Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против смъртнoто наказание ?

Смъртната присъда 351 гласували потребители

1. 1. За или против смъртното наказание за престъпници

• Категорично ЗА
      40%
      136
    • По-скоро ЗА
      15%
      53
    • По-скоро ПРОТИВ
      15%
      51
    • Категорично ПРОТИВ
      26%
      89
    • Без мнение по въпроса
      1%
      5

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Аз съм твърдо "ЗА" смъртната присъда!!!!! Първо,защото обществото е този,който изплаща издръжката на тези ненормалници..... Публикувано изображение Второ,доживотна,ама къде е гаранцията,че след време няма да бъде помилван и пуснат навън пак да мародейства?И трето,заслужава да умре и заради близките на тoзи,който е пострадал....Мен не би ме гряло,че гние в затвора толкова,ако знам,че го чака смъртна присъда,хм...Ще съм по-доволна,че има една гад по-малко в страната ни.... :shock11:

Редактирано от cleopatra (преглед на промените)

• Отговори 598
  • Прегледи 63,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не така...Гневът е лош съветник.Отмъщението е проява на слабост и безсилие и с нищо няма да ти помогне,нито на теб,нито на обществото. Спомни си какво беше доскоро в Албания,а може и още да е така там.Важеше правилото на вендетата,разни семейства се колеха като животни,до девето коляно,заради това,че синът на някой си убил брата на друг. ако тръгнем по този път,доникъде няма да стигнем.

Не така...Гневът е лош съветник.Отмъщението е проява на слабост и безсилие и с нищо няма да ти помогне,нито на теб,нито на обществото. Спомни си какво беше доскоро в Албания,а може и още да е така там.Важеше правилото на вендетата,разни семейства се колеха като животни,до девето коляно,заради това,че синът на някой си убил брата на друг. ако тръгнем по този път,доникъде няма да стигнем.

Не съм съгласна,че отмъщението е проява на слабост и безсилие.... :wors: За мен слабост и безсилие е да седиш и да страдаш,оставяйки цялата болка и ярост да те погуби...Да разчитам на правосъдието?!Не,не и в тази държава.... :shock11: За мен безсилие е да оставиш друг човек да решава съдбата на някой,отровил и огорчил живота на други хора....незнам докъде ще стигнем с отмъщаване,ама когато човек потъне в мъката и яростта си,изобщо не мисли за последствията,важното е да има възмездие....

Именно този начин на мислене един ден може да доведе човечеството до ръба на унищожението... Публикувано изображение

Именно този начин на мислене един ден може да доведе човечеството до ръба на унищожението... Публикувано изображение

Според мен човечеството вече е стигнало до ръба на унищожението.... Публикувано изображение

Още не е,но ако не изоставим стария начин на мислене и максимата "Око за око,зъб за зъб" , яко ще закъсаме :shock11:

Още не е,но ако не изоставим стария начин на мислене и максимата "Око за око,зъб за зъб" , яко ще закъсаме :down:

Ако някой убие твой скъп човек как ще постъпиш и на кого ще разчиташ?Моя съученичка в 4-ти клас я размаза кола и той се измъкна от затвора,а родителите й едвам са живи... Публикувано изображение Не се заяждам,но кажи ми ти как би постъпил???

Редактирано от cleopatra (преглед на промените)

Ако някой убие твой скъп човек как ще постъпиш и на кого ще разчиташ?Моя съученичка в 4-ти клас я размаза кола и той се измъкна от затвора,а родителите й едвам са живи... Публикувано изображение Не се заяждам,но кажи ми ти как би постъпил???

Няма да тръгна с оръжие в ръка да отмъщавам,бъди сигурна.

Лошо е,че се случват подобни неща,но вината е и в обществото - престъпникът не се ражда,той се формира въз основа на много фактори - безработица, лошо образование, лошо възпитание, изкривени морални ценности в обществото. Така че изхода е не да избиваме престъпниците,а да направим така,че да няма престъпници. Да,няма да е лесно, но това е начинът!

Няма да тръгна с оръжие в ръка да отмъщавам,бъди сигурна.

Лошо е,че се случват подобни неща,но вината е и в обществото - престъпникът не се ражда,той се формира въз основа на много фактори - безработица, лошо образование, лошо възпитание, изкривени морални ценности в обществото. Така че изхода е не да избиваме престъпниците,а да направим така,че да няма престъпници. Да,няма да е лесно, но това е начинът!

Наистина ти свалям шапка,че не мислиш за отмъщение.... :down: Но аз не мога в този случай да подходя хуманно,колкото и да ми се иска....тази болка не мога да я контролирам,явно съм си диваче....

Когато се изпита, тогава може да се отговори точно.....

Не пожелавам на никой да изпита това чувство и тогава да даде отговор на анкетата Публикувано изображение

Във всички случаи отговора ще е положителен.

"За"!!! Не можеш да отнемеш човешки живот и след това да стоиш на топло в някоя килийка...Има такива изроди...Звучи садистично, но те трябва да изпитат същата болка, която са причинили.... Въпросът е в това, че в подобна присъда не би трябвало да бъдат допускани грешки. Да те убие несправедливо държавата ти??? Това е позор за нея....

Сталик ме е изпреварил, но все пак аз ще сипя малко масло в огъня. Какво мислите за евтаназията? Хуманна ли е? Имаме ли право да спасим човек от мъките му - да съкратим пътя му към смърта. Помислете добре преди да прочетете следващата ми мисъл. Ако имаме право да осмъртим човек, за да го спасим от мъките му, то би трябвало да имаме право да осмъртим човек, за да спасим обществото от мъките му! За да няма упреци и личностни нападки - това е просто материал за размисъл и обсъждане. Личната ми позиция е, че за момента нямам определено мнение... в мъртва хватка съм - все още търся аргумента, който ще ми даде определена позиция.

Аз съм против смърната присъда и против доживотна присъда в нечовешки условия и без право на помилване, която е по-тежка и от смъртната. Според мен един убиец трябва да бъде вкаран в правилния път, като ежедневно се работи над този човек и най-важното е това да е съпътствано с добро, за да може и той най-сетне да отвори душата си към него. Когато той е напълно променен, може да бъде върнат обратно в обществото, било то след 10,20 или 30 години прекарани в затвора. Мисля, че като цяло затворите трябва да бъдат променени, защото третирането на един осъден с още злина го прави още по-лош, а ако се отнасяш с него като човек, си мисля че рано или късно превзелите го зли енергии, ще се разпилеят. darkterminal - не намирам никаква връзка между евтаназията и смъртната присъда, коренно различни неща са просто. Аз лично я одобрявам като средство за избавяне на човек от мъките му, ако той искрено желае това. А относно обществото е обратното, защото то е създало престъпника и то е виновно за постъпките му.

Редактирано от myd (преглед на промените)

Аз съм против смърната присъда и против доживотна присъда в нечовешки условия и без право на помилване, която е по-тежка и от смъртната. Според мен един убиец трябва да бъде вкаран в правилния път, като ежедневно се работи над този човек и най-важното е това да е съпътствано с добро, за да може и той най-сетне да отвори душата си към него. Когато той е напълно променен, може да бъде върнат обратно в обществото, било то след 10,20 или 30 години прекарани в затвора. Мисля, че като цяло затворите трябва да бъдат променени, защото третирането на един осъден с още злина го прави още по-лош, а ако се отнасяш с него като човек, си мисля че рано или късно превзелите го зли енергии, ще се разпилеят.

darkterminal - не намирам никаква връзка между евтаназията и смъртната присъда, коренно различни неща са просто. Аз лично я одобрявам като средство за избавяне на човек от мъките му, ако той искрено желае това. А относно обществото е обратното, защото то е създало престъпника и то е виновно за постъпките му.

Няма такова нещо като "влязъл в правия път" убиец.

Не мога да кажа нищо по-вече! Myd,поздравления за точната формулировка! Точно така си е! :)

• Автор

Гласувах с "Категорично ЗА" Човек трябва да носи отговорност за действията си...

Според мен човечеството вече е стигнало до ръба на унищожението.... Публикувано изображение

Аз не мисля така! Прекалено лесно е да се каже това! Винаги е имало конфликти, дори и много по големи и "шибани" от настоящите. Та относно смъртното наказание съм твърдо против - това са някви отживелици! За мен по голямо наказание е да оставиш един човек затворен доживот отколкото да му резнеш динята. Те та това е

Няма такова нещо като "влязъл в правия път" убиец.

Защо да няма такова нещо? Всеки човек, който е третиран и доразвиван правилно, може да се промени и да победи лошото в себе си. Никой не е зъл в душата си, просто някои от нас стават жертва на негативните мисли и емоции, които понякога са по-силни от нас и надделяват във вътрешната борба, която водим с тях. Затова на такива хора трябва да бъде оказана адекватна помощ, а не да бъдат омъртвявани или наказвани с още зло. На всеки от нас може да се случи да бъде заслепен от злоба и желание за мъст и да извърши нещо глупаво, за което после ще съжелява цял живот и ще знае, че е направил грешка.

Редактирано от myd (преглед на промените)

За!..Мислех да напиша и по какъв начин би могла да се извършва тази присъда, но е доста зловещо и много хора тук ще скочат да ми обясняват колко лошо и нехуманно мисля, а и защото не съм сигурна, че след години ще съм на същото мнение или времето ще отмие желанието ми за мъст към подобни жалки твари като тези, които убиват хора и после спят спокойно.

• Автор

Защо да няма такова нещо? Всеки човек, който е третиран и доразвиван правилно, може да се промени и да победи лошото в себе си. Никой не е зъл в душата си, просто някои от нас стават жертва на негативните мисли и емоции, които понякога са по-силни от нас и надделяват във вътрешната борба, която водим с тях. Затова на такива хора трябва да бъде оказана адекватна помощ, а не да бъдат омъртвявани или наказвани с още зло. На всеки от нас може да се случи да попадне в плен на негативни емоции и да извърши нещо глупаво, за което после може да съжелява цял живот.

Дали?

Аз като съм ядосан не убивам и не изнасилвам... а ти?

Одобряването на смъртната присъда ни поставя на едно ниво с убийците.Аз лично не желая с моето съгласие да бъдат убивани хора,без значение от повода! Навсякъде ще гласувам с две ръце твърдо против това "цивилизовано наказание". Много ми е интересно как в Щатите,след като се пишат за толкова религиозни,изпълняват смъртни присъди...Хем си вярващ, и в Библията е казано "Не убивай",хем убиваш хора,оправдавайки се със закона...Чисто лицемерие... Публикувано изображение

Моето мнение е уклончиво. Не се мисля за много интелигентна или опитна, че да издавам присъди. Има престъпления, които заслужават най-тежкото наказание, но не всички. Може би серийните убийци... Не искам да съдя хората, защото това е висша отговорност дори погледнато извън всякакви верски принципи. Не мога да си представя да убия човек и да продължа да живея! Затова и не издавам присъди. Тази тема е твърде обширна и комплексна, за да има точен отговор. Поне според мен..

darkterminal - не намирам никаква връзка между евтаназията и смъртната присъда, коренно различни неща са просто. Аз лично я одобрявам като средство за избавяне на човек от мъките му, ако той искрено желае това. А относно обществото е обратното, защото то е създало престъпника и то е виновно за постъпките му.

Акта е един и същ - отнемане на живот. Подбудите са други, но не бива подбудите да ни карат да съдим еднакви деяния по различен начин.

Мисля, че като цяло затворите трябва да бъдат променени...

Аз също съм на мнение, че затворите в сегашния си вид въобще не са подходяща среда за превъзпитаване. Към днешна дата по-скоро се явяват места за обмяна на престъпен опит и дооформяне на престъпни характери. Но също така нямам реалната идея как трябва да изглеждат "средствата" за превъзпитание.

...защото третирането на един осъден с още злина го прави още по-лош, а ако се отнасяш с него като човек, си мисля че рано или късно превзелите го зли енергии, ще се разпилеят.

Сложен и много спорен аспект. Засега не мога да го коментирам.

Акта е един и същ - отнемане на живот. Подбудите са други, но не бива подбудите да ни карат да съдим еднакви деяния по различен начин.

Ето тук много грешиш!!! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.