Премини към съдържанието
Вили*

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Препоръчан отговор


Днес най-сетне спретнах кулинарния си шедьовър такъв, какъвто отдавна витаеше в моите мисли.

Няма да дам рецепта, защото е търговска тайна, но тъй като не съм егоист като Лин, Еми и Федора, ще направя творението отново и ще ви поканя на дегустация, в комбинация с червено винце, печено халуми и...

Другото няма да го издавам.

Публикувано изображение

:-)

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Редактирано от algor (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Алгор, с това люто , ако предложиш и една гореща бобова чорбичка , направо цена няма да имаш ..ужасно ми липсва бобеца напоследък ....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

 

Това перфектно произведение е един топящ се в устата тутманик (за мен това е правилното име), но не ми лайквайте поста, защото заслугата е на Мадона.

Тя след малко ще обясни същинското наименование на произведението.  :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ужас..махай я тази снимка уе, не е достойна за този раздел.. :beat:

Днес си купих сито и точилка най-накрая, ( не съм пипвала мая от 5 г. сигурно, изгубила съм тренинг) сега остава да си купя и маса в кухнята, че никак не е удобно да се меси и точи на кухненско плотче..

П.С. По моят край му казват "мазен хляб"

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ай, зарибихте ме, давайте рецептата :rolleyes:

 

 

Защо, по дяволите, пиша с този профил :D

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1/2 мая за хляб, 1 ч.л. сол, 2 щипки захар, 2 ч.ч вода, 500 гр брашно, 100 гр масло, 100 гр сирене, 1 яйце..като аз никога не съм точна в грамажите де..малко на око меря..( то си и личи де)

 

Маята се разтваря в 1 ч.ч. хладка вода, след това се добавя една чаена чаша вода. Брашното се добавя бавничко и като се замеси тесто от всичко това се оставя да втаса. По-добре на топличко. Като втаса се късат по малки топки от него, разстилат се с точилка топка по топка..оставя се настрани, като се намазва листа с масло..след това се разточва друга топка и се слага върху тази..пак се маже с масло..и така докато свърши тестото. Всички листа наредени едно върху друго се разточват отново и става голям лист..пак се маже с масло..слага се плънка от яйца и сирене..навива се, реже се, намества се в тавичка..пак втасва и се пече на предварително загрята на 189 градуса фурна. Моето сирене беше малко, обаче..трябваше да сложа повечко..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

аз за такива пипкави рабути кат меси точи па чакай - неам нерви

ама се радвам на вас - дето ги имате

:yanim:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ужас..махай я тази снимка


Не се тревожи..., много добре изглежда и сигурно е вкусна. Редактирано от voda (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

 

Като станах сутринта тази тавичка беше наполовина празна, но няма как да кажеш на младежта "Не барайте нищо в кухнята, докато не се снима."  :D

 

Заслугата - естествено - е на Мадона и да ви кажа мънинкото парче, което успях да опитам преди да бъде изсмукана баницата от "прахосмукачките", беше направо вълшебно и се топеше в устата.  :lick lips:

 
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Станах рано и сложих в тенджерата под налягане 2бр. свински крачета, 3бр. свински уши и 2бр. свински езика - ще правя пача. :D

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

браво, сега ако кажете и на какво ги набивате тия елхички

:rolleyes:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Бисквитена торта с десертно нишесте-какао

е признавам те, никога нямаше да се сетя за такава украса

де толкоз акъл у мене де

разкошотия

:yanim:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Днес, освен всичко друго, направих и една палачинкова торта.

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Капама по Мойрански :D

тва добре, ама сега ще ти искаме и рецептата

:P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Капама по Мойрински  :D 

 

Продукти

1. кайма - свинска или смес

2. пилешко месо - бутчета и/или бяло месо

3. свинско месо - бут, гърди, плешка (каквото имате)

4. свинска мас (най-добре домашна)

5. сурова наденица

5. сушени чушки

6. кисело зеле

7. ориз

8. лук

9. черен пипер

10. червен пипер

11. праз

12. яйце/а

 

Приготвяне

Количеството на продуктите е в зависимост от големината на тенджерата, в която ще се вари капамата.

 

Каймата се омесва с нарязания на дребно лук, ориза, черния пипер и яйцето/та.

(Обикновено на 1 кг кайма се слага 1 яйце)

Дъното на тенджерата се намазва с мас, слага се едно голямо листо от зелето и върху него се подреждат:

1. ред сърми

ред нарязано зеле

Поръсва се с малко червен пипер и се добавят 2-3 малки бучици мас

2. ред месо

ред нарязано зеле

Поръсва се със същото

3. ред чушки

ред нарязано зеле

Поръсва се...

4. ред наденица

ред нарязано зеле

Поръсва се...

 

 

Добре е най-горния ред да е от сърми и чушки, покрити с нарязано зеле.

Така подредените продукти се притискат с чиния, долива се гореща вода така че да покрие чинията и се слага да ври.

След като заври, степента на котлона се намалява и ястието ври на слаб огън около час и половина.

Празът се нарязва на дребно и се запържва в мас и малко червен пипер.

Преди да се свали от огъня се маха чинията и ястието се залива със запържения праз, леко се разбърква горния пласт, така че запръжката да проникне в по-долните слоеве и се захлупва с капака.

 

Капамата е особено вкусна когато престои няколко часа, а след това се запече в керамична тавичка (става и във всякаква друга) във фурната - може и на части.

Аз обикновено приготвям голямо количество, което държа в хладилника и вадя и запичам части от капамата по желание на фамилията.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

закуската за днес

бърза баница от готови точени кори, с яйце, сирене и кисело мляко...

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
закуската за днес

бърза баница от готови точени кори, с яйце, сирене и кисело мляко...

Я хвърли малко насам че съм прегладнял :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Я хвърли малко насам че съм прегладнял :)

Ооо, милото тооо... :D

Някой ден ще ти опна една шведска маса с Мерилски манджи и ще те вържа с белезници за нея... :*

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

баклавичката ми с мнооого орехи

знам, че всички сте правили, ама - и аз :shy11:

 

http://prikachi.com/images/173/5675173q.jpg

 

 

Публикувано изображение

Редактирано от Efe (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
знам, че всички сте правили, ама - и аз :shy11:

Не сме бе. Аз не съм  :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
баклавичката ми с мнооого орехи

знам, че всички сте правили, ама - и аз :shy11:

 

Никога не съм правила баклава, не мисля и да правя.

Но обичам да си я хапвам :shy11:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Никога не съм правила баклава, не мисля и да правя.

Но обичам да си я хапвам :shy11:

Защо? Най-лесният за приготвяне десерт. :D

Редактирано от Efe (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Защо? Най-лесният за приготвяне десерт. :D

 

Много обичам сладки неща, но избягвам да ги ям.

Ако започна да ги правя, няма да устоя на изкушението. :shy11:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване