-годишния Борислав Богданов, обвиняем за жестокото убийство на 12-годишния Цветан Цанов.

"Към днешна дата - година по-късно, убиецът на нашия син е пуснат на свобода, не само не е осъден за престъплението, което е извършил, но и никой няма яснота кога и дали това ще стане. Пуснат е на свобода, без да бъдем предупредени и се разхожда необезпокояван, което поставя в риск семейството ни и не само него. Изразяваме нашето абсолютно несъгласие с този факт, силно сме притеснени от случващото се и търсим вашата подкрепа като институция и отговорна личност. Моля, отговорете на писмото ни с предложение какво според вас е редно да се промени така, че да се намали насилието между децата и усещането за безнаказаност на престъпниците", се казва в писмото на семейство Цанови, което до момента е без отговор.

На 23 август м.г. в трамвайното депо на бул. "Ботевградско шосе" в София, дни преди да навърши 13 г., Цветан Цанов е наръган над 90 пъти с нож от по-големия Борислав. Причината за това зверство са 50 лева, които Цецо трябвало да плати за това, че прекършил стрък марихуана, която Борислав имал на балкона си.

Почернените родители все още не са се срещали с убиеца на сина им. Те смятат, че трябва да има законова промяна, която да позволи на съда при тежко престъпление да прецени дали може да съди подсъдимия като пълнолетен.

Според Иван Цанов, баща на Цветан, по този начин убийците няма да живеят с усещането за безнаказаност и другите непълнолетни биха се замислили дали да убиват.

Семейството на Цветан кандидатства с проект за създаване на бази за проблемни деца. Предвижда се те да бъдат по райони в София и да се работи с младежи, проявили агресия или насилие.

"Искам всички деца в България да останат живи", казва Иван Цанов, цитиран от Дарик. Той търси отговор на въпроса кой пази децата на България, след като убийците им са на свобода.

След убийството на Цветан семейството създаде фондация "Цветан Цанов". Преди месец те изпратиха отворено писмо до 21 институции - президент, парламент, Комисия по противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, както и до кмета на София.

Борислав Богданов живее на 200 метра от дома на жертвата си. На 23 ноември, петък, е първото заседание по делото срещу 17-годишния младеж.

24chasa

Нима и този 17 годишен убиец не е знаел какво върши?! :mad:

Такива деца са заболели от болестите на възрастните и тяхното общество и трябва да бъдат лекувани, а не изпращани на Специализиран съд, където да бъдат осъдени и хвърлени в затвора при по-големите и изпечени възрастни престъпници, които могат да ги доубучат.

Освен това, когато долнопробни жълти вестници преекспонират и обучават по този начин крехката детска психика с подобни кърваво шокиращи новини, тези вестници, интернет медии и тв филми трябва също да бъдат подложени на Специализиран съд за насаждане на "културата" на насилието!

Възрастните и най-вече техните институции и корпорации имат отговорността да пазят душевния мир на своите деца и да не ги подлагат на неприсъщи за тяхната детска психика стресови и покваряващи ситуации и влияния!

Ето дори съвсем наскоро от Кърджали се обадиха хора и изпратиха официално писмо до СЕМ, в което настояват да бъдат подведени под отговорност създателите на филма Под прикритие за разпространяване на грозни сцени на насилие и човешко страдание в резултат на унижение.

Абсолютно лицемерие е от страна на властимеющите да искат съд за децата, докато в същото това време целенасочено, умишлено и методично покваряват децата с разпространяване и насаждане на "културата" на насилието, омразата и покварата! :(

До 8 години затвор грозят непълнолетния Борислав, убил 12-годишно момче

До 8 години лишаване от свобода грози 17-годишния Борислав Богданов за убийството на Цветан Цанов. Това стана ясно след заседанието на Софийски градски съд. Това е максималното наказание за непълнолетни. Делото се гледа по съкратено съдебно следствие. Борислав признава вината си за това, че през лятото на миналата година е наръгал 90 пъти с нож 12-годишния Цветан, и затова се приспада една трета от максималното наказание. Защитниците на Богданов изтъкват, че той е непълнолетен и, въпреки обществения интерес, делото трябва да бъде засекретено. Борислав вероятно ще изтърпи наказанието си в поправителен дом, докато стане пълнолетен. Присъдата ще бъде произнесена следобед.

Прокурорът по делото Детелина Йотова поиска 12 години лишаване от свобода за Борислав. Тя обясни, че психиатричната експертиза показва, че той е бил вменяем.

Родителите на Цветан предявиха граждански иск срещу Борислав от 500 хиляди лева за претърпени неимуществени вреди.

Бабата на Борислав Анна твърди, че той е добро момче и в никакъв случай не е убиец.

Чуйте каква каза за Борислав баба му.

12-годишният Цветан беше убит от 16-годишния Борислав Богданов в столицата на 23 август 2011 г. Мотивът за престъплението е стрък марихуана. На 20 септември 2012 г. младежът бе пуснат от следствения арест, защото е непълнолетен и вече е изтекъл законовият срок от една година, в която обвиняем може да бъде държан зад решетките, без да е стартирал съдебен процес срещу него.

Преди месец родителите на Цветан изпратиха отворено писмо до 21 институции, заради това, че Борислав е на свобода. Момчето живее на 200 метра от близките на жертвата си. Семейство Цанови, които основаха фондация на името на убития си син, са притеснени и за другите си две деца.

dariknews.bg

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

...

Много е правилно решението на съда да засекрети делото на това момче.

Повече от очевиден е нездравият интерес на някои медии към случая, както и политическите домогвания да се използва тази нелепа единична случка, за да се гласува законодателство, което да осъди всички деца на България на съдилища.

В случая става дума за марихуана и вероятна зависимост от наркотични вещества при невръстно момче. Именно под въздействието на наркотични вещества се наблюдава такава неоправдана агресивност и изменение в поведението, особено при деца.

Въпросното момче е жертва в случая, така, както е жертва и другото дете - убитото. Нездрави печалбарски, политически и прочие интереси си играят със здравето на нашите деца и експериментират с тяхната детска лабилност.

Самото момче е осъзнало стореното от него, макар и късно, и признава изцяло вината си, като приема каквото и да реши съда.

Остава обаче открит въпросът за свободното разпространение на дрога между децата!!!

В случая става дума за марихуана и вероятна зависимост от наркотични вещества при невръстно момче. Именно под въздействието на наркотични вещества се наблюдава такава неоправдана агресивност и изменение в поведението, особено при деца.

Въпросното момче е жертва в случая, така, както е жертва и другото дете - убитото. Нездрави печалбарски, политически и прочие интереси си играят със здравето на нашите деца и експериментират с тяхната детска лабилност.

Самото момче е осъзнало стореното от него, макар и късно, и признава изцяло вината си, като приема каквото и да реши съда.

Остава обаче открит въпросът за свободното разпространение на дрога между децата!!!

Всеки би казал, че осъзнава стореното и повечето не лъжат, но в случая се касае за тежко криминално престъпление.

Ако беше кражба, нещата щяха да стоят по съвсем различен начин.

Доказано е, че убиецът е бил вменяем, което означава, че е осъзнавал какво върши и трябва да понесе наказанието си.

Да знаеш държава, в която непълнолетните убийци ги оставят на свобода?!

Пращат ги или в психиатрия или в затвор за непълнолетни.

Затворът ще му се отрази положително - ако е употребявал марихуана и/или други наркотици, ще ги откаже, с помощта на психолози ще промени в себе си това, което го е накарало да прободе над 90! пъти беззащитно дете.

За наркотиците и тяхното разпространение говорим в други теми.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.