Премини към съдържанието
Вили*

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Препоръчан отговор


Не можах да го опазя и да го разрежа, когато е напълно изстинал и когато кремът се е стегнал много добре, но следващият път се надявам да се справя със задачата по съхранението :-)) В мини форма направих това торте, тъй като имах опасения, че няма да се получи нищо, а то пък взе, че се оказа много вкусно, особено кремчето.

Федора, изглежда мноого вкусно! Ще споделиш ли рецепта :)

А в отговор на темата, за довечера ще правя кюфтета по чирпански, а десертът ми ще е печена тиква с мед и орехи :lick lips:

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Федора, изглежда мноого вкусно! Ще споделиш ли рецепта :)

А в отговор на темата, за довечера ще правя кюфтета по чирпански, а десертът ми ще е печена тиква с мед и орехи :lick lips:

Разбира се, макар че мислех да я публикувам, когато отново направя този десерт, но в по-голяма форма.

Продуктите, които ползвах за това, което виждаш на снимката са за много малка форма (с диаметър около 15 см.), но с достатъчна височина (може би около 10 см.)

1,5 чаени чаши брашно

3/4 чаена чаша захар

120 грама краве масло

1 яйце и 1 белтък

1 и 1/2 чаени лъжички бакпулвер

5 супени лъжици какао

за крема

3/4 чаена чаша захар

120 грама краве масло

400 грама крема сирене от типа на Филаделфия

3 яйца

1 пакет пудинг Ванилия на доктор Йоткер

Замесваме тесто от посочените продукти. С 3/4 от полученото тесто облепваме дъното и стените на формата, в която ще печем десерта, които са покрити предварително с хартия за печене, чиито краища трябва да излизат, за да може да извадим десерта по-лесно.

Пасираме продуктите за крема и ги изсипваме върху облепените с тесто стени и дъно на формата. Печем в предварително загрята фурна на 180-190С за час, като на около 30-та минута, изваждаме десерта и настъргваме отгоре останалото замразено тесто. Връщаме десерта обратно във фурната. След като се изпече се оставя да изстине във формата за около час, после се изважда от нея и се охлажда напълно. Държи се в хладилник. След около 5-6 часа кремът е напълно твърд и се режат безпроблемно парчетата. Ако го разрежеш след 2 часа, както е при мен, ще е по-кремообразен, но пак е много вкусен.

Мисля, че може да се пропусне стъпката с натъргването на тестото.

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разбира се, макар че мислех да я публикувам, когато отново направя този десерт, но в по-голяма форма.

Продуктите, които ползвах за това, което виждаш на снимката са за много малка форма (с диаметър около 15 см.), но с достатъчна височина (може би около 10 см.)

1,5 чаени чаши брашно

3/4 чаена чаша захар

120 грама краве масло

1 яйце и 1 белтък

1 и 1/2 чаени лъжички бакпулвер

5 супени лъжици какао

за крема

3/4 чаена чаша захар

120 грама краве масло

400 грама крема сирене от типа на Филаделфия

3 яйца

1 пакет пудинг Ванилия на доктор Йоткер

Замесваме тесто от посочените продукти. С 3/4 от полученото тесто облепваме дъното и стените на формата, в която ще печем десерта, които са покрити предварително с хартия за печене, чиито краища трябва да излизат, за да може да извадим десерта по-лесно.

Пасираме продуктите за крема и ги изсипваме върху облепените с тесто стени и дъно на формата. Печем в предварително загрята фурна на 180-190С за час, като на около 30-та минута, изваждаме десерта и настъргваме отгоре останалото замразено тесто. Връщаме десерта обратно във фурната. След като се изпече се оставя да изстине във формата за около час, после се изважда от нея и се охлажда напълно. Държи се в хладилник. След около 5-6 часа кремът е напълно твърд и се режат безпроблемно парчетата. Ако го разрежеш след 2 часа, както е при мен, ще е по-кремообразен, но пак е много вкусен.

Мисля, че може да се пропусне стъпката с натъргването на тестото.

Много ти благодаря! :) Мисля, че много ще ми хареса, както обичам комбинации от сладко и солено :lick lips: Още този уикенд ще пробвам да направя новия сладкиш :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Шопска салата ;)

(моето виждане за нещата)

post-211759-0-75433200-1351368515_thumb.

Да ти кажа много ми допадат вижданията ти и то не само за салатата, затова не спирай да казваш и показваш възгледите си тук. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да ти кажа много ми допадат вижданията ти и то не само за салатата, затова не спирай да казваш и показваш възгледите си тук. :)

Благодаря : )

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Шопска салата ;)

(моето виждане за нещата)

post-211759-0-75433200-1351368515_thumb.

off

Тази салата как върви с капкомер(непълен :D ) с ракия...

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

off

Тази салата как върви с капкомер(непълен :D ) с ракия...

Ей затова те обичам, че ми допълваш идеите:*

: ))

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не можах да го опазя и да го разрежа, когато е напълно изстинал и когато кремът се е стегнал много добре, но следващият път се надявам да се справя със задачата по съхранението :-)) В мини форма направих това торте, тъй като имах опасения, че няма да се получи нищо, а то пък взе, че се оказа много вкусно, особено кремчето.

Така.. аз да се отчета сега :) Искам специално да благодаря на fedora, която написа рецептата за тази вкусотия! В неделя запретнах ръкави в приготовления за горното изкушение. Изненадващо за мен, се получи добре ( като за първи път, очаквах да нещо сбъркам :shy11: ) Моята банда в къщи задружно каза "Искаме пак! " след като го изядоха на два пъти. Аз успях да си опитам само едно парче, но много ми хареса! По принцип не ги глезя толкова с подобни кулинарни вълшебства за десерт, но май този обърка нещата :D Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Моля да ме извините, но бих искала да ви напомня, че темата е авторска и тематична, респективно ястията, приготвени или не, както и техните фотографии.

Моля ви бъдете коректни и уважавайте евентуалните ни читатели!

Още веднъж - моля за извинение!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Моля да ме извините, но бих искала да ви напомня, че темата е авторска и тематична, респективно ястията, приготвени или не, както и техните фотографии.

Моля ви бъдете коректни и уважавайте евентуалните ни читатели!

Още веднъж - моля за извинение!

Има ли някаква причина това да е публикувано точно след мой пост?

Заставам зад всичко което съм показала тук. Всичко е направено и снимано лично, единствено и само от мен.( за което разбира се вече съжалявам)

Редактирано от Лин (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има ли някаква причина това да е публикувано точно след мой пост?

............................

Никаква!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В черупките има зеленчуково ризо и самите ядки на мидите, панирани с японска панко

Застреля ме :D Сега ще се разровя да разбера какво е това чудо японска панко

Знам, че си гурме, със снимките го доказваш

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бухали :shy11:

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А, Емко, ти съвсем си се чалнала на тема бухали :-))) Не мога да избера на кого от всичките приличам в момента, след снощното пиене, безсъние и днешната работа :-))) Много оригинална идея, признавам!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А, Емко, ти съвсем си се чалнала на тема бухали :-))) Не мога да избера на кого от всичките приличам в момента, след снощното пиене, безсъние и днешната работа :-)))

Много оригинална идея, признавам!

офффффффф, историята е дълга и заплетена

но факта си е факт - на плота ми се мъдри една чиния бухали :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

off

Тази салата как върви с капкомер(непълен :D ) с ракия...

Тц. Ракията седи в ъгала, сърдита, и си мисли: ми не, на къде отива света само..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тц. Ракията седи в ъгала, сърдита, и си мисли: ми не, на къде отива света само..

Хаха, накъдето го търкулнем : )))

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хайде и аз. Първи и неуспешен опит с малайзийски кексчета на пара... и на точки :-)

Публикувано изображение

Отвътре. Сладкото от горски ягоди отиде на дъното. Вкусът е много, много странен. Не ми харесеха.

Публикувано изображение

Това, обаче, ми хареса, много даже.

Кашкавалени гризини с бекон

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Хайде и аз. Първи и неуспешен опит с малайзийски кексчета на пара... и на точки :-)

Отвътре. Сладкото от горски ягоди отиде на дъното. Вкусът е много, много странен. Не ми харесеха.

Това, обаче, ми хареса, много даже.

Кашкавалени гризини с бекон

Че то и на мен ми харесва, ама........................................................ Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това, обаче, ми хареса, много даже.

Кашкавалени гризини с бекон

и на мен ще ми хареса, и на писаната също

може ли рецептата

;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

и на мен ще ми хареса, и на писаната също

може ли рецептата

;)

Ъхъ :D Надявам се, че наистина ще ви харесат.

Продукти:

1/2 чаена чаша топла вода

1 чаена лъжичка суха мая

1 чаена лъжичка захар

1 и 1/2 чаени чаши брашно

1/3 чаена чаша настърган кашкавал

1 чаена лъжичка сол

3 супени лъжици олио

тънки ивици бекон

Маята разтваряме във топлата вода + захарта.

Прибавяме и останалите съставки. Измесваме не много. Оставяме на топло да втаса. От тестото с помощта на малко брашно оформяме фитили (дължината е личен избор). Увиваме ивиците бекон около фитилите, подреждаме ги върху тава, покрита с хартия за печене на разстояние 2 см. Намазваме непокритите с бекон части със зехтин или олио, може да поръсиш със сусам или каквито семена решиш, но така или иначе те после ще паднат, щото няма за какво да залепнат :D . Печемн в предварително загрята фурна на 220 С за 16-18 минути.

Ако искаш да са по-хрупкави, фитилите трябва да са по-тънки.

Туй то :)

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване