Премини към съдържанието
Вили*

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Препоръчан отговор


ще сме на хляб и вино

мъкааааааааа, мъкаааааааааа

и сирене

за сангрията трябват портокали

Публикувано изображение

и пълнозърнест хляб с различни семена

Публикувано изображение

сиренцето ще е козе и краве

и двете киснати в зехтин с босилек и лук

и едно домашно кашкавалче ще нарежа.....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

пиле с картофи-а вместо салата-тиквички с мляко.Десерт-две сухи пасти.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

... и винаги се сещам да направя копривена чорбица :cooking1:

Никога досега не съм опитвал, но може и да пробвам - сигурно ще е вкусно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направих си ей тази марината с мнооого подправки, намазах и напълних с нея три ей такива подкълки. Тия зеленчуци отидоха за едно бързо глейзване в горещо олио, а лучеца се позапържи и го смесих със сладък соев сос. Добавих малко ориз за шуши и половин филия прясно изпечен домашен хляб и се получи следната порцийка :

Публикувано изображение

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направих си ей тази марината с мнооого подправки, намазах и напълних с нея три ей такива подкълки. Тия зеленчуци отидоха за едно бързо глейзване в горещо олио, а лучеца се позапържи и го смесих със сладък соев сос. Добавих малко ориз за шуши и половин филия прясно изпечен домашен хляб и се получи следната порцийка :

:yanim: Гениален си!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направих си ей тази марината с мнооого подправки, намазах и напълних с нея три ей такива подкълки. Тия зеленчуци отидоха за едно бързо глейзване в горещо олио, а лучеца се позапържи и го смесих със сладък соев сос. Добавих малко ориз за шуши и половин филия прясно изпечен домашен хляб и се получи следната порцийка :

Браво на майката отгледала такъв син :yanim:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Днес сготвих леща гореща и пилешки пържолки..., за десерт хрупкаво бяло грозде :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Картофи с бекон на фурна с хрупкава кашкавалена коричка и сметанов сос

много вкусно се получи

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Свински котлети на тиган и шопска салата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тартар от сьомга с поширан жълтък и бисквити с калвадос

Лин, а тези жълтите топченца какво представляват? И може ли рецептата на бисквитките?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лин, а тези жълтите топченца какво представляват? И може ли рецептата на бисквитките?

.

Жълтите топченца са хайвер от сьомга. :)

Рецептата за бисквитките ; 100гр течна сметана , 20мл хубаво бяло вино, 20мл калвадос, 20мл вода, 80гр брашно, щипка сол. Всичко се обърква и се оставя за малко в хладилник да стегне. Трябва да стане нещо кашообразно, удобно за мазане :) Ако се налага, прибави още малко брашно. Трябва да усетиш сместа един вид :)

Тук идва по интересното. Самото им приготвяне. За целта ти трябва шаблон във форма по твое желание (листенце примерно) Шаблона трябва да е изрязан от нещо тънко, което буквално да прилепва върху хартията за печене. Налагаш го и със шпатулка разнасяш на тънък слой от сместа, без да излизаш от шаблона. После леко го отстраняваш и продължаваш до изчерпване на сместа. Съветвам те формите да са по-големи. Пекат се на 200градуса, за шест, седем минутки.

Не знам дали съм успяла да обясня добре направата им, ако нещо не ти е ясно, винаги можеш да ме попиташ ;)

Успех :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Реших да опитам да направя "Carrot Cake", или така наречения морковен кейк и рецептата взе че стана!

Рецептата е от тук

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=DD5y0Ydjk68&list=FLq_pOKtrlFM-BJwpzX8hbSg&feature=mh_lolz

Ето го и моя резултат

Публикувано изображение

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Филе от ципура на скара и зелена салата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

off Все някога някой от вас ще се изпусне да каже къде живее... :D дЕдо Мики Недохраненото.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

post-211759-0-27501300-1350421363_thumb.

Това е някаква риба, предполагам :rolleyes:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е някаква риба, предполагам :rolleyes:

Прилича ми на сьомга.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

off

Все някога някой от вас ще се изпусне да каже къде живее... :D

дЕдо Мики Недохраненото.

мен ме знаеш

най-обичам да охранвам недохранени

после ще те пусна да се търкаляш по баирите хъхъхъхъхъхъх

подариха ми един пакет киноа

сега размишлявам дали искам да впускам тази авантюра или.....................

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Желирани свински езици.

а пък аз като си сложих престилката на голо................

Майтап бе :D

то аз и престилка не слагам :D

накълцах три глави лук, сложих ги чугунената тенджера, отгоре наредих парчетата заешко, малко олио и солчица и капнах и малко бяло винце, капака и лумбур на бавен огън във фурната :whist:

по всяка вероятност ще се получи заек плакия :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

накълцах три глави лук, сложих ги чугунената тенджера, отгоре наредих парчетата заешко, малко олио и солчица и капнах и малко бяло винце, капака и лумбур на бавен огън във фурната :whist:

по всяка вероятност ще се получи заек плакия :D

Никога не съм готвила заек, защото го асоциирам с котка.

Но в детството ми баба често печеше заек в електрическата тенджера и си хапвах. :shy11:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Никога не съм готвила заек, защото го асоциирам с котка.

Но в детството ми баба често печеше заек в електрическата тенджера и си хапвах. :shy11:

а, като ми го пратят готов разфасован изобщо с нищо не го асоциирам :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Никога не съм готвила заек, защото го асоциирам с котка.

......................

А, аз с плъх / Дж. Клавел/ .

Такова нещо никога не е присъствало в моята кухня до момента, надявам се и за напред. :rolleyes:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А, аз с плъх / Дж. Клавел/ .

Такова нещо никога не е присъствало в моята кухня до момента, надявам се и за напред. :rolleyes:

аз като казвам че четенето е вредно..................... :D :D :D

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Не можах да го опазя и да го разрежа, когато е напълно изстинал и когато кремът се е стегнал много добре, но следващият път се надявам да се справя със задачата по съхранението :-)) В мини форма направих това торте, тъй като имах опасения, че няма да се получи нищо, а то пък взе, че се оказа много вкусно, особено кремчето.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Салата от варено цвекло, майонеза и орехи и свинско с картофи на фурна. Публикувано изображениеПубликувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване