Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

БОК Българско Овчарско Куче

Featured Replies

• Автор

абе, като се замисля.......... всички намачкахме Азу а никой не посмя да се доближи до Лазар :D

е, един се пробва

неуспешно :D

На всичко отгоре яде кебапчета и кюфтета повече от нас, без някой да му е давал. :lol6:

• Отговори 203
  • Прегледи 60,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

На всичко отгоре яде кебапчета и кюфтета повече от нас, без някой да му е давал.

и беше тръгнал да бие Азу :lol6:

http://www.bgvet.org/animals/pets/dogs/breeding/karakachan.php .... Статия за каракачанките ...:) М/у впрочем БОК е измислено и прието само в Бг, никъде другаде не признават тази порода и названия ... само за сведение... за да не се карате излишно..

А и ти ли си жертва на Румито?? Хахаха...Оплака ли се на Попов идваха си рода(кумове или нещо такова) ...А бе то от споровете се ражда истината ама явно няма да е тука..Ще те почвам пак в дога...хахахаСега сериозно..Много съжалявам че така те е прекарала Румяна Начева аз се познавам много добре с нея и семейството и НО ОТДАВНА СКЪСАХМЕ ОТНОШЕНИЯ...Не си единствената измамена от нея...КАТО СВИКНА С КАЧВАНЕТО НА СНИМКИ ТУКА ЩЕ ТИ ДАМ МАЛКО НЕЙНИ СНИМКИ ЗА СПОМЕН...ХАХХХ

Редактирано от Trakiec (преглед на промените)

• Автор

А и ти ли си жертва на Румито?? Хахаха...Оплака ли се на Попов идваха си рода(кумове или нещо такова) ...А бе то от споровете се ражда истината ама явно няма да е тука..Ще те почвам пак в дога...хахахаСега сериозно..Много съжалявам че така те е прекарала Румяна Начева аз се познавам много добре с нея и семейството и НО ОТДАВНА СКЪСАХМЕ ОТНОШЕНИЯ...Не си единствената измамена от нея...КАТО СВИКНА С КАЧВАНЕТО НА СНИМКИ ТУКА ЩЕ ТИ ДАМ МАЛКО НЕЙНИ СНИМКИ ЗА СПОМЕН...ХАХХХ

Айде нама нужда да ми я навираш в очите. Та те бяха комбина в тази си дейност, но както и да е, не тук и сега му е мястото.

Кой каквото търси си го намира. За всяко нещо си има видов ден.

По добре си покажи кученцата . :rolleyes:

Качвай снимките в някакъв сайт за фотографии, от там им копирай адреса и го поставяй тук на мястото което се отваря за картинка /11-о бутонче от ляво на дясно, на втория ред с бутони за редакция на текста/

Публикувано изображение

• Автор

Хайде дойде време да ви покажа бебчетата на Азазел и Шара. Четири момиченца и три момченца имаме. :)

На дванадесет дни, едно от седемте:

Публикувано изображение

Също една голяма, леко космата шарена топка са :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Приличат на морски свинчета, но са сладури - едва проглеждат...Аз нямах изобщо предвид да се карам с някого, това не ми е в стила.Тема, озаглавена БОК, трябва да бъде нещо като официална тема с информация и напътствия.Такава тема не се почва с " ами ", нито пък " мойтУ сий най-хубу, щот сий мойту ".И не забравяйте, че основното предназначение на Българско ОВЧАРСКО куче е да бъде пазач на цели стада - няма как издръжливост, пъргавина, атлетичност и прочие да не са на първо място.Ако едно такова куче не може да си държи опашката вдигната зад гърба, как ще го различавате къде се рее из голямо стадо?! На мен винаги такава опашка ми е напомняла на малките платноходки, които си правехме като дечица :wink12: Има купища породи, които са отлични домашни любимци, но си е извращение едно такова куче да е тлъсто като бивол и да не умее да се бие.Аз досега съм виждал само едно мелезче, което много ми се радваше на изложението в Добрич, и му се радвах точно като на домашен любимец.Има Московска стражевая в кръвта си, но нищо...

• Автор

Хахахахах аз си помислих същото когато ги видях - същи морски свинчета.

Виж сега нямам намерение нито да спорим, нито да се оправдавам .

С Азазел двамата живеем съвсем сами на село, пад балкана в къща с двор от около 700м2 , почти не е връзван, освен в случаите когато излизаме навън.

Ходим из гората на разходки също. Теглото му варира от 50 до 60 кг. зависи от сезона. По цял ден обикаля като спринтьор из двора, а вечер го прибирам в малък двор с пристройка зад къщата (защото преди около три месеца се опитаха да го утровят), там също не е вързан.

Два пъти е ходил на рул, повярвай ми скри топката на присъстващите, аз нищо не разбирам от тези работи, но исках да му проверя възможностите.

Да не говорим, че на изложбата миналото лято скъса повода и се сби с Хунт Ицо Тичо та едвам ги разтървахме.

Аз не мога да го удържам в подобни ситуации, а и избягвам да попадаме в тях.

Опашката му е винаги вирната, за разлика от тази на колегите които, за да направят добра снимка на кучетата си, клюкват зад тях и с ръка им вдигат опашките.

Иииии един вид аз се оказвам стадото офци на Азазел, които той трябва да пази :D

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Хахахахах аз си помислих същото когато ги видях - същи морски свинчета.

Виж сега нямам намерение нито да спорим, нито да се оправдавам .

С Азазел двамата живеем съвсем сами на село, пад балкана в къща с двор от около 700м2 , почти не е връзван, освен в случаите когато излизаме навън.

Ходим из гората на разходки също. Теглото му варира от 50 до 60 кг. зависи от сезона. По цял ден обикаля като спринтьор из двора, а вечер го прибирам в малък двор с пристройка зад къщата (защото преди около три месеца се опитаха да го утровят), там също не е вързан.

Два пъти е ходил на рул, повярвай ми скри топката на присъстващите, аз нищо не разбирам от тези работи, но исках да му проверя възможностите.

Да не говорим, че на изложбата миналото лято скъса повода и се сби с Хунт Ицо Тичо та едвам ги разтървахме.

Аз не мога да го удържам в подобни ситуации, а и избягвам да попадаме в тях.

Опашката му е винаги вирната, за разлика от тази на колегите които, за да направят добра снимка на кучетата си, клюкват зад тях и с ръка им вдигат опашките.

Иииии един вид аз се оказвам стадото офци на Азазел, които той трябва да пази :D

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Вили искам да те попитам нещо.. :) Значи моито куче като се нахрани и гледам че му увисва малко коремчето.Това на какво се далжи?На това че се е нахранило доста или че го тормозят някакви паразити.Като например глисти.Благодаря ти предварително :)

• Автор

Вили искам да те попитам нещо.. :) Значи моито куче като се нахрани и гледам че му увисва малко коремчето.Това на какво се далжи?На това че се е нахранило доста или че го тормозят някакви паразити.Като например глисти.Благодаря ти предварително :)

Ами това трябва да се види, за да се прецени. Но най-вероятно е от добро нахранване.

А, ти кога последно си му давал хапче за вътрешни паразити? Ако не си сокро, иди при ветеринаря и той, след като му кажеш килограмите на кученцето, ще ти даде. :rolleyes:

Ами това трябва да се види, за да се прецени. Но най-вероятно е от добро нахранване.

А, ти кога последно си му давал хапче за вътрешни паразити? Ако не си сокро, иди при ветеринаря и той, след като му кажеш килограмите на кученцето, ще ти даде. :rolleyes:

Еми тука на скоро му давах такива хапчета,преди около седмица..Значи не е от паразити да не се притеснявам...А и още нещо..Взех му текива пилешки кокали и му правя бульони..Но гледам че го е хванало рядкото щастие :) и незнам какво да правя.Дали ще свикне с тях или трябва да ги махна.Благодаря ти предвалително :)

Говорех ви за един дружелюбен сладур на изложението в Добрич - макар и мелез с Московска стражевая, наистина е сладък за домашен любимец - ето го :

Публикувано изображение

• Автор

Говорех ви за един дружелюбен сладур на изложението в Добрич - макар и мелез с Московска стражевая, наистина е сладък за домашен любимец - ето го :

.............

Сладурче, да е живо и здраво !

Еми тука на скоро му давах такива хапчета,преди около седмица..Значи не е от паразити да не се притеснявам...А и още нещо..Взех му текива пилешки кокали и му правя бульони..Но гледам че го е хванало рядкото щастие :) и незнам какво да правя.Дали ще свикне с тях или трябва да ги махна.Благодаря ти предвалително :)

Еееее няма проблем. На всеки се случват такива неща когато смени храната. Бъркай бульона и костите с гранули и ще се оправи.

Има нужда и такива неща, нека се прлочисти малко животинката.

Съотношението е в зависимост с килогламите. На Тъ Пи който е около 60 кг. му слагам по 300гр. гранули на обща смес от 5кг. храна.

Това включва бульон, вода, хляб и гранули, този вечер дори и сварен ориз имаше към всичко това, защото забравих да купя хлаб, и беше няколко филийки само.

Това му е дневната дажба, веднъж на ден го храня.

• Автор

Хайде първото ни момченце си има вече ново семейство :

Публикувано изображение

Взеха си довиждане с татко Ази :

Публикувано изображение

С Мама Шара, братчетата и сестричетата :

Публикувано изображение

И момчето с плавна стъпка напусна дома си ...........

Публикувано изображение

Страхотни моменти, Вили, преживяла съм го! Ама "ние" бяхме на мястото на мама Шара :* ... и за татко Ази :* ... и-и-и за малкия смелчага :* щастлив да е!!!

Редактирано от Efe (преглед на промените)

• Автор

Благодаря Ефи ! Щастливо ще е момченцето, осиновиха го в семейството на приятелката ми Ромила! Убедена съм, че всичко ще е наред ! :)

• 3 седмици по-късно...

Тука са се събрали всички професионалисти на породата ,,Българско Овчарско Куче,, ..... Хора вземете се в ръце най накрая и спрете да пишете простотии..........

• 6 месеца по-късно...
  • Автор

Тука са се събрали всички професионалисти на породата ,,Българско Овчарско Куче,, ..... Хора вземете се в ръце най накрая и спрете да пишете простотии..........

Виж к`во Сиом, сега откривам бисерите ти, но аз нямам нито време, нито желание да се разправям с теб. Мисля да доведа другарката Влади да ти разкаже набързо приказката за "Кучето и неговото семейство"

P.S. Кучето с казва Барс . :D

Виж к`во Сиом, сега откривам бисерите ти, но аз нямам нито време, нито желание да се разправям с теб. Мисля да доведа другарката Влади да ти разкаже набързо приказката за "Кучето и неговото семейство"

P.S. Кучето с казва Барс . :D

Ох Вили ти така си се набутала с твоя мелез АЗАЗЕЛ че няма как да дадеш заден ясно ми е това..А и не трябва да го правиш...Никой не те задължава да гледаш истински кучета избора си е твой..Беше силна вилна и сляпа но като прогледна МАЛКО и спря да го рекламираш мелеза си...Хайде сега сложи ръка на сърцето си и ми кажи има ли нещо общо АЗАЗЕЛ с кучетата на МАКК,МОКК и СРОК??? http://perun4o.snimka.bg/mountain/kulata.498238.26334467
  • 6 месеца по-късно...

Национална изложба на Каракачанското куче

Публикувано изображение

Организатор на изложбата в Своге  е Международната асоциация на Каракачанското куче /МАКК/

http://btvnews.bg/video/news/natsionalna-izlozhba-na-karakachanskoto-kuche.html

Хайде сега сложи ръка на сърцето си и ми кажи има ли нещо общо АЗАЗЕЛ с кучетата на МАКК,МОКК и СРОК??? http://perun4o.snimka.bg/mountain/kulata.498238.26334467

Няма. Нищо общо няма, честна дума.

Много по красив е Азазел, от всички показани на снимките Ви  :)

С ръка на сърцето го казвам  :D

Няма. Нищо общо няма, честна дума.

Много по красив е Азазел, от всички показани на снимките Ви  :)

С ръка на сърцето го казвам  :D

шефкеее бягай на доктор ама вземи и вилито с тебе.....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.