Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Аз пък имам един леко тъпичък въпрос, но както и да е.. Защо откакто сложих Уин7 х64 скайп чатовете отдоло не ме известяват, като станат оранжеви, а само с 1 или 2, или там колкото пропуснати съобщения имам на самия скайп?

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз пък имам един леко тъпичък въпрос, но както и да е.. Защо откакто сложих Уин7 х64 скайп чатовете отдоло не ме известяват, като станат оранжеви, а само с 1 или 2, или там колкото пропуснати съобщения имам на самия скайп?

може би защото въпроса ви е за скайп раздела :speak:

Не съм видял, че го има.. Извинявам се, обаче да не пускам нова тема, ще може ли да ми отговорите тук? След това може да ми изтриете мненията...

Единствено това : %windir%\explorer.exe shell:MyComputerFolder

ми свърши някаква работа, но на мен ми трябва директно да ми отвори диск Д.

Ако сте запознати с решението описано в други линкове, моля дайте конкретен отговор. Иначе с тези линкове нещата не стават ясни.

ясно че постът е дълъг и е на англииски, но не трябва да се чете по диагонал:

You can also specify a specific folder e.g. :

%windir%\explorer.exe /n, /e, /select, C:\somefolder, което във вашия случай придобива вида %windir%\explorer.exe /n, /e, /select, D:\"somefolder", а коя папка да е маркирана (маркирана, не отворена!) предоставям на Вас да изберете според това какви папки имате в дяла

След много опити намерих решението на втория ми въпрос:

%windir%\explorer.exe D:\

Пояснение: Десен клавиш на иконата в лентата на задачите,десен клавиш на Windows explorer,свойства, пряк път. Важи само за отварянето през иконата от лентата на задачите - ако използвате бутона Win+Е - си стартира Компютър /My Computer/.

Ако някой има решение по първия ми въпрос - моля - чакам отговор!

ясно че постът е дълъг и е на англииски, но не трябва да се чете по диагонал:

You can also specify a specific folder e.g. :

%windir%\explorer.exe /n, /e, /select, C:\somefolder, което във вашия случай придобива вида %windir%\explorer.exe /n, /e, /select, D:\"somefolder", а коя папка да е маркирана (маркирана, не отворена!) предоставям на Вас да изберете според това какви папки имате в дяла

Тези указания ги ползвах, но не успях да получа резултат, пък и моя начин е по-простичък и даде ефект.

Преди когато бях с XP имаше някакъв трик с който можех да променя типа файл лесно(без програми)...Трябва ми като го кача на телефона видео файла да го няма в "Видео клипове".Сега съм със седмицата и да ви питам как ставаше този номер?От 3гп да го направя ави без програми? :nono:

Здравейте, отскоро съм с windows-7 и имам 2 въпроса свързани с експлорера:

1. В ХР имаше възможност да настроя /добавя/ определени икони в отделна лента в горната част - например имаше една - нещо като "червен хикс" - изтриване. На мен ми е много удобна, марирам файл и чуквам в/у тази икона да го изтрия. В този уиндоус не мога да намеря тези бутони и да ги добавя.

2. Като стартирам експлорера - в дясната му част се появява "Библиотека" - прочетох, но не смятам да си организирам файловете в библиотеки. Има ли такава настройка - като отворя експлорера - в дясно да ми е "разгънат" диск-Д.

С малко повече търсене вече си разреших и проблема по първия ми въпрос - вече като отворя Windows Explorer и кликна върху файл или папка, горе в менютата ми се появява бутон "Изтрий". Е, не е червен Х, като при ХР, но какво значение има. Важното е, че се спестява натискането на десен клавиш на тъч пад-а и се работи само с кликане, като се спестява едно движение - става по-бързо и лесно, когато искате да изтриете нещо.

За колегите съфорумници, които се интересуват от решението на проблема - ето линка, в който е обяснено решението на проблема:

http://creativx.net/forums/bg/general-tutorials/2889-%D0%94%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-windows-7-explorer-toolbar.html

Преди когато бях с XP имаше някакъв трик с който можех да променя типа файл лесно(без програми)...Трябва ми като го кача на телефона видео файла да го няма в "Видео клипове".Сега съм със седмицата и да ви питам как ставаше този номер?От 3гп да го направя ави без програми? :rolleyes:

Отвори Windows Explorer (бутон Windows+E) - натисни Alt, за да се покаже менюто - Tools - Folder option - махни отметката пред Hide extensions for known file types

Сега вече можеш да променяш типа на файла в Explorer, като натиснеш F2 за влизане в режим на преименуване.

Отвори Windows Explorer (бутон Windows+E) - натисни Alt, за да се покаже менюто - Tools - Folder option - махни отметката пред Hide extensions for known file types

Сега вече можеш да променяш типа на файла в Explorer, като натиснеш F2 за влизане в режим на преименуване.

Мерси много пич,имаш една бира :clap:

Публикувано изображение

Това съобщение го получавам само по време на игра. Случвало се е при различни игри (The Witcher 2, CoD: Black Ops и др.)

Има и друг вариант, при който компютъра пак се рестартира след 1 минута, обаче се споменава услугата "Plug and Play" или "Power" вместо DCOM... И трите са под процес svchost.exe с PID 744

Търсих в интернет и открих други хора, съобщили за подобен проблем, но без никакво решение.

На какво може да се дължи и как да се отстрани?

Публикувано изображение

Това съобщение го получавам само по време на игра. Случвало се е при различни игри (The Witcher 2, CoD: Black Ops и др.)

Има и друг вариант, при който компютъра пак се рестартира след 1 минута, обаче се споменава услугата "Plug and Play" или "Power" вместо DCOM... И трите са под процес svchost.exe с PID 744

Търсих в интернет и открих други хора, съобщили за подобен проблем, но без никакво решение.

На какво може да се дължи и как да се отстрани?

Лично мое мнение да следваш тази тема.

Искам да споделя че от 1-2 месеца използвам Уиндоус 7 64бит и съм възмутен от известните браузъри като firefox и google chrome. Държат се ужасно,забиват,бъгват се и т.н. В момента минах на вградения Internet Explorer,не съм го използвал от години,но очаквам да се справи добре,тъй като все пак е вградения браузър на тази ОС. Ще съм ви благодарен ако споделите и вашия опит с браузърте които използвате на Уин7-64,от кой браузър сте най-доволни?

въпреки поостарялата класация темата е достатъчно показателна как всеки намира неговото си гардже за най-най

тъй че не очакваквайте смислен отговор, а и темата е за windows 7, не за браузъри

и все пак да отговря: от 64-битовите версии на браузърите ....IE определено печели, въпреки че използвам предимно Firefox 64

а за 32, ...хммм скоро не съм ползвал 32 освен Chrome за Flash тъй като се справя най-добре в този сегмент при мен

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Мога да споделя,че девятката експлорер е много добра както и петицата на лисицата.От хром останах разочарован.Опера не ползвам,както и повечето хора по света.

Не знам дали е тук мястото, но имам голям проблем с един фотоапарат-значи снимките са вътре и ги прехвърлях на един друг комп, но като реших да ги прехвърля на моя-вътре има само една папка и тя е пряк път и като я натисна ми дава няква грешка? Да не е вирус-защо не мога да намеря папката със снимките, дори включих да се виждат и скритите файлове

Публикувано изображение

от тук никак не изглежда снимките да са вътре?

от тук никак не изглежда снимките да са вътре?

Но пише че е от 2ГБ има 1,77ГБ заети, тоест има снимки, а и на фотоапарата ги има снимките и могат да се разглеждат

фотоапарат, значи мемори карта....картата използвате чрез четец на компютъра или през фотоапарата? ако е чрез четец опитайте през фотоапарата и обратно накъде води шорткъта? докато сте прехвърляли снимки на другия компютър сигурно ли е че не се е получило объркване? например кътване на папката със снимките след което да сте искали да върнете папката но е върнат само шорткът до папката?

накъде води шорткъта? докато сте прехвърляли снимки на другия компютър сигурно ли е че не се е получило объркване? например кътване на папката със снимките след което да сте искали да върнете папката но е върнат само шорткът до папката?

E в такъв случай няма да може да гледа снимките на апарата. Според мене няма да е лошо да се провери за вирусче - това RECYCLER и някакво .exe в търсената директория не ми харесва.

Редактирано от icemans (преглед на промените)

здравите приятели от днес качих windows7 profesional само че имам проблем с драйверите на видео картата която е ати радеон 9250 някои ако знае работещи драйвери моля да постне линк много мерси

официални няма има 10.3 (от сайта на АТи) за виста които може и да станат...или проверете през Windows Update за драйвъри но като цяло и двете решения не са добри за незнам кой път ще се повторя че не може да ловите маймуни с трици!

качих драйверите и за сега върви добре това е само че няма аеро нее проблем

Един въпрос на бързо.С рутер сме два комп. с кабел ,а третият с WIFI се свързва с интернет.Не мога да вляза в този с бежичната връзка да можем да си прехвърляме файлове между комп.Исками парола някаква и не мога да разбера дали ще стане изобщо.С др. комп. дето е с кабел нямам проблеми.

Здравейте!Днес ми сложиха Windows 7 и сега нз как да си оправя буфера...свирят ми само две колонки другите три не искат...значи отварям това дето е за звука (предполагам) :Д http://prikachi.com/images/458/3574458r.png и давам на 5.1 и нищо пак си свирят две.За първи път съм с Win7 и съм като гръмната всико е съвсем различно от ХР...със него не съм имала такъв проблем http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.