Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Духовна връзка - Учител и ученици - има ли я?

Featured Replies

Отново си позволяваш да спекулираш с Библията - така, както го правят свещениците от векове! Така, както са го правили и юдейските свещеници, за които са думите на Исус, цитирани от теб по-горе.

В случая Исус визира конкретен текст от Писанията, на които фарисеите са се кланяли, но не са разбирали. Въпреки, че Бог е изпратил Мойсей като пророк на тогавашните хора да им каже, че "Вие сте Богове", те пак не са могли, също като теб сега, да проумеят тази Божия истина и да се поклонят пред славата на Бога, който живее във всички нас!

Не само, че не са го проумели, а са се опитали да убият Исус с камъни, затова, че сам се е нарекъл Божи син, така, както и тях нарича Божии чеда, богове.

Но думите на Исус не визират само и конкретно тогавашните юдеи, Исус нарича всички хора, всеки един човек Божие чедо, бог. И показва със собствения си живот как човек може да се осъзае и прогледне за Божието царство и Божия дух вътре в себе си, в душата си.

Бог винаги е изпращал просветлени същества - месии, пророци, прогледнали за Неговата истина, които независимо от епохата и мястото, където са се родили и проповядвали Божията слава, винаги са говорили едно и също - Осъзнайте се, Бъдете будни и нащек за себе си и за истинската си същност на Божии чеда, прогледнете за Царството Божие вътре в себе си!

Бог е пратил Исус като пророк? А знаеш ли по принцип какво е значението на тази дума?

Що се отнася до това, което Исус е казал за Себе Си, то съвсем не е просто някакво сравнение с "боговете", а наистина Исус е Божий Син. Той се въплъти от Светия Дух. Ние не сме създадени по този начин. Освен това Господ е бог, а не е обикновен човек. Но отново казвам: докато не приемеш Исус за Господ, само се залъгваш, че ще имаш спасение.

• Отговори 311
  • Прегледи 29,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Що се отнася до това, което Исус е казал за Себе Си, то съвсем не е просто някакво сравнение с "боговете", а наистина Исус е Божий Син.

Разбира се, че е Божий син. Така, както и ти си! И аз, и всеки човек.

Ние не сме създадени по този начин.

И ти си създаден по Исусовия начин - от Светия дух, който ти вдъхна душата! Иначе щеше да си останеш само кал! ;)

докато не приемеш Исус за Господ, само се залъгваш, че ще имаш спасение.

Това, че ти приемаш Исус за равен на Бога Създател, смяташ ли, че ще те спаси!? Дори и Исус не изрече такова богохулство! :)

Разбира се, че е Божий син. Така, както и ти си! И аз, и всеки човек.

И ти си създаден по Исусовия начин - от Светия дух, който ти вдъхна душата! Иначе щеше да си останеш само кал! ;)

Това, че ти приемаш Исус за равен на Бога Създател, смяташ ли, че ще те спаси!? Дори и Исус не изрече такова богохулство! :)

Не само аз приемам Исус за Господ и равен на Отец. това го казва Библията:

Захария 13:7 Новият народ в царството на Месия. Смъртта на великия Пастир и очистване на остатъка от избрания народ

Събуди се, меч, против пастира Ми,

против мъжа, който Ми е съдружник,

казва Господ на Силите;

порази пастира и овците ще се разпръснат;

и Аз ще обърна ръката Си върху малките.

Освен това в Библията Исус е наречен "Отец на вечността" и "чрез Когото всичко стана".

Не можеш ли да схванеш, че никой друг не би могъл да ни спаси от вечната смърт, освен Този, който ни е сътворил, защото само Той е по-високопоставен от Сатана. Нито ангел, нито което и да е същество, не би могло да противостои на измамите на Луцифер, освен Този, Който е сътворил всичко.

• Автор

Не само аз приемам Исус за Господ и равен на Отец. това го казва Библията:

Не, това са си лично твои интерпретации и спекулации с Библията! Никъде не се говори лично за Исус като създател на света - ти си този, който се опитва да налага това разбиране!
  • 2 седмици по-късно...

Какви ли не "Учители" измислиха хората - Учителят Исус Христос, Учителят Петър Дънов, Учителят Ваклуш Толев...А защо не са титулувани - Учителят Зигмунд Фройт и Учителят Карл Юнг? Много просто - "Учителите" гъделичкат Аза, Егото на полуинтелигентите - комплексари и им обясняват колко велики ще станат при Възкресението и Прераждането. А Фройд и Юнг простичко им казват - вие сте невротици - осъзнайте психическите си проблеми и ще живеете щастливо на Земята сега.

• 2 месеца по-късно...

Евангелие от Йоан Глава 4 24 Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят. Дух е същността на Бога. Без Него "духовна връзка" не съществува. Като своевременно духовната връзка е връзка с Бог. И единствен Учител в света е Бог.

• 1 месец по-късно...

Какви ли не "Учители" измислиха хората .... А Фройд и Юнг простичко им казват - вие сте невротици - осъзнайте психическите си проблеми и ще живеете щастливо на Земята сега.

"Всичко, което ни дразни у околните, всъщност ни води към самоопознаване."

Карл Густав Юнг швейцарски психолог и психиатър.

Редактирано от Anita1222 (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Какви послания ни дават духовните учители ?

Нека в тази тема споделим тяхната мъдрост.

Ето първият пример, който ще дам с един духовен учител от Изтока:

Сант Кирпал Сингх

Бидейки още дете,Кирпал изпитвал огромна любов към Бог.Вече четиригодишен ,той започнал да медитира.През времето,когато неговите връстници играели,той е имал навика да седи в медитация.Сядал тихо със затворени очи и вътре виждал предмети от духовния свят.Чудесни светли огньове и увличащ го нагоре звук , изпълвали Кирпал /Пал/ с радост и покой .Пал бил послушно дете.Той имал навика да помага на всички,които е познавал,без значение как те се отнасят към него.Веднъж баща му го извикал и казал”Кирпал,нашите приятели трябва да бъдат и твои приятели,а нашите врагове-също твои врагове”.Но Пал отговорил след щателно обмисляне:”Татко,твоите приятели се явяват и мои,но въпреки това не е необходимо враговете ти да са мои врагове.Животът е толкова кратък,а аз дойдох тук не за това,да ненавиждам някого.Аз дойдох,за да обичам всеки.”

Веднъж,когато Кирпал Сингх бил във Вашингтон,няколко души организирали среща на тема:”Изтокът и Западът”.Първоначално Сант Кирпал Сингх е трябвало да представлява Изтока,но човекът,който трябвало да представи”Запада” не се явил.По такъв начин Сант Кирпал Сингх бил помолен да представлява Изтока и Запада.На срещата Сант Кирпал Сингх казал:” Първоначално не съществувал нито Изток,нито Запад.Бог е създал едно единствено творение.Различните страни-това са само различни стаи в една къща,в къщата на Отеца Бог”

Ето и някои негови послания:

“Не можем да говорим, че обичаме Бог, ако ние не виждаме Неговата Светлина във всяко живо същество.Божествената Светлина сияе във всеки. Бог е любов и любовта е Бог ,и пътят назад е възможен единствено чрез любов.”

“Съществува една каста, една религия, един Бог.
Има само една каста - кастата на човешкия род.
Има само една религия - религията на Любовта.
Има само една Дхарма - Дхармата на Истината.
Има само един Бог - Вездесъщият! Всемогъщият! Всесилният!”

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

Какви послания ни дават духовните учители ?

Нека в тази тема споделим тяхната мъдрост.

Eдин от най-важните за мен духовни учители (каквото и да значи това) е майка ми. Тя казва така: "Всичко се променя - към по-добро или към по-лошо."

Темата ми не е за връзката на духовните учители с учениците им, а за духовните учители и техните послания към човечеството. 

Eдин от най-важните за мен духовни учители (каквото и да значи това) е майка ми. Тя казва така: "Всичко се променя - към по-добро или към по-лошо."

Това е един от принципите на Хермес.

Принципът на Ритъма

"Всичко тече навътре и навън; всяко нещо има своите приливи и отливи; люлеенето на махалото присъства във всяко нещо; ритъмът на залюляването надясно е ритъмът на залюляването наляво; ритъмът се уравновесява." - Кибалион

Всеки ден нова тема коя от коя  e по-абсурдна! :mad:

Всеки ден?! :ohmy:

Добре е да размърдате малко мозъците си...за да се пробудят.

И кое е абсурдното в темата ми? :ohmy:

Темата ми не е за връзката на духовните учители с учениците им, а за духовните учители и техните послания към човечеството. 

и не може ли една тема да има - защо за едно и също нещо по няколко теми

какво по-различно аджеба ще е новото

и не може ли една тема да има - защо за едно и също нещо по няколко теми

какво по-различно аджеба ще е новото

Ако те интересува какво ще е по-различното, следи темата, та да видиш различията. ;)

А за целта има модератори. Недей ти да изземваш техните функции. :rolleyes:

И кое е абсурдното в темата ми? :ohmy:

Дай, първо твоята дефиниция за "духовен учител", за да видим какво да публикуваме тук.

Ако те интересува какво ще е по-различното, следи темата, та да видиш различията. ;)

А за целта има модератори. Недей ти да изземваш техните функции. :rolleyes:

о хич даже, споко

просто като напиша на търсачката в случая Духовни учители да не ми изкарва 100 теми и да се чудя у коя да ходя да чета

обичам да ми е събрано на едно място

плюс това това е сайт за компчета, разбирам да е сайт за Религия да има нам си колко си различни такива теми

лично мнение, поздрави

:cool:

о хич даже, споко

просто като напиша на търсачката в случая Духовни учители да не ми изкарва 100 теми и да се чудя у коя да ходя да чета

обичам да ми е събрано на едно място

плюс това това е сайт за компчета, разбирам да е сайт за Религия да има нам си колко си различни такива теми

лично мнение, поздрави

:cool:

Не разбирам за какъв сайт говориш?!

Тук е форум Калдата, а аз публикувам темата в подфорум Религии, Мистика, Езотерика.Точно на място!

.........

А нещо по темата да имаш да кажеш? Или не знаеш за какво става въпрос?

.........

А нещо по темата да имаш да кажеш? Или не знаеш за какво става въпрос?

хаха пак не вдяваш май -

ПИСАЛА съм в темата, за която дадох линк по-горе

по колко пъти да пиша едно и също

сега и тука у твойта че си немам друга работа

хаха пак не вдяваш май -

ПИСАЛА съм в темата, за която дадох линк по-горе

по колко пъти да пиша едно и също

сега и тука у твойта че си немам друга работа

Май ти не вдяваш.

Не си писала по въпросите, поставена в тази тема.

Ако имаш да кажеш нещо...моля.

Ако не - моля, недей повече да я пълниш със спам! ОК?!

Ти знаеш ли си кой е духовния ти учител ?

Ти знаеш ли си кой е духовния ти учител ?

Моите духовни учители са много. :)

Участието на Бел Ами, предполагам... ;)

Е, след като няма сериозно отношение към темата, моля модераторите да я закрият.

Моите духовни учители са много. :)

Питах конкретно - Какво разбираш под духовен учител? Можеш ли да дадеш дефинитивно (описателно) определение. Питам, защото имам съвсем ясно виждане по въпроса какво е и какво не е духовен учител. Не се заяждам, но оставам с впечатление, че ти нямаш яснота по въпроса. Моля, опровергай ме, ако бъркам.

Е, след като няма сериозно отношение към темата, моля модераторите да я закрият.

Напротив. Нека си стои, щом си я пуснала. Горе се пошегувах, което не е забранено от правилата на форума. Инак, отношението ми е много сериозно, както можеш да видиш от горния ми въпрос.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Предполагам изобщо не е чела темата за Духовните водачи и най-вече твоите постове scepsis

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.