Премини към съдържанието
Вили*

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Препоръчан отговор


ще ни ги издадеш ли кои са

:P

....едно дето свекито го бере от гората и му вика пой (превод не знам, ама трябва да снимам растението), много кимион, много лук и никакъв хляб....Според мен тогава винаги стават хубави....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

....едно дето свекито го бере от гората и му вика пой (превод не знам, ама трябва да снимам растението), много кимион, много лук и никакъв хляб....Според мен тогава винаги стават хубави....

мисля че иде реч за самардала

 

Публикувано изображение

 

Самардалата е разпространена из Североизточните и Централни части на Балкана, в сенчести и влажни места. Особено е популярна като подправка сред турскоговорящото население във Върбишко и Омурташко, които я употребяват с името "пой". Традиционно те я сушат без добавка на сол. Сместа е тъмнозелена до кафеникава.

 

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B0

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

мисля че иде реч за самардала

 

 

....тц, не е тази....Самардалата я познавам, но не знаех, че и викат пой. Тази много прилича на люцерна, даже често съм я бъркала....Листата и са абсолютно същите като на люцерната....Ще поразпитам и ще ти пиша.....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

мисля че иде реч за самардала

 

 

 

 

Голямо разследване проведох....В нета намерих само една картинка от един планински форум под името балканска чубрица - като си отидем на село ще питам пак....Наште го берат около Цоневския язовир (пълно е) ....В нашия край не го зоват така, сигурна съм.Но изглежда ето така:

Публикувано изображение

 

това нещо се суши и се смила в машинка! Страхотен аромат за всякакви сандвичи и ястия - аз го слагам на почти всичко!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз умея да готвя. Самоук съм и с времето ставах все по-добър, докато днес смея да твърдя, че никой не готви по-вкусно от мен. Не ползвам рецепти, а винаги импровизирам според наличните продукти. Тази торта нарекох снежен човек. Оставих я за два часа да се укрепи и използвах случая за снимка.

 

Публикувано изображение

 

препоръчвам я на хора с меки зъби!!!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много добре, но не забравяй, че съществува и Gordon Ramsay.;-) (Това в кръга на майтапа)

 

Много апетитно изглежда, поздравления!

Аз умея да готвя. Самоук съм и с времето ставах все по-добър, докато днес смея да твърдя, че никой не готви по-вкусно от мен. Не ползвам рецепти, а винаги импровизирам според наличните продукти. Тази торта нарекох снежен човек. Оставих я за два часа да се укрепи и използвах случая за снимка.

 

Публикувано изображение

 

препоръчвам я на хора с меки зъби!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз умея да готвя. Тази торта нарекох снежен човек. Оставих я за два часа да се укрепu.

Ае да беше го минaл и със бръснича докато чакаш тия двата часа, че малко брадясал ми се вижда снежният ти човек.  :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Набърболескан козунак (или безумства в неделя)  :ph34r: 

Отлично! Това е the la глаголът!

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мятам на бързо едни пълнени чушки:))

Бабето ми обеща днес и спанак с ориз .. yummy!!!  :clown:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е не точно от днес, но....

Публикувано изображение

 

и агнешко задушено във  чугунен съд (cъс капака заедно сигурно има 7-8 кг)

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

 

 

  чугунен съд (cъс капака заедно сигурно има 7-8 кг)

 

 

 

....тЪз красота я гледах в Технополиса, но най-малките тенджери почваха от 120лв. :( При все, че знам, че това е инвестиция, която определено си струва и предава през поколенията!Любопитно ми е друго - за всекидневно ползване и миене на ръка ми се струва доста тежичка.....

 

п.п.Определено се справяте блестящо с готвенето и имате едно плюсче от мен! :wors:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

....тЪз красота я гледах в Технополиса, но най-малките тенджери почваха от 120лв. :( При все, че знам, че това е инвестиция, която определено си струва и предава през поколенията!Любопитно ми е друго - за всекидневно ползване и миене на ръка ми се струва доста тежичка.....

 

 

е аз си имам чугунени и тави и тенджурляци още от миналия век

 

сега ги преоткриха наново че и цените им златни

 

но вкуса е вкус един път, спор няма

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

1. най-малките тенджери почваха от 120лв. 

2. за всекидневно ползване и миене на ръка ми се струва доста тежичка.....

3. п.п.Определено се справяте блестящо с готвенето и имате едно плюсче от мен!

 

1. Взех я за 30$ + ДДС на промоция. Иначе нормалната и цена беше 99.99 $
2. Ами бая тежка е. Сложих я на кантара на жена ми. Отбеляза 5кг. Нa мен ми се струва по-тежка. Може жена ми да го е настроила (кантара) да показва по-малко, с цел повдигане на самочувствието. Мия го на ръка или в миялната, в зависимост от настроението.
3. Благодаря за плюсчето. Какво да кажа .....неволята учи.

 

но вкуса е вкус един път, спор няма

Вкусът какъвто се получава, със друг съд (тава, тенжера, kасерола) не мога да го докарам същия.

p.s. Със глинен още не съм пробвал

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

мдам, какво трябвало - руло Стефани ли - хаха ей сега

кога станеш принтц може и да го завъртя, но понеже не си та ще го ядеш тъй -

вий си водете записки -

овкусете каймата с каквото си искате, добавете лука, разстилате в намазнена правоъгълна тава ред половината кайма, ред нарязани сварени яйца, моркови + кисели краставички

най-отгоре останалата кайма

ръсите галета, малко преди да е готово и кашкавал или топено сиренце

 

печете

и пийте си бирата и не се занимавайте с таквиз дълги и широки глупостини щото вкуса е същия, че и в пъти повече

:beer:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Орехово-бананов сладкиш, но не помня кога го правих, че напоследък в кухнята съм само за салата и чеснова паста.

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

каква е тази чеснова паста

:rolleyes:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

каква е тази чеснова паста

:rolleyes:

Спагети или друг вид паста (макарони им казваме в бг) с чесън, босилек, мазнинка (аз предпочитам смес от олио и зехтин) и пресни домати - това са най-любимите ми спагети, леки и вкусни.

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Задушени картофки, поръсени със ситно нарязан пресен чесън и копър. Рибени кюфтенца. И филе от сьомгова пъстърва с картофки на фурна и много подправки :)

http://prikachi.com/images/558/6158558v.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Пекнах преди малко един хляб и отидох до магазина за пепси. И докато се върна гледам пловината вече липсва. С линко, мерудия и сол овкусена със сминдух го обичат нашите. Подправките ми ги донесоха преди едма седмица от Сливенския Балкан. По принцип е във вид на малки хлебчета, ама днес ме домързя да ги търкалям поотделно.

 

Публикувано изображение

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами аз тази вечер се ,,наказах,, с една ей такава салатка :D Мидички,малко лук,малко олио--това май беше :) А-и малко мастичка и айрянче за притикване ;) ПП -нарочно ги снимах,че исках да се разпиша и в тази тема :) Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ще ни ги издадеш ли кои са

:P

Бени, сега ходихме с колегите извън селото на една поляна, беше пълно с меродията за която ти говорех.Набрахме си огромни букети и се оказа, че иде реч за сминдух (но точно кой вид не знам)...Суши се и се смила.Ако имаш роднини из селата ги помоли да ти наберат, сега е момента....Направих две снимки специално за теб:

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване