Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Вчера метнах 7-цата и всичко е тип-топ освен звука. Не знам кое ще от значение, така че ще се опитам максимално да ви опиша картинката. С вградена звукова карта(Realtek) съм, 5.1 озвучителна система като предните колони влизат в зеления жак, задните в синия и буфера с центъра в розовия. След приключване на инсталацията имаше звук само от предната лява. В Sound менюто в Control Panel говорителите бяха на 2.1 Stereo, без възможност за промяна. Дръпнах драйвърите за XP(x86/х64) и за Vista (x86/x64) от официалния сайт на Realtек и нито един от пакетите не успя да се инсталира. Излизаше странната грешка 'Sound error!!', която така и не я срещнах при друг в интернет. Та отидох в Device manager и ръчно дадох да се ъпдейтнат "шофьорите" от папката с драйвърите за XP(те бяха пакет с х86 и х64) и магия! Появи се Sound Manager-а в трейбара. След рестарт вече беше възможна опцията за 5.1.

За какво иде реч

Всеки спийкър се чува както трябва от това меню включително и буфера. Here comes the real kicker :biggrin:

Като пусна някаква песен (било то mp3, wav, flac), с който и да е плеър (било то Winamp, KMPlayer, GomPlayer, MPC, вградения на уиндоуса) най-много да го докарам до всичките колонки без буфера. Както да го въртя и суча оставам без единия канал (в смисъл мога да разменя жаковете и да пусна буфера за сметка на центъра примерно). Същото се отнася и за филмите. Без значение дали е DTS или AC3, дали е 700мб или 40гб. След едно безкрайно лутане из форумите успях да намеря някакво обяснение, което е или неправилно или недомислицата на века от страна на Realtek.

http://www.tomshardware.com/forum/818-63-windows-surround-sound-problem

In Xp windows media player played stereo sources mirrored on all speakers. Vista and 7 only play stereo on the left and right channel (the correct way) unless and the software used can send in (mirror it) to other channels.

Също да добавя, че при намистане падащото меню Environment на Room в Sound Manager всички спийкъри се чуваха, но толкова отвратително, че няма накъде повече (а е lossless файл)

При XP използвах KMPlayer, който беше настроен на 3/2 + SW; 5.1 Channels. В Sound Manager на звуковата карта беше настроен на 5.1 и в Control Panel на Advanced беше турнато на 5.1 Surround.

Също имах и Media Player Classic, пробвал съм и с ArcSoft - и при двата звука излизаше така, както трябва. Пустият му Windows 7 ще ме накара да побелея преждевременно :baby:

Any suggestions?!

П.П. Успях само в една игра да пробвам звука и там липсваше буфера.

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

(o.O) как се изкарава изходящ звуков поток от жак за входящ? вградената звукова карта с колко изхода е реално? всичко над тази бройка е извращение и емулации

Получи се каквото исках с програмата 3D Soundback, съжалявам за безкрайния си пост от по-рано На горепосочените въпроси не мога да отговоря категорично поради липса на компетенция от моя страна :handshake:

Публикувано изображение <-- Какво е тва хиксче,дет ми стои на звука,а звук си имам????

Здравейте, Ппреди няколко дни си преинсталирах компа с Уин 7 Ултимейт х86 BG SP1. От самото начало обаче има проблем със зареждането на Уина. Тръгва да зарежда изписва Уиндоус се стартира, стига до логото на Уина, след което за част от секундата показва син екран и се рестартира. Казва, че не може да го зареди нормално (намира нещо повредено) и показва екран с две опции repair tool-а или нормално стартиране. Като дам repair , уж нещо реперва и на края казва, че не открива проблем, след което с голяма доза късмет зарежда нормално. Когато му дам нормално стартиране в редки случаи тръгва, в повечето случаи повтаря горния цикъл и след няколко пъти накрая зарежда. Понякога Уина се зарежда без никакви проблеми. Веднъж стартиран, Уин-ът се държи добре, всичко си работи. Няма сини екрани. Инсталацията преминава без никакви проблеми, в Device Manager-a всичко е разпознато т.е. проблеми с драйверите няма. Изключва си се нормално и при пускане или рестартиране картинката се повтаря. Тази процедура на пускането е твърде досадна и ненормална. Преди преинсталацията нямаше подобен проблем. Пробвах с помощта на инсталационния DVD диск дадох repair откри проблем със стартиране на Уина дадох му опцията Startup Repair. Уж го поправи, но не. После в Command Prompt, въведох командите за поправяне на MBR и BCD и двете се изпълниха успешно , но проблема остана. Конфигурацията е: дъно- Foxconn A74ML(-K) v3.0, проц-DualCore AMD Athlon II X2 250, 3000 MHz, памет- Nanya 2 GB DDR3, видео- ATI Radeon HD 5700 Series (512 MB), твърд диск- Hitachi (500 GB). Всякакви идеи са добре дошли. Благодаря предварително.

разхлабен/и кабел/и? и си спрете автоматичния рестарт след синия екран, за да можете да снимате грешката

С друг инсталационен диск става ли така? Ако си го свалял от торент, често си правят някакви сборки, дето на техните им машини бачкат, на чужди дават бъгове... Изтегли си един MSDN образ и пробвай да видиш с него. Ако проблема остане, значи не е от диска, но на мен ми звучи като проблем причинен от някой "разбирач", който е махал и слагал неща от уина, после го е предоставил на хората да се мъчат...

До Aquaris, как да спра автоматичното рестартиране? Предположението с кабелите отпада. До metodidamianov, копието е MSDN/ TechNet на друг комп работи без проблеми.

До Aquaris, как да спра автоматичното рестартиране? Предположението с кабелите отпада. До metodidamianov, копието е MSDN/ TechNet на друг комп работи без проблеми.

Спирането на автоматичното рестартиране става като при старта натискате F8 и избираш опцията без автоматичен рестарт.

Имам подобен проблем като колегата. Имам инсталиранa една от първите версии Windows 7 Ultimate BG-EN x86-x64 Activate. Ъпдейтва се нормално, сложен е СП1 и всички ъпдейти до сега. Всичко си беше о.к. до миналата седмица. Проблемът е следния. Стартира се нормално и 1-2 минути след зареждането компютъра спира. Пускам от инсталационен диск CHKDSK /F и проблема изчезва до като се появи отново при следващото стартиране.Дискът е проверяван и е наред, няма и вируси. На другият диск имам ХР с който проблема го няма. Подготвил съм се за преинсталация, но все пак, ако на някого му идва някаква идея да помага.

Имам инсталиран Уиндоус 7 х64 Профешънъл, но вече му изтече пробния период и сега постоянно ми излиза едно прозорче, което ме подканя да го лицензирам.Имам легален регистрационен номер, но не знам как и откъде да го въведа ръчно и да го активирам, та да си ползвам лиценза както си му е реда. Някой може ли да каже къде трябва да въведа серийния номер?

start>десен бутон на computer>properties> от там би трябвало да се ориентирате къде и как да въведете кода

Извинявам се за закъснението. Това е грешката stop: 0x0000007F (0x00000008,0x801D3000,0x00000000,0x00000000) Ето и снимка:post-280981-0-21693600-1301772946_thumb. Ако някой е имал същия проблем или знае нещо по въпроса нека да сподели.

Редактирано от samantaal (преглед на промените)

Имам подобен проблем като колегата. Имам инсталиранa една от първите версии Windows 7 Ultimate BG-EN x86-x64 Activate. Ъпдейтва се нормално, сложен е СП1 и всички ъпдейти до сега. Всичко си беше о.к. до миналата седмица. Проблемът е следния. Стартира се нормално и 1-2 минути след зареждането компютъра спира. Пускам от инсталационен диск CHKDSK /F и проблема изчезва до като се появи отново при следващото стартиране.Дискът е проверяван и е наред, няма и вируси. На другият диск имам ХР с който проблема го няма. Подготвил съм се за преинсталация, но все пак, ако на някого му идва някаква идея да помага.

Провери какви грешки са регистрирани - Start - напиши reliability и отвори View reliability history

Здравейте!Значи на мен ми беше изгорял харда и се наложи да ми го сменят.Смениха го,като ги помолих да ми инсталират и новия (windows 7) .Инсталираха го,след първите 3-4 дни нямах проблем.След това започна да ми се появява прозорец с следната грешка: Станали сте жертва на нелегален софтуер.

Ако някой може да ми каже,как може да оправя този проблем,ще съм му благодарен! :down:

Сложили са ти пиратски Windows. Единственото решение, което може да се предложи в този форум (съгласно т.2.10 от правилата), е да си купиш легално копие.

Пиратски ли,дадох им 30 лева,още утре отивам и ще им пъхна пиратския Уиндолс в **** :down:

Само на мен ли не ми дава да копирам неща от декстопа на някой от дяловете, или когато искам да сваля нещо от нета и посоча на кой дял да запиша, ми казва че програмата няма нужните привилегии и не ми позволява да запиша съдържанието и единствено мога на декстопа. Това да не е нова екстра след SP1?

не, не е нова ехтра

пак нещо си омазал

Веднага след инсталацията ми се появява, точно това беше и причината за преинсталация преди време.

A required privilege is not held by the client

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Провери какви грешки са регистрирани - Start - напиши reliability и отвори View reliability history

След едноседмично ходене по мъките - тестове, консултации с колеги и приятели проблемът се реши генерално. Оказа се скапване на захранването Fortron 350W. Проблемът бе, че след пускане на CHKDSK /F временно се оправяше и това ме заблуждаваше, че може да е от Уйндойса. Накрая съвсем спря да тръгва и смених захранването. Всичко е добре, когато свършва добре.

Веднага след инсталацията ми се появява, точно това беше и причината за преинсталация преди време.

A required privilege is not held by the client

Нямаш права за писане.

Можеш ли да създаваш нови папки и файлове в Windows Explorer на дяла, на който искаш да записваш ?

Нямаш права за писане.

Можеш ли да създаваш нови папки и файлове в Windows Explorer на дяла, на който искаш да записваш ?

Да, това със записването го наблюдавам при браузърите и да речем, ако направя скрийн на десктопа и запаметя файла там, при опит да го преместя на дисковете, ми дава този надпис.

Да, това със записването го наблюдавам при браузърите и да речем, ако направя скрийн на десктопа и запаметя файла там, при опит да го преместя на дисковете, ми дава този надпис.

А в самия Windows Explorer пробва ли да създадеш папка и файл на такъв дял ?

Провери какви права имаш върху тези дялове - десен бутон на дяла - Properties - Security и виж дали имаш права за писане.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.