Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

ще ни ги издадеш ли кои са

:P

....едно дето свекито го бере от гората и му вика пой (превод не знам, ама трябва да снимам растението), много кимион, много лук и никакъв хляб....Според мен тогава винаги стават хубави....

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

....едно дето свекито го бере от гората и му вика пой (превод не знам, ама трябва да снимам растението), много кимион, много лук и никакъв хляб....Според мен тогава винаги стават хубави....

мисля че иде реч за самардала

Публикувано изображение

Самардалата е разпространена из Североизточните и Централни части на Балкана, в сенчести и влажни места. Особено е популярна като подправка сред турскоговорящото население във Върбишко и Омурташко, които я употребяват с името "пой". Традиционно те я сушат без добавка на сол. Сместа е тъмнозелена до кафеникава.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B0

....тц, не е тази....Самардалата я познавам, но не знаех, че и викат пой. Тази много прилича на люцерна, даже често съм я бъркала....Листата и са абсолютно същите като на люцерната....Ще поразпитам и ще ти пиша.....

Голямо разследване проведох....В нета намерих само една картинка от един планински форум под името балканска чубрица - като си отидем на село ще питам пак....Наште го берат около Цоневския язовир (пълно е) ....В нашия край не го зоват така, сигурна съм.Но изглежда ето така:

Публикувано изображение

това нещо се суши и се смила в машинка! Страхотен аромат за всякакви сандвичи и ястия - аз го слагам на почти всичко!

Аз умея да готвя. Самоук съм и с времето ставах все по-добър, докато днес смея да твърдя, че никой не готви по-вкусно от мен. Не ползвам рецепти, а винаги импровизирам според наличните продукти. Тази торта нарекох снежен човек. Оставих я за два часа да се укрепи и използвах случая за снимка.

Публикувано изображение

препоръчвам я на хора с меки зъби!!!

Много добре, но не забравяй, че съществува и Gordon Ramsay.;-) (Това в кръга на майтапа)

Много апетитно изглежда, поздравления!

Аз умея да готвя. Самоук съм и с времето ставах все по-добър, докато днес смея да твърдя, че никой не готви по-вкусно от мен. Не ползвам рецепти, а винаги импровизирам според наличните продукти. Тази торта нарекох снежен човек. Оставих я за два часа да се укрепи и използвах случая за снимка.

Публикувано изображение

препоръчвам я на хора с меки зъби!!!

Аз умея да готвя. Тази торта нарекох снежен човек. Оставих я за два часа да се укрепu.

Ае да беше го минaл и със бръснича докато чакаш тия двата часа, че малко брадясал ми се вижда снежният ти човек.  :)

Набърболескан козунак (или безумства в неделя)  :ph34r: 

Отлично! Това е the la глаголът!

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

чугунен съд (cъс капака заедно сигурно има 7-8 кг)

....тЪз красота я гледах в Технополиса, но най-малките тенджери почваха от 120лв. :( При все, че знам, че това е инвестиция, която определено си струва и предава през поколенията!Любопитно ми е друго - за всекидневно ползване и миене на ръка ми се струва доста тежичка.....

п.п.Определено се справяте блестящо с готвенето и имате едно плюсче от мен! :wors:

....тЪз красота я гледах в Технополиса, но най-малките тенджери почваха от 120лв. :( При все, че знам, че това е инвестиция, която определено си струва и предава през поколенията!Любопитно ми е друго - за всекидневно ползване и миене на ръка ми се струва доста тежичка.....

е аз си имам чугунени и тави и тенджурляци още от миналия век

сега ги преоткриха наново че и цените им златни

но вкуса е вкус един път, спор няма

1. най-малките тенджери почваха от 120лв. 

2. за всекидневно ползване и миене на ръка ми се струва доста тежичка.....

3. п.п.Определено се справяте блестящо с готвенето и имате едно плюсче от мен!

1. Взех я за 30$ + ДДС на промоция. Иначе нормалната и цена беше 99.99 $
2. Ами бая тежка е. Сложих я на кантара на жена ми. Отбеляза 5кг. Нa мен ми се струва по-тежка. Може жена ми да го е настроила (кантара) да показва по-малко, с цел повдигане на самочувствието. Мия го на ръка или в миялната, в зависимост от настроението.
3. Благодаря за плюсчето. Какво да кажа .....неволята учи.

но вкуса е вкус един път, спор няма

Вкусът какъвто се получава, със друг съд (тава, тенжера, kасерола) не мога да го докарам същия.

p.s. Със глинен още не съм пробвал

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

мдам, какво трябвало - руло Стефани ли - хаха ей сега

кога станеш принтц може и да го завъртя, но понеже не си та ще го ядеш тъй -

вий си водете записки -

овкусете каймата с каквото си искате, добавете лука, разстилате в намазнена правоъгълна тава ред половината кайма, ред нарязани сварени яйца, моркови + кисели краставички

най-отгоре останалата кайма

ръсите галета, малко преди да е готово и кашкавал или топено сиренце

печете

и пийте си бирата и не се занимавайте с таквиз дълги и широки глупостини щото вкуса е същия, че и в пъти повече

:beer:

• 2 седмици по-късно...

Орехово-бананов сладкиш, но не помня кога го правих, че напоследък в кухнята съм само за салата и чеснова паста.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

каква е тази чеснова паста

:rolleyes:

каква е тази чеснова паста

:rolleyes:

Спагети или друг вид паста (макарони им казваме в бг) с чесън, босилек, мазнинка (аз предпочитам смес от олио и зехтин) и пресни домати - това са най-любимите ми спагети, леки и вкусни.

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Задушени картофки, поръсени със ситно нарязан пресен чесън и копър. Рибени кюфтенца. И филе от сьомгова пъстърва с картофки на фурна и много подправки :)

http://prikachi.com/images/558/6158558v.jpg

Пекнах преди малко един хляб и отидох до магазина за пепси. И докато се върна гледам пловината вече липсва. С линко, мерудия и сол овкусена със сминдух го обичат нашите. Подправките ми ги донесоха преди едма седмица от Сливенския Балкан. По принцип е във вид на малки хлебчета, ама днес ме домързя да ги търкалям поотделно.

Публикувано изображение

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ами аз тази вечер се ,,наказах,, с една ей такава салатка :D Мидички,малко лук,малко олио--това май беше :) А-и малко мастичка и айрянче за притикване ;) ПП -нарочно ги снимах,че исках да се разпиша и в тази тема :) Публикувано изображение

ще ни ги издадеш ли кои са

:P

Бени, сега ходихме с колегите извън селото на една поляна, беше пълно с меродията за която ти говорех.Набрахме си огромни букети и се оказа, че иде реч за сминдух (но точно кой вид не знам)...Суши се и се смила.Ако имаш роднини из селата ги помоли да ти наберат, сега е момента....Направих две снимки специално за теб:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.