Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

БОК Българско Овчарско Куче

Featured Replies

• Автор

..........................

Ето как изглежда бащата на Азазел :

............................

грешно предположение, ето бащата на Азазел :

/кучето на преден план от фотографията/

Публикувано изображение

За останалото в момента нито имам време, нито желание да споря, нито тук е мястото !

Здравей Вили.Много ми харесва твойто куче.Искам да ти покажа няколко снимки на мойто кученце.Нямам много познания за породите но според мен е Българско Овчарско Куче,поне така си мисля.Неговият баща беше чистокравен, а майката незная точко.Сега направи 4 месеца,имаше малък проблем с краката.Беше го хванал рахита,но с няколко инжекций се пооправи.Сега сам му взел последна таблетка с калций и други витамини,и ако можеш да ми дадеш съвет с какво да го храня.До сега сам го хранил само с гранули.Благодаря предварително :)post-320984-0-61127000-1330601567_thumb.post-320984-0-52668700-1330601566_thumb.post-320984-0-48237300-1330601565_thumb.post-320984-0-33138700-1330601564_thumb.post-320984-0-16412400-1330601563_thumb.

Много хубаво кученце, много. Да ти е живо и здравичко !

Мисля, че трябва да започнеш да вариш кости за бульон и ориз, а ако имаш възможност му сварявай и по едно яйце на ден .

Сега наистина съм заета, по късно пак ще опитам да намеря малко време, за да поговорим. :)

• Отговори 203
  • Прегледи 60,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добре благодаря много.Когато имаш време пиши искам да те питам и нещо друго :)

Вили, имаш ли снимка и на майката ?

П.С. Не се заяждам по никакъв начин, просто съм любопитен..да не останеш с грешно впечатление :)

Боже господи...намерихте кого да питате...Бульон от ориз ?! Ще си тъпчеш животинчето с въглехидрати - ти искаш да го убиеш ли?! Толкова ли е трудно да си извадиш списък с храните, които имат голямо съдържание на калций и фосфор? Пак на Стефан Попов свободните съчинения, а бабата повтаря като радио, тцтцтц...

Прекаленото много животински мазнии със сигурност пречат на усвояването на калция.Освен калций, трябват и други микроелементи.Едва ли с елементарни промени в менюто на кучето може да се оправи това.Яйце - добре, то си е универсален източник.Има специални добавки за кучета, съдържащи хидроксиапатит - разбира се, трябва добра консултация със способен ветеринар, в зависимост от състоянието на кучето.Една такава е Waitaki, която съдържа Microcrystalline hydroxyapatite. У нас я няма, затова е по-добре ветеринарят ви да препоръча точните добавки, защото не е шега работа и такива случаи не са за подценяване.

P.S Главите на двете кучета си приличат твърде много.Хмм...каква ли е причината :ph34r:

• Автор

Вили, имаш ли снимка и на майката ?

П.С. Не се заяждам по никакъв начин, просто съм любопитен..да не останеш с грешно впечатление :)

За съжаление, нямам снимка на Марта /майката на Азазел/

Снимката на баща му е направена, предишната година на 21 май 2011г. по време на на изложбата в гр. Пазарджик.

Боже господи...намерихте кого да питате...Бульон от ориз ?! Ще си тъпчеш животинчето с въглехидрати - ти искаш да го убиеш ли?! Толкова ли е трудно да си извадиш списък с храните, които имат голямо съдържание на калций и фосфор? Пак на Стефан Попов свободните съчинения, а бабата повтаря като радио, тцтцтц...

Прекаленото много животински мазнии със сигурност пречат на усвояването на калция.Освен калций, трябват и други микроелементи.Едва ли с елементарни промени в менюто на кучето може да се оправи това.Яйце - добре, то си е универсален източник.Има специални добавки за кучета, съдържащи хидроксиапатит - разбира се, трябва добра консултация със способен ветеринар, в зависимост от състоянието на кучето.Една такава е Waitaki, която съдържа Microcrystalline hydroxyapatite. У нас я няма, затова е по-добре ветеринарят ви да препоръча точните добавки, защото не е шега работа и такива случаи не са за подценяване.

P.S Главите на двете кучета си приличат твърде много.Хмм...каква ли е причината :ph34r:

Приличат си защото са баща и син, предполагам има значение?!

Виж не искам да споря, нито да ставам защитник на някой. Тук си се фукам с кученцето, защото го обичам и ми е верен спътник в живота вече 3г. и 3м.

Ако искате кавга и спор ето Ви точното място : http://forum.dog.bg/forum/71-%d0%ba%d1%83%d1%87%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d1%87%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0/

Не ме провокирайте, много Ви моля !

P.S. Върнете назад и разгледайте по внимателно темата, прочетете какво съм писала, ако нещо не Ви е ясно, тогава може да ме попитате .

Имам проблем с моята Тара, тя е на 1 г. и 10 мес. Преди четири дни открех на тялото и от двете страни и отпред на гърдите петна без козина, кожата е леко зачервена, не се чеше или хапе по тези места - явно не я сърби. Ако някой може да помогне ще съм безкрайно благодарен! Не зная как да покажа снимки, имам и като малка и от лятото...Моля дайте съвети, благодаря!

• Автор

Имам проблем с моята Тара, тя е на 1 г. и 10 мес. Преди четири дни открех на тялото и от двете страни и отпред на гърдите петна без козина, кожата е леко зачервена, не се чеше или хапе по тези места - явно не я сърби. Ако някой може да помогне ще съм безкрайно благодарен! Не зная как да покажа снимки, имам и като малка и от лятото...Моля дайте съвети, благодаря!

По възможност я заведи на ветеринар, преди време и Ази имаше две, или три такива малки петна и доктора му сложи инжекция с някакво лекарство, от тогава, вече два месеца всичко е наред.

Не е скъпо лекарството, мисля беше около 3лв.

Такива петна имат някои расови котараци преди разгонване, защото се търкат, но нямам информация дали важи и за кучетата.Как изглеждат петната ? Скорошни снимки може ли да качите?

Вили а искам да те попитам ако му взема 5 килограма пилешки фенери колко кг ориз трябва да прибавя,и по колко трябва да му давам на ден да се храни.Благодаря ти предварително... :)

Никакво комбиниране на месо / сирене с ориз / картофи - това са основни правила ! ! ! На практика нито едната храна не се усвоява, а кучетата нямат нужда от скорбяла като хората.Не слушате ли какво ви се говори ?! Ако искате да си тормозите животинчето - кажете, и ще спра да си губя времето.Егати неуважението...

Fixt00I добре тогава с какво да го храня.Утре ще му взема пак 1 чувал с гранули и после иксам малко да разнообразя..?

• Автор

.........................

Суровото месо е задължителна част от менюто на всяко едно куче и не влияе на агресивността на кучето. Месото трябва да бъде задължително само мускулно - телешко, конско или пилешко. Вътрешности и глави задължително трябва да преминават през термична обработка, за да се избегне опаразитяване или заразяване с някаква болест, каквито не липсват по месоядните.

Задължителният минимум месо в храната на всяко едро куче:

- за малки кученца е минимум три пъти по 150 / 200 гр. седмично.

- за пораснали - 200 гр. минимум два пъти седмично.

Ако се дава всеки ден би било само един огромен плюс, както за малките, така и за зрелите.

Вили а искам да те попитам ако му взема 5 килограма пилешки фенери колко кг ориз трябва да прибавя,и по колко трябва да му давам на ден да се храни.Благодаря ти предварително... :)

здрастиии аз съм пък най малкия специалист тука ама моето кученце вече е на 4 месеца и половина същата порода значи храня го както имам възможност таи като не сам млионерче въпреки че го обичам и пак не е яде малко де сутрин за закуска 200 гр гранули през деня по обяд около половин хляб и към 5 -6 часа една тенджера голяма с варен ориз и някаккъв фенер или кучешка кайма разни такива манджи му давам ама задължително пълна тенджера и резултата е 20 плюс килограма кученце доста е едра не пропускам калция на хап4ета черупки от яйца добре си е тича по цял ден из двора расте и си прави пакости ориза го вариш в една голяма тенджера отделно готвиш фенера или квото там си зел и заливаш порциона дето ще му даваш ------------------ааааааааа оня пич кви ги дранка незнам авее момко и аз ям ориз бе с разни меса и кокалчета та моито куче ли няма да яде адиии бе ти са с топла бира ли искаш да ма цакаш тва де ядяло онва да не глупости да не говорим колко века пък цял китай е оцелявал и оцелява с ориза ма айде да не задълбавам темата ти да не ядеш златни ябълки в божествената градина ела да ти сготвя едно зайче с ориз у нашто село да та вида какво ще правиш

здрастиии аз съм пък най малкия специалист тука ама моето кученце вече е на 4 месеца и половина същата порода значи храня го както имам възможност таи като не сам млионерче въпреки че го обичам и пак не е яде малко де сутрин за закуска 200 гр гранули през деня по обяд около половин хляб и към 5 -6 часа една тенджера голяма с варен ориз и някаккъв фенер или кучешка кайма разни такива манджи му давам ама задължително пълна тенджера и резултата е 20 плюс килограма кученце доста е едра не пропускам калция на хап4ета черупки от яйца добре си е тича по цял ден из двора расте и си прави пакости ориза го вариш в една голяма тенджера отделно готвиш фенера или квото там си зел и заливаш порциона дето ще му даваш ------------------ааааааааа оня пич кви ги дранка незнам авее момко и аз ям ориз бе с разни меса и кокалчета та моито куче ли няма да яде адиии бе ти са с топла бира ли искаш да ма цакаш тва де ядяло онва да не глупости да не говорим колко века пък цял китай е оцелявал и оцелява с ориза ма айде да не задълбавам темата ти да не ядеш златни ябълки в божествената градина ела да ти сготвя едно зайче с ориз у нашто село да та вида какво ще правиш

Благодаря за съвета dadax.И аз не съм милионерче но няма да го оставя гладничко.Нека да ти е живо и здраво кученцето.Моито куче е някаде кам 13/14 кг.Щеше да е много повече но имаше малък проблем,беше го хванал рахита.Някаде за около 2 седмици сравнително му намалих храната,и сега е доста по добре.Ветеринара каза да не се притеснявам че ще се оправи и така стана..Сега пак почвам да го храня с повече храна.. :)

• Автор

Нашите кученца са големи и съответно се хранят с по-много храна. Именон и аз щях да възкликна като теб dadax, но вчера бе Националния ни празник и се въздържах. Все пак парите не ни растат по дърветата, сега още повече. Не всеки има възможност да си храни животното по всички правила. Събразяваме се до колкото се простират възможностите ни, това не означава, че не се грижим с обич за любимците си. Аз може и да ям постни ястия, но за Ази винаги има пилешки фенери. Иначе в последно време си ядем от един и същи хляб. Купувам един чувал, бракуван пресен хлаб /около 25 хляба/ за 8лв., изсушавам го и си го ядем, и двамата. За него на попарка, за мен препечен на тостера. :D

На 1-вата снимка опашката му е много красива, а на 2-рата е окото и леко отворената муцуна :)

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Стефан Попов му е дал първо място, защото той самият никога не е имал нищо подобно и не може на черното бяло да каже.А заради пари много други хора също биха паднали ниско като него, но не виждам ние какво сме виновни за това.Колкото до съвършено неграмотния post на dadax, който не е лесен за разбиране и е несвързана и неаргументирана помия - на такъв бих му сложил доживотен ban.Той няма грамотност и на петокласник, а мен нарича момко...Говорим как се храни куче, а той казва какво бил ял...Ама, той куче ли е тоя, бе :clown: Разнообразие може да има, разбира се, но хлебни изделия, картофи и ориз са неподходяща храна за куче.Толкова много месни продукти, карантии и прочие има...Аз никога не бих хранил расово куче с гранули по редица съображения.По-добре не му ги купувай повече, след като свършат.Все пак, това не е улично куче, че да си кажеш " Нали е куче, какво ще му стане "...

На времето в ТКЗС-тата кучетата ядяха курешките на овцете и ставаха баш кучета а сега ориз,гранули и тем подобни глупости..Няма спор че ориза е много добра храна,но както казва Стефан - най-доброто хранене е разнообразното хранене...

• Автор

Еййй ма вие тук да не си мислите, че ви е кучешкия ви форум, ще създавате кавги, ще си изкарвате бесовете и ще плюете по който ви падне ли ?

Никого не заблуждавам, грамотните хора, умеят да четат и да си правят изводи.

Дала съм на първа, или втора страница утвърден от компетентните органи стандарт.

Обясних че това си е моето кученце и си го обичам, и хваля когато, и както ми падне, също че НЕ съм защитник на никой, още че в състоянието на финансова криза, все пак успявам да го нахраня.

Ако исках да чета и слушам кавгите ви щях да стоя, и в онзи форум, и в клуба.

В дог.бг вече не влизам и напуснах РК на БОК Пазарджик именно поради тази причина.

Всички сте самовлюбени, многознайковци, агресивни, неуважителни и смея да твърдя 2/3 от вас неграмотници (в което всъщност, няма нищо лошо, стига да не се съчетава с необузданата ви агресивност)

Сиом много те моля, не желая да споря, в момента в който забелязах г-жа Румяна Начева /Варненската евро-измамница, от която лично съм ощипана с 3 бинки/ въобще отказах да гледам снимките ти.

И понеже съм твърде по-дърта от вас, само ще вметна, че някога ТКЗС имаше отделно перо в бюджета си, за храненето на кучетата.

Отделен е въпроса как се усвояваха тези пари и с какво се хранеха кучетата.

Не съм нито маняк кучкар, нито някаква зомбирана, малка фенка на породата, за да продължавам да ви обръщам внимание и да отговарям на постовете ви.

Наричам кучето си Българско овчарско, защото съм Българка и живея в България, а не в каракачания.

Кученцето ми е най-прекрасното, най-лигавото, най-тъпото и най-милото животинче на света, за това да не съм чула повече обиди по негов адрес !

Може да чете също, забележете "Младите лъвове" на какво е заприличала от неговото четене /любима му е , какво да се прави/

Публикувано изображение

Отявлен турист :

Публикувано изображение

... и не на последно място - клюкар :

Публикувано изображение

Редактирано от Вили* (преглед на промените)

Ако Азазел не е Българско овчарско куче, то аз също съм съгласна да стана трамвай и да ви возя из София. :clown:

И само една малка вметка ще направя, за т.нар. самбернари и претенциите към селекцията на породата БОК.

Българското овчарско куче (БОК) е нова порода създавана в България през последните десет години от любители. За основа в селекцията се използва утвърдената стара местна порода каракачанско куче използвана още от древните траки по нашите земи за охрана на стада и имущество. За постигане на по-висок ръст базовата порода каракачанско куче е кръстосвана със значително по-едри чужди породи като Кавказка овчарка, Средноазиатска овчарка, Московска стражевая, Санбарнар, Ландсир, Нюфаудленд и други едри породи.

• Автор

Ако Азазел не е Българско овчарско куче, то аз също съм съгласна да стана трамвай и да ви возя из София. :clown:

И само една малка вметка ще направя, за т.нар. самбернари и претенциите към селекцията на породата БОК.

Само да спомена, че Весето и още около 13 потребители тук се познават лично с Азазел и не вярвам много, много да са се притеснили каква по-точно му е породата.

А, това по-долу е Лазарчо, не зная каква му е породата, но по-голям сладур, и по-опасно, и по-хитро, и по-умно куче от това не познавам. :)

Публикувано изображение

Само да спомена, че Весето и още около 13 потребители тук се познават лично с Азазел и не вярвам много, много да са се притеснили каква по-точно му е породата.

А, това по-долу е Лазарчо, не зная каква му е породата, но по-голям сладур, и по-опасно, и по-хитро, и по-умно куче от това не познавам. :)

абе, като се замисля.......... всички намачкахме Азу а никой не посмя да се доближи до Лазар :D

е, един се пробва

неуспешно :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.