Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против смъртнoто наказание ?

Смъртната присъда 351 гласували потребители

1. 1. За или против смъртното наказание за престъпници

• Категорично ЗА
      40%
      136
    • По-скоро ЗА
      15%
      53
    • По-скоро ПРОТИВ
      15%
      51
    • Категорично ПРОТИВ
      26%
      89
    • Без мнение по въпроса
      1%
      5

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ето тук много грешиш!!! :)

В какво ?
  • Отговори 598
  • Прегледи 63,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дали?

Аз като съм ядосан не убивам и не изнасилвам... а ти?

Има много хора, с тежко, изпълнено с лишения и болки детство. Ако получават от своите близки и от обществото само омраза, те са много по-податливи на краини деиствия, защото злото в тях ги е надвило, те са нямали шанс да се развият като нормални хора. Не можеш да правиш пряко сравнение на хора израстнали при коренно различни условия. Както казах ние не се раждаме убиици или еди какви си престъпници, в душата ни няма зло. Ставаме такива под влиянието на другите около нас и на обществото като цяло.

В какво ?

ами просто не е така...Не ми се занимава сега да ти излагам възгледите си и за евтаназията,просто сравнението ти е неуместно и невярно.Евтаназията не е убийство, а спасение от мъките.Не можеш да сравняваш един такъв акт с едно жестоко убийство!

За!..Мислех да напиша и по какъв начин би могла да се извършва тази присъда, но е доста зловещо и много хора тук ще скочат да ми обясняват колко лошо и нехуманно мисля, а и защото не съм сигурна, че след години ще съм на същото мнение или времето ще отмие желанието ми за мъст към подобни жалки твари като тези, които убиват хора и после спят спокойно.

Да...и аз съм напълно съгласна с теб....и аз имам идеи за присъди,ама не смея да ги споделя,че лошо ми се пише.... :)

Има много хора, с тежко, изпълнено с лишения и болки детство. Ако получават от своите близки и от обществото само омраза, те са много по-податливи на краини деиствия, защото злото в тях ги е надвило, те са нямали шанс да се развият като нормални хора. Не можеш да правиш пряко сравнение на хора израстнали при коренно различни условия. Както казах ние не се раждаме убиици или еди какви си престъпници, в душата ни няма зло. Ставаме такива под влиянието на другите около нас и на обществото като цяло.

Има обаче и хора тръгнали по пътя на престъплението по своя воля. Единствено защото така им е по-лесно или им дава бърз достъп до различни блага като се почне от чисто материални та се стигне до обществено положение. Как ще сложиш предела - линията която дели престъпниците с нещастно детство, престъпниците с "комерсиални" подбуди и тези, които са направили престъпленията неумишлено? Аз поне не бих се заел да слагам граници - не е просто.

ами просто не е така...Не ми се занимава сега да ти излагам възгледите си и за евтаназията,просто сравнението ти е неуместно и невярно.Евтаназията не е убийство, а спасение от мъките.Не можеш да сравняваш един такъв акт с едно жестоко убийство!

Да казваш "ами просто не е така..." не звучи сериозно. Кой ти гарантира, че две седмици след като е осмъртен човека, няма да се появи лек за болката му. Лишил си го от шанс. В такъв аспект това не е ли убийство. В крайна сметка имаме летален изход дошъл по неестесвен начин.

Защо да няма такова нещо? Всеки човек, който е третиран и доразвиван правилно, може да се промени и да победи лошото в себе си. Никой не е зъл в душата си, просто някои от нас стават жертва на негативните мисли и емоции, които понякога са по-силни от нас и надделяват във вътрешната борба, която водим с тях. Затова на такива хора трябва да бъде оказана адекватна помощ, а не да бъдат омъртвявани или наказвани с още зло. На всеки от нас може да се случи да бъде заслепен от злоба и желание за мъст и да извърши нещо глупаво, за което после ще съжелява цял живот и ще знае, че е направил грешка.

Бъркаш има наистина зли хора в душите си...Не зли ами направо с проядени души не те нямат души, те не притежават състрадание, те не изпитват любов, те съществуват само, за да нараняват и това им доставя удоволствие...Когато обичаш да убиваш защо да се отказваш от нещо, което обичаш??? Въпреки, че повечето убийства са с цел облага..., но пак... Ако знаеш, че ще спечелиш лесно защо не?Злото колкото и да ми е кофти е много повече от доброто в нашия свят...и на мен ми харесва идеята за човека осъзнал грешката си, но всъщност такива хора рядко се срещат...Повечето излизат и повтарят! А тези, които са се измъкнали вярват, че никога няма да ги хвана и те пак повтарят!

Защо да давам шанс на човек убил детето ми(метафорично казано) или нечие чуждо дете? Защо?????

Убийството е признак на безсилие, емоция/породена от гнева от извършеното престъпление/, примАтивизъм, реално служи за един вид компенсация, възмездие или нещо от този род което се усеща най-лесно от хората - тоест с убийството на извършителя се убива и натрупания гняв, тъй като никой не може да си представи какво реално е да си зад решетките с доживотна присъда, аз също не мога и затова някак и да чуя че престъпника ще е с доживотна присъда не идва облекчението че нещата отново са си на мястото въпреки че те реално са си. Въпроса е когато му лепнем доживотната присъда къде да отиде натрупания гняв, за мене той отива подсъзнателно в хората които познаваме, обичаме, по стадионите и къде ли не, не всички са съвършени и извишени за да нямат нужда от изливане на гнева, е точно затова смятам че едно бързо решение на проблема с безболезненото умъртвяване е по-добрия изход от ситуацията както за нас така и за престъпника.

Прочетох изказвания в духа, че видите ли убийството било нехуманно, пък доживотната присъда била в пъти по-голямо възмездие - да се гърчи човек в безсилието си да поправи извършеното. Питам аз къде е хуманизма, след като се търси наказание по-страшно и от смърта? Не ми изглежда да е по-правилно в такъв аспект да се замени наказанието с "фино" мъчение!

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

Напълно съм съгласен със Stalik! Смъртното наказание е нехуманно,неестествено,немотивирано.То е просто жажда за отмъщение,намерила израз чрез законов ред.Още веднъж искам да попитам : как вярата ви в християнство,мюсулманство, и други религии,ви позволява да подкрепяте смъртното наказание? Не знам дали хората,които се изказаха в подкрепа на смъртното наказание,са религиозни, но ако са,би ми било интересно да разбера как това хармонира с вярванията им... :)

Категорично ПРОТИВ.При създадени "подходящи" условия за изтърпяване на "до живот",осъденият ще съжалява,че не е получил куршум в тила.А я си представете "съдебна грешка".В България Темида все още не е сляпа.

За периода след 89г. има над 150 изпълнени смъртни присъди зад които е стоял обвинител, импровизиран съд и изпълнители. Погледнато от страни това си е цяла държава с организация по-добра от официалната такваз и в същото време неотделима от нея с ясни граници. Това е държавата: съвкупност от неофициални и официални власти сплетени в едно и с една единствена ясна цел-пари. Та какво значение има дали съм за или против. ПП Твърдо против.

За периода след 89г. има над 150 изпълнени смъртни присъди зад които е стоял обвинител, импровизиран съд и изпълнители. Погледнато от страни това си е цяла държава с организация по-добра от официалната такваз и в същото време неотделима от нея с ясни граници.

Това е слизане на нивото на престъпниците.

Напълно съм съгласен със Stalik!

Смъртното наказание е нехуманно,неестествено,немотивирано.То е просто жажда за отмъщение,намерила израз чрез законов ред.Още веднъж искам да попитам : как вярата ви в християнство,мюсулманство, и други религии,ви позволява да подкрепяте смъртното наказание? Не знам дали хората,които се изказаха в подкрепа на смъртното наказание,са религиозни, но ако са,би ми било интересно да разбера как това хармонира с вярванията им... ;)

Уххх, измъкнах се, ЗА смъртното наказание съм и НЕ съм религиозна..И какво не и харесвате на жаждата за отмъщение?!

WhiteHart, и аз мислех като теб, докато не ме сполетя, а никой не може да се похвали, че е застрахован и може да се пребори с такива чувства.

Разбирам, нормално е човек да е ядосан и да иска отмъщение,когато е лично засегнат от нещо, но ако човекът е със здрава психика и интелигентен, той ще се пребори с тези чувства.

• Автор

Разбирам, нормално е човек да е ядосан и да иска отмъщение,когато е лично засегнат от нещо, но ако човекът е със здрава психика и интелигентен, той ще се пребори с тези чувства.

Не мисля, че това е до интелекта...

Точно до това си е... Спирам вече да пиша в тази тема,защото не виждам смисъл да се повтарям и да изтъквам едни и същи неща.За мен смъртното наказание е нехуманно,неправилно, и остаряло, и би трябвало да се забрани във всяка една страна,имаща претенциите да е цивилизована.

Това е слизане на нивото на престъпниците.

По-точно?

По-точно?

По-точно ли приятелю,хайде да видим къде отнемат човешки души "законно".

USA,Китай,арабския халифат.Има и още.Да слизам ли до нивото им?

Ний май сме в Европа?Или не?

Че е до здрава психика - по-скоро да, но за интелигентността ;)

По-точно ли приятелю,хайде да видим къде отнемат човешки души "законно".

USA,Китай,арабския халифат.Има и още.Да слизам ли до нивото им?

Ний май сме в Европа?Или не?

Има ли разлика к'во е. Резултата е труп.

Значи наистина има различни типове убиици и можем да ги разделим на групички. Съгласен съм, че се срещат и доста безнадеждни случаи на жестоки убиици, за които може да се твърди че са останали без душа от толкова сторено зло и това им се е превърнало в начин на живот. Но към тях спокойно можем да причислим политици, които крадат за сметка на умиращи от глад и тежки болести деца и пенсионери. Можем спокойно да добавим разни богати чичковци, които въртят всички на пръста си и отстраняват съпротивата или конкуренцията чрез поръчкови убииства. Спокойно в тази група могат да попаднат военни лидери, пращащи хиляди млади момчета на сигурна смърт, в името на неясна кауза. Могат да се дадат хиляди примери за подобни убиици. И така значи искаме справедливост. Според вас справедливо ли е например един психопат, убил хладнокръвно 5 човека, да получи смъртна присъда по бързата процедура, а един "велик" държавен лидер погубил хиляди, милиони да се разхожда на свобода ?

Редактирано от myd (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.