Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

преди 1 минута, ExaFlop написа:

С 8ГБ pagefile.sys

Pagefile не ми е 8 гб

• Отговори 2k
  • Прегледи 224,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добре, де, и 4 GB върши работа. :) 
А и ми я няма кристалната топка.

преди 7 минути, ExaFlop написа:

Добре, де, и 4 GB върши работа. :) 
А и ми я няма кристалната топка.

Това ми е pagefile-а :D достатъчно ли е принципно?

Untitled.jpg

Тя опре ли работата до Pagefile,всичко става кошмарно бавно,особено с hdd диск,думата ми беше,че не е възможно и нормално браузър с 10 отворени таба да яде 3,9гб рам.Я отвори диспечера на задачи и снимай това чудовище да видим как ги яде тези 3,9 гб,ето при мен как е с 10 отворени саита.

Екранна снимка (3).png

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

сега е 2.88GB и ще се покачва 

П.С с пусната музика и 10 таба другите са нагоре и не се виждат Untitled.jpg

Редактирано от Уолтър Уайт (преглед на промените)

преди 2 минути, Уолтър Уайт написа:

сега е 2.88GB и ще се покачва 

П.С с пусната музика и 10 таба другите са нагоре и не се виждат Untitled.jpg

Е то може и 10гб да са ти заети,аз говоря да отвориш и да видим колко яде само опера неон с 10 отворени таба,а не въобще колко рам ти е заета,двете неща нямат нищо общо........

А-а-а, разбрал съм погрешно. Но то като ми се качи над 2.50-3ГБ почва да забива мнгоо и трябва да ресна програмата и да я стартирам, че да се оправи. 

Untitled.jpg

Автоматичното управление на виртуалната памет обикновено води до увеличена употреба на процесора и диска.

преди 8 минути, ExaFlop написа:

Автоматичното управление на виртуалната памет обикновено води до увеличена употреба на процесора и диска.

А как да я настроя? В смисъл каква е подходящата ако можеш да ми кажеш?

Редактирано от Уолтър Уайт (преглед на промените)

Добър ви ден! Дали някой би могъл да ми каже как да си копирам отметките от друг браузър (Vivaldi) на Опера?

Понеже ми дотегна Вивалдито и отива в рециклето, за да не ми заема излишен 1 GB.

Също ако може да ми посочите достоверен линк за сваляне на Опера Неон, за който стана дума по-нагоре, да си имам алтернатива все пак.

Редактирано от pullman (преглед на промените)

преди 1 час, pullman написа:

...Също ако може да ми посочите достоверен линк за сваляне на Опера Неон, за който стана дума по-нагоре, да си имам алтернатива все пак.

Официалния линк: Цък

Портативка - няма инсталация, няма грижи:
http://cherrysoft.ru/soft/internet/98252-opera-neon-portable-1024590-dev-portableappz.html

За отметките във Vivaldi май го няма в менюто, но може да се достъпи от Quick Commands (F2) като напишеш "Export" (ще се появи "Export Bookmarks" -> Enter и ще попита къде да запише файла), а в Opera в менюто има "More Tools -> Import bookmarks and settings...", от там нататък е ясно надявам се.

преди 45 минути, killchain написа:

За отметките във Vivaldi май го няма в менюто, но може да се достъпи от Quick Commands (F2) като напишеш "Export" (ще се появи "Export Bookmarks" -> Enter и ще попита къде да запише файла), а в Opera в менюто има "More Tools -> Import bookmarks and settings...", от там нататък е ясно надявам се.

Стана, благодаря!

• 2 месеца по-късно...

Здравейте как да изнеса от опера бета 45 отметките.

Ще трябва да използваш външна добавка като това. За съжаление, аз не намерих нищо толкова добро, колкото стария мениджър. Тези добавки все объркват нещо. Не, че трият нещо - най-често разбъркват папките или събират всичко в една и после се налага да си губиш времето, да пренареждаш всичко. Синхронизацията, педполагам не ти върши работа в случая... а и там си има недостатъци.

преди 1 час, firestarter написа:

Ще трябва да използваш външна добавка като това. За съжаление, аз не намерих нищо толкова добро, колкото стария мениджър. Тези добавки все объркват нещо. Не, че трият нещо - най-често разбъркват папките или събират всичко в една и после се налага да си губиш времето, да пренареждаш всичко. Синхронизацията, педполагам не ти върши работа в случая... а и там си има недостатъци.

Mерси много добавката ми свърши работа.

• 5 месеца по-късно...

Здравейте, как да направя домашната ми страница да е google, а не показваната от опера с тапетите?

Опера няма домашна страница по принцип,няма и такъв бутон.........можеш да направиш стартовата да е на гугъл.Другото е нов раздел което имаш предвид може би,но това не можеш да промениш......

http://help.opera.com/Windows/12.10/en/homepage.html
Но, с уговорката, че се отнася за версия 12
МНоже дца се ползва с Google Search engine:
http://help.opera.com/opera/Windows/2178/en/startPage.html

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Добре, как да направя стартовата страница да е гугъл?
Това с google search engine го пробвах но не е същото като да ползвам гугъл. Просто не ми показва хубави резултати и предположения като го ползвам

Редактирано от rudinoid (преглед на промените)

преди 49 минути, rudinoid написа:

Добре, как да направя стартовата страница да е гугъл?
Това с google search engine го пробвах но не е същото като да ползвам гугъл. Просто не ми показва хубави резултати и предположения като го ползвам

Показването е от настройките на търсещата машина

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.