Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Продавачът е питан. Типично по нашенски всичко беше ОК.

И типично не по нашенски съм на път да се оплача където трябва.

Ако лаптопа се продава бе ОС, не виждам какво ще постигнете, като се оплачете, по-вероятно е да си навлечете неприятности.

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

кавко значи ок? по време на инсталацията изискван ли е код за инсталация? предоставен ли е такъв код - било с диск със съответната ОС, било залепен със стикер на гърба на лаптопа? ако не е, пише ли в интернет страницата че продукта е trial? преди да се оплачете проверете всички аспекти, за да не хабите нерви напразно

Как изрично да инсталирам програма като х86 в ОС Windows 7 Ultimate (x64)? Проблема е, че където и да я инсталирам - в Program Files или в Program Files(x86) - в крайна сметка инсталираната програма все се разпознава като (х64); поначало инсталационният файл е универсален (един и същ) за всички ОС (ХР, Виста, 7) и за (х64) и (х86)!

Простете за един стар проблем, но не можах да намеря отговора му в раздела. Как се спира/пуска хибернацията в Windows 7. С уважение uecss!

Как изрично да инсталирам програма като х86 в ОС Windows 7 Ultimate (x64)?

Проблема е, че където и да я инсталирам - в Program Files или в Program Files(x86) - в крайна сметка инсталираната програма все се разпознава като (х64); поначало инсталационният файл е универсален (един и същ) за всички ОС (ХР, Виста, 7) и за (х64) и (х86)!

Защо е необходимо да се разпознава като x86 ?

Простете за един стар проблем, но не можах да намеря отговора му в раздела.

Как се спира/пуска хибернацията в Windows 7.

С уважение uecss!

http://www.sevenforums.com/tutorials/819-hibernate-enable-disable.html - Опция 2

... Как се спира/пуска хибернацията в Windows 7....

До скоро ползвах само показания от Ken метод.

Намерих и друго много по-лесно за начинаещи потребители, а и по-удобно (според мен) със стартиране на *.bat файл :whist:

Enable or Disable Hibernation.zip

До скоро ползвах само показания от Ken метод.

Намерих и друго много по-лесно за начинаещи потребители, а и по-удобно (според мен) със стартиране на *.bat файл :whist:

А какво съдържа този bat файл ? Същата команда.

Благодаря за бързия и навременен отговор, nahalnik!!!

Да повторя питането, може пък някой да знае...? Как изрично да инсталирам програма като х86 в ОС Windows 7 Ultimate (x64)? Проблема е, че където и да я инсталирам - в Program Files или в Program Files(x86) - в крайна сметка инсталираната програма все се разпознава като (х64); поначало инсталационният файл е универсален (един и същ) за всички ОС (ХР, Виста, 7) и за (х64) и (х86)!

Да повторя питането, може пък някой да знае...?

Как изрично да инсталирам програма като х86 в ОС Windows 7 Ultimate (x64)?

Проблема е, че където и да я инсталирам - в Program Files или в Program Files(x86) - в крайна сметка инсталираната програма все се разпознава като (х64); поначало инсталационният файл е универсален (един и същ) за всички ОС (ХР, Виста, 7) и за (х64) и (х86)!

И защо е нужно това.Щом е в папка х86 си е такава и работи без проблем програмата.

Незнам какво съм пипал ( поне аз не си спомням, да съм правил каквото и да е ), но немога да видя ни то един компютър в мрежата (по WIFI) в къщи и на работа, нито принтер. А мен ме виждат !?! Пусках спирах домашни мрежи все тая, и стената спирах.... Някаква идея ???

Проблем с инсталацията на windows-a. Прехвърля файловете изкарва да край инсталацията, но след като сам рестартира /след края на инсталацията нали се рестартира и после се въвеждат данните - име на компа... / и уж зарежда windows-a и след това има черен екран. Ако изчакам малко се появява мишка... ако го оставя така повече време се рестартира сам... Какво да правя?

Оправих се ;)

Редактирано от samon (преглед на промените)

За Ken и Alex&Ramesses_B.H.Л :

Това е нужно, защото засега няма "лечение" на 64-битовата, а за 32-битовата има лекарство (проверено и действащо!).

Независимо от това, че се инсталира в папка х86 инсталационните файлове са с размери и наименование като тези при инсталиране в Програм файлс (почти на всички файлове в края на заглавието има "64") - и се държи по същият начин; Инсталационните файлове на РС с х86 ОС са с по-малки размери и нямат цифри в заглавието.

Здравейте проблема смятам че е в Windows 7 понеже на хп нямам такъв проблем.Така като пусна някоя игра на windows 7 home premium а и при ultimate (32bit) говора от героите го няма а само бакграунд звука.Сигурно ще ми преместите поста но доста време се чудех тук ли да пиша в хардуер или в игри и в крайна сметка както виждате писах тук.Звуковата е вградена в asrock 680C-S UCC!

За Ken и Alex&Ramesses_B.H.Л :

Това е нужно, защото засега няма "лечение" на 64-битовата, а за 32-битовата има лекарство (проверено и действащо!).

Независимо от това, че се инсталира в папка х86 инсталационните файлове са с размери и наименование като тези при инсталиране в Програм файлс (почти на всички файлове в края на заглавието има "64") - и се държи по същият начин; Инсталационните файлове на РС с х86 ОС са с по-малки размери и нямат цифри в заглавието.

Явно самата програма така е направена, че при инсталация проверява с каква ОС си (32- или 64-битова), и инсталира съответната версия.

Решението - търси си инсталационен файл, който съдържа само 32-битова версия.

Алтернативни решения (защо ли си мисля, че няма да ти харесат?... :) ) - да потърсиш аналогична такава без "лекарствени" проблеми, или просто да си я купиш.

Здравейте проблема смятам че е в Windows 7 понеже на хп нямам такъв проблем.Така като пусна някоя игра на windows 7 home premium а и при ultimate (32bit) говора от героите го няма а само бакграунд звука.Сигурно ще ми преместите поста но доста време се чудех тук ли да пиша в хардуер или в игри и в крайна сметка както виждате писах тук.Звуковата е вградена в asrock 680C-S UCC!

Не е от операционната система. Оправи си настройките на звуковата карта, или свързването на озвучителната система (за които не си дал информация).

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

дообре ама аз по настройките никога нищо не пипам и на хп си вървеше звука на героите в играта а озвучителната система е privileg-7700F аммм къде да питам за проблема си според теб щом не е от уин

И двата варианта са неприемливи: от една страна - тая програма я следя още от преди да има х64 ОС и до ден днешен няма разделение при инсталатора - той е общ; от друга стара - 30$ са си 30$!

дообре ама аз по настройките никога нищо не пипам и на хп си вървеше звука на героите в играта а озвучителната система е privileg-7700F аммм къде да питам за проблема си според теб щом не е от уин

Пробвай така да си направиш настройките http://forums.data.bg/index.php?showtopic=1855453&view=findpost&p=13558061

След като исталирах някви актуализации/не съм сигурен дали е от това/ ресетнах си компа и после като го пуснах много ми стана бавен нета и почна да прекъсва и след 15мин син екран пак го рестартирах пак същата работа след 5-10 мин същата работа и нета продължава да е бавен и да прекъсва-незнам дали има нещо общо-как да го опрая, без да го преинсталирвам, че не ми се занимава

Публикувано изображение

това е вторият син екран, на първия син екран пишеше нещо друго само запомних, че почваше с DRIVER...нещо си...

току що получих и 3-ти син екран и всеки път са различни-ще се опитам да възстановя системата може да се оправи

Публикувано изображение

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

ето 1 много полезно приложение на system restore... и от актуализация до актуализация има разлика за не знам кой път ше се повторя че като не знаете кво правите с тия ъпдейти, най-хубаво не ги качвайте въобще и работете или само със завършени сервизни пакети, или само със завършени версии на ОС (разбирай от 7 на 8)

post-230439-0-44998600-1305910682_thumb. защо след като съм маркирал избраната програма за отваряне долу не мога да го отметна ползвам Windows 7

... защо след като съм маркирал избраната програма за отваряне долу не мога да го отметна ...

Защо???

Вероятно има повредени ключове в регистрите и файлът (субтитри) е "твърдо" асоцииран към друга програма (някой от двата плеъра).

Не е лошо да се почистят :ph34r:

Отвори Notepad, -> Файл -> Отвори -> Всички файлове, навигирай до файла и пробвай да го отвориш.

Би трябвало да успееш! ;)

Има и доста други текстови редактори, с които също може да се отвори.

Напр. http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=50367 ; http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=50274 и т.н..

Защо???

Вероятно има повредени ключове в регистрите и файлът (субтитри) е "твърдо" асоцииран към друга програма (някой от двата плеъра).

Не е лошо да се почистят :mad:

Отвори Notepad, -> Файл -> Отвори -> Всички файлове, навигирай до файла и пробвай да го отвориш.

Би трябвало да успееш! :mad:

Има и доста други текстови редактори, с които също може да се отвори.

Напр. http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=50367 ; http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=50274 и т.н..

нотепад отваря файла интересуваме защо долу във червеното не е активно трябва да се получи товаpost-230439-0-96777200-1305916562_thumb.
  • 2 седмици по-късно...
Искам да инсталирам "Windows 7 Professional" от диск, обаче ми дава че липсват файлове, необходими за инсталацията. Файловата система на диска е "UDF". В момента съм с "Windows XP", SP 3. Дискът е копиран от друг, за който знам, че не е повреден и не му липсват файлове. На диска има всички версии - "Ultimate", "Professional" и т. н . т. за 32 и 64 битови ОС.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.