Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

А преди срива каква портативка си ползвал и къде е инсталирана?

• Отговори 2k
  • Прегледи 224,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Преди около година-година и половина бях изтеглил инсталатора на Операта от официалния ѝ сайт. По време на инсталация в разширените опции има избор как да се инсталира: за всички потребители, за текущия потребител или като портативна (USB). Бях избрал като портативна и да се запишат файловете в D:\files\Opera. От тогава по този начин я използвам, като тя сама се обновяваше. Днес историята, сесията, добавките и т.н. просто изчезнаха се едно досега не съм я използвал.

• 1 месец по-късно...

Хмммм,интересно как от днес тук в сайта не работи функцията в опера за връщане в началото на страницата при клик върху отворения таб горе.В другите сайтове си работи,пък и тук работеше до вчера,но днес не реагира!

При мен това си работи, но отскоро Опера много често се рестартира, само при мен ли има такива "сривове"?

И при мен вече си работи,а и по-рано си работеше навсякъде,само един ден тук в този сайт не искаше,но вече работи.На мен нито напоследък, нито по-рано  помня да ми се е рестартирала.Ползвам както стабилна така и бета версия и не съм имал проблеми.Портативки са,но това няма значение.Виж в event viewer или в логовете на опера за крашове какво дава.

Явно проблемът е при мен, ще потърся решение. Приятна вечер!

• 3 месеца по-късно...

Имате ли проблем youtube? При мен "прозореца" е по малък отднес... 

Така изглежда при мене. Трих бисквити, история и тн. и е все така

Opera Моментна снимка_2018-10-18_124124_www.youtube.com.png

преди 59 минути, rudinoid написа:

Така изглежда при мене. Трих бисквити, история и тн. и е все така

Opera Моментна снимка_2018-10-18_124124_www.youtube.com.png

При мен си е нормално всичко,дори ми се струва по-голям прозореца.:P

Екранна снимка (22).png

Не го ли нагажда според съотношението на видеото? Тествайте върху едно и също.

преди 1 час, rudinoid написа:

Така изглежда при мене.

От конкретния клип е, съотношението на страните на кадъра му е такова.

Да бе ебати, оказа се, че Rudeboy  е прав, а аз просто съм имал лош късмет щото 6 от 6 клипа бяха така, но сега като влязох и проверих с друг канал и клипове бе нормално. Мерси

• 1 месец по-късно...

След последния ъпдейт Opera стартира абсурдно бавно - чакам по 30-40 секунди да зареди първия сайт. След това работи нормално. До следващото стартиране.

Някой друг има ли подобен проблем, или евентуално решение?

Аз нямам подобен проблем,само че ползвам основно developer версията,която вече е 59 и съм със ссд диск.Сега пробвах и стабилната версия и не се забелязва по-бавно стартиране от преди.Стартира в рамките на 1-2 сек,а прозорците си ги отваря мигновено.

портативка 56, без проблеми
рядко я ползвам и може би за това да няма проблеми...не знам

преди 4 минути, дръндю написа:

портативка 56

56.0.3051.104

преди 8 минути, Слави Маринов написа:

вече е 59

59.0.3147.0

от официалният сайт ли теглите тия портативки

преди 1 час, RudeBoy написа:

Но пък на Win-а не съм му променял нищо.

Само предположения:
1. Проверка на файловата система на системния дял и/или на дела, на който е операта
2. Проверка на системни файлове 
3. Наличие на критични грешки за DCOM в eventvwr. Например за Runtime Broker.

По-добро предположение - хванал съм някоя зараза :) . Преди 3-4 дена си търсих из разни съмнителни сайтове по-нови карти за навигацията, и може да ми се е прилепило нещо. Ще помисля дали да занимавам HJT отдела, или направо да преинсталирам.

Във всеки случай се разбра, че не е от Opera-та.

Пробвай да сканираш с adwcleaner и zhpcleaner и виж какво ще намери.

• 2 седмици по-късно...
на 26.11.2018 г. в 10:14, RudeBoy написа:

Във всеки случай се разбра, че не е от Opera-та.

Виновникът за проблема е открит - казва се D-LINK GO-RT-N300 :mad: . Купен за 20 лв от "черната седмица" в Техномаркет. Като го изключа, няма забавяне.

На мен пък напоследък ми прави впечатление,че Опера почна да използва твърде много рам,ама найстина много,само с по 3-4 отворени таба стига и минава 1 гб.Това никога не е било преди това и това беше може би най-икономичният и най-малко използващ рам от топ браузърите!Особено това важи за девелопер версията,но там дори и да е оправдано с това,че е експериментална,почти същото е и положението и в стабилната версия.Иначе си работи както преди,не съм имал други проблеми,но това с рамта е особено забележимо,защото сперед мен не е в % увеличението,а направо в пъти!А .............."черните" петъци и седмици наистина се превърнаха в такива,но за потребителите!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.