Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

БОК Българско Овчарско Куче

Featured Replies

• Автор

Изключително не удобно и режещо е със синджира, за това само с ръкавици се разхождаме. Купила съм въжето и същия карабинер имам, утре в града ще го дам на сарачите да ми облечат и комплектовата въжето.

• Отговори 203
  • Прегледи 60k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вили щеше да ми казваш по колко вървят тези кучета- сега веднага не мога да си взема. но след зимата ще си купя едно защото сега отглеждам смеска между БОК и Немска овчарка на 5 месеца е а тежи 20 килограма храната не ми е проблем в село ама не мога да си купя истинско затова смеска взех а по нататък ще имам и пари за чисто БОК криза какво да се прави :bday19:

по колко вървят тези кучета

Виж в гугъла - има развъдници за БОК - да не им правя реклама.

Някои са по договаряне даже.

Успех !

:)

• Автор

Вили щеше да ми казваш по колко вървят тези кучета- сега веднага не мога да си взема. но след зимата ще си купя едно защото сега отглеждам смеска между БОК и Немска овчарка на 5 месеца е а тежи 20 килограма храната не ми е проблем в село ама не мога да си купя истинско затова смеска взех а по нататък ще имам и пари за чисто БОК криза какво да се прави :wink12:

Какво да ти кажа брат, цената е относителна?!

Азазел съм го закупила за две евра, иначе цената варира от 1лев до 1000 евра, че и повече, зависи от много неща.

Като пример в кой край ще се отглежда и разпложда, дали е мъжко, или женско, кой го купува и в коя държава ...

В Русия и бившите Съветски Републики един БОК струва от 1000 до 2000 евра, хората там са ценители и с сериозни възможности.

Когато си готов да приемеш в дома си като равен един от тези достолепни Български питомци, се свържи с мен на лични и ще уточним подробностите. Ако желаеш ще те свържа с г-н Стефан Попов - председателя на НКБОК

Все пак съм отговорник по развъдната дейност в НКБОК - клуб Пазарджик . :tongue2:

Държа да уточня, че цената е символична когато кучето отива като равен в дома на истински радетел за Българското.

Ето един истински и добре възпитан БОК пет годишния Мечо - скоро ни беше на гости:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А това е Шара, също скорошна гостенка на Азко:

Публикувано изображение

Колкото и да я ухажва и преследва Тъ Пи из двора, Шара не му се даде и това си е :whist:

Публикувано изображение

Колкото и да я ухажва и преследва Тъ Пи из двора, Шара не му се даде и това си е :)

Може да я е боляла главата... :no-no:

• Автор

Може да я е боляла главата... :)

:lol6: :lol6: :lol6:

Хм толкова и е ъкъла ........ ще и дойде, ама Азко нЕма да го има :):lol6:

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Майка и син

така живеят през деня, а през нощта пазят един голям склад за хранителни продукти

Публикувано изображение

P.S. Кан Петрус и Агата Неспа :rolleyes:

Тез кучовци все някви завъртяни имена имат -

тва да не им е собствено и фамилно а

:D

• Автор

Тез кучовци все някви завъртяни имена имат -

тва да не им е собствено и фамилно а

;)

И още как, дори имат и по три, като Тъ Пи То - Азазел Аян Дико . Така се упоменава родословието и може да се проследи.

Важно е !

Всеки клуб си има Родова книга там тези неща са подробно описани и документирани.

Периодично обикалам развъдниците и попълвам данните за книгата и се издава документ на всяко ново бебче.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, проблема ми е следния: Сега покрай курбан байрям моя звят си хапваше доста месо, и сега не иска да яде например хляб, мляко и т.н....а преди и това много обичаше. дали му се яде още месо, или му има нещо ?! Моля само за сериозни отговори, ето и снимка: Публикувано изображение

Питай в тази тема, Вили сигурно знае

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=170608

Имам същата порода.Няма нищо сериозно просто си го свикнал на месо и моето е свикнато на месо,понеже го храня с патешки фенери.И междудругото каква му е възръстта ?

Здравейте, проблема ми е следния: Сега покрай курбан байрям моя звят си хапваше доста месо, и сега не иска да яде например хляб, мляко и т.н....а преди и това много обичаше. дали му се яде още месо, или му има нещо ?! Моля само за сериозни отговори, ето и снимка: Публикувано изображение

просто не е гладен и затова не иска хляб. p.s. само с хляб няма да го изхраниш тези породи(едрите) си искат и месо най-добре с кости за по добро храносмилане и най-вече за здравословното състояние на околоаналните жлези. подходящи се пилешки кости, горепосочените патешки фенери и др. подобни тъкато и цената им не е висока по магазините-най добре директно от производител на птичи разфасовки те са отпадък от производството цените им са от 60ст. до около 1лв. (нормални) за килограм по високи са голямо набутване ако не разполате с неограничени финанси.

Такива кучета ядат колкото едно прасе :)

Редактирано от jorji6 (преглед на промените)

Имам същата порода.Няма нищо сериозно просто си го свикнал на месо и моето е свикнато на месо,понеже го храня с патешки фенери.И междудругото каква му е възръстта ?

9 месеца и няколко дена :)

• Автор

9 месеца и няколко дена :)

Красавец! Как му е името и кои са родителите на това бебче?

Няма никакъв проблем с това, че не иска хляб в момента. Оставяш храната с хляба за час, два - след това прибираш купата и на следвашия ден по същото време пак му забъркваш подобна храна. Или на следващото хранене, зависи колко пъти на ден го храниш, но за тази възраст са необходими две хранения. НЕ повече.

Важното при кучетата е да има вода покрай тях, храната остава до него само за час - колкото ял, толкова му е било необходимо.

След най-много втория ден ще прояде и печени ябълки.

Красавец! Как му е името и кои са родителите на това бебче?

Няма никакъв проблем с това, че не иска хляб в момента. Оставяш храната с хляба за час, два - след това прибираш купата и на следвашия ден по същото време пак му забъркваш подобна храна. Или на следващото хранене, зависи колко пъти на ден го храниш, но за тази възраст са необходими две хранения. НЕ повече.

Важното при кучетата е да има вода покрай тях, храната остава до него само за час - колкото ял, толкова му е било необходимо.

След най-много втория ден ще прояде и печени ябълки.

Казва се Мечо, защото като дойде беше като малко меченце-игриво,дебело и пухкаво. родителите знам само, че са си с породата, но не и документите :huh: вода винаги има, но му оставям и храната по 23:50 на ден, може би правя грешка, но... яде 2 пъти-сутрин и вечер, и между другото като идем на стадиона се е случвало наистина да яде ябълки, НО не е гладно, мисля, че го храня добре ;)

• Автор

Два пъти на ден е добре, но половин час след като си му сервирал махай купата.

на това мече ли приличаше твоя Мечо:

Публикувано изображение

Утре Азко има рожден ден - става на цели ТРИ годинки:

Публикувано изображение

На 2 месеца и половина:

Публикувано изображение

На 4 месеца:

Публикувано изображение

На почти 7 месеца:

Публикувано изображение

Сега:

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Здравей пак Вили искам да ти кажа какво ми се случи .Един приятел си дойде от чужбина за 2 седмици и докато се разхождахме по пазара в Димитровград видяхме БОК кучета аз му бях разказал естествено за моите мераци и той ми купи едно без да съм го карал -като подарък за нова година .Заведох го на село майка ми се влюби в нея .прилича на плюшено мече- на 45 дена 12 килограма тежи -момиче и си няма още име -ще ти кача снимки скоро и приемам всякакви съвети за нейното отглеждане

• Автор

Здравей пак Вили искам да ти кажа какво ми се случи .Един приятел си дойде от чужбина за 2 седмици и докато се разхождахме по пазара в Димитровград видяхме БОК кучета аз му бях разказал естествено за моите мераци и той ми купи едно без да съм го карал -като подарък за нова година .Заведох го на село майка ми се влюби в нея .прилича на плюшено мече- на 45 дена 12 килограма тежи -момиче и си няма още име -ще ти кача снимки скоро и приемам всякакви съвети за нейното отглеждане

Хе хе хеееее много ме зарадва, много . Честито, да ви е жива и здрава кучинката и само да ви радва !

Сега първия съвет, докато не е късно намери човека от който купихте кучето и вземи даните за родословието му.

Прати ми мейл адрес на лични и ще ти изпратя като прикачен файл празна бланка за родословие, която да попълните.

Не се притеснявай, ако няма всички данни. Важно е да ти кажат трите имена на майката и бащата.

Имаме близки в РК на БОК клуб Димитровград, от тях ще изнамерим и останалите сведения.

Попитай ги също правени ли са някакви ваксини на животинката.

След това го заведи на ветеринар за преглед и разни съвети за ваксинирането, обезпаразитяването и т. н..

Също той ще ти издаде и паспорт в който се нанасят данните.

За сега е това.

Още веднъж честито и успех ! :)

Мерси за бързия отговор -Аз му имам телефона на този човек и още утре ще му се обадя да питам-ааа и до колкото разбрах той е от Хасково тоз и ми казваше нещо от сорта че бил ходил по изложби с таткото на маника - най вероятно ще ти пиша пак в неделя вечер или понеделник защото отивам на село за да си гледам плюшената играчка :shock11: ядосвам се че имам тука едни снимки в телефона ама нямам кабел за компютъра сега ще взема апаратче като отивам

Храни го добре, с подбрана храна,а не останки от масата, поне според мен това е важно. На моето започнах да му купувам патешки фенери (1кг - 0,70лв) по евтино е от хляб, а месото е тлъсто и го наяжда добре :rolleyes: Развеждай го често и докато е малко му направи загражнение ако е навън. защото се подлъгах моето да го оставя със синджир и 6mm арматура и я къса постоянно :) сега и аз му строя заграждение :no-no::mad::P

Половината от снимките на БОК не отговарят на стандарта.То са мелези с азиатки с какво ли не, мания за гигантизъм,гигантизъм,гигантизъм - нищо общо със стандарта!!! Коментари 22 и 29 са точен пример за това как НЕ трябва да изглежда БОК!!!

Редактирано от no_memory (преглед на промените)

• Автор

Виж сега, за да се съглася с теб ще ти се наложи да ме убедиш .

Както следва със собствен снимков материал и неопровержими аргументи доказващи твърдението ти , нали !?

А, аз тогава ще изкажа отново своите аргументи и ще стигнем до дискусия от която ще има полза за БОК .

Иначе голосновно да се изказваш така няма смисъл .

Храни го добре, с подбрана храна,а не останки от масата, поне според мен това е важно. На моето започнах да му купувам патешки фенери (1кг - 0,70лв) по евтино е от хляб, а месото е тлъсто и го наяжда добре :( Развеждай го често и докато е малко му направи загражнение ако е навън. защото се подлъгах моето да го оставя със синджир и 6mm арматура и я къса постоянно :) сега и аз му строя заграждение ;):(:)

В складовете на търговията се продава начупен ориз. Евтин и насипен.

Купете си от него, варете и смесвайте с бульона и костите от месото.

Много по-добре е за кучетата и опастността от затлъстяване е по-малка.

А и ориза е в пъти по-полезен от хляба, за изграждането на чистото тегло и здравето на питомниците ви. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.