Премини към съдържанието
Trichocephalus

Как жената на Господ е изхвърлена от Библията

Препоръчан отговор


Discovery News

26.03.2011

Публикувано изображение

Господ е имал съпруга - Ашерах, за която в Книгата на царете се твърди, че е била почитана наравно с Яхве в храма му в Израел, разкрива оксфордски учен.

През 1967 г. Рафаел Патаи е първият историк, който споменава, че древните израилтяни са почитали и Яхве, и Ашерах.

Теорията сега получава нова известност благодарение на изследванията на Франческа Ставракопулу, която започва работа по тях в Оксфорд, а сега е старши лектор в департамента по теология и религия на университета в Ексетър.

Информацията, представена в книгите, лекциите и научните публикации на Ставракопулу, е послужила като основа за документална тв поредица в три части, която в момента се излъчва в някои европейски страни; в нея тя разглежда в подробности връзката между Яхве и Ашерах. Според изследователката

БОЖИЯТА СЪПРУГА Е ПОТЪНАЛА В ЗАБРАВА

"Може да го познавате като Яхве, Аллах или Господ. Но по този въпрос евреите, мюсюлманите и християните - хората от великите религии от времето на Авраам, са единодушни: има само един Бог," пише Ставракопулу в изявление, разпространено до британските медии. "Той е самостоятелна фигура, единствен, всеобхватен създател, не един бог от цялостен пантеон... или поне така сме свикнали да смятаме."

Изследователката допълва, че след години на проучвания в областта на историята и религията на Израел тя е достигнала до "цветистия и изглежда за някои хора неудобен извод, че Бог е имал съпруга".

Теорията й е базирана на древни текстове, амулети и фигури, открити предимно при археологически разкопки в древния ханаански крайбрежен град Угарит, намиращ се в сегашна Сирия. Всички тези артефакти разкриват, че в онези времена Ашерах е била смятана за могъща богиня на плодородието.

Археологически разкопки

ПОТВЪРЖДАВАТ БИБЛЕЙСКИ ЦИТАТИ

Връзката на Ашерах с Яхве по думите на Ставракопулу е упомената и в самата Библия, и в надписи от VIII в. върху глинени плочки, намерени в Синайската пустиня на място, наречено Кунтилет Аджруд. Въпросният надпис е "молба за благословия," разкрива тя.

"Решаващият факт е, че благословията се иска от "Яхве и неговата Ашерах." Това са доказателства, че в представите на тогавашните жители на тези територии Яхве и Ашерах са били приемани като божествена двойка. Открити са още няколко подобни надписи след този момент, като всички те затвърждават тезата, че библейският Бог някога е имал съпруга."

Също така значимо според констатациите на Ставракопулу е "признанието в Библията, че на богиня Ашерах е била отдавана почит в храма на Яхве в Йерусалим. В Книгата на царете се твърди, че статуя на Ашерах се е намирала в храма и че жените прислужнички в храма са тъкали ритуални облекла от плат за нея."

Мъжете редактори на Библията са я

ПРЕВЪРНАЛИ В "СВЕЩЕНО ДЪРВО"

Дж. Едуард Райт, председател на Аризонския център за юдейски изследвания и института за археологически проучвания "Олбрайт", коментира, че е истина, че няколко еврейски надписи говорят за "Яхве и неговата Ашерах." Според него "Ашерах не е била напълно премахната от Библията от цензуриралите я впоследствие мъже. В някои от книгите остават следи от нейното присъствие - и на база тези следи, археологически доказателства и упоменаванията й в текстове от страни, съседни с Израел и Юдея, можем да възстановим частично ролята й в религиите на Южния Левант."

Ашерах - известна в древния Близък изток с различни други имена като Астарта и Ищар - е била "важно божество, което е било смятано както за могъщо, така и за грижовно," допълва Райт. "Много английски преводи предпочитат да заместват упоменаванията на „Ашерах” със „свещено дърво”. Това изглежда донякъде се дължи на съвременно желание, очевидно вдъхновено от библейските описания, Ашерах да бъде скрита отново от хората."

ЯХВЕ Е ОБЯВЕН ЗА "ЕДИНСТВЕН" БОГ

едва 500 години преди Христа.

На подобно мнение е и Арън Броуди, директор на музея по библейска археология "Баде" и доцент по археология и религия в теологическия институт "Пасифик": "Упоменаванията на богиня Ашерах в еврейската библия (Стария завет) са редки и като цяло са старателно редактирани от древните автори, които са обобщавали текстовете". Дори се твърди, че Ашерах - под формата на символ на дърво - е била "насичана и изгаряна пред Храма по решения на определени управници, които са се опитвали да "пречистят" религиозния култ и да се концентрират върху почитането на един-единствен мъжки бог - Яхве", добавя той.

Древните израилтяни са били политеисти и са се покланяли на много богове, заявява Броуди, "като само малка част от тях са били поклонници на Яхве преди историческите събития от 586 пр. н.е." През тази година елитна общност от Юдея е била изпратена в изгнание във Вавилон и храмът в Йерусалим е бил разрушен. Това според Броуди е довело до "по-универсално възприятие за стриктен монотеизъм: един Бог не само за Юдея, но и за всички народи."

monitor.bg

 • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

Интересна тема.

Ето линкове към документалната поредица Погребаните Тайни На Библията На National Geographic.

1 част

2 част

З част

Редактирано от Moira (преглед на промените)
 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Манипулативно филмче на NG за пореден път. По времето на Аврам не е имало израелтяни, камо ли израел. Израел е северно-юдейско царство много след Яков, който е много след Аврам. И то когато остават само двете колена Юдея и това на Яков-израел (ангело-борец или богоборец в превод). Първо доколкото помян беше избито коляното на Вениамин заради изнасилване до смърт на момиче от друго коляно. После остават във възникналите междуособици след тези събития само три колена с Левиевото (жреческото).

Да не говорим колко по-късно е Моисей, който възстановява държавата им се смята че е от Рувимово или Левиево коляно по произход, но и това не е вярно. Просто се казва, че някакви си там от левиевите наследници се сношили (не се дават имената им) и така се родил Моисей. Интересно за толкова важен за религията им след Аврам, който пък е бил заможен търговец още в Ур в Халдея, човек, как не се знае точно кои са родителите му, от къде е дошъл...

И да, тези богове също са обичали секса и са имали доста жени... в харемите си. За съжаление думата на жените в повечето религии я няма никаква, защото такова, ако някой си беше правил труда да запзва, щяха да съдържат такива неща, че и набезите на Калигула биха ни се сторили като среднощни самозадоволявания на пъпчив тийнейджър. За жалост жените не са били и питани.

Моисей има същия мистериозен произход какъвто има и Имануел (познат повече като Исус Христус), с тази разлика, че на Имануел поне майка му е ясна - Мария. Баща му е спорно Габриел ли е или друг "небесен мъж".

Боговете от сорта на Арий (Арес), Яхова (със син и внук носещи поти идентичното име), Атлант, Шамаш (Семяс), Плейон и т.н. са били много добре и силно развити технологично човешки изглеждащи същества слизащи на Земята с ангели и "знатни мъже" (екип от поддръжници). За борбата относно надмощие спрямо различни територии и човешки народи, може да прочетете в противоречията в стария завет... осбено в книга на Йов и в "благославянето на евреите" от Валаам... когато за една нощ бог (а всъщност няколко бога) му дават противоречиви наставления относно това да ги благослови или да ги прокълне... каквото и да е означавало това в неговите правомощия.

Основният (дядото) Яхова, извел Аврам от владенията на Халдея и по-късно наследниците му при Яков и сетне при Моисей, са имали за цел отделянето на хеброните - най-нисшата човешка раса по времето на съперничетвото на Арий (Арес или покровителя на т.нар. бяла раса човеци). Единствената цел на Яхова е била обучаването на хеброните (евреите) в шпионаж, внедряване, обучение в посредничество и търговия, между останалите човешки раси с цел, подчиняването им.

До момента с Моисей всичко приключва. При Моисей е направен последния опит. След него малкото останали хибрута се пръскат. Няма да споменавам как самия внук Яхова избива огромна част от юдеите и то само за няколко часа десетки хиляди. Това си го порчетете в Библията. Защо... ами защото не слушат какво трябва да правят. Да не говорим, че Египетското царство е било подчинено на друг бог - по-скоро негови наследници с много слаби технологични познания. Затова и Моисей се лута 40 г. в синайската пустиня с останките от народа си, като ядели само манна - бледо вещество приличащо на брашно примесено с мед, за да минат разстояние, което се преминава за максимум 4 седмици... но земите и от двете страни са имали други богове и техни наследници за владетели.

По времето когато е отредено да се роди Имануел (Христос), на Земята са останали далечни наследници на Яхова, които обаче са били предупредени, за идването на Имануел, който ще се опита да преустанови вярата в Бог като човешко могъщо същество и ще развали установеният религиозен и анти-хуманен, поробителски и лихврски начин на живот на последните останки от хибрутата. Това става и по времето на установен мир между самите богове... откъдето е и поговорката "Каквото на Небето такова и на Земята". Имануел разбира се не успява и дори нещата само се усложняват допълнително - създава се християнството в негова чест и в организирана форма от бивш противник на Имануел - Павел, бившия водач Савел и последващ патрон на католицизма - Петър - три пъти отрекъл се от Имануел (Христос).

Нещата съвсем придобиват трагичен завършек точно при следващото появяване - по времето на Мохамед, когато за пореден път е направен опит, хората на Земята да бъдат отучени да мислят, че високо развито същество в човешки вид е създадетел на всичката материя и времето. А, че арабите имат основание - имат, наследници са на Аврам също. За никого не е тайна, че имено няколко хибрута списват Корана от записките от грамотния чирак на Мохамед. За да се утвърди вярата в един бог, който миропомазва и проклина, поощрява и наказва тялото и духа.

Междувремено малко след тези събития едни от най-войнствените народи - хазарите приемат юдеизма и вярата в Яхве за своя религия, благодарение на шпионажа на няколко евреи, които имат достъп до хазната на хазарите, непрестанно воюващи с българите и другите народи около им.

Така днес огромната част от така наречените "евреи" са хазари, създали си такава държава чинно следващи завета на Яков - Израел или смесени пръснати из народите n-то поколение евреи, безродници нямали родина дълги векове, но живеещи и приемани от европейски, африкански и азиатски народи. Войнствения характер на хазарите създава ционистската доктрина не къде да е а в Базел (Швейцария, ах колко интересно, защото тя някак могъщо се опазва от германско владение през двете Световни войни... сигурно имат страшна армия на ски, както е официалната версия... ама май по-скоро... ъм финансова... естествено) малко след Освобождението на българите от Турско робство, която доктрина предизвиква войните и до ден днешен.

За никого не е тайна, че имено евреин отваря портите на крепостта в Търново след три месеца (3 месеца) успешено отблъскване, за да падне България под Турско робство.

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От Авраам до наши дни... в щрихи. Странно

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дами и господа, колеги. Свидетели сме на кратък обзор на големия труд на автора - "От Аврам до Черномен, през бъдещето на ционизма". П.П. Източници ще бъдат ли посочени?


 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Библия, Коран, Талмуди, Теодор Херцел, Египетска и Гръцка митологии, Веди, Евангелие на Имануел и Юда... много са източниците и западниците. Силно синтезирано е това.

Накраткко обаче нашите проблеми на планетата започват с индоктринирането на юдаизма, християнството и исляма. Будизъм, сикхизъм и останалите източни учения не важат в голяма степен, колкото предишните три. Жълтата раса има съвсем отделен произход, както и индийците, което не пречи да се подчиняваме всички и до ден днешен на един единствените закони:

Този на лихвата (капитализъм, демокрация и обществени строеве), религизония фанатизъм (религиозни секти от всякакъв произход) и войната (ционизъм, диктатури, ресурси).

Източник:

"Тора - Стар Завет":

Второзаконие (Яхова заръчва):

[23:20] На чужденец давай срещу лихва, за да те благослови Господ, Бог твой, във всички твои работи в земята, която отиваш да я завладееш.

Редактирано от adXok (преглед на промените)
 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Логично погледнато -

Господ е мъж и му трябва жена.

Погледнато от друг ъгъл -

Господ си е достатъчен сам на себе си.

Та не му трябва жена.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В момента върви документален филм по BBC в три епизода, представен от доктор Франческа Ставракопулу.

Bible's Buried Secrets (Погребаните Тайни На Библията)

Episode 1 - Did King David's Empire Exist?

Episode 2 - Did God Have a Wife?

Episode 3 - The Real Garden of Eden

Филмът е много интересен.

:speak:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Страшно обичам да гледам псевдо-театрални възстановки... страхотни доказателства ми внушават с подходяща музика и плътен баритнон за разказвач. Но телевизията няма с какво друго да си служи, но конкретно този филм не ми казва нищо, което вече да не знам или с което да не съм запознат. И прекалено много наблягат на бита, вместо на наистина интересните части от древните текстове (колкото и преиначени и нарочно криво преведени да са).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да де, жена бил имал, ама това нещо го решават църквите дали може или не може. Няма никакво значение дали някой някога е писал че било имало някаква прислужница, поповете са се събирали и са решили че така не може. Точка по въпроса. Който е съгласен да вярва в доктрината на православната църква не може да поставя под съмнение кво попа разправя. Ако не му харесва, си прави собствена секта и си пише различна библия и си вярва квото му е угодно. А за по-лесно, може и да не вярва ( като мен).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Библия, Коран, Талмуди, Теодор Херцел, Египетска и Гръцка митологии, Веди, Евангелие на Имануел и Юда... много са източниците и западниците. Силно синтезирано е това.

Накраткко обаче нашите проблеми на планетата започват с индоктринирането на юдаизма, християнството и исляма. Будизъм, сикхизъм и останалите източни учения не важат в голяма степен, колкото предишните три. Жълтата раса има съвсем отделен произход, както и индийците, което не пречи да се подчиняваме всички и до ден днешен на един единствените закони:

Този на лихвата (капитализъм, демокрация и обществени строеве), религизония фанатизъм (религиозни секти от всякакъв произход) и войната (ционизъм, диктатури, ресурси).

В Библията, Корана и Талмуда (както и в други от посочените източници) съвсем не пише нищо за високотехнологични човешки (човекоподобни) същества. Нито за трите поколения наследственост на Яхве. Къде остави каноничните евангелия в процеса на интерпретация (защо реши, че само тези на Имануел и Иуда си струват да им се отдели внимание - с какво тяхната версия е по-добра)? Къде намери ключа за правилно четене на старите текстове и какво потвърждава неговата адекватност?

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз Господ нямам, имам Бог, за вас не знам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

darkterminal, освен да вземеш да ги прочетеш. Почни от Рамаяна, ама само няколко фрагмента от хиляди страници са преведени на Български. На английски имаше малко повече преведени. Стария завет си го прочети или Тората (ако я намериш сносно преведена), има един офицален български првевод на Корана. Въпреки че всички книги са "изгубени в превода" или са били редактирани поголовно (да, Корана също... иначе нямаше да има ислямски секти) все още човек ясно може да види всички технологични неща там. Иначе си препорчитай за "зверове, бълващи огън и имащи по сто очи, десет глави и нам колко си стотин лапи" и давай нататък като във филмчетата на умниците от national geographic с бъклиците и гърнетата за боб.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако Господ е имал жена-

защо му е трябвала Дева Мария за да му роди Исус?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

^ дева мария не е заченала от нито един от които богове си искате, нито Яхве, нито Аллах, нито Баал, нито Посейдон, нептун, Деус Питар (Юпитер) и т.н.

Габриел е направил така, че с помощта на силата на Сътворение на Живота да пресъздаде разждането на определена душа в човек, който е бил наречен Имануел, но за жалост прекръстен от сантименталност на Христос.

Исус никога не е твърдял, че е син на какъвто и да е било Бог, мог и подобни. А че е син на човек (макари и Габриел да е просто небесния мъж с техническа и духовна сила да причини раждането на човек като Имануел - така де - Исус). Спермата е без значение дали е била на Габриел или друг мъж. Важното е чий дух е бил привлечен да се роди. Знам че ви звучи като фантастика, но все още има шанс да го разберат повече хора.

Винаги е имало самозванци, които са си били с напълно чевешки облик като някоя от нашите раси, вярно, с изключително силни сорямо нас технологични и духовни възможности за боравене с материята и енергията изобщо. Тях нашите предци са били заставяни да приемат като богове, създаващи всичко и наказващи всеки, който дръзне да си вре носа, където не трябва.

Всички от тия "богове" са си имали не само по една жена, ами са си били и доста палави. А Исус да не е бил нечовек случайно. И той е имал нужди, както да яде, пие, сере и пикае, така и да спи и да прави секс. Оле, конщунство... богохулник. Аз отговарям на такива със: невежи и лумпени

Човешката същност и природа трае много епохи, докато самият дух може да получи познанието в материята и времето, за да се премества волево от човек в духовния свят и обратното, за да може в духовния свят да не стои "статичен", в очакване на поредното човешко тяло, за да изпита Живота в материята, а да започне да създава сам материя, време, вселени за нови същества, които да приютяват различните духовни равнища.

Има различни интелигентни същества стигнали и тръгнали да осъзнават този път. Някои от тях се привързват твърде много към материалния свят и се чувстват самодостатъчни, вилнеейки из него и подчинявайки на волята си по-малко грамотни в духовното израстване други същества, човеци или просто... мутанти създадени за развлечение... тия неща си ги пише в митовете, легендите и религиите... ама няма кой да разбира, когато ги чете. А обикновено има такива, които ще ви пречат да разберете какво всъщност сте освен човешка черупка с жалък 80-90 г. живот.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

^ дева мария не е заченала от нито един от които богове си искате, нито Яхве, нито Аллах, нито Баал, нито Посейдон, нептун, Деус Питар (Юпитер) и т.н.

Габриел е направил така, че с помощта на силата на Сътворение на Живота да пресъздаде разждането на определена душа в човек, който е бил наречен Имануел, но за жалост прекръстен от сантименталност на Христос.

Исус никога не е твърдял, че е син на какъвто и да е било Бог, мог и подобни. А че е син на човек (макари и Габриел да е просто небесния мъж с техническа и духовна сила да причини раждането на човек като Имануел - така де - Исус). Спермата е без значение дали е била на Габриел или друг мъж. Важното е чий дух е бил привлечен да се роди. Знам че ви звучи като фантастика, но все още има шанс да го разберат повече хора.

Винаги е имало самозванци, които са си били с напълно чевешки облик като някоя от нашите раси, вярно, с изключително силни сорямо нас технологични и духовни възможности за боравене с материята и енергията изобщо. Тях нашите предци са били заставяни да приемат като богове, създаващи всичко и наказващи всеки, който дръзне да си вре носа, където не трябва.

Всички от тия "богове" са си имали не само по една жена, ами са си били и доста палави. А Исус да не е бил нечовек случайно. И той е имал нужди, както да яде, пие, сере и пикае, така и да спи и да прави секс. Оле, конщунство... богохулник. Аз отговарям на такива със: невежи и лумпени

Човешката същност и природа трае много епохи, докато самият дух може да получи познанието в материята и времето, за да се премества волево от човек в духовния свят и обратното, за да може в духовния свят да не стои "статичен", в очакване на поредното човешко тяло, за да изпита Живота в материята, а да започне да създава сам материя, време, вселени за нови същества, които да приютяват различните духовни равнища.

Има различни интелигентни същества стигнали и тръгнали да осъзнават този път. Някои от тях се привързват твърде много към материалния свят и се чувстват самодостатъчни, вилнеейки из него и подчинявайки на волята си по-малко грамотни в духовното израстване други същества, човеци или просто... мутанти създадени за развлечение... тия неща си ги пише в митовете, легендите и религиите... ама няма кой да разбира, когато ги чете. А обикновено има такива, които ще ви пречат да разберете какво всъщност сте освен човешка черупка с жалък 80-90 г. живот.

;)

Ептен ни обърка бре-

нали непорочно зачатие-каква тая сперма а?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

darkterminal,

освен да вземеш да ги прочетеш. Почни от Рамаяна, ама само няколко фрагмента от хиляди страници са преведени на Български. На английски имаше малко повече преведени. Стария завет си го прочети или Тората (ако я намериш сносно преведена), има един офицален български првевод на Корана.

Въпреки че всички книги са "изгубени в превода" или са били редактирани поголовно (да, Корана също... иначе нямаше да има ислямски секти) все още човек ясно може да види всички технологични неща там. Иначе си препорчитай за "зверове, бълващи огън и имащи по сто очи, десет глави и нам колко си стотин лапи" и давай нататък като във филмчетата на умниците от national geographic с бъклиците и гърнетата за боб.

Чета там от години - Библия, Коран, Тора, Египетски Митове, Гръцки Митове - не виждам никакви следи от високо технологични цивилизации. Та ми стана интересно, какъв е ключът ти за четене на изредените писания и къде го намери?

П.П. Ако си падаш по подобни интерпретации на Рамаяна, можеш да си допълниш познанията, като прочетеш "Създания от светлина и мрак", "Господарят на светлината", "Донърджак" - сто процентово удоволствие от божествения водевил. Зелазни е майстор на този тип разкази, без да държи да бъде сериозен...

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако приемем идеята, че човешките същности в процеса на Грехопадението /потъването в грубата материя/ се разпадат последователно - от единна хармонична система от мъжкия /творчески/ и женския/осъществяващ/ принцип в мъж/жена, един вид хермафродит, в който двата принципа се изявяват вече самостоятелно, не в единство. - от хермафродит чрез победата на един от тези принципи в мъж или жена. ерго, обратният път е в съвмесна работа на същности от двата пола, като след сложни и точно контролирани процеси отново се възстановява на енергийно ниво мъж/жената, а по-нататък и хармоничната единна същност /"Алхимичната сватба"/. ----------------------- Всички религии, свързани със силите, енергията и субстанцията на тази реалност съвсем целенасочено разделят двата пола, за да не е възможна истинска регенеративна работа с крайна цел въздстановяване на Истинския, който спи заключен в нашите сърца. Намасте! :cool:

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

haidukpikaso,

непорочно идва от това, че дева Мария е била все още девствена 16 г. девойка и не е била в състояние да каже как точно е забременяла, което обаче е донесло само негативи и дори просташката ционистска версия, че римски войник е бил изнасилил дева Мария, когато много точно си е казано, че Габриел е направил всичко, за да може тя да има син, без дори да е спала с мъж. Дори в нетолкова далечното минало млади жени е могло да бъдат забременени чрез ин витро. Елементарни неща са това. Просто Габриел го е направил след като предварително е обяснил, че ще използва Духовните си сили за да постави точно назования Имануел като рожба на дева Мария. Друг е въпросът, че е прероден духът на човешко същество с много добри духовни познания, за разлика от мнозинството хора на Земята. Имено - духът на Имануел. При този процес обаче (в случая с Имануел е бил доброволно желание за повдигане духовността на Земляните) човешкото тяло, бидейки от земна майка, има някои ограничения, над които от близо 30 г. и нашите учени все още си блъскат главата върху генома и човешкото ДНК (т.нар. "прекъсвания", "заключени гени" и още много подобни, които ако бъдат разкирити един ден, ще се разбере, че като човешки тела ние сме просто едни кафези, предвид потенциала, който бихме могли да имаме въз основа на пъллно проявление на споменатите гени: живот по около 1000 и повече години, телепатия, телекинеза и още доста).

Имануел е дошъл за да отвори очите на евреите за техния егоистичен бог, ревнив и отмъстителен, напълно тям подобно човешко същество, макар и с доста силни духовни и технологични възможности и да покаже, че вече времето на властосъревнование между небесните могъщи човешки същества за покровителство на земляните е приключило и че те трябва да си поемат по своя път на познание за Живота, Духа, Материята и Времето. Няма две мнения, че Яхова е дал доста духовни напътствия на евреите, стига да ги пазят помежду си и да не ги издават на други народи, както и десетки методи за манипулация на властимащи друговерци и т.н. наричани с презрителното гоим (животни, приличащи на чоевек). Това е така, защото Яхова много добре е знаел как са окастрени човешките земни тела и духовете ни, запретени от този човешки кафез. По-рано, по-старият Яхова е отделил част от няколко месопотамски рода, начело с Аврам (един от най-заможните търговци в Халдея), както и хибрутата - най-долната и подчинена каста, но и най-своенравната, която от време на време поизбивал така... като сгафят в нещо или не изпълнят нещо стриктно. Става дума за огромни човешки жертвоприношения (холокости) от порядъка на хиляди за ден. Всичко си го пише в Библията... дори и да е калпаво редактирано и преведено, без да отчитаме премахнатите книги оттам.

darkterminal,

еми спри да четеш и помисли върху прочетеното, което ти се струва фантастично, парадоксално... сега и цитати ли да ти вадя... от книга над 1000 страници. Чел, чел... ама недочел.

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

darkterminal,

освен да вземеш да ги прочетеш. Почни от Рамаяна, ама само няколко фрагмента от хиляди страници са преведени на Български. На английски имаше малко повече преведени. Стария завет си го прочети или Тората (ако я намериш сносно преведена), има един офицален български првевод на Корана.

Да разбираме ли, че ти си прочел всички тези източници в оригинал на санскрит, арамейски, старогръцки, латински и така нататък, и при това в нередактирани версии?

Ако приемем идеята, че човешките същности в процеса на Грехопадението /потъването в грубата материя/ се разпадат последователно

- от единна хармонична система от мъжкия /творчески/ и женския/осъществяващ/ принцип в мъж/жена, един вид хермафродит, в който двата принципа се изявяват вече самостоятелно, не в единство.

- от хермафродит чрез победата на един от тези принципи в мъж или жена.

ерго,

обратният път е в съвмесна работа на същности от двата пола, като след сложни и точно контролирани процеси отново се възстановява на енергийно ниво мъж/жената, а по-нататък и хармоничната единна същност /"Алхимичната сватба"/.

-----------------------

Всички религии, свързани със силите, енергията и субстанцията на тази реалност съвсем целенасочено разделят двата пола, за да не е възможна истинска регенеративна работа с крайна цел въздстановяване на Истинския, който спи заключен в нашите сърца.

Намасте! :biggrin:

:mad: Ето това е наистина по темата. Има много неща по въпроса в западната алхимия, както и в даоизма, шиваитския индуизъм и будистката Тантра. Може би е подходящо да употребяваме термина андрогин, а не хермафродит.
 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Не, не го разбирай така. Разбирай го като: прочети, сравни, отхвърли, огледай се, помисли логически върху написаното и прецени. Иначе може сам да научиш, че на всичките 15 вселенски събора, Библията е била редактирана, кастрена, превеждана според мнението на кардиналите на деня и прочие.

И при все това например все още стоят удивителните знаци за възрастта на старите патриарси, което е редакция защото и там са стоели цифри, което показва, че някои от онези хора са живеели по 1000 г. и повече.

valentinus,

ами само ако приемем. Но не може и дума да става за разпад, защото си има и много така да се каже уж по-нисши животни, които са си хермафродитни, но това не ги прави негрехопаднали, самата концепция за греха е нагнетена от принципа за неподчинение и последващо наказание. Греха е психологическа концепция, по принципа на страха - подбудителя на инстинкта в тялото. Духът е безполов, в една друга тема преди години с един умник (по мои подозрения негласно считащ себе си за хомосексуалист) обсъждахме темата за половете, броят им (защо не три и повече), хермафродитни тела и принцип на размножаване и т.н., докато телата са полови, но това е само външна проява.

Реално хромозомите са микромеханизми, с нещо като алгоритъм за съчетаване. Облика на тялото зависи от съвсем различна химия - тази на хормоните и е манипулируема, което обаче не те прави носител на хромозомите на другия пол - другата половина от механизма за създаване на човешко или друго тяло. Хормонални инжексции и терапии ще те направят да изглеждаш като другия пол, но само да изглеждаш. Разбира се има и психопатологични примери като сигурен съм неизвестния на вас мъж с псевдонима Anna Varney (гениалаен артист сам по себе си, между другото), които се отказват изобщо от пола си и изобщо от полова принадлежност. Едва ли при него точно е свързано с духовно израстване, но явно така го е почувствал тоя човек... причините само тятой си ги знае.

Душа на определен етап от познание за живота в материята може да и се ражда в човешко тяло, за да продължи тези си познания. Умира тялото, душата прави равносметка какво е постигнала до тоя момент, какво още трябва, за да може да получи възможнст за волево съществуване в духовния свят, каквото иначе липсва, ако не си достатъчно усъвършенствал живота си в материята, която е проявление на Духа (съвкупност от усъвършенствани души), който създава материя, време, вселени.

Разбира се Духа се проявява от различни материални проявления - същества. Човекът е само енда от тях... има много други същества в човекоподобна форма или съвсем не, които също имат у себе си разбиране за Духа и силите които преобразуват енергия в материя и могат да боравят с тях волево или с помощта на технически (материални) съоръжения по принципа на химията "подобни се разтварят в подобни".

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

darkterminal,

еми спри да четеш и помисли върху прочетеното, което ти се струва фантастично, парадоксално... сега и цитати ли да ти вадя... от книга над 1000 страници. Чел, чел... ама недочел.

Виж сега, ти си приел някаква хипотеза и тълкуваш всичко през нейната призма. Да речем в Библията пише, че ангелите са се появили от "огнено кълбо" и ти решаваш, че това е космически кораб. Да де, но там пише "огнено кълбо", а не космически кораб. :biggrin:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не съм казал космически кораб, не и непремено. Това огнено кълбо щом така пише, значи е огнено кълбо. И аз в екрана на телевизора виждам образи разни, ама реално си е екран. А ти представяше ли си да пише космичекси кораб. Преди 3000 г. не знам какви понятия са имали обикновените люде, но съ сигурност огън и кълбо са били налични, както и облак, слава, очи, лапи, рога, копита, блясък. Не искам да спекулирам с машината на времето, но Александрийската библиотека не случайно е била опожарена.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да де, но сега тълкуваме огненото кълбо като НЛО или машина на времето. А как ще го тълкуваме след 200 г.?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е, не знам... само знам, че като огнено кълбо е било наблюдавано. Вече по какъв механизъм или принци се е осъществявало качването и слизането на англеите по небесната стълба, когато Яков преди да влезе в словестен и физически спор с един обикновен работник с ангелски вид, например... не става ясно. Излизаме от темата и започваме да правим спекулативни тълкувания на и без това окастрени и преиначени в превода текстове от Библията. Иначе винаги можем да оставим нещата както са си и огненото кълбо да си е огнено кълбо, а виденията да са просто сънища. Ако е така... значи сънищата са най-властващите доказателства сред християни, мюсюлмани, юдеисти, че даже и будисти... Той и М. Л. Кинг произнесе оная прословута фраза "I have a dream... " и го застреляха, тук малко черен хумор. ;)

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.