Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки 2

Featured Replies

Това което си написал е глупост.

Виждал съм снимките на Sakuraki, виждал съм и тези в които си е играл с цветовете. Това, че не публикувам често тук не означава че не поглеждам за нови мнения 2 по някога 3 пъти на ден (ако имам времето).

Относно мониторите. Мисля, че разликата от 14 точки е достатъчна, че да ти изкара теста невалиден.

Следва частта с далтонизма, тук вече не мога да се сдържа, и ще ти го кажа възможно най-директно:

Пич, гледай сега, не знам колко време прекарваш ежедневно четейки статии и подобни, но мога да ти гарантирам, че аз лично съм изчел всяка статия във Wikipedia свързана със:

Зрение

Възприемане на картината от мозъка

Оптични ефекти причинени от очите

Илюзии на зрението

Болести и симптоми

(няма да изброявам другите, защото са доста, и са на различни теми, които не обсъждаме в момента)

Може да не съм запомнил всички имена на болести и подобни, обаче точно за далтонизма съм чел много, защото го смятам за интересна тема.

Така, че не се отнасяй към мен като човек който не е запознат с фактите.

Дали ще изкарам резултат 0? Честно да ти кажа не ми пука. Докато различавам основните цветове, съм добре. (По случайност Пикасо ме кефи много)

Относно синия ти кон, само доказваш, че ти липсва какъвто и да е тип чувство за изкуство. По между другото, ето ти един зелен кон.

Послепис: Sakuraki, снимката е много по-добре със синия тон.

Редактирано от aninfid (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 135,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добре че показа оригинала ;) ! Моето мнение е,че ако леко изсветлиш лицето и кропнеш малко отгоре (да се махнат тези черти) ще стане много хубава ;)

Редактирано от LosT-BoY (преглед на промените)

Така е не отричам имам я и по двата варианта и със синьото стой някак по - ефектно. Доста хора казаха, че със синьо се набивало повече на очи и затова и то си остана. Днес пък небето беше много ясно и нямаше как да не заснема пак малко снимки и този път се справих по - добре :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Я дай EXIF и инфо за машината

Дали ще изкарам резултат 0? Честно да ти кажа не ми пука. Докато различавам основните цветове, съм добре.

Еми различаването на основните цветове не е трудна работа, щото ако възприемането на два от трите е наред се получава компенсация за третия , когато е в чист вид.

Проблема се проявява при различаването на нюансите, което пречи за възприемането на цялостното цветово "богатство" на една картина.

Значи можем да се разберем така,

ти си си добре, ама няма да ми даваш акъл относно цветовете, докато не изкараш резултат = 0.

И за кво са ти ?

И за кво са ти ?

За да питаш

Белгиец, минах теста с 4 грешки :) , но монитора ми е вечер стар и не е калибриран от както съм го взел и е страхотия.

Ето го оригинална, който е от фотоапарата.

Ако вярно си го изкарал само с четири грешки, тогава можеш да се считаш за късметлия.

Това оправдание със старите монитори е леко невалидно, защото очите се приспособяват към различната цветна температура на околната светлина постоянно. Вечер на лампа пак си ни се струва че си виждаме същите цветове както през деня.

Може да има проблем с монитор който найстина показва измислени цветове, но то пък такъв ще те дразни и ще се опиташ да го настроиш, няма как да го изтърпиш постоянно да ти се "подиграва".

За оригинала гласувах.

Еми различаването на основните цветове не е трудна работа, щото ако възприемането на два от трите е наред се получава компенсация за третия , когато е в чист вид.

Проблема се проявява при различаването на нюансите, което пречи за възприемането на цялостното цветово "богатство" на една картина.

Значи можем да се разберем така,

ти си си добре, ама няма да ми даваш акъл относно цветовете, докато не изкараш резултат = 0.

Да разбирам ли, че не признаваш Бетовен за композитор???

Да разбирам ли, че не признаваш Бетовен за композитор???

Ей, внимавай, че сега ще ти даде една лекция на тема колко добър Аудиофил е, и колко по-добре са му ушите. А може да обясни, че е минал тест в който разпознава разликата между 100hz и 99.5hz тонове...

Малко късмет и Щрак... За съжаление и без това беше тъмно там, та се получи бая шум. Бих предпочел ако беше станала по-фокусирана и имаше повече светлина, че да я хвана мушичката буквално замръзнала в полет, а не с тези мръдващи се крила.

Публикувано изображение

Редактирано от aninfid (преглед на промените)

Ей, внимавай, че сега ще ти даде една лекция на тема колко добър Аудиофил е, и колко по-добре са му ушите. А може да обясни, че е минал тест в които разпознава разликата между 100hz и 99.5hz тонове...

Малко късмет и Щрак... За съжаление и без това беше тъмно там, та се получи бая шум. Бих предпочел ако беше станала по-фокусирана и имаше повече светлина, че да я хвана мушичката буквално замръзнала в полет, а не с тези мръдващи се крила.

Публикувано изображение

Защо не пробваш да изчистиш малко шума?

Кадъра е много хубав.

За другото няма да коментирам :whist:

Пламене, евала страхотен портрет, отноов показваш класа :). Белгиец, не знам мен портрета със синия нюанс ми харесва повече и този вариант втория не е лош обработен, но някак по ми се набива на очи другия. Те едни снимки от днеска

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Благодря!

Снимката е с D300,а обектива е Nikkor 85 1.4D.Иначе няма монтаж.Ефектът е хардуерен.После някаква стандартна обработка има.

Редактирано от Plamen11 (преглед на промените)

{photos}

Хубави снимкиПубликувано изображение

Но се губи ефектът, когато са много големи, и не се събират целите на монитора. Ако ги публикуваш в по-малък размер, ще е по-добре.

Хубави снимкиПубликувано изображение

Но се губи ефектът, когато са много големи, и не се събират целите на монитора. Ако ги публикуваш в по-малък размер, ще е по-добре.

Опитвам се да ги оразмеря още откакто ги публикувах, но нещо не ми се получава...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.