Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Специализиран съд ще съди деца

Featured Replies

Не я искам! Не става дума за изтъкване, за загуби и победи. Иде реч за идеи, идеали и разбирания, за истината.

При липса на стабилни аргументи се изпада в неопределености... И простото е сложно...Както формирането на закони и изпълняването им. Но това не прави по-редно излизането с леки присъди за тежки престъпления и реципрочното...Не мисля, че е правилно, но ти ме убеждаваш че така едва ли не е правилно. Обаче не казваш "Защо?". А на мен отговора "Защото на съдията така му е кеф или е бил подкупен" не ми допада.

Тезата ми е проста-съдебната система действа бавно, мудно, често изключително неадекватно и несправедливо...Тази теза я подкрепят милиони, както зад нея застават и експерти от ЕС(не че харесвам ЕС, но все тая в случая)

Добре, "спорът" приключва до тук. Както всеки път, както всеки път..Без убедителни и доказани аргументи, само субективност и неопределеност...Разочароващо.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 249
  • Прегледи 25,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Искаш да ти кажа защо - защото бъркаш морала и правото. Никой юрист не си позволява да обсъжда което и да е дело, без да го е докоснал и прочел цялото. В този смисъл и никой уважаващ себе си човек /дори да е без юридическо образование/ не би следвало да си позволява да обсъжда конкретни неща, с общи приказки. Съжалявам, че си разочарован, защото държах да подчертая точно защо не споря, за да не си помислиш, че се правя на интересна. Приеми, че аз не се чувствам достатъчно подготвена за това.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Не, не ги бъркам. :blink: Но правото, законите... не би трябвало да са аморални, нали?

А просто лично аз в момента изказвам моята позиция, спрямо моята морална гледна точка, да, така е. Обаче нали законите, съдищищата...би трябвало да действат в името на хората, не на престъпниците? Би трябвало, но аз не го чувствам така.

Каквото и да говорим, прекалено много абсурдни неща стават в българската съдебна и законодателна система. Оправдание за всяко едно от тях няма.

Извинявай, ама както ти работиш, за да стане по-добра ли?

Какво искаш да кажеш с това? Уточни се ако обичаш.

И да, наеми се да коментираш случая в който психопат на 17 убива и разчленява свои съученици по най-жесток и брутален начин. Освен ако не считаш по-горното за нормална част от ежедневието в САЩ.

Нямам нито моралното нито етичното право да коментирам случай с който не съм запознат. Смятай колко нормална част от ежедневието ми е това, щом дори не съм чувал за този случай.

А за училището и стрелбите...С това немеквах, че в САЩ има още повече откачалки. Интересно колко ли щяха да са, ако тамошната действителност беше като тукашната...Сигурно няколко пъти повече.

Естествено е да има повече "откачалки" (както ги наричаш). Населението е десетки пъти по-голямо!

п.п КЪДЕ я видя тая демокрация??? Аз виждам олигархия и свободия. Аллооу, я помисли мъничко.

Алоу се вика в телефона. Възпитаните хора си мерят приказките по време на дискусия. Демокрацията не е бебешка люлка и тук не хранят даром. Това което обаче, е различно от преди е, че можеш да се бориш да стигнеш колкото ти стиска нагоре! Това вече е качествена разлика.

Убит ли е човек?Неумишлено или предумишлено? Това са 2-та въпроса, които са важни. Ако на първият отговорът е "Да"-строго наказан, при вторията трябва да бъде наказан още по-строго.

А ако става въпрос за самоубийство? Скача отчаяния човек под гумите на колата и бац! Водача отива на съд за непредумишлено убийство! Пак ли трябва да бъде наказан строго? Независимо, че той не имал никаскъв контрол над мислите на жертвата и не е имал никакви мотиви, а културно си е карал по пътя? Интересно ще ми е да чуя отговорът ти...

Нищо няма да се промени освен с оръжие в ръка и немирни протести. За мирните никой не го е грижа. Когато чуеш по новините, че Парламента е в пламъци, то една от целите е постигната.

Я каква двойствена позиция по въпроса с убийствата. Убиващите по време на такива протести също ли трябва да бъдат строго наказвани?

Когато чуеш по новините, че Парламента е в пламъци, то една от целите е постигната.

Това въобще няма да го коментирам. Никога не съм одобрявал крайните позиции!

Обаче неща като разчленяване на човешки тела, серийни убийства, изнасилване и убийство и подобни са прояви на психопатизъм и необикновена жестокост...на подобни хора...наказанието трябва да е жестоко.

...

Престъпниците не са ангели и са извършили престъпления. Специално изнасилването, блудството с малки деца, както и убийствата трябва да бъдат наказвани изключително жестоко.

До колкото знам, законът адресира подходящо тежките престъпления, а особено жестоките се наказват с допълнителна строгост!

п.п Някога си мислех да завърша право... :angry:

Жалко, че не си. Сега нямаше да се налага да си обясняваме основни положения в правораздаването.

...

1.Искам да кажа, че изказването ти беше неправилно, защото ти НЕ работиш в България, нито си в нея в момента. Малко е...не знам как да го нарека..."Аз заминах от България, защото мисля, че нещата няма да се оправят, но раздавам съвети на другите какво да правят..." Нещо подобно..

2.Да, може и да си прав. Обаче някои случаи без особени съмнения могат да бъдат обсъдени, понеже е ясно станалото. И тоя случай е от България, преди няколко години беше станал.

3.Не знам, Дарк, не знам...Аз говоря в процентно съотношение, не в числено...

4.Демокрация няма, има олигархия и бюрокрация. Не стигаш до там, където искаш и не получаваш това, за което си учил, понеже все ще се намери някой да те спъне, някой да те прецака. И това си е съвсем в реда на нещата...В "Демокрацията..." А че не хранят даром..Ясно е...Виждаме колко бездомници се появиха..колко хора живеят на ръба на мизерията и бедността. Браво, прав си..Демокрация, ама гладна...демокрация, ама олигархия..демокрация, ама измамна..демокрация ама само на пръв поглед..съд ама за само пред хората...Реално-НИЩО!

5.Говорим за жестоки престъпления, колко пъти да го подчертая. Много ясно, че не би съдил шофьора за убийство, това е било инцидент погледнато от негова гледна точка.

6.Не, не убийства, ама пращане в някоя каторга на тия мизерници, що са в парламета..Гарантирано, ако би зависило от мен.

7.А аз одобрявам крайните позиции. Има само един начин да се преобърнат нещата и той не е с мирно мрънкане през парламента или министерство с няколко флагчета, а они да ти се хилят в лицето и да те сочат с пръст какъв идиот си. Защото тук ако не сплашиш някого или не купиш някого, нещата НЕ вървят.

8.Не знам колко строго адресира закона престъпленията, щом Максим Ставински ходи на свобода и беше излязъл с условна присъда. И подобни. Е това ако не са абсурди, при условие че за шофиране в нетрезво състояние може да има 2години затвор и отнемане на книжката, глоби, а за осакатяване на човек и тежки телесни повреди...а за емоционални щети...Колко до тук можеха да му бъдат годинките? Условна? Едва ли.

В България законите като че ли са писани за престъпниците, прилагането им е изкривено и отново в полза на престъпниците и като цяло системата не работи справедливо, нито правилно, нито обективно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

1.Искам да кажа, че изказването ти беше неправилно, защото ти НЕ работиш в България, нито си в нея в момента. Малко е...не знам как да го нарека..."Аз заминах от България, защото мисля, че нещата няма да се оправят, но раздавам съвети на другите какво да правят..." Нещо подобно..

Нищо подобно. Аз съм тук, защото тук е подходящото място, за моята професионална реализация. Нещата меко казано станаха случайно. И още нещо, аз не давам съвети какво и как да правиш, а изразявам мнение. И то е, че давайки своята присъда, магистратите по-добре от нас са знаели всички подробности и са взели най-доброто решение, на което са били способни.

2.Да, може и да си прав. Обаче някои случаи без особени съмнения могат да бъдат обсъдени, понеже е ясно станалото. И тоя случай е от България, преди няколко години беше станал.

Не знам какво и колко ти е ясно, на мен нищо не ми е ясно по случая. Да, втрещява по начина, по който си го поднесъл. Предполагам и начина по-който е поднесен случая в пресата, пак е втрещяващ. Не на последно място, може и наистина да е било проява на непредизвикана агресия и чиста злоба. Предположения. Следствието, прокуратурата и магистратите се запознати със случая. Аз не съм. За това пак ще откажа да коментирам.

3.Не знам, Дарк, не знам...Аз говоря в процентно съотношение, не в числено...

Дай да видим числата, дали толкова много се различават...

4.Демокрация няма, има олигархия и бюрокрация. Не стигаш до там, където искаш и не получаваш това, за което си учил, понеже все ще се намери някой да те спъне, някой да те прецака. И това си е съвсем в реда на нещата...В "Демокрацията..." А че не хранят даром..Ясно е...Виждаме колко бездомници се появиха..колко хора живеят на ръба на мизерията и бедността. Браво, прав си..Демокрация, ама гладна...демокрация, ама олигархия..демокрация, ама измамна..демокрация ама само на пръв поглед..съд ама за само пред хората...Реално-НИЩО!

Живеем в реалния свят, не в рая. Добре дошъл. Ти поне имаш шанс - направи нещо за себе си, за да си в по-добра позиция.

5.Говорим за жестоки престъпления, колко пъти да го подчертая. Много ясно, че не би съдил шофьора за убийство, това е било инцидент погледнато от негова гледна точка.

От гледна точка на следствието извършителят е шофьора. От гледна точка на закона, той трябва да бъде съден. Разбира се, ако той е спазвал всички предписания - най-вероятно присъдата ще бъде оправдателна. Но недай си боже, да е настъпил и на косъм закона, го отнася като стой та гледай - въпреки, че оня сам се е метнал. Разбира се, не със същата тежест, както би го отнесъл сериен убиец, с множество други криминални прояви и рецидиви. И тук стигаме до извода за нужда от система раздаваща наказанията с различна тежест. Българските закони са написани именно в този дух. Незрялата възраст, афекта и системния тормоз, биха могли да бъдат смекчаващи вината обстоятелства и най-вероятно са били взети пред вид в конкретния случай.

6.Не, не убийства, ама пращане в някоя каторга на тия мизерници, що са в парламета..Гарантирано, ако би зависило от мен.

А защо предложения от теб метеж трябва да е въоръжен, ако няма да се убива?

7.А аз одобрявам крайните позиции. Има само един начин да се преобърнат нещата и той не е с мирно мрънкане през парламента или министерство с няколко флагчета, а они да ти се хилят в лицето и да те сочат с пръст какъв идиот си. Защото тук ако не сплашиш някого или не купиш някого, нещата НЕ вървят.

Твое право е да заемаш каквато позиция искаш. Аз от коментар се отказах.

8.Не знам колко строго адресира закона престъпленията, щом Максим Ставински ходи на свобода и беше излязъл с условна присъда. И подобни. Е това ако не са абсурди, при условие че за шофиране в нетрезво състояние може да има 2години затвор и отнемане на книжката, глоби, а за осакатяване на човек и тежки телесни повреди...а за емоционални щети...Колко до тук можеха да му бъдат годинките? Условна? Едва ли.

Щом си силно заинтересуван, отваряш закона и четеш. Там стриктно е написано за какви простъпки, какви присъди се полагат! Всичко е подредено грижливо и в подходящата градация.

Не знам подробности от това дело, наистина би било интересно да се проследи как се е измъкнал с такава малка присъда. Завършените дела в България май са публична информация (освен в определени случаи). Ако съм прав, отиваш и пишеш иск да прегледаш делото. Там е описано всичко, включително и мотивацията, с която са си послужили магистратите при издаването на присъдата.

В България законите като че ли са писани за престъпниците, прилагането им е изкривено и отново в полза на престъпниците и като цяло системата не работи справедливо, нито правилно, нито обективно.

Съмнявам се, че някой съдия е отсъдил някога против закона. Най-често дупките са други - изчезнали доказателства, отрекли се свидетели, (понякога умишлено) недогледани обвинения и неспазени процедури. Но тук закона е безсилен. Това зависи само от хората, които го прилагат, от техния морал, отдаденост и неустрашимост за да могат да устоят на политическия натиск.

Разбира се, делото заради, което почна дискусията, е малък калибър и не се вписва в тази картинка. За това и не виждам причина (поне отдалеч) да кажа, че някой не си е свършил съвестно работата.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

11-годишен хлапак насили 86-годишна баба

Публикувано изображение

Бабата подала сигнал на телефон 112

Самотно живеещата баба живеела във врачанското село Алтимир.

Случката станала в сряда към 18:00 часа. 11-годишен хлапак блудствал с нея, след което бабата подала сигнал на телефон 112.

Полицаите дошли на място и установили, че 11-годишният П. Д. е изнасил старицата.

По случая е образувано досъдебно производство.

БЛИЦ

Не намирам думи за коментар... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

• Автор

15-годишен блудства с 5-годишното си братче

Момче на 15 години е арестувано заради блудство с 5-годишно момченце. Двамата били братя и живели в семейната им къща в пловдивското село Крумово.

В събота около 14 часа двамата останали сами и по-големият брат решил, че може да опипа по-малкия. Вечерта 5-годишното момче се оплакало, че било обарвано отпред и отзад, разкрило и други гнусни подробности около случката.

„15-годишният тийнейджър е уличен в блудствени действия спрямо по-малкия си брат”, съобщиха за Dnes.bg от МВР-Пловдив.

Днес в селото се разнесоха подробности около грозната случка. Съседите на децата разказват, че те никога не са създавали проблеми в селото. Всички са потресени от блудството на големия брат с малкото момче.

15-годишният младеж е задържан за 24 часа в ареста на Пето районно управление в Пловдив.

Най-вероятно с него ще се занимават инспектори от Детската педагогическа стая, тъй като той е непълнолетен и не носи наказателна отговорност.

Днес.бг

Света се изврати тотално
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

За шест месеца шест убийства, извършени от деца. Тревожната новина изскочи като факт от полицейската статистика, обобщаваща разкритите престъпления през първото полугодие на годината. Това означава, че средно на месец по едно невръстно момче или момиче отнема нечий друг човешки живот.

В сряда правителството прие концепция за държавна политика в областта на правосъдието за детето, която предвижда спецсъдии и прокурори да гледат дела, касаещи непълнолетни.

От разкритите през първите 6 месеца 19 890 криминални деяния 3234 са били извършени от лица под 18 години. Тоест всяко шесто престъпление е дело на непълнолетен.

Всеки месец по едно дете убива

• 1 месец по-късно...

Дете-рецидивист взе на мушка съсед

Враца. Дете от врачанското село Алтимир взе на мушка 68-годишния си съсед Симеон Симеонов. 11-годишният Петьо Димитров разбил друг комшийски дом и задигнал въздушната пушка с оптически мерник, собственост на Петко Златков. Така въоръжен, той застанал в сряда по обед срещу Симеонов, като го заплашил, че ще го гръмне, ако не го пусне да извърши обир.

Изплашеният човек нямало какво друго да направи, освен да стои с вдигнати ръце, докато невръстният крадец тараши дома му. Подал сигнал на 112 едва след като момчето избягало. Пристигналите полицаи обаче не успели да намерят Петьо, а само пушката в запустял дом.

Хората от селото са подложени на денонощен терор от това дете, разкри кметицата Валентина Цветкова. След като Петьо е избягал от домовете, в които бил настанен, той е извършил стотици кражби, вандалщини и дори блудствал със самотна баба.

Полицаите буквално всеки ден са заради него в Алтимир. Униформените обаче го прибират за 24 часа и после екшънът се повтаря. Това лято Районният съд в Бяла Слатина е излязъл с решение детето да бъде настанено в ТВУ, но по неясни причини процедурата се бави.

Чак да не повярва човек!...

• 4 седмици по-късно...

Спипаха 16-годишна да задига GSM-и от класна стая

Девойката вече е натрупала 50 регистрации за кражби

Непълнолетно момиче, откраднало четири мобилни телефона от учебна стая в столично училище, е задържано от полицията.

16-годишната била хваната в крачка от класната ръководителка.

Девойката действала, като си набелязвала училище, казвала на охраната, че чака приятелка, и изчаквала благоприятен момент да се вмъкне в сградата, уточняват от СДВР.

Обикновено избирала празни класни стаи, където учениците били оставили раниците си, пребърквала ги и обирала мобилните телефони на децата.

За скромните си 16 години момичето има над 50 регистрации за кражби.

Първоначално непълнолетната е задържана в Трето районно управление, а телефоните са иззети и върнати на собствениците им. След снемане на обяснения в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая 16-годишната е предадена на 5-о РПУ.

dnes.bg

• 3 седмици по-късно...

Хулиганите няма да се наказват с труд в полза на обществото

Задържане до 15 дни или глоба от 100 до 500 лв. заплашва вече младежите от 16 до 18 г. с прояви на дребно хулиганство. Това налагат промените в Указ № 904 от 1963 г. за борба с дребното хулиганство, които бяха приети окончателно от парламента. Младежите, обаче, няма да се наказват с полагане на общественополезен труд, уточни заместник-председателят на вътрешната комисия Красимир Ципов.

„Стигнахме до заключението, че при възможността, която дава Указът за борба с дребното хулиганство - наказаният да откаже да полага общественополезен труд, тази санкция можеше да бъде заменена с глоба, преценихме, че няма смисъл самото наказание общественополезен труд да съществува като такова. Колегите от

Министерството на правосъдието са го включили по аналогия на Закона за футболното хулиганство. Преценихме, че в този конкретен случай е по-добре да не съществува такова наказание при положение, че съществуват други две тежки наказания, каквито са глобата и задържане 15 дни в поделенията. Глобата е до 500 лева", уточни Ципов.

Промените предвиждат още решение на районен съдия, с което се налага административно наказание, да може да се обжалва пред съответния окръжен съд.

dariknews.bg

ТВУ-та има ли а, или са претъпкани
  • 2 седмици по-късно...

Изрязаха бъбрека на пребития ученик

Наказателната акция била за отмъщение, бабаитите са трима

Както вече съобщихме, тийнейджър е бил зверски пребит от връстници вчера около 19:00 часа в двора на 35-о СОУ "Добри Войников", в което учи. След спешната операция той е останал без бъбрек, съобщиха по-късно от "Пирогов".

Момчето е с опасност за живота. Той има наранявания по цялото тяло, като освен бъбрекът, е засегнат и далакът му.

Единият от тримата нападателите вече е задържан - 15-годишен ученик в строителната гимназия "Христо Ботев", съобщи БНТ.

От МВР потвърдиха за инцидента и уточниха, че сигналът е получен в 19.30 ч. на тел. 112. Незабавно на мястото на били изпратени автопатрул, криминалисти и инспектор от Детска педагогическа стая. Пред служителите битото момче успяло да каже, че малко преди това било нападнато от двама или трима непознати.

Според БНТ момчетата са имали стара вражда. На 7 ноември задържаният е бил пребит от пострадалия и негови приятели. По първоначални данни спорът е възникнал като конфликт между ученици от двете училища.

От пресцентъра на МВР уточниха, че на 11 ноември педагогическият съветник на 35-о училище сигнализирал в Четвърто районно управление за нарастващо напрежение между техни възпитаници и ученици от строителния техникум.

По-малките обаче били физически по-силни и нанесли побой на по-големите. Всички те били разпитани, единият от потърпевшите подал жалба и представил съдебно-медицинско удостоверение за нанесена лека телесна повреда.

blitz.bg

Злобата и омразата в обществото няма как да не окажат влияние върху децата. :(

ТВУ-та има ли а, или са претъпкани

Боя се, че ако вече няма ТВУ-та, ще трябва да ги възстановят, а ако още ги има - да ги разширят...

Прокуратурата поиска постоянен арест за момчето пребило съученик

Прокуратурата поиска постоянен арест за 15-годишния Валентин, обвинен, че пребил свой съученик, съобщава БТА. Шестнайсет годишният Андрей от столичното 35-то училище е с изваден бъбрек и травмиран далак. По-малкият ученик е от Строителния техникум и е бил

задържан от криминалисти от Четвърто районно управление.

Побоят над момчето всъщност е предшестван от друго нападение на същата група, половин месец по-рано. На спирката пред Строителния техникум са нападнати три момчета от 35-то училище. Ясно е, че 15-годишният Валентин не е действал сам - на побоя са присъствали деветима ученици. Другите от групата вече за разпитани, но само като свидетели.

Лекарите в "Пирогов" уверяват, че до две седмици Андрей ще излезе от реанимация, а след месец ще може да се върне на училище.

btv.bg

Виолета Аланджийска, началник група "Детска престъпност" в "Криминална полиция" на СДВР:

Крият агресивни ученици от страх за имиджа на училището

Пък като станат белите направо им се вдига рейтинга нали

20 на сто от децата в България са били подложени на реален или виртуален тормоз от съученици, сочат резултатите от общоевропейското изследване „Децата на ЕС онлайн“, проведено през миналата година.

В продължение на година станахме свидетели на 3 тежки случая на агресия между ученици с един загинал във Варна, един ученик с тежки физически травми в София и няколко с по-леки наранявания в Дупница, коментираха от Центърът при фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Асоциация „Родители“.

Случаите на насилие между непълнолетни не са изолирани инциденти и е крайно време да се предприемат адекватни мерки, поясниха те, цитирани от в. "Земя".

Преди 8 месеца, след случая в Дупница на тормоз над ученичка, саморазправа на родител, масов изблик на агресия от ученици и арест на 8 ученици,

Националният център призова спешно да се разработи конкретна процедура и координационен механизъм за справяне с терора, които да откриват признаците за криза, управлението й и обезопасяване на ситуацията и последваща работа с отделните участници и цялата училищна общност.

В условията на неконтролируем поток от информация децата са поставени пред сложни морални и етични дилеми, които надхвърлят емоционалната им зрелост, предупреждават от неправителствените организации.

http://society.actua...ews_369909.html

Нещата са такива от години, но никой не си мръдна пръста да направи нещо.

Дано този път наистина да се предприемат адекватни мерки.

Ученик почупи костите на двама връстници

16-годишният Кристиян ги набил, защото тормозили по-малкото му братче

Увлечен в юмручното право Кристиян Н. от професионалнта гимназия "Васил Левски" във Видин, пукнал кост на носа на свой връстник и разбил долната челюст на 17-годишно момче.

Непълнолетният побойник е задържан за 24 часа, а малкият му брат (13 г.) е поставен под полицейска закрила, съобщи "Труд".

Разправията, ескалирала до жестоката саморазправа, се разиграла в сряда. Първа за случая разбрала майката на 16-годишен ученик от Професионалната гимназия "Михалаки Георгиев". Жената подала жалба, че към 13,30 ч. синът й е бил пребит на метри от двора на училище "Любен Каравелов". Лекарският преглед установил, че от ударите момчето има пукната кост на носа.

Полицаите бързо задържали автора на побоя. Разследването установило, че той е пребил и друго момче - 17-годишен ученик, възпитаник също на "Михалаки Георгиев". От побоя момчето е с фрактура на челюстта.

Кристиян обяснил, че скочил на бой, за да защити 13-годишното си братче. Детето се оплакало на батко си, че имало скандал с двамата по-големи ученици, които го закачали и нагрубявали.

Веселка Антова - директорка на Професионална гимназия "Васил Левски", където учи Кристиян, обясни, че разбрала за случая от Детска педагодическа стая. Момчето имало само едно наказание за 5 неизвинени отсъствия и до момента не е проявявало агресия.

Запознати поясниха, че най-вероятно последствията за ученика-побойник ще са тежки, заради сериозните наранявания на двете пострадали момчета.

blitz.bg

Какво е принудило момчето да прибегне до саморазправа?

Може би безхаберието на тези, които са длъжни да вземат мерки ако някое дете е обиждано или тормозено в училище от други деца?

• 2 седмици по-късно...

Махат директорките, чиито ученици се биха

След жестоко меле 16-годишният Андрей остана с един бъбрек

Публикувано изображение

Оставките на директорките на строителния техникум и на 35-о училище в София ще искат от образователното министерство. Двете учебни заведения се прочуха със жестокия бой между ученици., при който пострада 16-годишният Андрей. Момчето остана без един бъбрек, а побойникът осъмна в ареста.

Доротея Дончева и Анна Калчева не показали никаква загриженост и управленска реакция по време на поредицата от инциденти в училищата им, смятат в министерството, пише "Труд". Преди боят с Андрей на 23 ноември, има друг – на 7 ноември. Тогава Дончева и Калчева не са на работните си места. Двете са в Сандански на обучение.

Уведомяват ги за случая, но те отказват да се върнат в София, защото нямали транспорт.

На 8-и ноември двете директорки са извикани в министерството от зам.-министър Милена Дамянова, но те не се явяват, а пращат заместниците си.

Учениците от 35-о училище поискаха и оставката на ръководството. Те недоволстваха, че нямат достъп до нея – или е в отпуск, или на съвещание. А гимназията е една от елитните в София и в нея е учила кметицата на София Йорданка Фандъкова, просветният министър Сергей Игнатов, лидерът на БСП Сергей Станишев.

Двете директорки са пуснали доклади до просветното министерство.

blitz.bg

Справедливо.

Хората трябва да имат пълно доверие и да могат да разчитат на помощта на тези, на които доверяват децата си - учители и директори.

Все я чета тая тема и все си мисля, че има нещо сбъркано в нея...и не само в нея, а и в цялата държава! Специализиран Съд за деца, Специализиран Съд за мафиоти, Обикновен Съд за цигани рецидивисти, още по обикновен Съд за граждански дела и разводи.........Бааа маа му, па ние немаме толко граждани, колко съдилища си създадохме :) На фона на целата световна криза, преди дни прочетох, че само съдиите и прокурорите ще си дадат 13 заплата, понеже имали икономии, а и били работили :D Е, знам, че не е място да питам тук, ама какво, аджеба, работат тия и какво произведоха, че да искат и си дават пари :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.