Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

БОК Българско Овчарско Куче

Featured Replies

Тц да бе само той ми беше ексик, с мен беше г-н Стефан Попов той е на ТИ со всичките кучинки, вълци , мечки и т.н.

Очарована съм от хората там - невероятно гостоприемни, добри, благи . Хора отрудени, блъскат като волове, но усмихнати и добри!

Вили на много готино място си ходила и аз обичам планината и си била с много кучовци хихи някои снимки много ми харесаха
  • Отговори 203
  • Прегледи 60k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вили може да ти е смешен въпроса ама нещо това миличко малко кученце Лиза вече за втори пат ме хапи сериозно а на майка ми се радва и изпълнява и това се случва когато се опитам да го накарам да не прави това което си е наумила страх ме е да не я наплаша ако и отвърна -един приятел ми разказа ,че и неговото така правило и като пораснало пак го хапело тогава облякъл едни дебели дрехи и се сборили на сериозно така вика му показах кой е мъжа в къщата -та да не се стига до там трябва какво да и се четкам ли да и се карам ли не знам и аз или е решила че майка ще е стопанина и - а пък мен за какво ме има? :rolleyes: нямам опит с възпитаването за това те питах да кажеш А и Б

Вили може да ти е смешен въпроса ама нещо това миличко малко кученце Лиза вече за втори пат ме хапи сериозно а на майка ми се радва и изпълнява и това се случва когато се опитам да го накарам да не прави това което си е наумила страх ме е да не я наплаша ако и отвърна -един приятел ми разказа ,че и неговото така правило и като пораснало пак го хапело тогава облякъл едни дебели дрехи и се сборили на сериозно така вика му показах кой е мъжа в къщата -та да не се стига до там трябва какво да и се четкам ли да и се карам ли не знам и аз или е решила че майка ще е стопанина и - а пък мен за какво ме има? ;) нямам опит с възпитаването за това те питах да кажеш А и Б

Извинявай, че аз отговарям, а не Вили, но и моето правеше така. като ме хапече му хващах муцуната да не можеше да я отваря, задържах го и като го пуснех го удрях лекичко..... сега пак хапе,НО не стиска въобще, само показва да спра и го прави само когато го закачам продължително.

А за това с дебелите дрехи - БОК се борят с мечки, знаеш ли колко дрехи трябва да облеччеш за да се отървеп ако реши да се биете сериозно ?!

А за това с дебелите дрехи - БОК се борят с мечки, знаеш ли колко дрехи трябва да облеччеш за да се отървеп ако реши да се биете сериозно ?! опа мерси за предложението ще пробвам метода и виж сега далеч съм от мисълта да се заяждам защото и аз харесвам много бок ама куче с мечка не може да се бори не знам кой те е излъгал -без да ти обяснявам много гледай Дискавари как една мечка отива пребива 4-5 вълка и им зима плячката ти говориш за едно куче тва там не вярвам да е измислица

а така хубава работа днес не съм си на село и майка ми са обади ,че и нея ухапала за глезена тцтц :( тва зверче ли си отглеждаме? пък е толкова сладко зверче

мисълта ми бе че ПАТЕШКИТЕ кости се трошели при ядене на дълго и ставали остри и може да се забият в хранопроводА ,червата и тн. а за варенето ги варя. стават ли за ядене? опасни ли са? а за хапането - взел съм го за пазач :D дано да хапе :D

Вида куче е месоядно животно - аз не знам да има месо без кост, ако не е от магазина или не си го обработил. В природата едва ли има кой да го обезкостява? Опасните тръбести кости както както ги наричат, са такива поради факта , че са попаднали при животно което не ги получава редовно и затова се е нахвърлило лакомо на тях като "циганче на шоколад" да ме извинят циганчетата които редовно ядат шоколад.

а така хубава работа днес не съм си на село и майка ми са обади ,че и нея ухапала за глезена тцтц :D тва зверче ли си отглеждаме? пък е толкова сладко зверче

аз от кучовци не разбирам, ама това не е нормално

:D

хапят ако са наплашени, стресирани и бити

• Автор

Амиииии не е точно така. Миналото лято имах бебе котараче - толкова невъзпитан тийнеджър не бях срещала. Хапеше на всички краката като за световно без никаква причина. Та Лиза е още бебе, Азко на нейната възраст го гледах в града, в апартамента същата история. За нея това хапане на близките е вид близост, игра, закачка. Просто по-силничко и рязко тупване по муцунката само с рязко, кратко НЕ, всеки път когато прекали, и ще се научи. Без други думи, защоот те я объркват. Само НЕ. За дресировката всяка дума е отделна команда, когато сме многословни при възпитанието те се объркват и не знаят какво да предприемат, за това си правят каквото са си решили. :)

Амиииии не е точно така.

Миналото лято имах бебе котараче - толкова невъзпитан тийнеджър не бях срещала. Хапеше на всички краката като за световно без никаква причина.

Та Лиза е още бебе, Азко на нейната възраст го гледах в града, в апартамента същата история.

За нея това хапане на близките е вид близост, игра, закачка.

Просто по-силничко и рязко тупване по муцунката само с рязко, кратко НЕ, всеки път когато прекали, и ще се научи.

Без други думи, защоот те я объркват. Само НЕ.

За дресировката всяка дума е отделна команда, когато сме многословни при възпитанието те се объркват и не знаят какво да предприемат, за това си правят каквото са си решили. :P

Мерси вили метода ти го казах на майка ми и каза че работи за сега -ии да ти са похваля научила са била да сяда с гранулки в джоба седни и като седне гранулка за награда умно умнооооо :)

Мерси вили метода ти го казах на майка ми и каза че работи за сега -ии да ти са похваля научила са била да сяда с гранулки в джоба седни и като седне гранулка за награда умно умнооооо :)

Аз моето така го научих да идва като го викна, само че не с гранули, а с обикновени бисквити...но бях болен, не го виждах известно време и го е позабравил кога да идва...

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Публикувано изображение

Г-н Стефан Попов - председател НК БОК - ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!!!

Публикувано изображение

Най-после Българското овчарско куче беше признато от сериозна организация извън България в рамките на FCI !!!

И това е Литовската Федерация по кинология!!!

Със сърдечната искрена и неподправена помощ на международната съдийка и президент на Латвийската Федерация- г-жа Рамуне Казлаускайте - Българското овчарско куче беше официално представено и признато на на традиционната международна изложба САСIВ в столицата на Литва- Вилнюс.

Показана бе шест месечната Огна Тичо Елит на г-жа Медведева от Русия, която предизвика очарованието и овациите на огромната публика в страхотния изложбен комплекс.

За пояснение участваха над три и половина хиляди кучета, а зрителите бяха в пъти, в пъти повече.

Очаква се тези дни и Русия, а след нея и Украйна да признаят нашето овчарско куче.

Благодаря и честито за първия официален приз на г-жа Медведева и нейната Огна!

Честито и на всички българи и приятели на скъпото ни и отдавна чакащо признание овчарско куче !

Публикувано изображение

• Автор

Благодарение на г-жа Медведева и със специални благодарности към нея, малко снимки от мястото на събитието, и нейния коментар към тях :

17 декабря 2011 г. порода Болгарская овчарка была официально признана Кинологической Федерацией Литвы. Презентация и показ породы прошёл в Вильнюсе на Интернациональной выставке всех пород ранга CACIB .Породу представил щенок Болгарской овчарки Ogna Ticho Eit (6 месяцев) заводчик С.Попов, владелец К.Медведева.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Поздравления

:clap:

чудесно :) такаа и трябва да стане, всички трябва да признаят :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Моят Мечо при 60см снежна покривка :)

Ама това кучо вярно не ще у колибката

:bighat:

На едното му е почервенял врата, да не се е сбивало скоро :)

Мда, куче и добре да живее - рано или късно се жени.

Честито, Азко, и горчиво за младоженците !

:cheers:

Мда, куче и добре да живее - рано или късно се жени.

И му се раждат дечица... :D

• Автор

Хахахахха тази нашата снаха преди да я доведат набарала една кучка и я спукала от бой. Нямате идея какъв цирк са, Шара я доведоха подарък на съседите ми отляво. Тя е идвала и преди у дома на гости. Веднага се познаха и нещата се получиха от самосебе си. Сега Шара живее вече до нас, тя го гледа тъжно и жално, той нея също, чат пат си говорят нещо (вият де). Но, любовта не е попречила вчера щом е пристигнала да изяде една червена кокошчица на съседите. :lol6: Пускам го по-малко да се разходи из двора и го прибирам, че не се знае да не прескочи оградата от лИбоФ. :D

Мойто Мече пък нещо не иска да се бие, пък аз от една страна искам да е по-лошоо

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.