Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Съфорумци, моля да споделите, как най-бързо и лесно да изстрия папката Windowls.old? Благодаря Ви.

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

аз бих препоръчал формат с поучителна цел.... но колегите биха могли да измислят друго editorial: я какво интересно листче с тук-таме грешчици, но простено им е..... http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=2394

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Тест с 4 ГБ x64 vs x86

На мен ми беше интересен резултата с паметта.

При мен не се наблюдава този ефект... С 2GB RAM на x86 оценката е 5.5, с 4GB: 7.1. При х64 и 4ГБ РАМ оценката за паметта е 7.0.

Абе 7.1 / 7.0 не е като 7.6 / 5.9. Аз очаквах че ще е по бавен но това надминава очакванията ми здраво.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Не знам дали е тук мястото, но имам голям проблем с един фотоапарат-значи снимките са вътре и ги прехвърлях на един друг комп, но като реших да ги прехвърля на моя-вътре има само една папка и тя е пряк път и като я натисна ми дава няква грешка? Да не е вирус-защо не мога да намеря папката със снимките, дори включих да се виждат и скритите файлове

Публикувано изображение

ако си го отворил с автоматичното изпълнение треа да ти показва снимките директно,но дори и да е изключено пак треа да е същия резултат-пробвай да инсталираш драйвери на фотоапарата

Вчера си сложих Windows 7 x86,но неработеше добре и след това сложих x64,обаче ми се появиха няколко проблема инсталирвам си скайп,а той се инсталирва във някаква папка Program Files(x86) и всичките неща там и нещат да тръгват изтрих я с Unlocker,но отново каквото инсталирам отива там :X

Вчера си сложих Windows 7 x86,но неработеше добре и след това сложих x64,обаче ми се появиха няколко проблема инсталирвам си скайп,а той се инсталирва във някаква папка Program Files(x86) и всичките неща там и нещат да тръгват изтрих я с Unlocker,но отново каквото инсталирам отива там :X

това е така, защото инсталираш 32-битови версии на програмите

Не е вярно тегля всичко за x64 и се инсталира хем във Program Files хем в Program Files(x86) :X

Не е вярно тегля всичко за x64 и се инсталира хем във Program Files хем в Program Files(x86) :X

Аз нещо не виждам Скайп да има 64-битова версия

Добре,а някак мога ли да отстраня този проблем защото немога и да си пусна 2 скайпа едновременно (ползвам 3.8 със multiple) тъкмо ми отваря 2рия скайп и след 2-3 сек изчезва

Добре,а някак мога ли да отстраня този проблем защото немога и да си пусна 2 скайпа едновременно (ползвам 3.8 със multiple) тъкмо ми отваря 2рия скайп и след 2-3 сек изчезва

опитайте със създаване на друг потребител и стартиране с run as

• 2 седмици по-късно...

ако се предполага че френския ми не е ръждясал за ....ооо...10 години мисля че има грешка при свалянето но всъщст shockwave не Ви е особено нужен технологията на флаш: http://get.adobe.com/flashplayer/, замества напълно достатъчно, но за всеки случай свалете го пще веднъж от тук: http://get.adobe.com/shockwave/, като този път стартирате инсталацията с десния бутон на мишката и "Стартирай като администратор"

Благодаря Справих се :rolleyes: А да попитам има ли тук някой който предпочита internet explorer 9 и е наясно с плюсовете и минусите му? Аз съм много доволна от него като скорост но не мога да се оправя с настройките му И само още едно нещо да ви покажа което започна наскоро да ми се появява и мн ме дразни post-306815-0-28978100-1314040252_thumb.

Здравейте. Оправих си настройките за кирилица на windows 7 и мога да пиша на български, но windows-a не разпознава cyrillic fonts. Проблемът се състои в това че субтитрите ми излизат със някакви странни знаци (ползвах няколко различни player-a). Същото се получава когато изтегля текст от нета който е в Word формат. Това ме кара да си мисля че windows 7 не разпознава дадени fonts (които се използват доста често…) Ще съм благодарен за всички идеи и предложения как да отстраня проблема.

Потърси в самите плеъри, които ползваш настройки за енкодинга.

Добре , ще го направя.Ако проблема е във player-ите защо и със Word става така ? Под настройки за енкодинга инаш впредвид във fonts да му задам cyrilic или ?

Редактирано от Montray (преглед на промените)

Каква е разликата между Английската версия и Българската? Ако реша да си купя например http://www.jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=538067 този продукт то означава ли, че няма да мога да си сменя езика на Български, и обратно - ако е Българската версия не мога да го ползвам на Английски? :)

Това е ОЕМ версия,без комп надали ще може да я купиш, а в Retail версиите май има няколко възможни и ползваш този който си инсталирал.

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

т

Това е ОЕМ версия,без комп надали ще може да я купиш, а в Retail версиите май има няколко възможни и ползваш този който си инсталирал.

това за моето мнение ли се отнасяше, защото нещо нищо не разбрах. Искаш да кажеш, че трябва да си купя и компютър, за да мога да купя и въпросната версия ли? Защо тогава се продава отделно о.О И какви са тези retail версии?

*Този софтуеърен продукт се продава само с компютърна конфигурация или преносим компютър * Моля запознайте се с условията за ползване на продукта: Това го копирах от линка който си дал. Разгледай внимателно страницата. А относно другото-Retail лицензите на Windows са валидни едновременно за 32- и 64-битови версиите на Windows, докато OEM лицензите са специфични; т.е. избираш си х86 или х64 архитектура; - Retail лицензите включват 90 дни безплатна поддръжка от страна на Microsoft, ОЕМ лицензите са лишени от тази екстра - ти си си поддръжката; - Retail лицензите позволяват преминаване към друг компютър/хардуер, докато OEM лицензите са обвързани с дънната платка; можеш да сменяш всичко друго без проблеми, но смяната на дънната платка се счита за нов компютър, който не се покрива от OEM лиценза; по принцип можеш да опиташ да кажеш, че платката е изгоряла или дала дефект и затова се сменя, но шансът номерът да мине е малък; - Retail копията би трябвало да могат да бъдат върнати дори и след отваряне; при OEM копията, веднъж отворени, се губи Казано най елементарно ОЕМ версия е такава която се продава с хардуер-настолен комп или лаптоп, Ретаил версия е такава която се продава самостоятелно

Ясно.. значи това http://www.jarcomput...g/?m=7&i=538195 е "нормалното" нещо?

Но..."90 дни безплатна поддръжка от страна на Microsoft" - само 90 дни?! wtf ами след тва? Даваш близо 600 лв. за 90 дни поддръжка ли?

Редактирано от mKrotiFy (преглед на промените)

600 лв не са задължителни зависи коя версия на Windows ще си купиш-Professional,Home Premium или друга...но трябва да си  приготвиш около 400 лв средно...90 дни подръжка се има предвид при проблем с Windows може да се свържеш с Microsoft по тел или меил,абе при купуване на продукта ще ти  обяснят,а ъпдеити имаш докато Microsoft спрат от подръжка ОС,което ще е след доста години ;) 

Привет.Как да си оправя иконите на десктопа.

Забележете как са mozila utorrent и почти всички преки пътища са така.Както и папките.

Благодаря предварително.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.