Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За геймърските лаптопи и бюджет 800 лв.

Featured Replies

Ето едно съвременно геймърско "нещо" но цената никак няма да ви хареса: ASUS ROG G55VW. Малко повечко инфо за модела: http://www.kaldata.c...0m-sonicmaster/ . :)

Едит: Всъщност, след като се разрових се оказа че цената не е "убийстено жестока" а е само 2399лв.

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

• Отговори 139
  • Прегледи 63,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

И все пак за БГ стандартите никак не е ниска...

И все пак за БГ стандартите никак не е ниска...

Така е, но това си е истинска геймърска машинка :)
  • Автор

Е да. И серията на Dell- Alianware също са гейм машини. И честно казано мен много ме кефят. Ако искаш преносима машина на която да разцъкваш- трябва да се изръсиш!

Ето едно съвременно геймърско "нещо" но цената никак няма да ви хареса: ASUS ROG G55VW. Малко повечко инфо за модела: http://www.kaldata.c...0m-sonicmaster/ . :)

Едит: Всъщност, след като се разрових се оказа че цената не е "убийстено жестока" а е само 2399лв.

Е-е-е страхотен е и не е чак толкова скъп ,но ще трябва да поработя още малко за него.

Точно от такива насоки имах нужда...благодаря !

Здравейте, не знам дали тук е правилното място да питам, но бихте ли ми предложили някакъв лаптоп за около 1000-1250 (макс 1300лв).Ще се ползва за интернер,филми,photoshop,игри (като Nfs,LoL,Fifa).Харесъл съм този http://novlaptop.bg/laptopi/asus/k55vd-sx130d_2317#specs

Здравейте,

не знам дали тук е правилното място да питам, но бихте ли ми предложили някакъв лаптоп за около 1000-1250 (макс 1300лв).Ще се ползва за интернер,филми,photoshop,игри (като Nfs,LoL,Fifa).Харесъл съм този http://novlaptop.bg/...130d_2317#specs

Отвори си собствена тема.
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

Не ставали за игри лаптопите - хахаха,я погледнете характеристиките на ALIENWARE M18X R2 и тогава пак ще си поговорим ....

А ти прочете ли темата до тука????????????????????????????????

Да видя посто точно номер 54 и няколко преди и след него, точно за тази серия говорим...... Абе поне като пишете се оглеждайте къде как и защо... Мислиш, че никой до сега не се е сетил точно за тази серия?

Поздрави и лек ден!

Не ставали за игри лаптопите - хахаха,я погледнете характеристиките на ALIENWARE M18X R2 и тогава пак ще си поговорим ....

И погледни заглавието и виж твоята машина колко струва........................

Я погледни какъв настолен ще ти сглобя за същите пари...

Този лаптоп притежава най-мощната видео карта за момента,а именно gtx 680 sli,ако ми сглобиш настолен с по-добра видео карта те поздравявам,рамта също до 32 гб ... Лаптопите стават за игри,просто са доста по-скъпи и за два пъти по-малко пари може да се направи настолен със същите характеристики.

• Автор

Този лаптоп притежава най-мощната видео карта за момента,а именно gtx 680 sli,ако ми сглобиш настолен с по-добра видео карта те поздравявам,рамта също до 32 гб ...

Лаптопите стават за игри,просто са доста по-скъпи и за два пъти по-малко пари може да се направи настолен със същите характеристики.

Е ние какво говорим??? Виж, че темата е за бюджет 800 лв............ Като после беше разширена до към 1000-1200 лв. В моемнта не ми се занимава много, но:

Публикувано изображение

Знам, че е с по-малко RAM, на половина, не ми се цъкаше като луд да добавям, а също и наличието на 1 карта, но погледни цената. Този компютър дали няма даподкара всичко възможно на Full на 1080 монитор?

И ако изчетеш- никъде, никой не е казал, че не става. Всички говорим за цената! И пак погледни заглавието. 800 лв. Дай ми лаптоп за 800 лв, който да става за гейминг!

Този лаптоп притежава най-мощната видео карта за момента,а именно gtx 680 sli,ако ми сглобиш настолен с по-добра видео карта те поздравявам,рамта също до 32 гб ...

Лаптопите стават за игри,просто са доста по-скъпи и за два пъти по-малко пари може да се направи настолен със същите характеристики.

Пропусна да споменеш, че видео картата е gtx 680M...и е около 60%, дори и повече по-бавна от версията за настолни компютри, също и че напълно конфигуриран, лаптопа стига спокойно, че и надхвърля, цена от $7000. Така, че са наистина несъизмерими цена/пърформанс и също така нищо общо няма с доказването, че за около 800лв може да се вземе лаптоп, на който да се играят комфортно съвременни заглавия на приятна за окото резолюция и с включени филтрации.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Не знам защо се спори но аз не знам геймър който да си боде очите на 18 инча ( да не коментирам 16:9 на FHD с тези размери ). Всичките цъкат на 23 инча и нагоре и се наслаждават на графика и реализъм. Щом дава такива пари за такава машина значи е геймър. И тук идва въпроса щом е геймър защо играе на 18 инча. Значи има някакъв проблем м/у ушите. И другото за какво е създаден лаптопа за мобилност за мен 5 килограма не са мобилност. По-добре All in one след като ще е такъв токмак. Никой не искам да засегна. Аз така виждам нещата с лаптопите. Да допълня. Всичките ми познати си взимат лаптопи защото не са информирани мислят си че като пише i5,i7 е същия процесор като настолния същото е и за видео картата. Тази дезинформация е същинския проблем.

Редактирано от yHuKaT (преглед на промените)

Не знам защо се спори но аз не знам геймър който да си боде очите на 18 инча ( да не коментирам 16:9 на FHD с тези размери ). Всичките цъкат на 23 инча и нагоре и се наслаждават на графика и реализъм.

Сигурен ли си? ;)

Сигурен ли си? ;)

Какво имаш предвид за да знам какво да отговоря.

Ако трябва да давам пример със себе си аз играя на 17 инча но не съм геймър. Но имам желание да си взема 24 инча монитор даже съм си избрал. Проблема е в средствата. А въпроса се разви за хора очевидно със средства.

Предполагам познаваш някой който играе на 18 инча и е геймър или си против това, че 16:9 формат не е добър за тази резолюция. Остана и моето твърдение, че всички играят на 23 инча и нагоре ( за това писах в първия си абзац )

Редактирано от yHuKaT (преглед на промените)

Какво имаш предвид за да знам какво да отговоря.

Ако трябва да давам пример със себе си аз играя на 17 инча но не съм геймър. Но имам желание да си взема 24 инча монитор даже съм си избрал. Проблема е в средствата. А въпроса се разви за хора очевидно със средства.

Мисля, че има прекалено идеализирани представи за геймърските машини - и при десктопите, и при лаптопите.

А по темата - всеки актуален лаптоп за 800 лева има хардуер, който много трудно може да покрие изискванията на съвременните игри, така че играта на такава машина е компромисно решение.

Още един пример, ще дам при филмите. Един приятел си купи 40 инча телевизор. Познай какви филми гледа на него. DVDRip ако може 700MB. Каква картина, ще изкараш на този хубав телевизор с това качество. Същото и с лаптопа. Много пари за хардуер който не си заслужава парите, защото ще играеш на 18 инча.

Пичове, чета ви и не мога да повярвам, че никой не е изразил моето мнение. Лаптопът е преносим комп. Преносим, но КОМП. Тоест, следвайки формулата за 1.2 х, (че всяка година трябва да имаш машина, за 1000 - 1500 лв, за да подкараш на споко новите игри), то само трябва да се употреби старата формула, за умножение по 1.2. Тоест, ако една машина, подкарваща новите заглавия струва 1000 лв, ние трябва да умножим по коефициент 1.2, за да сме сигурни, че лаптоп от същата категория би се справил прилично в ситуацията. Разликата в цените търсете в миниатюризацията. Не се косете, някога индексът е бил повече от 0.8. А сега е едвам нула точка две!

Редактирано от Iztre6tel (преглед на промените)

Здравейте :)

Аз съм едно девойче, имащо нужда от малко помощ.

Искам да си купя лаптоп до към 900 лева. Ще го ползвам за стандартните неща - скайп, интернет, музика, филми, но и за игри. По принцип много обичам да играя компютърни игри, но дъртичкия ми 8-годишен компютър с 1.8 ghz, 1GB RAM и слабичка видео карта не ми позволява. Започнах голямото гледане по разни сайтове, предлагащи компютри. Предложете ми марка или магазин, към който да се ориентирам. Предпочитам да не е с вградена видео карта, а с отделна. Гледах, че за тези пари има с по 1GB видео. Дали да си избера с 2 или 3 MB кеш на процесора и въобще има ли значение? Искам RAM-та да е 4GB, в краен случай 3. И нека поне да подкарам The Elder Scrolls V : Skyrim :D

И не ме убеждавайте, че за игри е най-добре настолен, защото съм първа година информационни системи в Софийския и ще ми трябва лаптоп :)

И предварително благодаря!

Ето примерно за този какво ви е мнението - http://laptop.bg/laptops-samsung-NP300E5Z_-samsung_np300e5z_NP300E5Z_S04BG

Редактирано от d1sconnected (преглед на промените)

• Автор

...

Здравей,

виждам, че се интересуваш от компютри, за това ще ти пообясня някои неща. Надявам се си прочела и темата до тук.

1. Обема видеопамет не прави картата по-бърза или по-бавна. Има други фактори като скорост на графичният процесор, брой на транзисторчетата/шейдърчетата, големината на шината и вида видео памет. Чак там някъде идва нейният обем. Избраната от теб карта в този модел лаптоп е доста бавна...

2. Обема L2 и L3 кеш памет на процесора оказва влияние за неговото бързодействие и колкото е повече- толко по-добре по принцип. Знаеш, че в лаптопите са нисковолтажни процесори с по-ниски честоти (за да отделят по-малко топлина) и за това са по-слаби от настолните?

3. В лаптопите имаш едно мъничко 80 мм вентилаторче (ако не и по-малко) което трябва да се справя с охлаждането на всичко- процесор, видео и компания. Докато в настолният имаш вентилатор на процесора, на видеото, на захранването, ако си взела по-хубава кутия и на самата кутия и всеки един е по-голям по размер и с повече въздушен поток по отделно от мъничкото животинче в лаптопа. От там идва и проблема с охлаждането на преносимите машинки.

В заключение и цената на лаптопите е по-висока от настолен със сродни възможности. Демек тези 900 лв са някъде около 550-600 лв за настолен, като настолният даже би трябвало да даде по-добри резултати, защото там HDD-то е на 7200 rpm, а тук е на 5400 rpm... Демек- аз не виждам как можеш да вземеш нещо хубаво и покриващо изискванията ти за тази цена...

Ако и след това настояваш за лаптоп все ще ти измислим нещо, но както се казва- на твоя глава, ние сме длъжни да си предупредим.

На мен ми трябва преносим компютър по доста причини. Иначе съм помислила и да си взема от онези охлаждащи поставки за лаптопи (въпреки, че не ми изглеждат много ефикасни). А и аз не искам да е главно за игри :) Игрите от време на време при свободно време. Просто да мога да подкарам някоя по-нова.

Това за графичния процесор на видеокартите не го знаех...

Ето този лаптоп ( http://laptop.bg/laptops-asus-X54-asus_x54hr_sx021d ) значи би трябвало да е по-добър вариант.

И каква трябва да е цената покриваща моите изисквания, защото просто ще си го купувам сама, няма мама и тате да ме спонсорират :)

До колкото забелязвам видео картата е с повече Mhz от на другите два. А марка да ми препоръчате, че всичко което предпочитам не ми го хвалят. HP-тата били бъгави, на Dell-а на една приятелка за 1200 лева можеш яйце да си изпържиш, Acer не ставали...

• Автор

Lenovo. В този бюджет това е марката. п.с. Тази тема е с друга насоченост. Отвори си собствена тема с питане за лаптоп. Поздрави и лека вечер!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.