Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как жената на Господ е изхвърлена от Библията

Featured Replies

Ел--->Ал и т.н.

Не беше ли точно ти , която преди година застъпваше тезата, че сегашните имена "Яхве" и "Аллах: са произлязлезли от "Ел" ?

(мързи ме да търся темата просто)

Ще ти обясня. Яхве също е част от ханаанския пантеон като един от 70-те синове на Ел. Ала той не е Ел. По-късно юдеите го приравняват с Ел, поради което го правят съпруг на Ашера, но при ханаанците това не е така и Яхве е само един незначителен виночерпец на в двора на Ел. виж също тук - на YAHWEH

СЗ е изтъкан от противоречия, защото в голяма част от него се разказва още от Битие за целия ханаански пантеон, където главни богове са Ел и Баал /Бел/, заедно с Ашера, а по-късно юдеите го редактират, нагласяйки го към техните монотеистични култове към Яхве. По въпроса чети всичко, каквото откриеш за угаритските клинописни текстове върху плочици, открити в Рас Шамра. Ето нещо тук: http://www.specialtyinterests.net/ugarit.html

• Отговори 64
  • Прегледи 10,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Интересна тема. Ето линкове към документалната поредица Погребаните Тайни На Библията На National Geographic. 1 част 2 част З част

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Логично погледнато - Господ е мъж и му трябва жена. Погледнато от друг ъгъл - Господ си е достатъчен сам на себе си. Та не му трябва жена.

• Вал е прав. Инак щяхме да откриваме скелети от лемурийци, хиперборейци и атланти.

Ел--->Ал и т.н.

Не беше ли точно ти , която преди година застъпваше тезата, че сегашните имена "Яхве" и "Аллах: са произлязлезли от "Ел" ?

(мързи ме да търся темата просто)

-----------------------

Илитерацията е много, много тинеста почва...

Може да се твърди, примерно, че аЛЛаХ /с главни отбелязвам буквите, които се пишат в семитските езици - само съгласни/ е производно от аЛХиМ /древното наименование на еЛоХиМ/, и точно липсващият последен знак М е Мохамед, Неговият пророк...

И т.н. и т.н.... :whist:

Раждал се Бог викаш. Аз съм Бог, ако това те вълнува. Ти също си Бог, не знам дали го знаеш. Ние сме Богове в развитие.

Казват на Йисус (Йошуа), Бог в смисъл, че той вече е станал проявен такъв, а не в развитие. С това проявяване на истинската Божествена същност, се приключва цикъла на Самсара. От тук насетне, инкарнирането във физическо тяло е по желание. ......... Йошуа е станал Бог, но не се е родил такъв и се е родил, за да стане Бог. Астрологично, всичко е било изчислено от неговите духовни водачи в астрала. Духовни водачи има всеки един човек.

И как иначе, щом сме деца на Бога, на кого да приличаме! Моята информация потвърждава цитата. Но, никога не бива да се отъждествяваме с отца си, различни индивидуалности сме, и това за сливането с Абсолюта, е нещо което противоречи на елементарната логика.

Това за Абсолюта не го разбрах.

Моят син е в Египет, любими.

В самотата на моята шатра

гасне пламъка тъмен, без име.

Песента ми - в нозете на вятъра.

Ханаанската гръд е безсилна.

И пустее без тебе дъха ми.

Обърни се към мен и помилвай...

- от Египет повикай сина ми.

;)

npn, аз не казвам нещо по-различно. Те хората трансфигурират за да станат от богове на Богове.

Висшият разум или енергия, или каквото е там и чиято еманация е Вселената е един. А Яхве може и да е имал съпруга. Няма лошо:cool:. И Зевс, и Юпитер си имат. Тази "новина" приемам като любопитна.

-----------------------

Илитерацията е много, много тинеста почва...

Може да се твърди, примерно, че аЛЛаХ /с главни отбелязвам буквите, които се пишат в семитските езици - само съгласни/ е производно от аЛХиМ /древното наименование на еЛоХиМ/, и точно липсващият последен знак М е Мохамед, Неговият пророк...

И т.н. и т.н.... :newspaper:

Хмм, "ИМ" суфикса в тези езици, се използва за образуване на множествено число. Та Елохим, ще да дойде да рече многото на Илу (Eloh) и се използва за обозначаване наследниците му, а често и на целия пантеон.

Хмм, "ИМ" суфикса в тези езици, се използва за образуване на множествено число. Та Елохим, ще да дойде да рече многото на Илу (Eloh) и се използва за обозначаване наследниците му, а често и на целия пантеон.

--------------------

Така е, Бог е в множествено число - Алхим, от там и Алхимия - науката за прехода към другата природа.

Към Божието царство.

Затова някои наричат този множествен Бог Братството на освободените души, като една тяхна част е и сред хората - Орденът на Мелхиседек, известен още и като

Орденът на Светия Граал...

:mark:

--------------------

Така е, Бог е в множествено число - Алхим, от там и Алхимия - науката за прехода към другата природа.

Към Божието царство.

Затова някои наричат този множествен Бог Братството на освободените души, като една тяхна част е и сред хората - Орденът на Мелхиседек, известен още и като

Орденът на Светия Граал...

:mark:

ОК, Ал Химия, не иде ли от "ал Хам" и да рече "египетскоТО" [изкуство]? По името на един от синовете на Ной, а именно Хам, за когото се твърди, че е родоначалник на египетския народ. А, частичката "ал" в случая е само за артикулация. М?

ОК, Ал Химия, не иде ли от "ал Хам" и да рече "египетскоТО" [изкуство]? По името на един от синовете на Ной, а именно Хам, за когото се твърди, че е родоначалник на египетския народ. А, частичката "ал" в случая е само за артикулация. М?

----------------

да, и от там идва :)

Двоен дикиш, за по-сигурно, агатларъм :mark:

Египет е особен символ

Матей 2:15

гдето остана до Иродовата смърт; за да се сбъдне реченото от Господа чрез пророка, който казва: "От Египет повиках Сина Си".

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Дам, консонантното писмо е наистина хлъзгав терен. Ще ми се да видя, какво би казал по повода U.Ra...

П.П. Витаеха интересни идеи около него, но за всеки случай ударих три пъти Escape, да не вземе верно да изскочи от нейде :mark:

Матей 2:15

гдето остана до Иродовата смърт; за да се сбъдне реченото от Господа чрез пророка, който казва: "От Египет повиках Сина Си".

Вие с Розелана, май се познавате от нейде! М?

Моят син е в Египет, любими.

В самотата на моята шатра

гасне пламъка тъмен, без име.

Песента ми - в нозете на вятъра.

Ханаанската гръд е безсилна.

И пустее без тебе дъха ми.

Обърни се към мен и помилвай...

- от Египет повикай сина ми.

:)

Вие с Розелана, май се познавате от нейде! М?

Обърни се... да познаем и тебе..

Гуто' бе Кака! Ей ме на и отзад - :cool:

Кукундрел :lol6:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.