Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

За промяна на homepage ли става въпрос ? Tools-->Internet options и в полето задаваш желаната стартова страница.

Да аз съм си избрал homepage обаче освен нея излиза и страницата на майкрософт как да я махна да не излиза.
  • Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

ами по стандартния начин пишете само! страницата която искате за начална в tools>options

От известно време имам проблем със sidebar-a, не бях го ползвал скоро, но оня ден реших да го пусна и всичко беше някво бъгнато! Защо така? Не мога ли по накакъв начин да го преинсталирам или да го изтрия и да го изтегля отнякъде наново? Преди съм го пускал и е нямало проблем пък сега като го пусна изглежда така http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Как да го оправя и на какво може да се дължи?

Пробвай този фикс Reset_Gadgets, проблема се появява при омазани драйвъри на видеото.

Здравейте! Имам много странен проблем с Уиндоуса - бях с Уиндоус 7 х64 Профешънъл, а сега съм с Уиндоус 7 Ентърпрайз х64. И с двете версии го имам проблема - както си браузвам и изведнъж лентата за бързо стартиране долу става неактивна, както и някои линкове на самата страницата, която съм отворил с браузъра.Проблемът се оправя, като натисна Ctrl+Alt+Delete и трябва произволно да кликна някъде за да се оправят нещата. Мислех си първоначално, че някой от компонентите прегрява, но мисля че не е от това - веднага отворих капака и пипнах видеокартата, но не пареше кой знае колко.Малко повече пареше в единия край, но не мисля да е от това.Другите температури са ми отлични - на процесора и твърдия диск.Рамта не е топла и нея пипнах. Някакви идеи, откъде може да е проблема?!

Проблема ти най-вероятно е от AdobeFlashPlayer, ако не е от него виж драйвърите за видеото.

Мерси за предположенията! А този AdobeFlashPlayer какво да го правя, като го изисква браузъра...или по-точно самите страници в нета?! И да питам също така Уиндоуса откъде сваля драйвърите за хардуера - свързва се със официалните сайтове на хардуерния производител ли...или си инсталира някакви негови драйвъри?!

И да питам също така Уиндоуса откъде сваля драйвърите за хардуера - свързва се със официалните сайтове на хардуерния производител ли...или

си инсталира някакви негови драйвъри?!

Уиндоуса сваля драйверите от сърварите на Майкрософт за хардуера на различните производители, които са ги предоставили. Има една малка особенност(за която нямам разумно обяснение), когато Уиндоса е на английски намира повече драйвери.

Да де аз това искам да питам - има ли разлика дали ще отида на сайта на производителя на видео картата ми и си изтегля драйвърите за нея оттам или ще оставя на Уиндоуса да свърши тази работа.Значи няма значение...така да го разбирам?! А проблемът току що се появи - изведнъж синята лента долу за бързо реагиране отново стана неактивна. Менютата и табовете на браузъра си бяха активни...понякога при някой новинарски сайт като посоча с курсура заглавието на новината не се активира линка...друг път пък ми се активира.Замръзването на лентата долу, обаче си го има всеки път. Изключих AdobeFlashPlayer, но явно не е от него затова пък ми се ускори нета и страниците ми се отварят по-бързо. Сега ще сменя драйвера на видео картата да видим пак ли ще е така.

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

има значение дали вие ще инсталирате драйвъри за различните устройства или ще оставите win да свърши тази работа вместо вас в 99% процента от случаите е препоръчително сами да инсталирате драйвъри за всички устройства дваме простичък пример: видео карта radeon -> win си намира съответните драйвъри на сървъра си, но забележете - това е само драйвър: всички функционалности които предлага Catalyst Control Center (контролния панел) не присъстват тук: така сте силно ограничение откъм функции които можете да контролирате

има значение дали вие ще инсталирате драйвъри за различните устройства или ще оставите win да свърши тази работа вместо вас

в 99% процента от случаите е препоръчително сами да инсталирате драйвъри за всички устройства

дваме простичък пример: видео карта radeon -> win си намира съответните драйвъри на сървъра си, но забележете - това е само драйвър: всички функционалности които предлага Catalyst Control Center (контролния панел) не присъстват тук: така сте силно ограничение откъм функции които можете да контролирате

Напълно вярно.При теглене от базата драйвери на Майкрософт същия е без контролен панел от личен опит.Плюс това компанията има навика да ги сертифицира.Това не значи,че драйвера ще прецака Уиндоуса.По-добре е сам да ги потърсите и изтеглите.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

А да ми препоръчате някоя програма за Уиндоус 7, която да изтрие и почисти настоящия драйвър за видео картата ми? За да мога да инсталирам новия драйвър начисто...не искам да се омажат нещата. :yanim:

А каква ти е видеокартата? Аз съм с ATI, и като си сваля последната версия на драйверите, при инсталацията им имам опция първо да деинсталирам старите.

Картата ми е ATI Radeon HD 5670, по твоя метод съм сигурен, че изтритите драйвъри все още имат корени в регистрите! Затова попитах за специализиран софтуер за изтриване и почистване на драйвъри.

Картата ми е ATI Radeon HD 5670, по твоя метод съм сигурен, че изтритите драйвъри все още имат корени в регистрите!

Затова попитах за специализиран софтуер за изтриване и почистване на драйвъри.

Driver Sweeper почиства остатъци от драйвери .Деинсталираш старите ,почистваш с програмата и инсталираш новите.

Здравейте, Бих искал да знам дали ще има някакви проблеми (забавяне или пр.), ако си инсталирам Уиндоус 7 на моя лаптоп. Всички изисквания покривам, но се колебая относно видео картата, която ми е Mobile Intel GMA 4500M 256MB. Доколкото разбрах минималните изисквания към видеото е да бъде не по-малко от 128МБ, но все пак да ви питам... Благодаря предварително

Редактирано от kook (преглед на промените)

за подкарване и сравнително добра работа с повечето приложения няма да имате проблеми но не е сигурно как ще се държи с игрите

Извинете но гледам в последните дни нещо нещата почват да ми забиват дори да нямам включени програми /т.е. ако отворя 2-3 таба едновременно да кажем забелязвам забавяне и т.н./ и видях в диспечера на задачите че процесора ми е натоварен т.е под 58% не спада а пък нямам нищо включено никакви програми и т.н. /заетото място от рамта е ~550мб/ Пак ли се е скапал WINDOWS-a?? Преинсталация ли му трябва или проблема е някъде другаде? /по принцип така става когато Windows-a си замине/ п.с. компютъра ми е двуядрен Intel 2.0GHz, RAM-та е 2GB така че не вярвам че ще е от хардуера, все пак го поддържам редовно /опитвам се поне/...

Кои Windows 7 e най-подходящ за тази каруца post-274446-0-71292800-1303920866_thumb.post-274446-0-84802600-1303920861_thumb. post-274446-0-93182900-1303920851_thumb.

http://store.picbg.n...9b97687e436.jpg

Всеки 32 битов. Ако искате да използвате повече от един език Ултимейт версията е най-подходяща.

Всеки 32 битов. Ако искате да използвате повече от един език Ултимейт версията е най-подходяща.

В момента съм с 32 битов Ултимейт честно казано в началото си работеше перфектно... но от 2009 година не е сменян и нещо почна да ми се претоварва компютъра незнайно от какво... затова реших да го преинсталирам като намаля дисковете от 4 на 2 ... :cool:

имам следния проблем от скоро съм с win 7 ultimate и някой от иконите на песните ми ги вади с некви снимки картинки а не с логото на winampa както съм свикнал може ли това да се оправи

имам следния проблем от скоро съм с win 7 ultimate и някой от иконите на песните ми ги вади с некви снимки картинки а не с логото на winampa както съм свикнал може ли това да се оправи

http://www.winhelpon...t-embed-images/

Редактирано от Ken (преглед на промените)

какво пише в съшътстваащта лаптопа документация? какво пише на сайта? и попитайте първо "продавача" за условията

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.