Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Специализиран съд ще съди деца

Featured Replies

Да,имало е времена в които и вратите отворени да оставиш пак няма да те окрадат... Жалко,че и сега не е така.

• Отговори 249
  • Прегледи 25,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Заклаха 19-годишно момиче в "Люлин"

15-годишно момиче и 17-годишно момче са задържани за убийството

19-годишно момиче е убито в столичния квартал "Люлин".

Само за едно денонощие работа криминалистите са разкрили тежкото престъпление, обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Момичето е било намерено мъртво, с много прорезни рани.

По случая са задържани 15-годишно момиче и 17-годишен младеж.

Трагедията се разиграла в петък, 13 май. Сигналът е подаден в следобедните часове от съседи, които виждат на междуетажната площадка кървави капки и отворена вратата на апартамента на момичето.

След като полицаите идват на мястото, става ясно, че вътре има момиче, което лежи в кръв. Повикана е Бърза помощ, установено е, че момичето е мъртво.

Двамата задържани тийнейджъри са направили самопризнания. Според една от версиите убийството е извършено заради грабеж, тъй като от жилището липсват златни накити.

„Иззети са доста веществени доказателства. Продължава работата по издирване на свидетели и привеждане в известност на цялата компания, която се е движила около момичето. Мотивът, който излиза на първо място като версия, е грабеж, тъй като от жилището липсват златни накити, които обаче не са били в голямо количество”, съобщи директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Работата по случая продължава.

изт.

Пак тежко престъпление, извършено от непълнолетни... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

....

A aз мисля, че магистратите, както е видно НЕ СИ ВЪРШАТ Ш*БАНАТА РАБОТА!!! И те за това живеем в такава помийна яма.

Ако магистратите кажат-Хвърли се от моста, ти кво-ще го направиш ли, щото са по-компетентните от теб? Ако кажат, че убийството НЕ Е престъпление, ти пак ли ще се съгласиш с тях?

Но ти, разбира се, НЕ живееш в момента в България....

....

Права си...Това не трябва да е така...Има много причини, поради които подобни неща стават...Много фактори...Но вместо просто да си говорим и пишем във форумите, трябва да бъдат реализирани действия.
  • Автор

Убитата заради 10 гр. злато Севилия Райчева в столичния квартал "Люлин" нямала приятелки, твърди "Стандарт". Познатите й се отнасяли с пренебрежение към нея. По време на разпитите 15-годишна нейна позната изненадващо заявила: "Добре, че я убиха, беше тъпа и сдухана".

Цялата статия

Думите на 15 годишното момиче ме шокираха.

Начинът на мислене на това дете е доста странен...

според мен пък трябва да се наказват родителите/настойниците (и то така, все едно че те са извършили престъплението) - тези които отговарят за децата и непълнолетните... както собствениците на кучетата трябва да носят отговорност... на сдухани и прости родители - такива стават и децата... средата прави човека...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

15-годишна намушка съученичка заради гримове

Деветокласничка намушка с джобно ножче 16-годишна съученичка след конфликт заради козметика, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Инцидентът е станал днес във фоайето на професионална гимназия в плевенския квартал „Сторгозия”.

Пристигналите на мястото криминалисти и инспектори от детска педагогическа стая заварили раненото в корема 16-годишно момиче, което веднага е откарано в болница.

Девойката е оставена за лечение без опасност за живота.

Изяснено е, че 15-годишното момиче е ранило съученичката си, след като двете се скарали в едно от междучасията.

Разпрата се разразила заради сенки за очи. Инцидентът има много свидетели, посочват от местната полиция.

Тийнейджърките често си спретвали скандали и заради непоносимостта между тях училищното настоятелство е предупредило родителите им – те са викани и на разговор, за да помогнат в изглаждането на отношенията им.

Джобното ножче е иззето и е предадено на полицаите с протокол. Момичетата нямат криминални прояви.

С 15-годишната нападателка ще работи инспектор от детската педагогическа стая. Образувано е бързо полицейско производство.

Днес.бг

Кой носи нож в училище, ако не този, който мисли да го използва?

Думите на 15 годишното момиче ме шокираха.

Начинът на мислене на това дете е доста странен...

Не е странен.

Страшен е.

15-годишна намушка съученичка заради гримове

Причините за подобни прояви стават все по-безсмислени, стъпващи на основата на ниското самочувствие, липсата на финанси, завистта и пр. Това обаче не ги оправдава. Всяко дете би искало да има от това и от онова, но въпрос на възпитание е дали ще "укроти" желанията си.
  • Автор

Тийнейджър закла 28-годишен познат

15-годишно момче уби свой 28-годишен познат в Гълъбово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Между тийнейджъра и жертвата възникнал конфликт, при който непълнолетният нанесъл на съгражданина си прободна рана с нож в областта на тила.

Младежът е задържан за срок от 24 часа. За случая е уведомен Отделът за закрила на детето – гр. Гълъбово.

Образувано е досъдебно производство.

БЛИЦ

Прави ми впечатление, че напоследък почти всички криминални престъпления, извършени от деца, са дело на 15 годишни.

Носи ли някакъв особен риск възрастта 15 години?

Прави ми впечатление, че напоследък почти всички криминални престъпления, извършени от деца, са дело на 15 годишни.

Явно тогава пубертетът е в разгара си и хормоните изиграват лошата си роля... Или може би си мислят, че на тези невръстни години всичко им е позволено и ще се разминат я с четене на конско, я с друго "леко" нещо. Това вече е анархия обаче!

15-годишно момче уби свой 28-годишен познат в Гълъбово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Между тийнейджъра и жертвата възникнал конфликт, при който непълнолетният нанесъл на съгражданина си прободна рана с нож в областта на тила.

Младежът е задържан за срок от 24 часа. За случая е уведомен Отделът за закрила на детето – гр. Гълъбово.

Образувано е досъдебно производство.

БЛИЦ

15 ?

Явно просто е модерно сред точно тази възрастова група.

А не ти ли прави впечатление, че колят само познати ? Рядко има заглавие : "15 годишен закла непознат на улицата".

Все познатите и приятелите си колят , бият , душат и разсфасоват на парчета :speak:

• Автор

15 ?

Явно просто е модерно сред точно тази възрастова група.

А не ти ли прави впечатление, че колят само познати ? Рядко има заглавие : "15 годишен закла непознат на улицата".

Все познатите и приятелите си колят , бият , душат и разсфасоват на парчета :)

Момчето, което намушка трима непознати в София също е на 15 години, но страда от шизофрения.

...

Кой носи нож в училище, ако не този, който мисли да го използва?

Хайде сега, всеки който има ножче в училище, да го пращаме в пандиза, щото може и да намушка някой... някога... някъде... Осъзнайте се бе хора. Не убива оръжието, а човека! Същите прободни рани може да се нанесат с химикалка (луксозните Паркер са сред най-подходящите, заради масивната си изработка и заострения край на пълнителя). Какво сега, и химикалки ли да не се носят в училище? В техникума, почти всеки носеше джобно ножче, отвертки и клещи, защото тези в работилниците не ставаха за нищо. И нито един случай на използване, като хладно оръжие. Някъде другаде е проблема, а не в носенето на ножчета...

A aз мисля, че магистратите, както е видно НЕ СИ ВЪРШАТ Ш*БАНАТА РАБОТА!!! И те за това живеем в такава помийна яма.

Сигурно има и такъв момент, но в случая, явно говориш за нещо различно.

Ако магистратите кажат-Хвърли се от моста, ти кво-ще го направиш ли, щото са по-компетентните от теб? Ако кажат, че убийството НЕ Е престъпление, ти пак ли ще се съгласиш с тях?

Магистратите нямат правомощията да кажат такова нещо, така че подобна глупост ще подмина с усмивка. И да, има случаи, в които убийството законно не е престъпление и аз съм съгласен с това. Също има случаи, в които убийството се таксува по различен начин, в зависимост от възрастта на извършителя, а също състава и мотивацията на престъплението. Така работят демократичните правораздавателни системи!

Но ти, разбира се, НЕ живееш в момента в България....

Това, що за аргумент е? Там където живея, има подобни казуси - с подобни присъди. И тук ли не си вършат работата магистратите?

• Автор

Тийнейджър заби нож в гърдите на 7-годишно дете

Лекари от варненската болница „Света Анна” се борят за живота на 7-годишно дете от Оброчище.

Момченцето е с прободна рана в областта на гърдите след игра с нож.

Инцидентът се разиграл в понеделник малко след 19,00 часа. Детето си играело в двора на училището в селото, когато 14-годишно момче хвърлило нож, който се забил в гърдите му.

На извършителя е повдигнато обвинение за опит за убийство. Иззети са веществени доказателства.

Днес.бг

Поредното престъпление, извършено от тийнейджър. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

...

Просто е. Не може да се дават леки присъди за тежки престъпления. А непълнолетен убиец не е по-малко убиец.

В училищата в САЩ влиза откачен тийнеджър и почва да стреля безразборно, е поне тук това не е съвсем така.

Магистратите работа не вършат. А тийнеджър, който разчленява съученик/набор по най-брутален начин не е съвсем нормален, мисля. Подобен не може да се размине с нещо минимално. Точно заради тази безнаказаност в комплект често с липсата на възпитание води до това, което се вижда.

Убийството ВИНАГИ е престъпление, освен при самозащита, което бях писал мисля в по-предният си пост.

Видяхме я и тая демократична правораздавателна система. Направи си справка колко и каква е била престъпността преди 89-та година. Бау.

Абсолютно съм съгластна с теб ТachMasster.Каква е разликата между убиец на 17 и друг на 18 та да се подведе под отговорност единия,а другия не? Спрямо престъпността преди 89-та..........Едно от нещата,които е искала да постигне комуната е именно да скрие какво реално става по света,а и у нас.Никой не говореше за убийства,изнасилвания а камо ли за педофилия.Защо ли?Ами за да се създаде един "перфектен" мехур,от който да не излиза,нито влиза нищо,което може да застраши "перфектния" живот.Направи си справка колко адвокати е имало по времето на комунизма и защо.Защо е било забранено да се слуша определен стил музика?Защо по новините не се говореше за живота на запад и какво става там и как живеят хората? Не само в БГ има дупки в правосъдието.Ни най-малко. В държавата,в която живея в момента се гласува закон,в който възрастта за подвеждане под отговорност да се свали на 16 години. Стискам палци това да стане.

...

Toгава е имало респект към и страх от милицията. Е, сега уважение към полицията-нулево.

И достатъчно мразене. Омръзна ми както от изказвания-"Кой не скача е червен", така и от "Червените дисиденти в Белене".

Запада далеч не е толкова добър, колкото го изкарваш. А на моето поколение "демокрацията" даде многооо...В училищата кажи-речи няма инвентар от след социализма и бачкахме на тезгяхи по 25-30години, защото никой не давал пари за нови...И всичко е с всяка година "по-добре". "Оправиха" ни добре.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Запада далеч не е толкова добър, колкото го изкарваш

Нищо подобно Tach,никога не съм казвала,че запада е по добър от България-точно обратното.В поста си съм споменала,че не само в БГ има беззаконие за съжаление

И не се оплаквай и аз съм се учила на добрия стар Правец :) и не мисля,че съм кой знае колко по голяма от тебе :baby:

Настръхвам от постовете в темата...

Абе що не вземете да завършите по едно право и да вземете да прочетете едно наказателно дело, пък да видите как се вкарва човек в затвора и как се раздават годините ей така - една, пет, десет - кво са няколко години... Ми? Пък да видите, че има неща, които стават и по непредпазливост, че има неща, които стават и вследствие на афект, че не всяко престъпление е с умисъла, с който се представя в медиите. Пък да видите как се работи тогава, когато правораздаването стане медийно и някое полуграмотно журналистче, дето дори и въпроса си не може да формулира, излиза с едни заглавия, дето... дори и той не си ги разбира... Ама това са все подробности от пейзажа. Ъхъм. То за това всичко е на този хал, щото всеки разбира от всичко. Защото съдебната система не върви заради съдиите, защото здравната система не върви заради лекарите, защото по-големи смешки няма как да се наговорят. Ама пък са толкова категорични, че направо ви отиват. Ама какво ли разбирам аз, че пиша тука.

Просто е. Не може да се дават леки присъди за тежки престъпления. А непълнолетен убиец не е по-малко убиец.

Просто ти е, защото не си навлизал в материята. Има разлика при престъпленията в състав, мотивация, повтаряемост, съзнаваемост, физическо и психическо състояние и много други фактори. Следователно, трябва и да се таксуват по различен начин, степенувано според споменатите фактори. В случая, отчитайки всички фактори (дори и тези, за които не ни е известно, тъй като в статията не са публикувани всички материали по делото), магистратите са присъдили полагащото се според закона наказание. И да, седем години, особено за млад човек - това си е тежка присъда...

В училищата в САЩ влиза откачен тийнеджър и почва да стреля безразборно, е поне тук това не е съвсем така.

Това е един от безумните ти заходи. Защо въобще е в отговора и какво общо има със случая, само ти си знаеш...

Магистратите работа не вършат.

Това по принцип ли го казваш или по повод коментирания случай? Защото калпазанинът е осъден, да излежава сериозно количество години. Явно по случая, работа е свършена и доколкото разбирам - добре е свършена.

А тийнеджър, който разчленява съученик/набор по най-брутален начин не е съвсем нормален, мисля. Подобен не може да се размине с нещо минимално. Точно заради тази безнаказаност в комплект често с липсата на възпитание води до това, което се вижда.

Не се наемам да коментирам случая, без да са ми известни всички факти. Ти защо се наемаш, не ми е ясно?

Убийството ВИНАГИ е престъпление, освен при самозащита, което бях писал мисля в по-предният си пост.

Виждаш ли, колко неподготвен се изказваш? Дори тогава, ако превишиш неизбежната самоотбрана, убийството се смята за престъпление и се наказва!

Видяхме я и тая демократична правораздавателна система. Направи си справка колко и каква е била престъпността преди 89-та година. Бау.

Това е смешен отговор от сорта, колко по-добре бяхме тогава. Само че, ние живеем сега! Което е добре! Все пак демократичната система гарантира, поне малко повече свобода за всички, без политически процеси и режимно положение. Да, не е идеална, но ти си млад и пълен с идеали и идеи. Имаш чудната възможност да работиш, за да стане по-добра...

...Имаш чудната възможност да работиш, за да стане по-добра...

Извинявай, ама както ти работиш, за да стане по-добра ли? Нищо няма да се промени освен с оръжие в ръка и немирни протести. За мирните никой не го е грижа. Когато чуеш по новините, че Парламента е в пламъци, то една от целите е постигната.

И да, наеми се да коментираш случая в който психопат на 17 убива и разчленява свои съученици по най-жесток и брутален начин. Освен ако не считаш по-горното за нормална част от ежедневието в САЩ.

А за училището и стрелбите...С това немеквах, че в САЩ има още повече откачалки. Интересно колко ли щяха да са, ако тамошната действителност беше като тукашната...Сигурно няколко пъти повече.

п.п КЪДЕ я видя тая демокрация??? Аз виждам олигархия и свободия. Аллооу, я помисли мъничко.

Убит ли е човек?Неумишлено или предумишлено? Това са 2-та въпроса, които са важни. Ако на първият отговорът е "Да"-строго наказан, при вторията трябва да бъде наказан още по-строго. Обаче неща като разчленяване на човешки тела, серийни убийства, изнасилване и убийство и подобни са прояви на психопатизъм и необикновена жестокост...на подобни хора...наказанието трябва да е жестоко.

Един единствен вариант за невинен-Самозащита, ако бъдеш нападнат. Не знам какво си седнала да защитаваш другата страна.

Престъпниците не са ангели и са извършили престъпления. Специално изнасилването, блудството с малки деца, както и убийствата трябва да бъдат наказвани изключително жестоко.

п.п Някога си мислех да завърша право... :P

Убит ли е човек?Неумишлено или предумишлено? Това са 2-та въпроса, които са важни.

п.п Някога си мислех да завърша право... :blink:

Да говорим/пишем за разлики между законодателна и съдебна власт мисля, че е абсолютно излишно. Да си изнасяме лекции за това какво трябва да се вземе предвид, когато се налага наказание на подсъдим, подведен под отговорност за убийство пък е... дори не мога да намеря думата, но да го кажем форумно безсмислие. Бъди сигурен обаче, че при решаване на такъв казус нещата не са черно-бели и това със сигурност не са единствените два въпроса, които стоят пред съда. Не всичко на този свят трябва да бъде опростено до максимум, за да бъде смилаемо и точно. Просто профанизираш нещата.

Азбучна истина е, че предозираното снизхождение към подсъдимия се явява един вид наказание за пострадалия. Не мисля да продължавам този спор, но ще ти задам един въпрос, върху който да помислиш.

Мислиш ли, че ако нещата бяха черно-бели би имало нужда от съществуване на съдии въобще. Не само в България, а и по света. Все някой щеше да се сети и да изработи компютърна програма, в която да вкара данните за престъплението и принтера да разпечата на това какво наказание следва - кражба - да се отреже ръката; изнасилване - да се отреже члена; убийство - да се отреже главата... Толкова е простично. Извини ме, че ти говоря по този начин, но ТИ си този, който опростява нещата до абсурд.

П.П. Не знам ти дали си неудовлетворен от това, че не си завършил право, но пък си е струвало... Май. Не знам. Усмихни се.

Това са главни въпроси, не се опитвай да ги изкараш второстепенни. Има утежняващи и оневиняващи обстоятелства, така е. Обаче при жестоките престъпления няма оневиняващи обстоятелства, а само утежняващи. Не профанизирам и не смятам, че всичко трябва да бъде опростено. Съществен факт е обаче, че има налице извършено тежко престъпление, каквото и да си говорим, този факт е най-важният в случая.

Аз обсъждам тежки и жестоки престъпления в момента, не кражби, побои и случаи на самозащита. Имат определена разлика.

Има разлика между това да се обере магазин, да се вкара човек в болница при самозащита и да се убие и изнасили по особено жесток начин, като след това трупът да се разчлени и разхвърли на различни места, НАЛИ?

Отделно, при решаването на подобни казуси често решението е в ПОЛЗА на престъпника и рядко има човек, получил максимално наказание. Особено имунизирани са богатите и т.н, а на обикновени мизерници, които откраднали 2 компота..наказанието често е твърде жестоко. Максим Ставински се измъкна с УСЛОВНА присъда за шофиране в пияно състояние и причиняване на тежки травми при катастрофа да излезе с условна присъда!? И после ми думаш за съдебната система!? Не мислиш ли, че е малко безочливо? Както го говориш, имам особеното чувство, че си част от тази съдебна система. Не тая симпатия към нея.

п.п Не знам какво в предвид имаш с твоето п.п, но нещо намека не ми харесва. Разбирам го като изказване, че съм неспособен да бъда юрист някога. Мога да докажа противното.

п.п В България Темида е сляпа(с превръзка на очите), не за да бъде обективна, а за да си затваря очите пред престъпленията!

Няма да споря. Не, защото не мога. Добра съм, повярвай ми. А защото никой, който е започнал спор с теб, не го е довършвал... За мен спорът е да се докаже една теза, а не да се говорят общи приказки, подплатени с много емоции. В един нормален спор, изгубилият трябва да има силите да признае правотата на тезата на опонента си. При теб това не се получава. За първи път ти пиша, но те чета отдавна и... така. А и аз избягвам да пиша и се старая да не се изказвам за неща, за които не съм компетентна. Само това, че мога да завия една крушка, не означава, че мога да си позволя да споря с електроинженер... Та, щом така ти харесва, считай се за победител в това, което не мога да нарека спор. И да, имай последната дума! И едно е сигурно - добронамерена съм. Просто се усмихни. Нали?

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.