Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против любовните романи?

Featured Replies

Виж сега, чичо, явно загряваш по-бавно и затова ще ти обясня по-подробно. Никой от тук присъстващите няма нищо против литературният ти вкус и никой не иска от теб да харесваш любовни романи. Проблема е, че първо, не можеш да се изразиш като цивилизован човек и просто да заявиш позицията си, че не ти допада този тип литература. Ти директно тръгваш да обиждаш и да нападаш тези, които харесват въпросният жанр. Ето например, gothicrock се изказва напълно адекватно и споделя възгледите си, без да натрапва собствено мнение и без да обижда никой. Верно, явно ти е трудно да се държиш възпитано, но можеш да вземеш пример от gothicrock, как трябва да се сържи един културен и възпитан европеец през 21ви век.

• Отговори 120
  • Прегледи 17,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

като гледам в другата тема как вашата орлица ми трие постовете ми е ясно колко съм прав , че сте се взели насериозно като изключим авторката на тема :cool: знам истината боли

Между другото вие се мислите , че сте прави и не разбирате ,че може да има и хора като мен които не ги харесват тези романи и не отстъпвате !

Четете си ги , но после не казвайте , че мъжете са гадни и не са никак романтични ! Сори но действителността няма нищо общо с тези романчета които с героични напъни изкарват дори по едно издаване !

За разлика от Дюн , Властелина, Билбо Бегинг , Филип Марлоу които непрекъснато се преиздават и някои ги има в луксозен формат за ценители :cool:

Ади те насмета за последно. Всичките тези са ми в библиотеката и са надлежно препрочетени. Не съм права. Правоседнала съм и моя мъж не е гаден а е проклет и много романтичен, и това ми харесва. С две думи спри да лепиш етикети на хора, които не познаваш. действителността е каквато си я направиш. Как разтоварваш също е личен избор. Кой колко е умен и Ентелегентен също некак не убягва. Спри да обиждаш. Ако ти е кеф прави го молим с финес.

Апропо орлицата е бог на бурите съветвам те се не мешаш там.

Редактирано от cheetah (преглед на промените)

В случая имах предвид себе си), жалко че не съм достатъчно ясен. Исках да кажа, че лично аз докато чета се отъждествявам с Арагорн, Конан и Люк Скайлокър. Обаче като затворя книгата, ако продължа да се отъждествявам, това вече е проблем, лично за мен (по скоро за моите роднини де). И конкретно защитавам тезата че в любовните романи няма нищо лошо. Цялата ми теза е построена на това, че любовните романи са женския вариант на Властелина, Конан и Междузвездни войни. Всеки има право на своите мечти с любима книга в ръка. На мен лично ми е адски скучно да чета реалистични романи, защо ми и в свободното си време да чета за нещо което и така ми е постоянно пред очите.

Най-сърдечно се извинявам, явно не сме се разбрали между редовете.

Лелеле някои се взеха насериозно с тези любовни романи :P Май никой не схвана за какво иде реч :cool: Всичко почна много добре , но явно дамите не носят на майтап и се взеха всичко насериозно и явно много сериозно четат и си мислят , че са героини от тези романи :P Моля , слезте на земята и се огледайте ! Тези романи са единствени и само за запълване на времето на домакините между два сапунени сериала :cool: Все едно да гледам насериозно на филми като Супермен , Рамбо , Мегаум , Робокоп и много дурги ! Това всичко е забавление и който го вземе насериозно е време да ходи на психиатър ! Дами , май голяма част от вас има нужда от помощ която не може да ви окажем тук ! Не че не искаме , но не сме достатъчно компетени http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Да не забравите, че и майка ви е от тези "домакини" , които не ви обръщат внимание, а гледат сапунени сериали. Вие така и не ни разбрахте и продължавте да сравнявате книгите с телевизионни филмчета, затова повече няма и да се опитвам да ви разеснявам разликата. Сигурна съм, че някое малко дете ще я разбере по-лесно, за разлика от порасналото момченце на което като му свършиха аргументите започна с нападките и обидите.:P :P

Да не забравите, че и майка ви е от тези "домакини" , които не ви обръщат внимание, а гледат сапунени сериали. Вие така и не ни разбрахте и продължавте да сравнявате книгите с телевизионни филмчета, затова повече няма и да се опитвам да ви разеснявам разликата. Сигурна съм, че някое малко дете ще я разбере по-лесно, за разлика от порасналото момченце на което като му свършиха аргументите започна с нападките и обидите.:):cool:

Когато е трябвало ми е обръщала внимание :cool: тогава имаше цензура и едва ли биха минали през онази цензура тези романчета за разлика от това което чета :)

Лелеле ако я имаше и сега тази цензура какво ли щяхте да правите :P ами шяхте да четете Гаргантюа и Пантагрюел или може би Война и Мир или пък Евгений Онегин :cool:

За разлика от Дюн , Властелина, Билбо Бегинг , Филип Марлоу които непрекъснато се преиздават и някои ги има в луксозен формат за ценители :)

Започвам да си мисля, че това са единствените ронаки, които сте чел, след като само тях цитирате.

За Ваше сведение има още много други книги и романи, които ги има в луксозен формат за ценители, ама явно не сте стигнал до тях.

ПП: И ако не сте разбрал, вече на пазара не се предлага Билбо БегингС, а Хобит.

• Автор

Когато е трябвало ми е обръщала внимание :) тогава имаше цензура и едва ли биха минали през онази цензура тези романчета за разлика от това което чета :cool:

Лелеле ако я имаше и сега тази цензура какво ли щяхте да правите :cool: ами шяхте да четете Гаргантюа и Пантагрюел или може би Война и Мир или пък Евгений Онегин :cool:

Ади ша върим при Анна Каренина или може би Идиот? Аз обаче предпочитам параграф 22.

Редактирано от cheetah (преглед на промените)

Започвам да си мисля, че това са единствените ронаки, които сте чел, след като само тях цитирате.

За Ваше сведение има още много други книги и романи, които ги има в луксозен формат за ценители, ама явно не сте стигнал до тях.

ПП: И ако не сте разбрал, вече на пазара не се предлага Билбо БегингС, а Хобит.

Някои си предпочитаме да си купим оригиналните издания от преди 30 и повече години :) те са ценители :cool:

Ако не знаете Франк Хърбърт е известен с това , че има изключително малко написани и издадени романи , но пък за сметка натова за изключителни и всеки си заслужава парите :cool:

И повечето автори които чета са като него , малко , но качествено ! Не винаги количествените натрупвания водят до качествени изменения - особено в литературата :cool:

Може ли да добавите анкета ,че ми е любопитно как ще се гласува ? Аз съм обикновен мъж, който не мечтае нито да е Конан, нито Рет Бътлър ...Нито пък си мечтая за манекенки ... Аз съм си аз и просто ми е интересно ! Благодаря !

Когато е трябвало ми е обръщала внимание :) тогава имаше цензура и едва ли биха минали през онази цензура тези романчета за разлика от това което чета :cool:

Лелеле ако я имаше и сега тази цензура какво ли щяхте да правите :cool: ами шяхте да четете Гаргантюа и Пантагрюел или може би Война и Мир или пък Евгений Онегин :cool:

Да ми се ненадяваш и тях съм ги чела, но за щастие в нашето време имам право на избор и се възползвам от него. Както всички разбрахме, вие сте "заседнал" във вашето и нямате желание да продължите напред. За жалост е нямало цензура върху шедьоври като Маркс, Тютюн - втората версия(с партизаните и техните възвишени цености) и предмети като основи на Кумонизма и т.н......

Пожелавам ви лека нощ,скорошно порастване и възмъжаване!

Лелеле ако я имаше и сега тази цензура какво ли щяхте да правите :cool: ами шяхте да четете Гаргантюа и Пантагрюел или може би Война и Мир или пък Евгений Онегин :)

И какво лошо има в това да се четат Война и мир, или Евгений Онегин?!?!? Или руската класика Ви е прекалено трудна за разбиране? Защото "нещастните домакини", които са почитателки на булевардни романчета, са също добре запознати и с руската класика, нейните автори и стойност, която е доста по-висока от тази на Дюн.

И какво лошо има в това да се четат Война и мир, или Евгений Онегин?!?!? Или руската класика Ви е прекалено трудна за разбиране? Защото "нещастните домакини", които са почитателки на булевардни романчета, са също добре запознати и с руската класика, нейните автори и стойност, която е доста по-висока от тази на Дюн.

Руската класика е призната в цял свят. А и там могат да се прочетат книги с много драматични любовни сюжети. :cool:

PS: Аз много харесвам Достоевски. :)

Чета, чета, смея се, чета, пак се смея, но най-забавното е, че iliev75 с часове предъвква едно и също, а обвинява другите, че са се взели много на сериозно. Разбирам да беше неделя, почивен ден, да рече човек, че наистина няма какво да прави, та е седнал да се заяжда, а то Понеделник. Явно има гъвкаво работно време... кой знае. Аз поне съм в сесия, компютъра пред мен, та е ясно защо си стоя на стенд бай във форума. Оказа се доста ободряващо всъщност. На негово място, след като така и така има много свободно време, бих прочела някоя хубава книга. По-ползотворно ми се вижда. Но пък коя съм аз, че да давам препоръки, връщам се към любовните романи, сапунки не гледам, та ще ги използвам за почивка от програмирането вместо това. :)

Ар ю крейзи?

Човека има любовен проблем :lick lips: в любовните романи не се ли срещат решения на любовните проблеми :ph34r:

Извинявайте,за кои любовни романи иде реч-

не мога да вдяна

:lick lips:

• Автор

Извинявайте,за кои любовни романи иде реч-

не мога да вдяна

:lick lips:

Умен въпрос. Как са не сетих го задам.

помогнете на човека :lick lips: нали всички сте специалистки в тази област :ph34r:

Ами, тъй като според Вашето мнение ние имаме изкривена и нереална представа за този вид отношения, мисля, че Вие като човек здраво "стъпил на земята" бихте могли да му дадете един от своите "ценни" съвети, които са непосилни и непонятни за нас, "нещастните домакини".

Редактирано от shemett (преглед на промените)

Ами, тъй като според Вашето мнение ние имаме изкривена и нереална представа за този вид отношения, мисля, че Вие като човек здраво "стъпил на земята" бихте могли да му дадете един своите "високоценностни" съвети.

Моя съвет няма да му хареса :lick lips:

В тази тема не съм изчела всички коментари, но в Анкетната го направих и не знам какво да кажа. Да се смея ли, да плача ли...

Илиев, стига си нападал подфорума ни! Нямаш конкретна и напълно логическа причина, която да се базира на дадени факти. Наричаш ни глупави, защото четем любовни романи. За твое сведение много от нас учат, следват и имат хубава работа. Престани да сипеш обиди на ляво и на дясно, а се замисли малко на консервативното ти, прекалено радикално мнение, което в очите на останалите изглежда дори глупаво.

Както един друг потребител по-назад написа (в другата тема), това са нашите предпочитания. Вие гледате футбол, ние четем книги. Между другото, аз също гледам футбол и не го смятам за глупав спорт, просто игра, от която няма смисъл. Уважавам това, което на останалите им харесва!

Не четем други книги освен любовни романи? Иде ми да си извадя острия език, но ще си замълча, защото разбира се, ще има недоволни. ;д За това ще го карам спокойно и плавно. Нека ти съобщя нещо, Илиев! Голяма част от нас са чели класики, за които много хора от форума биха казали, че са глупави, че няма да седнат да четат и така нататък. Голяма част от децата в България (тази генерация) изобщо не могат да докоснат книга било тя любовен роман или класика. По-скоро ще вземат и ще я разкъсат отколкото да уважат четивото каквото и да е.

Стига си приказвал през главата си и се научи да уважат останалите! Ако искаш теб да те уважат, трябва да даваш същото в замяна!

Попадала съм на много потребители като теб и накрая те се потяпат.

Нямаш конкретна и напълно логическа причина, която да се базира на дадени факти. Наричаш ни глупави, защото четем любовни романи. За твое сведение много от нас учат, следват и имат хубава работа. ......Попадала съм на много потребители като теб и накрая те се потяпат.

Ако беше изчела всички мнения щеше да разбереш причината и тя се базира на факти.Това , че учите и т.н. не изключва възможността да сте глупави ;) Толкова много глупаци съм виждал на хубава и добре платена работа - Бойко Борисов и Цветан Цветанов ( глупаци , но добре платени) ! И явно само една от вас схвана смисъла на всичко това ! Аз не казвам , че вие сте глупави , а че самите книги и то не всички са глупави измислици.И голяма част от тези книги не им се случва да бъдат преиздавани за разлика от много други които непрекъснато се преиздават и все се купуват :cool: Да не споменявам , че една част от вас заживяват в този измислен свят и си мислят , че там е пълно с приключения , а тук е тъпо и мъжете не са роматици и големи кухари и не знаят как да обичат и уважават една жена ! Много пъти писах - слезте на земата и се огледайте :) Точно обратното още ми силно яхнахте метлите :P Слезте от метлите докато е време :)

Сега пък книгите са ти виновни, че не знаеш как да се държиш с една жена. Ако един мъж е "тъп" и "кухар"(цитирам), все нещо ще му е виновно. Я книгите, я турските сериали или пък Бойко Борисов. Но няма как да се измъкне един човек от дълбоката заблуда в която живее ако не иска. На такъв човек винаги и все нещо ще му е виновно. Всеизвестен факт е, че книгите не могат да ти навредят. Това дали ще живееш в измислен свят, влияеки се от книгите, не зависи от типа на дадената книга, а от умствения ти багаж. Все едно аз да ти кажа, че ще тръгнеш да се изявяваш като Филип Марлоу, ако четеш само криминалета. Едва ли любителите на криминални романи, отиват да си купуват лупа и пистолет след десетия роман и започват да разследват с бинокъл съседите си. Та ако видиш някой да чака принца на бял кон, или се прави на Робокоп, при всички случаи бъди сигурен, че не е заради влиянието на книгите. Но това е друга тема.

Но ежедневено виждам как хората се опитват да въртят интриги като в турските сераилчета които гледат всяка вечер ;)

Може да звучи пресилено , но точно по нова година една 55г жена беше съкратена при нас поради тази причина - клюки и интриги http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Не ми говори , че това което човек прочете или гледа по тв не влия - влия но на всеки по различен начин :cool:

И не е само да умствен багаж , а и много други неща - социален статус , психическа лабилност и много други :)

На мен влияе по един начин , на теб по друг , трети по съвсем различен , но винаги оказва влияние !

Всеизвестен факт е, че книгите не могат да ти навредят.

Това не е съвсем вярно. Понякога могат да влияят доста лошо. :cool:

Това дали ще живееш в измислен свят, влияеки се от книгите, не зависи от типа на дадената книга, а от умствения ти багаж.

За това съм напълно съгласен. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.