Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Дайте ми идея: Имам lenovo g550 с инсталиран windows 7. Преди малко ми се появи, че имам 38 вируса?!?!?! Както и да е, така или иначе исках да преинсталирам тези дни. Знае ли някой как да overwrite-на windows 7 с windows XP? Преди няколко месеца се опитах да го направя, но явно 7-цата има някаква скрита защита и не се получи. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не се опитвай да го overwrite-неш (каквото и да означава това), а си направи чиста инсталация, с формат на системния дял, на който в момента е Windows7.

Имам голям проблем: с Windows 7 Profesional на лаптоп HP Pavilion dv6500. Без да знам си инсталирах Servise Pak 1 сега имам Genuine съобщения и търся в нета някой Loader, наперих, но не ми помогнаха. Тогава намерих програмката RemoveWAT. С нея всичко се оправи. На страницата с програмката бяха написали, че последната стъпка е да пусна и Servise Pak 1 да се ъпдейтне. Сега пък нямам звук (иконката за звука е с червено хиксче и пише Hardware changes might not have been detected) и вдясно на работния плод пише Windows 7 Build 7601 This copy of Windows is not genuine. Моля помогнете ми.

преинсталирайте, не използвайте занапред removeWAT (освен като крайна мярка, след която ъпдейтите задълително се спират!) и прочетете правилата на форума (горе в ляво под търсещото поле)

Tъй като вече съм решил да си закупя Windows 7,но имам някои неясноти. Първо разбрах,че има ОЕМ версии,които се продават и важат само с закупен комп. А аз компютър не искам, искам само Windows. Интересува ме при покупката на какво да обърна внимание,за да не се окаже после че съм излъган и да има проблеми. Насочил съм се към Home Premium 32 bit-а, тъй като и сегашното XP е толкова,но в различни магазини ми обявиха различни цени,като разликата беше почти двойна- от 210 лв. до 400 лв. Та търся съвет ако има някои уловки при покупката да ги знам. Също ме интересува може да звучи параноично,но ако дам на някой да го инсталира,тъй като не съм вещ има ли опасност да си препише активиращия ключ и после да го сложи на друг комп?

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

http://www.bomba.bg/softuer/microsoft/microsoft-windows7-home-premium-32-64-bit-english-retail-dvd.html - това което на вас Ви трябва (и ориентировъчна цена) http://www.bomba.bg/softuer/microsoft/softuer-windows-7-home-premium-32-64-bit-oem-soft-ms-gfc-01051.html - това което обикновенно се предлага в повечето електронни магазини да, но дали този ключ ще сработи вече е друг въпрос никога досега ли не сте инсталирали windows?

Tъй като вече съм решил да си закупя Windows 7,но имам някои неясноти. Първо разбрах,че има ОЕМ версии,които се продават и важат само с закупен комп. А аз компютър не искам, искам само Windows.

.............

Няма как да стане с OEM, защото има подробности. Получава се така, че както в темата за ESET не искаш да разбереш, че има правила. Aquaris ти предлага Retail. Няма друг изход, ако искаш всичко да ти е точно с Windows 7. Винаги ще палиш свещ при пускането на Windows 7, ако е нелицензиран, за да запали. Ще му спреш ъпдейтите, ще му махнеш System Restore, Hybernate и ще го направиш моднат. Голям праз...

Страхотен коментар от Aquaris. :wors:

Добре де като ми предлагат в даден магазин копие за 240 лв. аз как да знам дали е ОЕМ или не? И с него няма ли всичко да ми е точно? Казват ми че покупката не е обвързана с покупка на компютър? И това ли се води нелицензиран Windows? Мерси за коментарите...

Напиши точно коя е версията на Windows 7 Home Premium, която ти предлагат, има код или наименование.

Например: Microsoft Windows Home Premium 7 32-bit Bulgarian 1pk DSP OEI DVD - GFC-00556

Може да дадеш името и сайта на търговеца, ако не е някаква много голяма тайна. Интересно е дали няма да ти предложи ъпгрейд от Vista към Windows 7. Всичко е възможно в България, даже XP към se7en...

здр с win7 home pr.съм имам следния проблем изчезнаха ми иконите на раб. плот опитах с персонализиране>икони на раб.плот слагам отметки и ги няма опитах и с tuneup но не става и още при десен бутон на раб.плот създай нов пряк път/папка текстови док. или др./ то не се появява , като“ хвана“ с мишката пряк път от някоя папка и го поставя на раб.плот тои не се появява това е на адм. акаунт на потребителския този проблем го няма благодаря

Сложих си 7-цата на лаптоп Asus F80Q и всичко си мина чисто по инсталацията, но след това D: - дяла изчезна.Изчетах доста теми из нета и повечето предлагат през диск мениджмънт-а да се добави буквата на дяла...Въпроса е че при мен не го позволява, форматиране предполагам, че ще го оправи, но имам важна информация, която искам да запазя. Публикувано изображение

Доставчикът ми иска да пусна пинг до ДНС-сървъра, да го копирам и да му го изпратя на мейла.

Как може да копирам cmd-то под Уиндоус 7, тъй като след изпратените пакети прозорецът се затваря?

Доставчикът ми иска да пусна пинг до ДНС-сървъра, да го копирам и да му го изпратя на мейла.

Как може да копирам cmd-то под Уиндоус 7, тъй като след изпратените пакети прозорецът се затваря?

Бутон Windows+R , напиши cmd и Enter.

Оттам изпълни ping и копирай информацията с : десен бутон - Mark

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Бутон Windows+R , напиши cmd и Enter.

Оттам изпълни ping и копирай информацията с : десен бутон - Mark

Благодаря!

Стана!

Само сега ако ми кажеш, къде да го пейстна, за да мога да му го изпратя!

Директно в пощата.

Ken, не ме разбра...не става да го пейстна директно в пощата!

Ето виж:

Публикувано изображение

Мисълта ми е като избера Mark, къде да го пейстна, за да мога да го запиша и да им го пратя като прикачен файл?

Избираш Mark, натискаш и задържаш левия бутон на мишката и маркираш това, което ще копираш. Като маркираш, пускаш левия бутон и натискаш десния. Текстът вече е копиран и можеш да го поставиш в текстов файл или в писмо.

Проблема е следния: малкия ми братовчед иска да му преинсталирам лаптопа. ОС-ма е 7. Харда му е разделен на 3 дяла има и 4-ти дял, който е направен от Уиндоуса и е с размер близо 100 МВ. Ето скрийн на дяловете:

Публикувано изображение

Той иска следното: ако може дял Д да се слее с операционния Ц. Също така го вълнува дали програмите и игрите, които са инсталирани в дял Е ще могат да си вървят след преинсталацията. Интересуваме, възможно ли е да се направи така, както иска той? Програмките ще си работят ли от дял Е? Дайте едно рамо, че до утре му трябва лаптопа. Благодарим предварително!

Могат да се слеят C и D, но кой ще бъде системен дял ? Ако е новият дял, всичко от D ще изчезне. Дали ще тръгнат програмите инсталирани на E след преинсталацията ? Зависи от програмите. MS Office и разни нови игри няма да тръгнат. FileZilla ще тръгне. Тези, които правят записи в регистъра и копират свои файлове в системните папки, няма да тръгнат.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Могат да се слеят C и D, но кой ще бъде системен дял ?

Ако е новият дял, всичко от D ще изчезне.

Дали ще тръгнат програмите инсталирани на E след преинсталацията ? Зависи от програмите. MS Office и разни нови игри няма да тръгнат. FileZilla ще тръгне.

Тези, които правят записи в регистъра и копират свои файлове в системните папки, няма да тръгнат.

След сливането на C и D, системния дял ще бъде C. Значи по-добре да изтрия C, D и Е и после нанова да ги създам. Щом има вероятност да не тръгнат, по-добре 3-те сегашни дяла да ги направа като един. А windowsa ще си направили пак дял с 100 мв? Как мога да го слея този дял със системния? Благодаря отново!

Всеки си преценява дали да има само един дял, който ще бъде и системен, или да раздели диска на няколко дяла. Аз предпочитам да имам поне два - един системен и един за работни файлове. Така при една евентуална преинсталация, няма да се налага прехвърляне на файловете. Системния дял от 100MB си е на Windows, и няма как да бъде слят с друг. Това не се и препоръчва да се прави.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.