Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки 2

Featured Replies

Публикувано изображение
  • Отговори 2k
  • Прегледи 133,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имам някоя авторска, сега ще я споделя с вас :) .... Преценете сами :)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

Имам някоя авторска, сега ще я споделя с вас :)

....

Преценете сами :)

Раздела се нарича Фотография!!!

Раздела се нарича Фотография!!!

Е добре втората рисунка не минава ли към раздела :) но все пак и двете отговарят на фотография. Първо ги направих после ги снимах:)

• Автор

Е добре втората рисунка не минава ли към раздела :) но все пак и двете отговарят на фотография. Първо ги направих после ги снимах :)

Ако ми докажете че вие сте снимал дракона. Излишни офтопици не се толерират!

Ако ми докажете че вие сте снимал дракона. Излишни офтопици не се толерират!

Аз го нарисувах, и после го снимах. Но ако искаш трий ги на оная ми работа е :)

...

И аз имам една такава, сега ме подсети да я изровя:

Публикувано изображение

https://www.kaldata.com/forums/gallery/image/12654-kjerag/

Това е едно от най-екстремните ми преживявания, качването върху този камък. Той виси заклещен на височина около 1000 метра над фиорда. Дано имате и вие възможността да го видите и усетите!

Редактирано от dimadoctor (преглед на промените)

https://www.kaldata.com/forums/gallery/image/12655-kjerag-2/

Ето това беше задачата! P.S. Тази снимка не съм я правил аз, разбира се, но пък е с моя фотоапарат :) .

Първите две не са лоши но шарпенето е малко повече от нужното.

Taка, но това е, защото бяха много тъмни и нямаше детайл, трябваше да поставям на тест динамиката на апарата. И двете са ХРД, че бяха тъмни и предполагам, заради хрд е така. Ето го оригинала

Публикувано изображение

И още двечки

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тази е интересна :) . Правена е с твърд стар ръчнофокусен обектив, максимално отворен, нали? Приложен ли е някакъв арт ефект от тялото, или цветовете са от обективa?

По-горната ми на Варна е с MC Pentacon Auto 50/1.8 . Прекрасно обективче, смея да твърдя, че по острота не отстъпва на Nikkor AF 50/1.8D например. Но придава леки червеникави оттенъци на снимките. И в комбинация със залязващото слънце резултатът беше интересен :) . На снимката оправих само цветовата температура (доколкото можах) и изсветлих сенките, с Lightroom-a.

Тази е интересна :) . Правена е с твърд стар ръчнофокусен обектив, максимално отворен, нали? Приложен ли е някакъв арт ефект от тялото, или цветовете са от обективa?

По-горната ми на Варна е с MC Pentacon Auto 50/1.8 . Прекрасно обективче, смея да твърдя, че по острота не отстъпва на Nikkor AF 50/1.8D например. Но придава леки червеникави оттенъци на снимките. И в комбинация със залязващото слънце резултатът беше интересен :) . На снимката оправих само цветовата температура (доколкото можах) и изсветлих сенките, с Lightroom-a.

Да, стар ръчнофокусен обектив пентакс 50мм 2.0. Сравнявах го със сегашния ми ауточинон 50мм 1,9, но пентакса доста отстъпва. Чинона на 1.9 вади остра картина като пентакса на 3.2 горе долу. Иначе е добавян ефект от фотошопа с nik color effect pro 4.0, го намерих за 4$ и направо го взех, много опции има и си заслужава. Но иначе чинона и при мен е с леко червеникав отенък и привечер снимките стават супер. Като острота е по - добре от никор 50м 1.8г отворен, но като се затвори никора бие

този от снимката жив ли е още ?

Жив е, щом пише във форума.......

Жив е, щом пише във форума.......

Ми дай да го покръстиме в правата фотографска вяра.

Така и така е учил анатомия, да вземе да се научи и да я снима, ехееее ...

Нали сега, първите плахи стъпки може и в гръб, после леко полеко, уж случайно и в профил, а накрая като се престраши и в анфас.

На разни места, където се събират много хубави шведки, трябва да се отснима по нещо стройно.

Тука един мераклия:

Публикувано изображение

арабин е тоя.

https://www.kaldata.com/forums/gallery/image/12653-vastkusten/

Така обичам да разпускам

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.