Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Искам да инсталирам "Windows 7 Professional" от диск, обаче ми дава че липсват файлове, необходими за инсталацията. .... Дискът е копиран от друг, за който знам, че не е повреден и не му липсват файлове. На диска има всички версии - "Ultimate", "Professional" и т. н . т. за 32 и 64 битови ОС.

Ако всичко от горното е вярно, най-вероятно дискът е копиран на максимална скорост. Такива инсталационни дискове се записват на възможно НАЙ-НИСКА скорост за съответната записвачка. :ph34r:

А изпробвана ли е съответната 32- или 64-бит. версия Professional от релиза, записан на "оригиналния" диск ??? :mad:

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знам дали тук тряя да пиша, но днес доста често ми се появява ето този изкачащ прозорец най вече като сърфирам из интернет

Публикувано изображение

Дали е вирус? Няям антивирусна-просто не смятам за нужно щото и без това нищо не прай-в момента сканирам с MBAM и ми откри това ще го изтрия и ще видя дали ще има някъв ефект и ще си изтегля един аваст за всеки случай

Публикувано изображение

Поразрових се и видях това и сигурно е това щото при пускане на компа ми поиска да ъпдейтна флаш, а всъщост съм инсталирал вируса-така, че внимавайте! Май от соц мрежи се прихваща!

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

Ако всичко от горното е вярно, най-вероятно дискът е копиран на максимална скорост. Такива инсталационни дискове се записват на възможно НАЙ-НИСКА скорост за съответната записвачка. :)

А изпробвана ли е съответната 32- или 64-бит. версия Professional от релиза, записан на "оригиналния" диск ??? ;)

Ами човекът на когото е диска е с 32 - битовата в момента. Благодаря за отговора. Ще пробвам като се видим, да го презапиша на ниска скорост.

Незнам за вас, но аз лично съм много доволен от windows 7, като изключа някой дребни детайли свързани с бекъпа и то май само това засега. Многото грешки и бъгове, които ми излизаха на XP, дълги години вече са минало и това ми стига :baby:, но все пак ако случайно някакъв проблем изникне, ще се обърна за помощ към някой услужлив човек.

Не знам дали тук тряя да пиша, но днес доста често ми се появява ето този изкачащ прозорец най вече като сърфирам из интернет

Публикувано изображение

Дали е вирус? Няям антивирусна-просто не смятам за нужно щото и без това нищо не прай-в момента сканирам с MBAM и ми откри това ще го изтрия и ще видя дали ще има някъв ефект и ще си изтегля един аваст за всеки случай

Публикувано изображение

Поразрових се и видях това и сигурно е това щото при пускане на компа ми поиска да ъпдейтна флаш, а всъщост съм инсталирал вируса-така, че внимавайте! Май от соц мрежи се прихваща!

Като си сваляте операционните системи от торент тракерите така ще е, пълни с вируси и ще ви се подиграват хакерите :wors:

След инсталация на windows-а и при рестартиране на компа на екрана ми излиза само мишката и нищо друго :lol6:

Здравейте! Сега съм с хп, а мисля да си сложа 7-ца. Но тъй като преди съм бил с нея, и зная, че има някакви проблеми със Гом Плеар, КМПлеар .. При стартиране компютъра замръзва, стои на едно място и не помръдва! Ако сега си инсталирам някоя от новите в замунда, дали ще имам пак същите проблеми? Мерси предварително, Цеко ;-)

Вчера си преиснталирах "седмицата" и всичко уж си върви нормално но забелязах два акаунта Горе долу си оправих администраторските права но се оказа че бачкам с акаунта който мога да изтрия а този който всъщност искам да премахна е бил основния и не мога да го изтрия... Как мога да го премахна /Administrator/? Просто не ми трябва а и не искам да ми се пречка при пускането на компютъра и т.н. Мерси предварително.

post-225147-0-70669800-1307570217_thumb.

Вчера си преиснталирах "седмицата" и всичко уж си върви нормално но забелязах два акаунта

Горе долу си оправих администраторските права но се оказа че бачкам с акаунта който мога да изтрия а този който всъщност искам да премахна е бил основния и не мога да го изтрия... Как мога да го премахна /Administrator/? Просто не ми трябва а и не искам да ми се пречка при пускането на компютъра и т.н. Мерси предварително.

Недейте, някои прграми търсят експлицитно административния акаунт да е с това име

ъъъ..и все пак в 99% от инсталациите акаунта е скрит(деактивиран)?

Значи искате да кажете че трябва да го оставя и така да използвам компютъра си или да изтрия този втория който се е появил някак си в началото и да започна с =Administrator=? :hush:

Значи искате да кажете че трябва да го оставя и така да използвам компютъра си или да изтрия този втория който се е появил някак си в началото и да започна с =Administrator=? :hush:

аз бих ви препоръчал да го оставите и да си направите ограничен акаунт и само при нужда да ползвате ескалиране на привилегии

Здравейте. Вчера теглих разни програми за уеб дизайн (Xara, Web page maker Web studio и т.н.) и оттогава Windows Security Centera ми е изключен и не може да се включи. Имам инсталирани Microsoft Essentials, Panda Antivirus, Malwarebytes ,CCleaner - направих сканове с всчики - само пандата откри троянец в пача на една от програмите, но го изтри още при свалянето на самата програма. Според другите - нямам вируси. Лошото е че Essentials оттогава не ще да се вкючи и той. Пробвах restore system но и той не може да се включи. Опитах да включа Security Centera от services.msc , но се включва само за няколко секунди и после пак изчезва. От днес се появи и още нещо странно - когато търся нещо в гугъл, не ме праща към даден сай, а доста често ме праща към някакви тип "Free PC Speed Test", разни такива спамове. ПЛС помогнете!

Сканирай с Rescue CD на Касперски,Аvira,AVG,като ги запишеш както се записва инсталационен диск с Windows->Burn Image.Буутваш с всеки един,и правиш пълно сканиране на целия диск.Виж и какво се зарежда на Start-а,и махни всичко,което не знаеш какво е.Прегледай и hosts файла...100% имаш гадинки!

аз бих ви препоръчал да го оставите и да си направите ограничен акаунт и само при нужда да ползвате ескалиране на привилегии

Още едно въпросче. Мога ли да направя така, че да ми се пуска веднага даденият акаунт при стартирането на компютъра а не да избирам кой от тях да пусна т.е. нещо от сорта да го направя неактивен Администраторския акаунт който не мога да изтрия.. :)

Постоянно имам проблем със Уиндоус от 1 седмица. Само ми изписав едно и също като ресурса се мени (и по точно след Denis-PC)post-242918-0-42490400-1307802780_thumb.

Постоянно имам проблем със Уиндоус от 1 седмица.

Само ми изписав едно и също като ресурса се мени (и по точно след Denis-PC)post-242918-0-42490400-1307802780_thumb.

Ако имаш инсталиран Trillian, вероятно някоя от неговите услуги е offline.

Хора проблема ми е ,че когато пусна компа и когато ми зареди всичко там на декстопа и започна да работа примерно да пусна Firefox-са и всичко ми се бъгва зацепва и за да се оправи трябва да го ресвам от копчето на компа (малкото) докато вече не ми се бъгне.Незнам защо е така преди един месец си преинсталирах компа нямам игри много и програми само една игра имам - minecraft и програми такива важни . И е много досадно по принцип се оправяше само с един рестарт но днеска трябваше цели 7 пъти докато ми се оправи и ся се пусна и съм бесен ако някой може да ми помогне за да го оправя ще съм му благодарен. Информация: Ос-Windows 7 home premium , service pack 1 ram - 1,5 processor intel pentium 4 - 3.01ghz video karta - nvidea geforce 7300gt system type - 32 bit

Днес си погледнах Even viewer-a и открих една грешка която ме притеснява. The driver detected a controller error on \Device\Harddisk1\DR2. Log Name: System Source: Disk Date: 07-Jun-11 21:56:37 Event ID: 11 Task Category: None Level: Error Keywords: Classic User: N/A Computer: Martin-HP Description: The driver detected a controller error on \Device\Harddisk1\DR2. Event Xml: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> <System> <Provider Name="Disk" /> <EventID Qualifiers="49156">11</EventID> <Level>2</Level> <Task>0</Task> <Keywords>0x80000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2011-06-07T19:56:37.239050500Z" /> <EventRecordID>6920</EventRecordID> <Channel>System</Channel> <Computer>Martin-HP</Computer> <Security /> </System> <EventData> <Data>\Device\Harddisk1\DR2</Data> <Binary>0F00800001000000000000000B0004C003010000000000000000000000000000000000000000000020F3310000000000FFFFFFFF060000005800001022000000FF20061208013010000000007800000000000000000000000011380780FAFFFF0000000000000000D08B3A0480FAFFFF0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000</Binary> </EventData> </Event>

Редактирано от Delete Now (преглед на промените)

Днес си погледнах Even viewer-a и открих една грешка която ме притеснява.

За какъв тип диск се отнася тази грешка ?

Да не е някое USB ?

Да не е някое USB ?

Ами не знам, пише Harddisk

Да не е някое USB ?

Ами нямам външен хард, ако това имаш предвид.

Здравейте. Имам проблем, който не знам дали е от Уиндоуса или от лаптопа. Имам проблем с иконката на батерията на лаптопа долу в трия. Нали, когато съм сложил лаптопа в контакт трябва върху батерията да се появи едно като контакт..е при мен не се появява....дори когато лаптопа е свързан към тока или не, пак не се показва нищо...как мога да го оправя..пробвах с преинсталация на самия Уин..отначало стана,но след рестарт-два и пак изчезна..дайте идея как да се оправи.

като начало елиминирайте хардуерен проблем, като използвате зарядно от идентичен модел

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.