Премини към съдържанието
Вили*

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Препоръчан отговор


Пиле, печено върху морска сол, салатка, и естествено - ледено Шуменско

 

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Пица от преди малко. И понеже единия бил вегетарuaнец, другия гъби не ядял. Наложи се да импровизирам. Та затова изглежда така особена.

 

Публикувано изображение

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Моля за внимание, дами и господа!

 

Аз станах норбековист, последовател на Мирзакарим Норбеков. Завинаги млад и красив. Усмихнат и похуйист. Рецептата е в умението, да изглеждаш завинаги на 28г. По тази причина дадох скромен прием на норбековисти. И с тази картина искам за пореден път да докажа, че никой и никой от женски род не умее да готви по-вкусно от мен. VIP-персоните почерпих с японско меню. Всичко от чесъна, оцет васаби, хряна, водораслите, ориза до рибата е от Япония. Получи се неповторимо суши. Метакса, арак, саке и мартини бяха огнената вода, но специално за повода купих скъпо бяло вино.

 

Публикувано изображение

 

Отскоро имам трева и започнах да вечерям навън. И тази вечер отново имах среща с VIP-персони. Купих си акумулиращи лампи на слънчева светлина, които придават изисканост на вечерта. Мисля, че мангала с въглища ще бъде заменен в скоро време на модерен газов, от противопожарни съображения и по-малко смръдня из квартала. Подготвих различни видове салати: шопска, с марули и репички, снежанка. Пържени сладки картофи ... и традиционните сърмички. За пиене любимата ми хайнекен и някаква напудрена белгийска бира по 4$ патрончето. Оказа се пълно разочарование или белгийците имат извратен вкус да пият кенефна вода, както и да е.

 

Публикувано изображение

 

За мезе: фъстъци, бадеми и шам фъстък. Аз само от тях ядох и след като изпратих гостите си поръчах пица с много гъби и кашкавал. Дояждам я и си лягам.

 

обичам ви, целувам ви, прегръщам ви, останете си на 28!!!

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тиквички

 

 

 

и аз сега ще пържа

обаче аз ги режа на дългата страна и пестя време от пържене :whist:

 

и слагам 50/50 пшенично и царевично брашно - стават с хрупкава коричка


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

и аз сега ще пържа

обаче аз ги режа на дългата страна и пестя време от пържене :whist:

 

и слагам 50/50 пшенично и царевично брашно - стават с хрупкава коричка

Въпрос на вкус. Аз ги предпочитам без брашно, понеже, когато са с брашно, попиват повече олио и стават мазни. ;)

Приятно пържене :P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ама вие и до тигана ли стоите - в една тава и във фурната

да не съм им бавачка я

:P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Току що  гаврътнахме сокче от ябълки и моркови и замезихме с черешки

за вечеря съм купила филенца скумрийка на скара смръдливи но полезни   картофки на фурна  салата  от домати  студенко шардоненце и приключваме с череши :P тоз горещ ден

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

аз пък ще вечерям диня и Публикувано изображение

тва ще да е няква манджа за бъдещи булки

:P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пиша този пост за господата, за да ги изнудя да запретнат ръкави с една много лесна рецепта.За дамите, предполагам това е слаба ракия.Идеално мезенце за любителите на кехлибара съчетан с картофки (рецептата е супер здравословна, картофите са печени, а не пържени)....

Та....Ще правим ветрила от картофи! Обелете и измийте каквато големина картофи имате и каквато бройка мислите, че ще удовлетвори вашето биропиене.Нарежете ги на кръгчета, но внимавайте да не клъцнете докрая да не се разпадне ветрилото.Не солете, поръсете с едно гъбено бульонче (връзва се идеално) или пикантина.В джобчетата, които се получават натикайте по избор:чесънче, кръгчета морковче, някакъв колбас, резени бекон.Поръсете картофчетата със зехтинче (нали готвим здравословно), но сложете и бучка масълце.Опечете.Как пазбирам кога са готови - бучкам с клечка за зъби - да потъва плавно и леко....Сипете си една биричка и полегнете на дивана докато чакате.... :lol6: Още горещи ги поръсете с настърган кашкавал или сирене по избор.

Добър апетит!

 

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ladies and gentlemen!

 

Моля за вашето внимание. Получавате уникалната възможност, да видите менюто на един световно-известен манекен!!! Сега или никога, тук и само за вас!

 

Аз вечерям в бункера. По-правилно е да се нарече "защитената стая". Това е главното ми бюро. В стаята има 4-ри компютъра, собствена WC с душ кабина и леглото на Нетаняху. Още вграден гардероб с три крила. Първото е забито с козметика, второто с машини и електоуреди, които си купувам и складирам, едва третото държи одеждите ми. Разбирате, че този център е изграден по мой образ и подобие, и обяснение, защо тук усвоявам биоенергията.

 

Публикувано изображение

 

Аз не мога да живея без дини. Оказва се, че дините имат ефекта на виагра, а наскоро научих че дините разграждат холестерола. Отделно гледах някакво предаване как змия гълта яйце и тогава се замислих, защо уважавания от мен Бог, господин Ел Шадай не ни е дал възможността да ядем дините като змиите, тоест да ги гълтаме цели. Но обратно в строя. Започвам вечерята си с диня, като пожарникарите. Не крия рода си и винаги подчертвам, че съм гениалния син на Якоруда, а без люто не може. То е в буркана! Голямата кофа е хумус и без него не може. До нея в бялата чинийка е гръцки сладолед - десерта. Вижда се филийките ръжен хляб. Чушки и домати, който не яде. Мъжете задължително да гълтат червени чушки, ако държат фара им да се раздава. И накрая причината да четете тези шедьоври. Това сплесканото са праскови. Да, имат кощилка, меки и сочни са. Не знам какъв сорт са, но ако баба ви има меки зъби - изригвайте!!!

 

Чинии не мия, затова ползвам пластмасови. Ядеш и мяташ в кофата, като ортодоксите - ползваш само веднъж.

 

до нови срещи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

аз пък ще вечерям диня и Публикувано изображение

бляк, каква е тази гадост :(

...С линко...

На един приятел баща му така си направи мега високия холестерол, с маргарин. Маргарина го слагам в топ 3 на най-вредните храни в света. Редактирано от badsector (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Та....Ще правим ветрила от картофи! 

 

 Беееел, виж аз как ги правя :)

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Беееел, виж аз как ги правя :)

Същото, бе джанъм....Изглеждат страхотно, браво.... :yanim:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Същото, бе джанъм....Изглеждат страхотно, браво.... :yanim:

много е вкусно - проверено :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Нещо хрупкаво и разтапящо се :)

 

А рецепти...няма ли?  :rolleyes:

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

бляк, каква е тази гадост :( На един приятел баща му така си направи мега високия холестерол, с маргарин. Маргарина го слагам в топ 3 на най-вредните храни в света.

 

Я кажи в кой маргарин се съдържа холестерол, че не ми е ясно????

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я кажи в кой маргарин се съдържа холестерол, че не ми е ясно????

Процесът на втвърдяване на растителните мазнини, посредством изкуствено хидрогениране, резултира в създаването на наситени мазнини. Следователно, независимо от това колко ненаситени са мазнините, които се използват за производството на маргарин, в самия процес на хидриране, те се превръщат в наситени мазнини. Нещо повече. Независимо от факта, че маргаринът не съдържа холестерол, консумацията му стимулира организма сам да произвежда такъв.

 

http://medical.bg/healthcooking/read497.html

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Има разбира се. : ) 

 

Това са хрупкави  топченца от кашкавал и пушено, топено сирене

Настъргваш мек кашкавал- количество според апетита ти

Топеното сирене накълцваш на ситно и смесваш с настъргания кашкавал

Оформяш топчета и ги овалваш в брашно, яйце и царевичен грис

Пържат се в силно сгорещена мазнина . Получава се хрупкава коричка и разтопен кашкавал отвътре

Поздрави  ;)

Мерси, ще ги опитам  :*

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я кажи в кой маргарин се съдържа холестерол, че не ми е ясно????

Не съм казал, че в него има, нямам представа за това. Казвам, че води до образуването на високи нива холестерол с висока плътност ("лош").

Процесът на втвърдяване на растителните мазнини, посредством изкуствено хидрогениране, резултира в създаването на наситени мазнини. Следователно, независимо от това колко ненаситени са мазнините, които се използват за производството на маргарин, в самия процес на хидриране, те се превръщат в наситени мазнини. Нещо повече. Независимо от факта, че маргаринът не съдържа холестерол, консумацията му стимулира организма сам да произвежда такъв.   http://medical.bg/healthcooking/read497.html

Проблемът не е дали мазнините са наситени или ненаситени. Проблемът е, че за да се получи продукт с ниско съдържание на транс мазнини, химическият процес трябва да се осъществи при около 10 пъти по-високо налягане, в сравнение с това, използвано при масовото производство. Тоест при хидрогенизирането на продуктите от търговската мрежа са се получили големи количества транс мазнини, които са вредната част от цялата работа. Маргаринът като се прави от растителни мазнини и тези мазнини са хидрогенирани, за да приемат твърдата консистенция в опаковката, то те ще имат и огромно количество транс мазнини, които са брутална отрова за човешкото тяло. Хубавото е, че все повече европейски държави задължават производителите да изписват какво наличие на транс мазнини съдържа дадения продукт. Дори и нашите понякога изписват "хидрогенирано олио/масло".

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нещо повече. Независимо от факта, че маргаринът не съдържа холестерол, консумацията му стимулира организма сам да произвежда такъв.

 

аз никога не съм ползвала маргарин - само краве масло

и пак много внимателно избирам

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От вчера насам у нас се вихрят рибни партита:пържен сафрид (много добре се справих), паниран хек (купен от магазина) и пържена цаца (щот все се опасявам, че храната няма да стигне  :( ).Всичко това полято обилно с бира и последващо търкаляне из креватите до 15 часа.....

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз май не съм ви готвила досега , затова направо с тавата.Тиквички на ветрило с бекон , домати и топени  сиренца разни.

 

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

и кекс с парченца шоколад и стафиди отвътре и течен шоколад отвън /нещо като  сладкия вариант на печено прасенце пълнено с кюфтенца.  ( :

 

 

А Лин да си знае, че е направо за убиване.

 

 

 

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване