Премини към съдържанието
Вили*

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Препоръчан отговор


Нел я кажи как правиш бисквитената торта моля моля моля :bday3:

Да го смая аз моя с малко български сладкиши,че ми се присмива,че не съм готвила.

Само тракийска салата и шопска съм му била правила :baby:  :wub:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Нел я кажи как правиш бисквитената торта моля моля моля :bday3:

Да го смая аз моя с малко български сладкиши,че ми се присмива,че не съм готвила.

Само тракийска салата и шопска съм му била правила :baby:  :wub:

 

Няма проблем. :)

Има десетки варианти на бисквитена торта, но този(на картинката) се прави с бисквити "Закуска-какао".

2 опаковки(от по-малките) бисквити(1 голяма не е достатъчна)

Кремовете, които правя са различни, но обикновено на ванилена основа и затова ще ти предложа 2 лесни рецепти:

 

1 л. прясно мляко

1 опаковка крем "Ванилия" или нишесте, но виж на етикета за колко мл. мляко е и ако се наложи сложи повече от 1 опаковка

Вариш си най-обикновено кремче(по указанията на етикета), но го "обогатяваш" с 1 пакетче краве масло от 125 гр.(добавяш маслото, нарязано на едро към вече сварения горещ крем и бъркаш до стопяването му)

сипваш мъничко от кремчето в съда, разтилаш го по дъното на тънък пласт и редиш бисквитите, после заливаш с горещ крем, пак бисквити и пак крем. Винаги се зъвършва с крем и се гарнира по желание. Като няма с какво друго, дори и натрошена на ситно биксвитка става.

 

Друг много интересен крем е комбинация от крема за студено разбиване(ванилия) на д-р Йоткер и сметана. Трябват ти 2 опаковки крем и 250 мл. течна сметана. Разбиваш ги отделно, после внимателно ги смесваш като към крема прибавяш битата сметана.

 

Аз я правя и с крем англез, но е когато имам пресни яйца.

Има толкова вариации, които можеш да си измислиш за бисквитена торта и тя да не е като онези, които ни даваха в детската градина, че просто се отпусни и дай воля на фантазията си.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

много ти благодаря Нел :clap:

Само не знам дали ще намеря тези бисквитки Закуска,ще потърся нещо подобно.

ще се опитам в неделя да я направя и ще пиша пък и снимка ще направя. :bday3:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

много ти благодаря Нел :clap:

Само не знам дали ще намеря тези бисквитки Закуска,ще потърся нещо подобно.

ще се опитам в неделя да я направя и ще пиша пък и снимка ще направя. :bday3:

 

и с бишкоти също става :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

и с бишкоти също става :)

много беше модерен тоя крем Дипломат навремето мда -

правеше се във високи чаши и с дълги лъжици се ядеше

:)


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много обичам кремчета

Някой знае ли как се прави Бадемов крем?

Спомням си когато бях малка имаше в Бургас една сладкарница казваше се Стария дрян и бяха богове на този крем.

Легендарен,но го правеха като торта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Палачинки с домашен конфитюр от боровинки.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пастет от пилешки дробчета

 

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пастет от пилешки дробчета

вярно много рецепти из нета, да се чуди човек с коя да рискува

:rolleyes:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

вярно много рецепти из нета, да се чуди човек с коя да рискува

:rolleyes:

 

аз проведох проучване и сглобих една :whist:

обаче сега се зарибих за терин

 

трябва да намеря време да проуча въпроса

но там нещата са още по-зле

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Скумрия във фолио. Престояла е 24 часа.

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

 

Шопска салата

Публикувано изображение

 

И бързи начукани пържоли в олио и вода с черен пипер във фурната ще ги сложа.

Публикувано изображение

 

И една бира и приятна вечеря на всички!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Скумрия във фолио. Престояла е 24 часа.

 

 

 

 

 

Шопска салата

 

 

И бързи начукани пържоли в олио и вода с черен пипер във фурната ще ги сложа.

 

 

И една бира и приятна вечеря на всички!

сложи едно дафиново листо на пържолките

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

сложи едно дафиново листо на пържолките

Ей сега ще го сложа и фурната тъкмо е загряла .Ще пробвам.А рибките ги оправих на скарата.

Мерси за съвета ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ей сега ще го сложа и фурната тъкмо е загряла .Ще пробвам.А рибките ги оправих на скарата.

Мерси за съвета ;)

 

мятай смело :)

 

и да не забравиш бирата, ей!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

сложи едно дафиново листо на пържолките

дафинов лист ли, на пържоли

:no-no:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

мятай смело :)

 

и да не забравиш бирата, ей!

По скоро бих умрял :ph34r:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

дафинов лист ли, на пържоли

:no-no:

 

пробвай - много е вкусно за пържоли на фурна

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди два дни аз и моето момче отскочихме до китайската кухня - направихме суши, което ядохме с салата от марули...много добра комбинация, хаха :)

Публикувано изображение
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

пробвай - много е вкусно за пържоли на фурна

о варени и задушени така кажи, ясно, става

като тас кебап същото

 

аз понеже на скарата ги мятам та за скара не вАжи

:P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ааа. Ей тука само не съм писал.

 

Ето ви една вчерашна манджа. Макарони със сос ,,Bolognese''. Както се разбира от името, става въпрос за италuaнска рецепта (леко побългарена).
Гледам че почти всички тука са на ти със кухнята, така че няма да пиша рецепта и начин на приготовление. Името говори достатъчно. Но ако някой го интересува може да добавя детайлите по-късно. Леееекичко съм го поизгорил. Ама така е когато се готвят три ястия наведнъж.

Публикувано изображение

 

Абе я да нахвърля набързо продуктите, пък ако на мода мусе вижда твърде дълго нека ги изтрие.

Публикувано изображение

 

По реда на приготвяне.
зехтин(extra virgin), телешка каима, сол, зелен пипер, червен пипер (камби), лук, чесън, домати (пресни или kонсерва), счукан сух лют червен пипер,  босилек, риган, макарони, кашкавал два вида някои от тия (cheddar, monterei jack, provologne, havarti, gauda, може и малко топено сирене) и най-отгоре mozzarella или наш БГ кашкавал.

Установих че най-добре върви със полусухо ябълково вино.

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Метнах едни картофи на фурна с месо, ма месото от буркан...лой,лой, шЪ вдигаме кръвното днес :D :D :D 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Къде я diadia питам аз, да вземе да ни набърболеска едни картофки...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване