Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

А в самия Windows Explorer пробва ли да създадеш папка и файл на такъв дял ?

Провери какви права имаш върху тези дялове - десен бутон на дяла - Properties - Security и виж дали имаш права за писане.

Да, мога. Правата навсякъде са на Authenticated User, но това е след преинсталация, тоест аз нищо не съм променял!

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Създай една папка на някой дял и пеобвай да запишеш в нея от браузъра. Ако стартираш браузъра като администратор можеш ли да записваш ?

Създай една папка на някой дял и пеобвай да запишеш в нея от браузъра.

Ако стартираш браузъра като администратор можеш ли да записваш ?

Сега точно това ми дойде на ум да пробвам.

P.S Само като администратор ми дава възможност. Явно така и трябва да бъде.;-)

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Сега точно това ми дойде на ум да пробвам.

P.S Само като администратор ми дава възможност. Явно така и трябва да бъде.;-)

Така изглежда нормално Security :

Публикувано изображение

Administrators имат всички права без Special permissions.

При теб същото ли е ?

Така изглежда нормално Security :

Публикувано изображение

Administrators имат всички права без Special permissions.

При теб същото ли е ?

За Administrators нямам special permissions. Но дали факта, че нямам права Users, не се дължи на факта че съм дуал буут, с Линукс макар че като се замисля не би следвало понеже преинсталирах Windows преди това и пак няма права да пиша, ако не съм Admin.

P.S. Сега изтрих това Authenticated User, обаче как да направя Users да е по-подразбиране, а не това Authenticated User с change permission, не се измества върху Users?

Извинявам се за закъснението. Това е грешката stop: 0x0000007F (0x00000008,0x801D3000,0x00000000,0x00000000) Ето и снимка:post-280981-0-21693600-1301772946_thumb.

Ако някой е имал същия проблем или знае нещо по въпроса нека да сподели.

Няма ли кой да помогне?

това сочи предимно към хардуерни проблеми

Здравейте! Днес натискам десен бутон на "My Computer "и виждам това: Не мога да си обясня от къде идва. Изкарва ми,че нямам нито процесор нито РАМ (НИЩО) :wors::rolleyes: Дано имате някакви предположения! :)

post-253579-0-17982700-1302034008_thumb.

при мен такова положение изтрайва около 1 секунда - след което системата се рефрешва сама не виждам място за паника

при мен такова положение изтрайва около 1 секунда - след което системата се рефрешва сама

не виждам място за паника

Да но при мен не се оправя ? :rolleyes:

Няма ли кой да помогне?

да питам, каза че е нова инсталация - това значи ли че има само уин?

аваст 6 случайно да сте слагали?

За Administrators нямам special permissions. Но дали факта, че нямам права Users, не се дължи на факта че съм дуал буут, с Линукс макар че като се замисля не би следвало понеже преинсталирах Windows преди това и пак няма права да пиша, ако не съм Admin.

P.S. Сега изтрих това Authenticated User, обаче как да направя Users да е по-подразбиране, а не това Authenticated User с change permission, не се измества върху Users?

Няма "по подразбиране".

Това са правата за определената група (или отделен потребител).

Каквито права има - това може да прави.

Няма значения къде в списъка се намира или кой ред е избран при отваряне на прозореца.

Няма "по подразбиране".

Това са правата за определената група (или отделен потребител).

Каквито права има - това може да прави.

Няма значения къде в списъка се намира или кой ред е избран при отваряне на прозореца.

Ок, дай идея как да го оправя и също така правата на Authenticated User ги изтрих на единия дял, как да ги върна и по-скоро важно ли е това право?

Явно след инсталиране на новите драйвъри на Ati, ми се появява в началото на "Welcome" екрана да цъкна на User name, преди не беше така, под Xp знаех как да го оправя/махна, но 7-цата не знам.

P.S. В момента променям да могат user-рите да имат права да пишат, при Вас така ли е?

Така промених правата и пак не става, ето скрийн Публикувано изображение

Дай и права Modify

Ако и това не помогне, ще трябва да се направиш собственик на папката.

Ето един линк, откъдето може да свалиш zip файл, който след разрахивиране и отваряне ще добави нова опция в контекстното меню - Take ownership.

С нейна помощ ще може да станеш собственик на папката.

http://www.sevenforums.com/tutorials/1911-take-ownership-shortcut.html

Не ставай собственик на целия диск C !

Редактирано от Ken (преглед на промените)

да питам, каза че е нова инсталация - това значи ли че има само уин?

аваст 6 случайно да сте слагали?

Преди да преинсталирам имах проблем с Microsoft Security Essentials , затова след новата инсталация сложих Аваст 6.

хайде сега ако не сте преинсталирали вече, или не сте го дали в сервиза влезте под safe mode (преди да е заредил windows помпите F8), махнете си аваст 6 и след тва си влезте по нормалния начин и не си слагайте аваст 6 5 засега не прави такива идиотщини

хайде сега ако не сте преинсталирали вече, или не сте го дали в сервиза влезте под safe mode (преди да е заредил windows помпите F8), махнете си аваст 6 и след тва си влезте по нормалния начин

и не си слагайте аваст 6

5 засега не прави такива идиотщини

Проблема е решен! :blink: Благодаря за помощта! :cheers: След като деинсталирах Аваст 6 всичко се оправи. Не знам дали е правилния избор, но я замених с безплатната Авира.

Пфффф, за пореден път ще преинсталирам Бозата, заради проблема с правата за писане, искам да си е както преди, но се опасявам че копието, което съм инсталирал преди е "инсталирало" и проблема - тоест не съм на 100% сигурен, но как тогава ще си обясните, че веднага след инсталацията, пак ми дава грешки при писане и че нямам привилегии, а същевременно съм само с един акаунт - този по подразбиране. Другия проблем е че не може да се приспива компа... Както и да е. Изданието го теглих от Zamunda с надпис MSDN, но няма пак него да тегля и въпроса ми е в Руския тракер попаднах на това, пише че е оригинално копие, но пак се съмнявам, дали наистина не е пипано?

Та все пак, това добро издание ли е?

Пфффф, за пореден път ще преинсталирам Бозата, заради проблема с правата за писане, искам да си е както преди, но се опасявам че копието, което съм инсталирал преди е "инсталирало" и проблема - тоест не съм на 100% сигурен, но как тогава ще си обясните, че веднага след инсталацията, пак ми дава грешки при писане и че нямам привилегии, а същевременно съм само с един акаунт - този по подразбиране. Другия проблем е че не може да се приспива компа... Както и да е. Изданието го теглих от Zamunda с надпис MSDN, но няма пак него да тегля и въпроса ми е в Руския тракер попаднах на това, пише че е оригинално копие, но пак се съмнявам, понеже оригиналните копия, нямат избор за инсталиране на определена версия, както беше при Vista.

Ако с предишната система си задал права само за определен потребител, и не ги промениш след новата инсталация, постоянно ще имаш проблем с правата.

Ако с предишната система си задал права само за определен потребител, и не ги промениш след новата инсталация, постоянно ще имаш проблем с правата.

Ами добре, как преди съм нямал проблем, аз така и не разбрах откъде се "пръкна" въпросния проблем...Тогава как да направя така че след преинсталация проблема да изчезне, защото по всичко е видно че сега няма управия.

Да му се невиди и скапания Win. Първо притурките се скапват, преинсталирах заради тях. Сега се появи проблема с писането и слийп режима...Мъка, мъка...

Ами по време на инсталацията нищо не съм задавал?

Ето едно видео, което направих...Как да не се изнервя човек?

Пфффф, за пореден път ще преинсталирам Бозата, заради проблема с правата за писане, искам да си е както преди, но се опасявам че копието, което съм инсталирал преди е "инсталирало" и проблема - тоест не съм на 100% сигурен, но как тогава ще си обясните, че веднага след инсталацията, пак ми дава грешки при писане и че нямам привилегии, а същевременно съм само с един акаунт - този по подразбиране. Другия проблем е че не може да се приспива компа... Както и да е. Изданието го теглих от Zamunda с надпис MSDN, но няма пак него да тегля и въпроса ми е в Руския тракер попаднах на това, пише че е оригинално копие, но пак се съмнявам, дали наистина не е пипано?

Незнам какво правиш с този Windows 7.Все той е виновен.Бил боза.Еми купи си го и ще имаш право на съпорт.За без пари едва ли можеш да имаш претенции.И аз съм с 7 и нямам никакви проблеми.В един офис Уиндоусите издържат по 3 години без преинсталация.

Ами добре, как преди съм нямал проблем, аз така и не разбрах откъде се "пръкна" въпросния проблем...Тогава как да направя така че след преинсталация проблема да изчезне, защото по всичко е видно че сега няма управия.

Да му се невиди и скапания Win. Първо притурките се скапват, преинсталирах заради тях. Сега се появи проблема с писането и слийп режима...Мъка, мъка...

Ами по време на инсталацията нищо не съм задавал?

Ето едно видео, което направих...Как да не се изнервя човек?

Не съм гледал видеото, но съм сигурен, че даването на права за четене и запис за Everyone на папката ще сложи край на проблемите ти.

Незнам какво правиш с този Windows 7.Все той е виновен.Бил боза.Еми купи си го и ще имаш право на съпорт.За без пари едва ли можеш да имаш претенции.И аз съм с 7 и нямам никакви проблеми.В един офис Уиндоусите издържат по 3 години без преинсталация.

Еми да ти кажа, че за твое учудване с XP съм карал 3 години, че и повече...Знам какво правя, обаче когато изданието е калпаво и Господ не може да ти помогне! Я да те видя, ако ти инсталирам същата версия, която си инсталирах на мен и ти даде грешка още след инсталацията, кой ли ще да е виновен, а?

Мина ми тази мисъл да си го купя, но ще изчакам Windows 8, че няма да си заслужава да дам пари за нещо, което скоро няма да е актуално, това разбира се само в случай че от MS, пак не се *****т.

Не съм гледал видеото, но съм сигурен, че даването на права за четене и запис за Everyone на папката ще сложи край на проблемите ти.

Ами ще е добре да го свалиш, та да видиш не е ли малоумие от страна на MS? Иначе как се слага за Everyone. Хич не ми се иска да преинсталирам и пак наново да слагам програми и т.н. Да знам че с ISO на OS-а може да стане за секунди, но нямам място на харда за цялостна снимка.

Ами ще е добре да го свалиш, та да видиш не е ли малоумие от страна на MS? Иначе как се слага за Everyone. Хич не ми се иска да преинсталирам и пак наново да слагам програми и т.н. Да знам че с ISO на OS-а може да стане за секунди, но нямам място на харда за цялостна снимка.

Може да кажеш, че е малоумие от страна на MS, ако си го свалил от техния сайт и не си единствения с такива оплаквания.

Права за Everyone се дават, както за всеки друг потребител или група.

Избери добавяне на права за нов потребител (Add) и напиши след това Everyone в полето за търсене.

Може да кажеш, че е малоумие от страна на MS, ако си го свалил от техния сайт и не си единствения с такива оплаквания.

Права за Everyone се дават, както за всеки друг потребител или група.

Избери добавяне на права за нов потребител (Add) и напиши след това Everyone в полето за търсене.

Ами при лека справка с Google, виж само колко се оплакват...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.