Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

здравейте имам проблем с win 7, който вече не мога да го търпя (вижте снимките и ще видите как всичко е прозрачно).четох писах в най-различни форуми,но отговор няма.моля ако някой знае за проблема нека да пише.и да кажа че кога то си включа компа ми излиза windows expopoler спря да работи.мисля ,че проблема е в windows expopoler.с една дума не ми показва иконките на нещата което много ме дразни.благодаря предварително.

Пробва ли да смениш темата на Windows? Нещо си бъзикала според мен или виртуалната памет заделена за ОС е малко.

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, имам някакъв проблем с Уиндолса и не мога да разбера какъв е. Попринцип разделителната способност съм я нагласила на 125%, но понякога, като пусна компютъра, резолюцията е сменена, иконите и всичо останало просто са ОГРОМНИ, вадят ми очите. Като ида да погледна дали не се е сменила резолюцията примено на 150%, не е, седи си на 125% но е осезаемо, че е друга. Изключвам или рестартирам компютъра и пак си е нормална. Но на 3 включвания, 1 е с различна разделителна способност. Нямам идея защо става така и много се дразня. Може ли някой да ми помогне?

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

това което е изразено в проценти е големината на шрифта, а не резолюцията, и се използва предимно от хора със затруднено зрение.......използвайте тази опция по-внимателно

от контролния панел на вашата видеокарта или от десен бутон>screen resolution нагласете резолюцията (или разрешаващата способност ако щете) на тази, на която дисплеят ви предава най-добре -

15’ LCD мониторите имат основна разрешаваща способност от 1024х768 пиксела, докато 17, 18 и 19’ моделите са с 1280х1024 пиксела. Широкоекранните модели с 23’ и 24’ матрица най-често имат основна разрешаваща способност от 1920х1200, а пък 30’ моделите – 2560х1600 пиксела

Това е станало, след като ти си инсталирала нещо - нали ?

еми май да .до колкото четох е точно от това ама от коя програма.

това което е изразено в проценти е големината на шрифта, а не резолюцията, и се използва предимно от хора със затруднено зрение.......използвайте тази опция по-внимателно

от контролния панел на вашата видеокарта или от десен бутон>screen resolution нагласете резолюцията (или разрешаващата способност ако щете) на тази, на която дисплеят ви предава най-добре -

Много благодаря :D

До скоро бях със ХР, та там имах пряк път до уеб камерата си във My Computer. От въпросния пряк път можех да правя снимки през камерата, без да ми необходим някакъв допълнителен софтуер. От няколко дни съм със 7-цата и не успявам да намеря въобще от къде мога да си вляза в камерата. Намерих я в Устройства и принтери, но там ми дава свойствата на камерата. Въпроса ми е, дали има някакъв начин да си създам пряк път, така че да си използвам отново камерата ?

здравейте не успявам да си инсталирам офис пакета с windows 7 съм,пробвах и 2003 и 2007 и не става

започва инсталиране и накрая пише,няма продукти, засегнати от инсталирането на този пакет на тази система

Дени дай повече подробности какъв ти е WIndows-a х32 или х64 битова ти е версията(както и за офис пакета който се опитваш да инсталираш). Може да звъннеш и в Microsoft да попиташ поддръжката. Ако искаш опитай и с 2010 или 2012 :speak: със съответната версия за твоят Windows 7

32 бита е а аз искам 2003 защото с нея съм свикнала,но не успях да инсталирам нито едно

Здравейте, процесора на компютъра ми се пържи и не знам защо (би трябвало да пиша не във софтуерни а във хардуерни проблеми) но мисля че е от Уиндоуса. Със 7-ца съм и много ми забива. Проверявах за вируси, уж няма, не ползвам един милион програми (в момента ми бачка единствено Google Music Manager, РАМ паметта ми е 2GB от които се използват 550 когато е изключен браузъра, но процесора стои на 50% 70% постоянно се сменя и когато пусна браузъра скача на 99%. Наскоро го преинсталирах, сложих дори SP1 помня че в началото нямах проблеми, не ми се преинсталирва отново. Да не се е скапала седмицата? Някакви мнения?

толкова ли е трудно да направите една снимка на task manager, за да видим кой процес товари най-много?

толкова ли е трудно да направите една снимка на task manager, за да видим кой процес товари най-много?

Не разбира се, просто бях гледал процесите и видях че няма някой специален който товари. Също колкото и да е странно понякога се оправя както сега в момента не ми товари. Още един проблем забелязах, че когато е пуснат юторента и се тегли някой филм всичко скача на 100% отново не знам дали е от новата версия. Изглежда доста компликовано но най-малката програма го кара да скача, и понякога така си остава с часове натоварен, дори когато е изключено всичко и не го ползвам някое време не се успокоява..

post-225147-0-74179300-1316466573_thumb.

сложете отметка на show process from all users логично е да искаме снимка в натоварена ситуация - тази не ни грее хайде хора, ако искате да се опитаме да помогнем поне се постарайте. коя версия е uтorrent? какви скорости вдига, с какви настройки в раздел bandwidth (Number of connections), колко голям филм тъпо, харесах си поста без да искам |:

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

сложете отметка на show process from all users

логично е да искаме снимка в натоварена ситуация - тази не ни грее

хайде хора, ако искате да се опитаме да помогнем поне се постарайте. коя версия е uтorrent? какви скорости вдига, с какви настройки в раздел bandwidth (Number of connections), колко голям филм

тъпо, харесах си поста без да искам |:

Снощи се беше оправил, гледах филм без да ми забива, оставих го на хибернация сутринта отново си бачкаше без проблеми, изключих го за 2 часа (до като бях на училище) и сега като го пуснах отново се е натоварил. 100% отново ~650MB RAM използва (при изключен браузър). Явно не е от юторента щом ми забива докато пиша този пост, но до колкото се сещам ми забива когато тегля (било какво) по принцип само когато достига скорости над 5-6MB със версия 3.0 съм на юторент, кой знае може и да е от версията,но той сега много не ми е от значение. Само това искам да разбера, какъв му е проблема и да ли трябва преинсталация.

п.с. сега се сетих че юли месец (малко след преинсталацията) бях решил да сложа Microsoft NET Framework 4.0 изтеглих го от официалният сайт на майкрософт инсталирах го уж, и май от тогава станаха тези проблеми, когато пусна след това компютъра изскачаше нещо като вирус свързан със MNET. Framework - процес наречен 919explorer.exe Нещо такова, и аваста ми го прихващаше като троянец. И помня че не можех да изтрия MNET Framework. Вчера сложих Malwarebytes откри отново този троянец уж, изтрих го, и сега мисля да премахна NET Framework. Може да не е от това но ми направи впечатление, може да е от значение. Дано съм те улеснил..

post-225147-0-05321200-1316515968_thumb.

post-225147-0-35170400-1316515972_thumb.

Като гледам, някаква услуга на Nero Home ти натоварва най-много машината. Не гледай заетата RAM памет, а натоварването на процесора.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Като гледам, някаква услуга на во Nero Home ти натоварва най-много машината.

Не гледай заетата RAM памет, а натоварването на процесора.

:( Всичко е от значение тази услуга за която говориш е индексиращата на Nero Scout. PhX пробвай като тръгне да ти товари процесора да убиеш процеса на explorer-a(да го спреш от Task manager). След като го стартираш на ново забележи как работи. Може да споменеш и 7-цата дали има инсталиран сервизен пакет е и инсталирани последни ъпдейти. Ако се реши проблема по-добре е да си намериш читав Windows. А ако не се оправи, може да качиш сортирани процесите от Task Manager по заета памет и процесорно време в низходящ вид. MWBAM с Avast, странна комбинация, но защо пък не :no-no:

:D Всичко е от значение тази услуга за която говориш е индексиращата на Nero Scout. PhX пробвай като тръгне да ти товари процесора да убиеш процеса на explorer-a(да го спреш от Task manager). След като го стартираш на ново забележи как работи. Може да споменеш и 7-цата дали има инсталиран сервизен пакет е и инсталирани последни ъпдейти. Ако се реши проблема по-добре е да си намериш читав Windows. А ако не се оправи, може да качиш сортирани процесите от Task Manager по заета памет и процесорно време в низходящ вид. MWBAM с Avast, странна комбинация, но защо пък не :D

Реших проблема като премахнах (временно) Microsoft NET Framework 4 защото имах проблеми след като го инсталирах (преди 2-3 месеца), след това (като видях проблема със NERO-то) премахнах цялата програма, и нямам никакви проблеми сега, освен един. юТорента когато тегля (било какво) ми товари доста а особено ако скоростта скочи над 2Mb/s тогава трябва да изключвам браузъри. плейъри, и да не барам мишката... За пръв път имам проблем с такава лека програма. С версия 3.0 бях т.е. най-новата. Инсталирах версия 2.0.4 и пак имам проблем..

Дали трябваше първо да изтрия версия 3 нацяло и след това да инсталирам версия 2, защото със старата версия проблемът е същият.. ;)

Здравейте инсталирах си WINDOWS 7 SP1 на лаптопа обаче ми е 30 дни тест периот и ми иска някакъв код за да г о активирам ако някой може да ми каже как да си го направя пълна версия без да плащам че съм му много благодарен

Здравейте инсталирах си WINDOWS 7 SP1 на лаптопа обаче ми е 30 дни тест периот и ми иска някакъв код за да г о активирам ако някой може да ми каже как да си го направя пълна версия без да плащам че съм му много благодарен

Като начало прочетете правилата на форума! И ако искате пълноценна версия си го купете

Какво означава червената рамка на прозорците? С x64 версия съм.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.